Най-добрите багажници за велосипеди

0

Когато трябва да използвате колата си, за да транспортирате велосипеда си до идеалното място, имате нужда от багажник за велосипеди.

С багажника за велосипеди можете лесно да вземете велосипеда си до живописна пътека, която е твърде далеч, за да стигнете до нея, или да го вземете със себе си, за да можете да пътувате на почивка. Изборът на правилния багажник за велосипеди е ключов.

Искате да сте сигурни, че вашият велосипед е защитен, когато го вземете на път. Изборът на стойка обаче може да бъде труден. Познаването на няколко ключови подробности ще ви помогне да решите кой тип багажник е най-подходящ за вашия велосипед и кола.Ако сте готови да изберете вашия багажник за велосипед, прегледайте нашите предложения. Ако вместо това искате да научите повече, прочетете първо нашето ръководство за избор на багажник за велосипеди в статията по-долу.


Автомобилен багажник за 2-3 велосипеда DECATHLON 300, за задна врата

Avtomobilen Bagazhnik Za 2 3 Velosipeda 300 Za Zadna Vrata - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Стойка за велосипеди THULE FreeRide 532, Захващане за напречни греди

Res 2d7977671b192febb3c10d07d427b39e - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Багажник за окачване на теглича DECATHLON

Bagazhnik Za Okachvane Na Teglicha - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Авто-стойка за до 2 велосипеда и инвалидна количка Amio 82010, Стомана

Res 2e618536716ec50d76901674a220d391 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Автомобилен багажник за 3 велосипеда velocompact с 13 пина, за теглич

Avtomobilen Bagazhnik Za 3 Velosipeda Velocompact S 13 Pina Za Teglich - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Вело стойка за багажник Paolo, за 3 велосипеда

Res 5074596af140af108af4c7b3ffb080b5 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Стойка за велосипеди Thule Proride 598, Захващане за напречни греди

Res 9d300133810442fe25b15548582b6220 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Поддръжка на велосипеди Peruzzo Venezia 388 с монтиране на задната врата за 3 велосипеда

Res 7c205fa92c35a472e3f588118fdfd0ed - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Стойка за велосипеди THULE FreeRide 532, Захващане за напречни греди

Res 2d7977671b192febb3c10d07d427b39e - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Поддръжка на велосипеди Green Valley Adventure160530 дълъг с задна врата за 3 велосипеда

Res Baadbc633cda173194ccfdbffe425dd0 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Стойка за велосипеди THULE Xpress 970, 2 велосипеда, Захващане за теглича

Res 27ea3fc599496561c89da6530f8102f2 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Поддръжка на 2 велосипедаPeruzzo Siena 669 със закрепване на теглича

Res Ea07f360ecb048f68bf50b48c8f9c905 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Стойка за велосипеди THULE HangOn 9708 за 4 велосипеда със захващане за куката за теглене

Res 6d40a947b547471ca3b2ab431d6e4fb2 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Стойка за велосипеди Thule Proride 598, Захващане за напречни греди

Res 9d300133810442fe25b15548582b6220 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Поддръжка на велосипеди Green Valley Adventure160619 за вратата на багажника, за 3 велосипеда

Res 92b24709e8e96f070c4818eca88830d9 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Стойка за велосипед Inter-Pack Rosa, За напречни греди

Res 211f4c8b9b01703f3b6856e5558f9f19 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Стойка за велосипеди THULE HangOn 9708 за 4 велосипеда със захващане за теглича

Res 6d40a947b547471ca3b2ab431d6e4fb2 - Най-добрите багажници за велосипеди - Транспорт

Вижте още предложения за багажници и стойки за велосипеди ТУК и ТУК


ВИДОВЕ БАГАЖНИЦИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ

Багажници за велосипеди за покрива

Багажниците за велосипеди за покрива се прикрепят към горната част на вашия автомобил. Вашият автомобил трябва да има греди на покрива, към който да се прикрепи багажникът за велосипед. Има два вида багажници за велосипеди на покрива.

 • Монтаж на вилката: Багажниците за монтиране на вилката изискват да премахнете предното колело на велосипеда си, за да можете да закрепите вилката на предното колело към багажника.
 • Вертикален монтаж: Вертикалния багажник ви позволява да оставите предното колело на велосипеда на място. Той държи велосипеда напълно изправен на покрива на автомобила ви.

Със закрепване към багажника на автомобила

Багажниците за велосипеди, които се закрепват към багажника на автомобила са най-често срещаният тип. Те се закрепват към багажника на колата ви с метални куки с гумени накрайници. Пяна или гумени подложки седят срещу багажника, бронята и задния прозорец за опора.

Багажници за велосипеди със закрепване към теглича

Багажникът за велосипеди за теглич изисква колата ви да има теглич за ремарке. Прикрепяте багажника зад колата си. Има два вида стелажи за монтиране на теглич.

 • Висящ теглич: Висящият теглич се прикрепя към рамката на велосипеда и използва велкро или гумени ленти, за да го държи на място.
 • Теглич за платформа: Тегличът за платформа има платформа за поставяне на велосипеда, която след това се държи на място от рамо, което се закача за рамката на велосипеда или предната гума.

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ БАГАЖНИЦИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ

За да изберете най-добрия багажник за велосипед за вас, вземете предвид предимствата и недостатъците на всеки различен тип. Имайте предвид, че има неподходящи превозни средства – което означава, че производителят не препоръчва използването на багажник за велосипеди за превозни средства, които попадат в тази категория. Никога не го насилвайте.

Багажници за велосипеди със закрепване към багажника на автомобила

Плюсове: Багажниците за велосипеди за багажник обикновено са най-евтините. Те обикновено не са предназначени за конкретни превозни средства, така че една стойка може да пасне на много модели автомобили. Това улеснява преместването на багажника от едно превозно средство на друго. Този тип багажници за велосипеди са лесни за съхранение. В някои случаи багажникът може дори да се побере в багажника на колата. Също така е лесно да повдигате и прикрепяте велосипеди към багажника.

Недостатъци: Багажникът за велосипед за автомобилен багажник може да попречи на изгледа отзад на автомобила. Теглото на багажника и велосипедите понякога може да повреди ламарината на автомобила или покритието на боята. Багажникът може да не пасне на кола със заден спойлер. Багажникът за велосипеди не винаги е най-сигурният вариант и ремъците могат да се износят или да се скъсат с времето. Велосипедите могат да се повредят в багажника, ако забиете колата си в нещо или бъдете ударени отзад. Нямате достъп до багажника си, когато багажникът за велосипеда е на мястото си. Багажникът може да блокира задните светлини и регистрационния номер. Багажникът не работи добре за тандемни велосипеди, а други велосипеди с уникални рамки може да изискват допълнителни приставки.

Багажници за велосипеди за покрива

Плюсове: Багажникът за велосипед за покрива не пречи на изгледа ви към пътя и все пак позволява достъп до багажника ви. В зависимост от размера и дизайна на вашия автомобил, може да сте в състояние да поставите повече велосипеди в багажника на покрива, отколкото в заден багажник. Всъщност много багажници за покрива могат да поберат до четири велосипеда. Багажникът за покрив често може да пасне на тандемни, легнали или други велосипеди с необичайни рамки. Лесно е да замените багажника за покрив за велосипед с багажник за ски или водни спортове в зависимост от сезона.

Недостатъци: Багажниците за велосипеди за покрив могат да бъдат трудни за инсталиране. Качването на велосипеди в багажник на покрива може да бъде трудно и може да причини драскотини по екстериора на автомобила. Не можете да влезете в гараж за паркиране, където просветът е малък. Дърветата с ниско висящи клони също могат да бъдат проблем. Багажникът на покрива увеличава устойчивостта на вятъра на автомобила, което може да доведе до по-висок разход на гориво. Багажниците за покрив не са подходящи за всички превозни средства, като кабриолети или такива с извити покриви. Ако притежавате SUV, не трябва да използвате багажник за велосипеди на покрива, защото допълнителната тежест отгоре може да доведе до по-лесно преобръщане на автомобила.

Багажници на покрива за монтиране на вилката

Плюсове: Тъй като предното колело на велосипеда е премахнато, има по-малко тегло върху покрива на автомобила и велосипедът има по-нисък профил. Багажникът за монтиране на вилката не е толкова голям и тежък, колкото стелажът за изправен монтаж. Заключващите вилки, използвани за закрепване на велосипеда, са много сигурни.

Недостатъци: Багажникът за монтиране на вилката не работи с всички калници на велосипеди. Багажникът също не е съвместим с всички вилки за велосипеди.

Вертикално монтирани багажници на покрива

Плюсове: Стойката за изправено монтиране пасва на широка гама от размери гуми за велосипеди. Не е нужно да отделяте време за сваляне на предните колела на велосипеда, за да го прикрепите към багажника.
Недостатъци: Стойката за изправен монтаж е по-голяма и по-тежка от стойката за монтиране на вилка. Ще има по-голяма тежест върху покрива на колата, а моторът ще има и по-висок профил. Трябва да повдигнете целия велосипед, включително предното колело, за да го прикрепите към багажника.

Багажници за велосипеди за теглич

Плюсове: Лесно е да закрепите велосипеда в багажник за монтиране на теглич, защото не е нужно да го вдигате до покрива. По-малко вероятно е да надраскате екстериора на колата, когато монтирате велосипеда, отколкото ако сте с багажник на покрива. Обикновено не е необходимо да сваляте предното колело на велосипеда, за да го поставите в багажника. Вашият покрив ще бъде свободен за носене на други предмети, като ски или оборудване за водни спортове. Не е нужно да се притеснявате за разстоянието над покрива на вашия автомобил.

Минуси: Багажникът за монтиране на теглич изисква теглич на превозното средство. Багажникът за монтиране на теглич може да ограничи достъпа ви до багажника. Багажникът и велосипедите могат да попречат на видимостта отзад. Вашите велосипеди може да се повредят, ако се върнете обратно в предмет или бъдете ударени отзад. Обикновено не можете да поставите тандемни велосипеди и други стилове с необичайни рамки в багажник за монтиране на теглич.

Висящи багажници за монтиране на теглич

Плюсове: Висящият багажник за монтиране на теглич може да побере няколко велосипеда. В много случаи може да носи до пет, ако тегличът и колата са одобрени за теглото. Повечето стойки за монтиране на висящи тегличи стигат до нивото на гърдите, така че не е необходимо да повдигате велосипеда високо, за да го закрепите. Лесно е да свалите багажника от теглича, а багажникът е компактен за удобно съхранение.

Недостатъци: Не всички велосипедни рамки са съвместими с висящи стелажи за монтиране на тегличи. Велосипедите понякога могат да се блъскат един в друг в багажника. Велосипедите могат да се замърсят, когато се транспортират в задната част на автомобила. Ако вашето превозно средство е ниско до земята, гумите на велосипеда могат да се повредят, ако влязат в контакт със земята.

Стелажи за монтиране на теглич на платформа

Плюсове: Лесно е да прикрепите и премахнете велосипедите от багажника за монтиране на теглич на платформа. Багажниците за монтиране на теглич на платформа често могат да поберат до четири велосипеда, ако тегличът и колата са одобрени за теглото. Багажниците обикновено могат да пасват на всеки тип велосипед. Дизайнът на платформата върши по-добра работа за поддържане на велосипедите разделени, така че има по-малък шанс те да се блъскат един в друг.

Недостатъци: Багажниците за монтиране на тегличи на платформа са по-тежки от висящите стойки за тегличи. Платформата за теглич ограничава достъпа до багажника, въпреки че е лесно да премахнете велосипедите и да влезете в задната част на колата. Ако багажникът е олекотен, той може да побере само два велосипеда.


СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА БАГАЖНИК ЗА ВЕЛОСИПЕД

 • Ако имате багажник за велосипеди за монтиране на покрива, може лесно да забравите, че велосипедът ви е върху колата, преди да влезете в гаража.
 • За да избегнете повреда на велосипеда си, опитайте да държите дистанционното си за гаража във велосипедна ръкавица в колата си, за да си напомните да свалите колелото от покрива.
 • Когато използвате багажник в задната част на колата си, уверете се, че е инсталиран така, че велосипедите да са достатъчно високи, така че гумите им да не се ударят в земята, когато преминавате по неравен път.
 • Гумите също трябва да бъдат разположени достатъчно високо над ауспуха, за да се избегне стопяването или пукането им.
 • Ако предприемате дълго пътуване със заден монтажен багажник, добра идея е да използвате бънджи въжета или ремъци, за да предпазите колелата на велосипеда от въртене през цялото време. Това може да спести износването на лагерите на главините.
 • Уверете се, че вашите велосипеди са винаги защитени, като проверявате често монтажа на багажника. Багажникът може да се разхлаби с течение на времето, което може да накара велосипеда ви да излети, когато тръгнете на пътя.
 • Проверете дали всички приставки и болтове са плътно затегнати и се уверете, че подложките все още са на мястото си на задните стелажи.
 • Когато монтирате багажник за велосипеди за монтиране на багажника, поставете го така, че долните крака да опрат хоризонталната повърхност на бронята. Това гарантира, че бронята поддържа по-голямата част от теглото на багажника и велосипедите, вместо презрамките и куките.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2