Най-добрите автобиографии на известни личности

Обща информация

В този списък са включени книги, написани от известни хора от България и от целия свят. И така, какво прави една автобиография на знаменитост задължителна за прочитане? Колкото по-разкриващо и откровено пише авторът, толкова по-добре. Сочни подробности за живота на богатите и известните прави автобиографиите на знаменитостите някои от най-продаваните книги на всички времена. Този списък с най-добри мемоари и автобиографии на суперзвездите съдържа най-скандалните подробности и интимни истини за филмовите и телевизионните икони, легендарните рок звезди и музиканти, популярните стендъп комици, както и личностите от новините, спорта и медиите.

Но коя е най-добрата автобиография за знаменитости?

Най-големите автобиографии на знаменитостите и известните личности варират от вдъхновяващи до трагични и елегантни до кошмарни, но единственото нещо, което свързва тези най-продавани мемоари и автобиографии е, че всички те са много забавни за четене. Всяка глава за обръщане на страници от тези истински дневници и изповеди, които са написани най-вече от или съ-написани от знаменитостта, отвеждат читателите зад затворените врати и зад кулисите. Някои автобиографии, написани от известни хора, са смешни, непочтени и откровени, докато други излагат тъмната страна на славата и богатството. Това са само част от причините, поради които милиони читатели нямат търпение да се докоснат до книга, написана от известен автор, след като тя излезе.

Обичате ли да четете за сочни клюки, изненадващи скандали и холивудски спорове направо от устата на звездите?В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите автобиографични книги на известни личности и знаменитости. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.

Христо Стоичков. Историята – Владимир Памуков

11-2 - Най-добрите автобиографии на известни личности - Книги
Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но аз реших да опитам. Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна голямата си детска мечта. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, защото всеки си има своя Еверест. Знам само, че днес, когато погледна надолу, за да видя откъде съм тръгнал, все още ми се завива свят. Напоследък всички пишат. А като застраховка, за да не кажете, че футболистите пишат с краката си, аз избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков. Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но аз реших да опитам.Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна голямата си детска мечта. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, защото всеки си има своя Еверест. Знам само, че днес, когато погледна надолу, за да видя откъде съм тръгнал, все още ми се завива свят. Напоследък всички пишат. А за да не кажете, че футболистите пишат с краката си, аз избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков. Реално, ако има нещо, което той не знае за мен или за Четвъртите в света, то явно не си е струвало да го знае или просто… не е искал да го знае. Така че от мен разказа, а от Владо – писането. По някои теми за първи и най-вероятно за последен път отварям дума в „Историята“. Вярвам, че ще го оцените. Не спестих и не скрих нищо. Не се правех и на такъв, какъвто не съм. Това да не е книга за най-добрия човек, когото познаваме – такова бе и единственото изискване на Владо Памуков, преди да започна да разказвам, а той да пише. И смятам, че го спазих. Нещо повече – не се скарахме нито веднъж, докато работехме. Ако не сме се справили, се надявам поне да оцените факта, че имахме смелостта да опитаме. Ако пък сме успели… пак ще се намерят и такива, които ще ни оплюят. При мен е така – няма полутонове. Свиквайте и се забавлявайте! Това е моята истина, моята история. Ваш: Христо Стоичков

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Пийт Сампрас – луксозно издание с твърди корици

Res E245c5f138d10af5aca2798a9a7db3da - Най-добрите автобиографии на известни личности - Книги

Пийт Сампрас е централна фигура в историята на тениса, доминираща сила в играта през деветдесетте години на миналия век, най-великият американски тенисист за всички времена. След фантастичния край на кариерата му, когато през 2002-ра триумфира на Откритото първенство на САЩ, Сампрас постепенно бива забравен от феновете, които се впечатляват от подвизите на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. В настоящата кариерна биография на вдъхващия страх в противниците си Сампрас авторът и спортен историк Стив Флинк от Залата на славата пресъздава магията на един мъж, който е бил доминираща сила в своята епоха, и връща спомените за този изключително надарен спортист. Флинк описва Сампрас като забележителен шампион, който в много отношения надхвърля границите на тениса.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Wybraniec. Икона. GOAT – Леброн

Res 3d3e0aaceab45dff82fe007a33f866d2 - Най-добрите автобиографии на известни личности - Книги

Пълна биография на ЛеБрон Джеймс, най-добрият баскетболист на 21 век и един от най-великите спортисти в историята. Джеймс носи короната, сякаш е роден с нея, но истината е съвсем друга. Това е завладяваща история за талант, характер, борба, щастие и дълголетие.

Точно преди да направи първия си удар на паркета в НБА, той спечели 100 милиона долара. Състоянието му обаче не го промени и той все още е заобиколен от най-добрите си приятели от детството. За да представи невероятната история на ЛеБрон, Джеф Бенедикт проведе стотици интервюта с хора, които го придружаваха по време на пътуването му до Олимпийските игри по баскетбол. На страниците на тази книга можете да видите неговата трансформация от уплашено и самотно момче, израснало без баща и скитащо се от къща на къща, в човек, чието мнение има значение за целия свят.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Res 068b406f6b485bfae73c08bf40243126 - Най-добрите автобиографии на известни личности - Книги

линт Истууд е истинска жива легенда. Вече над петдесет години той властва в Холивуд, а успехите му на екрана и зад снимачната камера са му осигурили място в историята на киното наравно със суперзвезди като Марлон Брандо, Джон Уейн и Робърт де Ниро… “Клинт Истууд” ни разкрива човека зад мита. Авторът на бестселъри Дъглас Томпсън ни представя ексклузивни интервюта със звездата, за да ни обрисува цялостен портрет на забележителния актьор и режисьор. “Клинт Истууд” ни показва върховете в достиженията на една от най-големите знаменитости в историята на филмовото изкуство още от най-ранните му дни – от изявите му като статист за седемдесет и пет долара на седмица до режисьорския му триумф “Момиче за милиони”.

Дъглас Томпсън е автор на повече от двайсет книги. Биограф, писател и международен журналист, той е редовен сътрудник на големи печатни издания по целия свят. Книгите му, издадени на десетки езици, включват антология на известни холивудски личности, както и поредица от биографии, превърнали се в бестселъри. Дъглас Томпсън разпределя времето си между Лондон и Лос Анджелис.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Res 48f2104ea85e53185cd20bb2ec5d1449 - Най-добрите автобиографии на известни личности - Книги

Впечатляваща колаборация между един от най-успешните творци в съвременния свят Ед Шийрън и художника и приятел от детството му Филип Бута.

Книгата ще ви разкрие лични моменти от живота на Ед, както и историята зад музиката му от самото начало. Ще разберете какво е оказало влияние върху творчеството му и кое го е вдъхновявало, за да се превърне в това, което е днес – изпълнител и автор на песни, спечелил любовта на милиони фенове. Книгата оживява с фотографии, запечатали едни от най-важните моменти в живота на Ед, както и със забележителните илюстрации на Филип Бута.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Res 6f02aca1106b233f60d618caf511b00a - Най-добрите автобиографии на известни личности - Книги

На 25 май 1977 г. един – притиснат от проблеми, прехвърлил бюджета си – независим научнофантастичен филм бил показан в няколко кина. Сценарист и режисьор на творбата, получила първоначално името „Междузвездните войни“, бил малко известният кинаджия Джордж Лукас. Не след дълго пред кината се появили опашки и рекордите за приходи от билети започнали да падат. Филмът, който бил създаден и предлаган на пазара по невиждан досега начин, станал любим на зрителите и пожънал огромни успехи.

Правилата на играта в киното били повлияни и от поредицата за Индиана Джоунс. Чрез нея Лукас променил изцяло света на специалните ефекти и звученето на филмите. Неговата иновативност и амбициозност изстреляли „Пиксар“ и „Лукасфилм“ нагоре.

В книгата колегите и конкурентите на Лукас представят интересни моменти от  неговия живот. Кариерата му е стимулирана от иноватори, като Стивън Спилбърг и Франсис Форд Копола,  от актьори, като Харисън Форд, и от технологиите за правене на кино, които му позволявали да извършва корекции във филмите дълги години след премиерите им.

Сега, чрез автора на бестселъри Брайън Джей Джоунс, най-сетне имаме възможността да се запознаем с живота на човека, който създаде Люк Скайуокър, Хан Соло и Индиана Джоунс. Героите и историите на Лукас са незабравими, а влиянието му – огромно.

<<Провери цена>>


Как открих наивността си

Res 9b9db077e8406e5fcaaa1c69b6b57a1c - Най-добрите автобиографии на известни личности - Книги

<<Провери цена>>


Капризни години – Иржи Менцел

Res A034669e6cd1f2fd7c7693d797f5e896 - Най-добрите автобиографии на известни личности - Книги

В спомените си Иржи Менцел описва детството си и формиралата го културна среда в Прага; следването си във ФАМУ и причините да се посвети на киното, въпреки че първата му любов е театърът; реализацията на най-известните му филми като Строго охранявани влакове и Капризно лято в годинитe на славната чехословашка нова вълна. За първия от тях Менцел печели „Оскар” и се превръща в един от мъжете на Пражката пролет от 1968 г. Затова и описанието на следващия тягостен период – 70-те години, след инвазията на „братските” армии в Чехословакия и налагащия се тоталитаризъм е история за борба срещу глупостта и некомпетентността на началници и партийната бюрокрация, на унижения и компромиси. Спомените стигат до 1988 г. – възстановяването на свободата и демокрацията в Чехословакия. Менцел си спомня и общуването си с ярки личности на чехословашкото кино, любимия си писател Бохумил Храбал, приятели, колеги и актьори. Наред с киното, Менцел отделя внимание и на театралната си кариера в страната и чужбина, както и на изявите си като актьор. Остроумни, въпреки перипетиите и спънките от завистници, са разказите за създаването на филмите му. Наред с приятното и забавно четиво, Менцел отделя специално внимание на генезиса и формирането на своите творчески методи, на вижданията си за киното. През целия текст се прокарва една простичка максима: „Искам да правя филми така, че хората да ги харесват и да обичат да ги гледат.“

<<Провери цена>>


Юрген КЛОП

Res Ad82c5a25378a48fc2a294e1be3fc4a7 - Най-добрите автобиографии на известни личности - Книги

<<Провери цена>>Подобно ревю: Най-добрите епилатори

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2