Всичко за отслабването с броене на калории

Our rating

User's rating

Categories Общи и Хоби.
Total views22
Daily views0

Всеки иска да има слабо и стегнато тяло. Това, обаче, не винаги е лесно. Може би много от вас са пробвали с диети, които трудно се спазват и изискват големи усилия и голяма воля. Въпреки това, дори и след месеците гладуване, бързо сте си връщали теглото малко след спиране на диетата.

Вече има нов начин за постепенно отслабване, който е траен и не е толкова екстремен за спазване. Това може да се получи чрез следене и броене на калориите, които приемате ежедневно.

Предимства на отслабването чрез броене на калории

Този начин на отслабване е много лесен за следване и има много преимущества, които го отличават от стандартните диети. Ето и някои от предимствата:

 • Лесен за спазване – броенето на калории е много лесно за спазване, като не се налага екстремно, та дори и никакво гладуване.
 • Траен – отслабването с броене на калории е трайно; липсва онзи йо-йо ефект, който се получава при всички останали диети.
 • Без ограничения на храните – този метод за отслабване не изисква от вас да спрете или ограничите някои храни, тоест по време на прилагането, можете да консумирате абсолютно всичко.
 • Лесно следене – много е лесно да следите ежедневния прием на калории чрез приложение на мобилния ви телефон.
 • Сравнително бързи резултати – естествено всичко зависи от метаболизма на организма ви, но като цяло резултатите са бързи.
 • Не е задължително стриктно да спазвате броенето на калории и резултатите не се губят, дори ако веднъж седмично прекалите с хапването и консумираните калории.
 • Изключително ефективен метод за топене на мазнини, особено в коремната област;
 • Чрез тзи метод се губят мазнини, а мускулната маса остава непокътната при спазване на правилата.

Как работи отслабването чрез броене на калории?

За да отговорим на този въпрос, първо трябва да обясним как и защо трупаме мазнини, особено в коремната област.

Каквато и храна да консумираме, нашият организъм я възприема като погълната енергия (която се измерва в калории или килокалории). Нашето тяло се нуждае от определено количество дневна енергия, за да се поддържа и за да можем да извършваме ежедневните си задачи. Когато приемаме калории, колкото е дневната ни доза, теглото и мазнините се поддържат в нормални норми. Когато обаче приемаме редовно доста повече калории (енергия) отколкото е дневната ни необходимост, тази излишна енергия се трансформира в мазнини и се трупа по тялото ни, като обикновено най-засегната е коремната област. От тук автоматично следва, че за да изгорим и премахнем мазнините, ние трябва да приемаме калории, които са по-малко от дневната ни необходимост. Когато това става системно и редовно, нашият организъм започва автоматично да стопява мазнините.

Съображения при отслабването чрез броене на калории

 1. Трябва да се внимава колко дневни калории приемаме чрез храната – не е добре да редуцираме драстично дневния прием, защото при прекалено голям калориен дефицит, организъм започва да стопява и мускулите, заедно с мазнините;
 2. Трябва да следим дневния прием чрез приложение за мобилен телефон, за да сме сигурно, че сметките ни са коректни;
 3. По правило трябва да се ядат по-малки порции, но по-често. В тази насока, по-добре е да хапвате 4-5-6 пъти дневно, отколкото да имате 2-3 хранения, но в по-големи количества;
 4. Желателно е да подпомагате топенето на мазнините чрез броене на калории чрез други методи, като например леки тренировки, разходки на по-големи разстояния или приемане на детоксикиращ чай.

Как да започнем топенето на мазнини чрез броене на калории?

Преди всичко ви трябва увереност, че сте взели правилно решение и сте готови да следвате съветите за правилно прилагане на метода. Оттам нататък, следват няколко стъпки:

Изтеглете си мобилно приложение

Има множество мобилни приложения, които ще ви свършат чудеста работа и ще ви подпомагат в прилагане на режима. Нашето любимо мобилно приложение за броене на калории е My Fitness Pal. Тази апликация предлага страхотни удобства, като например: на база подробен въпросник, ще изчисли колко е нормата ви за дневен прием на калории и ще ви предложи програма за намаляване на калорийния прием, за да постигнете оптимален резултат, без да стопявате мускулна маса. Допълнително, ще изчислява приетите калории, като в приложението има над 11 милиона предефинирани храни и съставки с техните релевантни калории. Единствено трябва да въведете количеството храна, което сте приели. Приложението автоматично ще изчисли калорийния прием на всяко ястие. Освен това, можете да сканирате баркода на пакетирана храна и приложението автоматично ще разпознае тази храна и ще ви изпише енергията в калории на 100 грама продукт. Допълнителна функция на приложението е, че то прави връзка с крачкомера на телефона ви и изчислява изминатото разстояние, когато се разхождате. В последствие, изминатото разстояние ще бъде изчислено в изгорени калории и тези калории ще ви бъдат добавени към разрешения дневен прием.

Купете си портативна везна

Задължително ще ви трябва кухненска везна, за да можете да измервате количеството на приетата храна. Това не би следвало да е голям разход, защото не ви трябва професионално качество за вашите цели. Вижте нашето предложение за евтина кухненска везна, която ще ви свърши чудесна работа:

Кухненска везна Emos, EV023, 15кг, таймер

Res D23f4c2c22ef10190f643c681d243443 - Всичко за отслабването с броене на калории

<<Провери цена>>

Следвайте съветите на приложението

От тук нататък, единствено следва да прилагате следните правила, като за повечето от тях, приложението ще ви напомня:

 • Старайте се да ядете силна и калорична закуска – силната и питателна закуска е важна. По този начин обядът ви ще бъде по-слаб и ефектът от отслабването ще е по-бърз;
 • Старайте се вечерята да е по-рано и да е по-лека. едно от нещата, които могат да забавят ефектите от броене на калории, е ако вечеряте в големи количества или непосредствено преди лягане;
 • Ако трябва да избирате дали да консумирате месо/яйца или въглехидрати, изберете животинските продукти, защото въглехидратите ще ви заситят за по-кратко време, отколкото месото или яйцата. Консумирайки повече протеини, ще останете заситени за по-дълго време. Все пак, както вече споменахме, няма забранени продукти при този метод и не се колебйте да разнообразявате и с въглехидрати.
 • Ограничете алкохола. Той е много калоричен. естествени, той не е забранен, но чрез алкохола ще приемете същите калории, които иначе бихте приеми чрез храна. Това просто ще намали разрешения ви дневен прием на калории.

Как да усилим ефекта на отслабването?

Тренировки

Ако добавите тренировки към ежедневието си, ще постигнете в пъти по-бърз резултат, а в същото време ще замените част от мазнините с мускулна маса. Естествено, не говорим за интензивни тренировки във фитнеса, а по-скоро нещо, което можете да правите у дома.

За вас подбрахме няколко евтини фитнес уреда, които могат изключително добре да допълнят вашия режим, за да постигнете задоволителни резултати дори много по-бързо:

Промо пакет: Лежанка за коремни преси + Въже за скачане

Res B90c6b9ac71472c6bf71b76116b818ec - Всичко за отслабването с броене на калории

<<Провери цена>>

Дъмбел Bodyflex с PVC покритие, 10 кг, Разглобяем

Res 053af85000d93a416427ba41abb038d6 - Всичко за отслабването с броене на калории

<<Провери цена>>

Степер Bodyflex Jung

Res F1b27e70b598270c42ab70163d24cbc6 - Всичко за отслабването с броене на калории

 

Комплект фитнес ластици за трениране от 11 части

Res 14707a10eca0d2d144675232ff9ed980 - Всичко за отслабването с броене на калории

<<Провери цена>>

Велоергометър Zipro One S

Res 91c947d1a2294c62f693a2c26fd813de - Всичко за отслабването с броене на калории

<<Провери цена>>

 

Приемане на детоксикиращ чай

Ако започнете да пиете детокс чай по време на вашия режим, вашият организъм ще успее да стопи повече килограми и повече мазнини. Детокс чайовете правят това косвено – те съдържат множество антиоксиданти, които помагат за храносмилателната система и по този начин ще изпитвате по-малко глад, а приетите калории ще бъдат усвоени максимално, като вредните вещества ще бъдат премахнати от тялото.

Ето няколко предложения за добри детоксикиращи чайове, които подбрахме за вас:

Чай за отслабване и детокс FORX5/ IRONTEA

Res 49eb0fb7939fbf6418e2e8b3a6ffffc5 - Всичко за отслабването с броене на калории

RONTEA е изцяло билков продукт, който в състава си има висококачествени билки събрани от няколко континента. Чаят ще ви помогне да изградите вашите здравословни навици и да се радвате на пълноценен живот, изпълнен със здраве и енергия. IRONTEA е изключително подходящ за хора с храносмилателни проблеми и нередовен стомах, като действието на съставките е да подобри метаболизма. Една опаковка чай допринася за свалянето на до 15 кг. и е достатъчна за 40 дневен прием.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Чай за отслабване и детокс BELMENO

Res 9dd548de2a1dfd4a0436387db625e55c - Всичко за отслабването с броене на калории

BELMENO е натурален продукт  за отслабване и детокс, билков чай от ново поколение. Иновативна формула за отслабване и детокс, без еквивалент.  Един продукт, който обединява множество ползи за организма, подобрявайки функциите на жизненоважни органи. Уникален по рода си състав, селекция от 11 билки и 1 плод, които блансират чревната флора, по начин, по който се отразяват благоприятно на хормонално, физическо и емоционално ниво. Неповторим  по отношение на технология на производство, начин на приготвяне, прием, съдържание, действие и резултати.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Комплект чайове за детокс, стрес и отслабване Miracle Body

Res B7368f486ff2a524090b11b11452a380 - Всичко за отслабването с броене на калории

Състав на Детокс чай Slim Life:

Канела, Ройбос, Зелен Чай Сенча, Сена, Kaкaoви Зърна, Зърнастец, Карамфил, Портокалови Кори, Звезден Анасон, Гуарана, Натурален Ароматизант Шоколад, Натурален Ароматизант Портокал, Розов Пипер, Метличина – Синя, Стевия;

Състав на Детокс чай Morning Detox

Пу- Ерх, Коприва, Оолонг, Зелен Чай Сенча, Полски Хвощ, Шипка, Роза, Глухарче, Манго, Кокос, Натурален Ароматизант Манго, Стевия, Невен;

Състав на Успокояващ чай Stress Relief

Лайка, Зелен Ройбос, Лавандула, Лимонова Трева, Спеърминт, Сладък Корен, Шипка, Босилек, Карамфил, Анасон, Сибирски Жен Шен, Валериана;

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Чай детокс BodyLush

Res 6f2d9b238e5f2c85cfb2e0e7da030259 - Всичко за отслабването с броене на калории

Чаят DETOX Tea има следното действие:

 • Забързва метаболизма

Забързва работата на метаболизма, което подпомага изгарянето на мазнините и подпомага горенето на калории през целия ден

 • Подпомага премахването на целулита

“Благодарение” на токсините в тялото и невъзможността да разграмим правилно храната, ние започваме да задържаме вода и тази вода и да трупаме повече целулит.

 • Премахва подутото коремче

Отводнява организна и подпомага на подутото коремче да се прибере, без да задържате вода и газове, без да има разхлабващо действие.

 • Изчиства тялото от токсините

Ежедневно тялото ни е подложено на милиони вредни влияния като токсини, вредна и или пълна с ГМО и токсини храна. Детоксикацията на телото ще помогне за изчистване на всички вредни радикали и ще забърза процеса по отслабване.

 •  Дава енергия

Когато тялото започне да се изчиства от натрупаните токсини, то ще започнете да се чувствате по -енергични.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Консумирайте сок от изцеден лимон

Консумацията на 1 изцеден лимон дневно подобрява изключително много топенето на мазнини. Нашето предложение е да приемате по половин изцеден лимон заедно с 200 мл топла вода сутрин на гладно половин час преди закуската и вечер на гладно половин час преди вечерята. Резултатите ще са видими.

Хранителни добавки за отслабване

Ако желаете още повече да забързате ефекта на отслабването, съвсем спокойно можете да добавите в дневния си прием и хранителна добавка за отслабване. Това ще ви гарантира, че ефектът от броенето на калории ще бъде засилен и забързан.

Ето нашите предложения за полезни хранителни добавки за отслабване:

Хранителна добавка за отслабване EveSlim Birch Bark, 48 капсули

Res 19501e1a4811f090f0dc9fa832dc1741 - Всичко за отслабването с броене на калории

<<Провери цена>>

 

Хранителна добавка ONLINE PHARMA DISTRIBUTION Adipex Slim Forte, За отслабване, 60 капсули

Res A2db4941caa2fa5e1eec676eeccf907d - Всичко за отслабването с броене на калории

<<Провери цена>>

 

Био Куркума Vital Concept CURCUMA

Res B5ff7343cddc0d2af17b58c6a18dfc67 - Всичко за отслабването с броене на калории

<<Провери цена>>

Angel Stoev

Други ревюта

Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс)

Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс)

Изглежда ли, че в колата ви никога няма достатъчно място за всичко, което искате да вземете на

0 Continue Reading

Всичко за отслабването с броене на калории

Всичко за отслабването с броене на калории

Всеки иска да има слабо и стегнато тяло. Това, обаче, не винаги е лесно. Може би много от вас са

0 Continue Reading

Най-добрите дрегери

Най-добрите дрегери

Дрегерът може да бъде забавна форма на забавление на парти или може да предпази вас и другите

0 Continue Reading

Най-добрите колбасорезачки

Най-добрите колбасорезачки

Ако редовно се наслаждавате на сандвичи и колбаси, може да искате да инвестирате в резачка за

0 Continue Reading

Най-добрите фризерни ракли

Най-добрите фризерни ракли

Лесно е камерата на вашия хладилник да се напълни, независимо дали обичате да се запасявате с

0 Continue Reading

За нас

Целта ни е да ви представяме най-добрите продукти в различни категории, като ви представим подробни наръчници относно спецификите на всеки продукт и за какво е важно да се внимава при избора на продукти

Последвайте ни във Фейсбук