Всичко за бързите кредити – информация, мнения, препоръки, съветник

За кредитите като цяло

Едва ли има човек, който никога не е теглил кредит.

Кредитите са този инструмент, който ни позволява да си позволим покупка на нещо, за което нямаме пари в момента. Всички кредити си приличат по това, че изтегляме по-голяма сума и връщане тази сума на месечни или седмични вноски за по-дълъг период от време. Естествено, тази банкова или небанкова услуга има своята цена. Това, естествено, е лихвата, която плащаме, тоест сумата, която връщаме допълнително, освен изтеглената сума пари.

<< Проверете условията на Credissimo >> (15% отстъпка)

<< Проверете условията на ProfiCredit >>Видове институции, които предоставят кредити

Основно институциите, от които можем да изтеглим кредит са две – банки или небанкови кредитни институции.

Банки

Банките подлежат на лиценз от БНБ, за да могат да предоставят кредити. Банките набавят своите средства, които да раздават като кредити чрез външно финансиране или чрез привлизане на депозити. Този ресурс е по-евтин и поради това банковите лихвени проценти са по-ниски. В същото време обаче условията, при които банките отпуснат кредити, са по-строги.

Небанкови кредитни институции

Освен банките, съществуват и небанкови фирми, които отпускат кредити. Обикновено тези кредити ги наричаме “бързи кредити”. Тези институции не привличат депозити, а предоставят собствени средства под формата на кредити. Това е по-скъп ресурс и поради това лихвените проценти са по-високи.

<< Проверете условията на Credissimo >> (15% отстъпка)

<< Проверете условията на ProfiCredit >>

За ” Бързите кредити”

Бързите кредити се различават до известна степен от банковите кредити. Основните разлики са, че  бързите кредити са по-скъпи, тоест с по-високи лихвени проценти. Освен това, друга разлика е, че бързите кредити се разглеждат и одобряват много по-бързо от банковите. Необходимите документи са ограничени до минимум. Изискванията към кредитоискателите са минимални и това ги прави предпочитан финансов инструмент от много хора.

<< Проверете условията на Credissimo >> (15% отстъпка)

<< Проверете условията на ProfiCredit >>

Предимства на бързите кредити

  • Бързо разглеждане на заявката за кредит – обикновено получавате отговор в рамките на същия ден или максимум на следващия; При банковите кредити резултатът се получава след около 3-4 дни.
  • Минимално количество документи – обикновено ви е необходима само лична карта, за да изтеглите бърз кредит. За разлика от тях, банките изискват служебна бележка за дохода от работодателя, различни декларации и съпътстващи документи.
  • Без поръчители – обикновено бързите кредити не изискват поръчители. За разлика от тях, банката е твърде вероятно да ви изиска поръчител или съдлъжник по кредита.
  • Не толкова строги изисквания към кредитоискателите – банките правят пълна проверка за финансовити, семейното и имуществено състояние на кредитоискателите си. За разлика от тях, при бързите кредити изискванията са по-занижени. Например, няма значение дали имате собствен имот или автомобил, дали реалната ви заплата е различна от официалната, дали ви осигуряват на сума, която е по-ниска от реалната ви заплата.
  • Лоша кредитна история – банките са непреклонни и никога не финансират хора с лоша кредитна история. При бързите кредити, все пак е възможно да получите кредит, дори ако имате влошена финансова и кредитна история, Все пак, имайте предвид, че ако кредитната ви история е много лоша, никоя институция няма да ви даде да изтеглите кредит, дори и бърз кредит.
  • Онлайн кандидатстване – вече повечето небанкови кредитни институции предлагат кандидатстване за бърз кредит онлайн, чрез попълване на онлайн формуляр и заснемане на личната ви карта с телефона. Това е толкова лесно и удобно, а и спестява многократното разкарване до офиса, което се налага при кандидатстване за обикновен банков кредит.

<< Проверете условията на Credissimo >> (15% отстъпка)

<< Проверете условията на ProfiCredit >>

Да теглим ли бързи кредити?

Тук отговорът е да, но при определени условия.

Първо, ако сте решили да теглите бърз кредит, уверете се, че сте избрали правилната финансова институция. Това е много важно, защото има няколко основни съображения. Някои небанкови кредитни институции предлагат толкова високи лихвени проценти, че цената на кредита става непосилна. Проучете и изберете най-добрата фирма за бързи кредити. Ние ще ви посъветваме в статията по-надолу.

Съвет от наша страна – когато теглите бързи кредити, старайте се сумата да не е много висока, например не повече от 5000 лева. Това е така, защото при бързите кредити високите суми се олихвяват повече и съответно оскъпяването е доста по-забележимо. При по-малките суми по-високата лихва не се отразява толкова осезаемо.

Друг съвет – много внимателно оценете финансовите си възможности. Не се старайте да вземете колкото се може по-висока сума на кредита, а вземете само толкова, колкото наистина са ви необходими. Преценете каква месечна вноска можете да плащате, без това да се отрази на нормалния ви живот, за да не изпитвате затруднения през целия период на кредита.

<< Проверете условията на Credissimo >> (15% отстъпка)

<< Проверете условията на ProfiCredit >>

Да кандидатстваме ли онлайн за бърз кредит?

В онлайн бързите кредити няма нищо лошо. Единственото ни съображение тук е относно сигурността на личните ви данни при трансфера на информация по интернет. Тук, обаче, няма никакви рискове, тъй като всички онлайн фирми за бързи кредити използват сигурни и криптирани връзки и информацията се пренася по надежден и сигурен начин. Така че, съветваме ви да кандидатствате онлайн, за да си спестите излишно време за ходене до офиса.

<< Проверете условията на Credissimo >> (15% отстъпка)

<< Проверете условията на ProfiCredit >>

Как да изберем фирма за бързи кредити?

На пазара има множество фирми за бързи кредити. Ние, обаче, бихме ви посуветвали внимателно да изберете от коя фирма да изтеглите кредит. Това е така, защото много от тези институции предлагат условия, които не са изгодни за вас.

В нашия наръчник за бързи кредити, ние сме подбрали двете фирми, които според нас предлагат най-добро сътрудничество с кредитополучателите си. Освен това, подбрали сме фирми, при които може да се кандидатства за бърз кредит изцяло онлайн, което е голямо удобство.

Не на последно място, тези 2 фирми предлагат различни видове кредити, според вашите текущи нужди.

<< Проверете условията на Credissimo >> (15% отстъпка)

<< Проверете условията на ProfiCredit >>

Най-добрите фирми за бързи кредити

Кредисимо (Credissimo)

Кредисимо предлагат два основни продукта:

  1. Бърз кредит до 4000 лева и срок на изплащане до 2 години;
  2. Кредит до заплата до 1000 лв и срок до 30 дни.

За да заявите кредит към Кредисимо, последвайте тази връзка и ще получитe 15% отстъпка от оскъпяването:

<< Отиди в Credissimo >> (15% отстъпка)

 

Профикредит (Proficredit)

Основният продукт на Профикредит е бърз кредит до 5000 лв. Условията са много изгодни и си струва да пробвате.

За да заявите кредит към Профикредит, последвайте тази връзка:

<< Отиди в ProfiCredit >>


Може би ще ви хареса
UA-143862804-2