Най-добрите ароматни свещи

0

Само с няколко ароматни свещи можете да напълните къщата си с любимите си аромати и да създадете успокояващо, релаксиращо настроение. Независимо дали предпочитате флорални, дървесни или свежи аромати, има ароматна свещ за вашето жилище.

Въпреки това, това голямо разнообразие от ароматни свещи означава, че изборът на правилната може да бъде труден. Не само трябва да се спрете на правилния аромат, трябва да изберете материалите, размера и фитила, за да гарантирате, че свещта ви гори възможно най-дълго и възможно най-ароматно.Ако сте готови да изберете вашата нова ароматна свещ, моля прегледайте нашите предложения за най-добрите ароматни свещи.
В тази класация сме подбрали само ароматни свещи, които са изработени изцяло ръчно, направени са от чист, натурален соев  восък и парфюмна композиция  с ароматни масла, използван е 100% памучен фитил, който е изработен от чист памук и тънки хартиени нишки, преплетени за по-стабилно и последователно изгаряне. Всичките тези ароматни свещи, техните опаковки и етикети са напълно рециклируеми.

Ароматна свещ WoodWick Trilogia Terrace Blossoms

Res C09d811e450b38849fcb5ee8967b4dd9 - Най-добрите ароматни свещи - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ароматна соева свещ 4A Natural, Карамел

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ароматна свещ WoodWick Trilogia Woven Comfort

Res F80512981e14fb923a8c6edaed3d4dfa - Най-добрите ароматни свещи - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ароматна свещ WoodWick Cashmere

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ароматна свещ WoodWick Mint Leaves&Oak, Елипса

Res Cf4988777c10ed194fc730895d6de2de - Най-добрите ароматни свещи - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ароматна свещ Yankee Candle Winter Night Stars

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ароматна свещ Yankee Candle Spun Sugar Fluries

Res 2e3dfe844c37a4c148d391e5002e8e50 - Най-добрите ароматни свещи - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ароматна свещ WoodWick Amethyst & Amber

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ароматна свещ WoodWick Lavender and Cedar, Елипса

Res 2e3d022b9b11cf4e3a5e6fd13e6cf775 - Най-добрите ароматни свещи - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Свещ ETERIM, Ръчно направена, Ароматна, В буркан, Канела

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Свещ ETERIM, Ръчно направена, Ароматна, В буркан, Лавандула

Res B6a56c60853cb3188c9c1f62ffe8872b - Най-добрите ароматни свещи - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ароматна свещ Yankee Candle Elevation Arctic Frost

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Вижте още добри предложения за ароматни свещи ТУК и ТУК


КАК АРОМАТНИТЕ СВЕЩИ ПРОИЗВЕЖДАТ АРОМАТ?


Подобно на обикновените свещи, ароматните свещи се правят от восък. Въпреки това, с ароматни свещи, производителите добавят естествени или синтетични аромати към восъка, преди да се втвърди. Когато запалите свещта, восъкът се разтапя отново и ароматът започва да се изпарява. При изпаряване се разпространява лек аромат и запълва зоната.

Повечето ароматни свещи използват смес от естествени и синтетични аромати, като и двата трябва да бъдат одобрени за употреба в свещи. Одобрените аромати често са от същия тип, използвани в парфюми и продукти за грижа за тялото като сапун.

ПОЛЗИ ОТ АРОМАТНИТЕ СВЕЩИ


Ароматни: Ароматните свещи могат да скрият неприятните миризми във вашия дом, което ги прави идеални за зони като банята, кухнята или любимите места на вашите домашни любимци.

Създават атмосфера: Както всички свещи, ароматните свещи осигуряват мек блясък, който създава успокояващо или романтично настроение за парти или тиха вечеря.

Повишават настроението: Ароматните свещи с правилните аромати могат да подобрят настроението ви, ако се чувствате малко потиснати.

Намаляват стреса: Когато се чувствате тревожни, запалването на ароматна свещ може да ви помогне да се отпуснете и да се отпуснете.

Борба с безсънието: подходящите ароматизирани свещи успокояват и могат да ви успокоят да заспите.

Засилване на фокуса: Ако работите по важен проект, ободряващите ароматни свещи ви помагат да се концентрирате върху задачата.

ЗА КАКВО ДА ВНИМАТЕ КОГАТО ИЗБИРАТЕ АРОМАТНИ СВЕЩИ


Материали

Естествено ароматизирани свещи: Някои ароматни свещи са направени от естествени материали. Соевият восък, растителният восък или пчелният восък се състои в основата, а свещите използват етерични масла и парфюмни аромати, за да осигурят аромат. Фитилите обикновено също са съставени изцяло от памук.

Синтетично ароматизирани свещи: Синтетично ароматизираният восък за свещи обикновено идва от странични продукти от суров петрол като парафин. Те получават своя аромат и цвят от синтетични аромати и багрила и могат да произвеждат дим, който е по-тъмен и съдържа по-сурови химикали.

 

Естествените материали за ароматни свещи

Соев восък: Повечето ароматерапевтични свещи са направени от соя, нетоксичен, устойчив природен ресурс. Въпреки че те могат да бъдат по-скъпи, те са склонни да издържат по-дълго. Когато се използват правилно, те не пушат и не отделят никакви остатъци.

Пчелен восък: Друг естествен и устойчив източник, пчелният восък има качества за пречистване на въздуха, което го прави полезен за ароматерапия. Свещите от пчелен восък също предлагат по-ярко изгаряне от соевите свещи.

Размер

Ароматните свещи се предлагат в различни размери. По принцип трябва да изберете размер на свещта въз основа на размера на стаята, в която ще я горите.

За малка стая, като баня, обикновено е достатъчна по-малка ароматна свещ. В по-голямо пространство, като всекидневна, по-голямата свещ обикновено работи по-добре.

Ако обаче изпробвате аромат за първи път, по-добре е да вземете по-малка свещ. По този начин, ако не харесвате аромата, няма да загубите много пари за свещ, която не ви харесва.

Фитил

Ароматните свещи обикновено имат плоски, квадратни или фитили с ядро.

Плоски фитили: Използвайки плоски сплетени или плетени снопове влакна, плоските фитили са склонни да горят много постоянно. Те са известни с това, че се навиват, докато изгарят, така че често се описват като самоподрязващи се.

Квадратни фитили: Те също се извиват, докато изгарят за самоподрязване, но имат по-закръглена, плетена форма. Те често се използват в свещи от пчелен восък.

Фитили със сърцевина: Въпреки че имат и плетен или неплетен дизайн, фитилите със сърцевина са склонни да останат прави, докато горят, тъй като имат основен материал вътре във фитила, който осигурява твърдост. Като основни материали обикновено се използват хартия, калай или цинк.

Помислете и за броя на фитилите, когато избирате ароматна свещ. Повечето свещи имат един фитил, но някои имат два или три.

Множеството фитили често са по-добри за ароматизирани свещи, защото могат да бъдат по-ефективни при разпръскването на аромата в дома ви. Те също така предлагат по-топъл, по-сияен блясък от свещите с един фитил.

Аромат

За повечето хора най-важната характеристика на ароматната свещ е ароматът, който произвежда. Изборът на аромат е чисто въпрос на лични предпочитания, но помага да знаете какви нотки да търсите в свещите, които обмисляте.

Ако обичаш —

Флорал: Изберете свещи с нотки на люляк, роза, жасмин или лавандула.

Зелено: Изберете свещи с нотки на трева, зелен чай, бамбук или дафинов лист.

Дървесни: Изберете свещи с нотки на сандалово дърво, пачули, кедър или мъх.

Плодови: Изберете свещи с нотки на праскова, малина или смокиня.

Цитрусови плодове: Изберете свещи с нотки на лимон, портокал, грейпфрут или бергамот.

Сладко: Изберете свещи с нотки на ванилия или бадеми.

Пикантно: Изберете свещи с нотки на джинджифил, канела, индийско орехче, черен пипер или карамфил.

Свежи: Изберете свещи с леки нотки, които са описани като вдъхновени от лен, памук или пране.

Сезонът също може да ви помогне да изберете правилната ароматна свещ. През пролетта и лятото, леки аромати, като свежи, плодови или цитрусови sc

 

Кой аромат за какво помага

Лавандула: Сред най-търсените аромати, лавандулата помага за успокояване, спокойствие и релакс. Това е идеален аромат за отпускане в края на деня или за наслада за къпане.

Лимонена трева: Вдъхваща и мотивираща, лимоновата трева е достоен аромат за сутрешна или следобедна употреба. Други цитрусови аромати, като портокал и грейпфрут, имат подобни свойства.

Мента: Известно е, че този аромат има възстановяващи свойства, облекчава стреса и болките. Ментата също се използва често през зимата, за да предизвика празничен дух.

Евкалипт: Друг успокояващ аромат, евкалиптът може да действа като деконгестант, облекчавайки запушването на главата, носа и гърлото.

Жасмин: Подобно на лавандулата, жасминът е популярен аромат, който помага за декомпресия и релаксация. Използвайте това след дълъг работен ден.

Ванилия: Аромат за облекчаване на стреса, сладкият аромат на ванилия затопля духа и ума и предлага комфорт.

Канела: Подобно на ванилията, канелата има приветливо, успокояващо присъствие, помага при изтощение и умора.

Розмарин: За тези, които работят дълго и упорито, розмаринът е достоен и прегърнат аромат. Известно е, че помага за паметта и фокуса.

 

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2