Най-добрите баланс колела

0

Вашето дете готово ли е да се раздели с триколката, но не е напълно готово за колео с две гуми? Това е мястото, където се намесват колелата за баланс. Баланс колелото е тренировъчен велосипед, който помага на децата да се научат как да балансират и управляват, без да се притесняват от педалите, така че има по-малък шанс от падане или нараняване. За да овладеете уменията, необходими за преминаване към традиционен велосипед, намирането на правилното баланс колело е от ключово значение. Това означава да изберете правилния размер, тегло и рамка, за да осигурите най-доброто прилягане за вашето дете. С толкова много балансиращи велосипеди на пазара, откъде да започнете?

Ако искате да научите повече за характеристиките на баланс колелата, прочетете нашето ръководство за избор в статията по-долу. Ако сте готови да изберете вашето ново баланс колело, прегледайте нашите предложения за най-добрите баланс колела.


Колело за баланс Chillafish Charlie, Черно

Res 8871b2208f3ee50b90447605f7835de2 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

<<Виж детайли и цена>>


Алуминиево баланс колело SPulse Balance Premium, 12″ аеро гуми , червен, 3.8 к+ Предпазна каска

Алуминиево баланс колело SPulse Balance Premium, 12" аеро гуми , червен, 3.8 к+ Предпазна каска

Колело за баланс Milly Mally Dragon – Червено

Res F88300e7e4baf1a94ddb656f6a0d32a0 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Детска играчка за баланс Chipolino, Max fun, 3+

Res D13103c9ed1f9bdb17c12fd51d63bef8 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Колело за баланс Chillafish Charlie, Синьо

Res 0acbeb68f6e33398df3a487348252bc7 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Алуминиево колело за баланс Milly Mally Sonic, Синьо

Res A0e5b7bd2b42b670342a6cf4473464e5 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Колело за баланс Chillafish Charlie

Res 89fda0220eef0ac6cdc1227971f5e114 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Велосипед без педали Seven – Avengers

Res 4fa8047abae411ddda58c20ba20ba53a - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Колело за баланс Milly Mally King – Боб

Res B652578e804bf0043a4d329c8468a455 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Велосипед Lionelo, Без педали Bart, 12″, Bubblegum

Велосипед Lionelo, Без педали Bart, 12", Bubblegum

Велосипед без педали Kinderkraft – Rapid Magic, Зелен

Res 3c7dfc0b1ac4b25c820390c4d7086423 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Дървено колело за баланс Toyz Zap, Сив, 2 – 5 години

Res 0b2fe9af87b3348e58999a2915332375 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Дървен велосипед за баланс Kinderkraft, 12″, Runner, Nature Coral

Дървен велосипед без педали Kinderkraft, 12", Runner, Nature Coral

Колело за балансиране Chillafish BMXIE MOTO, Синьо

Res 35efcedb67263f913358ccda47015f02 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

КАКВО Е БАЛАНС КОЛЕЛО?

Подобно на традиционния велосипед, баланс колелото има две колела, но няма педали.

Детето седи на велосипеда и ходи с краката си, вместо да върти педалите. Той или тя се научава да балансира на баланс колелото без никаква помощ от възрастни, както и как да управлява правилно.

Баланс колелата могат да заменят триколките и тренировъчните колела. В крайна сметка децата преминават от балансиращи велосипеди към традиционни двуколесни велосипеди.


НУЖДАЕ ЛИ СЕ ДЕТЕТО МИ ОТ БАЛАНС КОЛЕЛО?

Нека да разгледаме някои от предимствата на баланс колелото:

  • Велосипедите за баланс позволяват на децата да се научат да карат в много ранна възраст. Някои модели се препоръчват за деца на две години.
  • Когато децата станат малко по-големи, те могат да преминат от баланс колело към традиционен велосипед, без да се нуждаят от помощни гуми.
  • Тъй като балансиращите велосипеди учат на умения като балансиране, управление и спиране, те помагат на децата да придобият увереност в карането, което прави прехода към традиционен велосипед по-безпроблемен.
  • Помощните гуми могат да направят велосипеда доста тежък. Баланс колелата, от друга страна, са леки, така че децата могат да ги маневрират по-лесно.
  • Тъй като няма педали, децата държат краката си на земята. Това означава, че има по-малък шанс колелото да се преобърне, така че има по-малко наранявания.

КАКВО ДА ГЛЕДАТЕ, КОГАТО КУПУВАТЕ БАЛАНС КОЛЕЛО

Материал на рамката

Метал

Металните рамки обикновено са стоманени или алуминиеви сплави. Велосипедите от стоманена сплав обикновено са по-тежки и по-евтини. Баланс колелата от алуминиева сплав са леки, издръжливи и устойчиви на ръжда, така че обикновено струват повече.

Пластмаса

Пластмасовите рамки са много леки и няма проблеми с отчупване на боя или ръжда. Пластмасовите балансиращи велосипеди обаче могат да се огънат, ако ги карат по-високи или по-големи деца.

Дърво

Дървените рамки не са толкова регулируеми, колкото металните или пластмасовите рамки, въпреки че са по-екологични. Висококачествените дървени баланс колела са много издръжливи, но по-нискокачествените дървени велосипеди се развалят доста лесно.

Размер

За да намерите правилния размер баланс колело, помислете както за гумите, така и за височината на седалката.

Височина на гумата: Велосипедите за баланс обикновено имат гуми с диаметър между 10 и 16 цола (25 – 35 см). Малките деца могат бързо да надраснат 10-цоловите гуми. Модел с 12-цолови гуми е най-добрият вариант за повечето деца. Ако обаче детето ви е високо или по-едро, търсете 14- или 16-цолови гуми.

Височина на седалката: краката на детето трябва да стъпват на земята, когато е седнало, за да може да се оттласне. За да получите правилната височина, измерете вътрешния размер на детето си от чатала до пода без обувки. Изберете колело за балансиране, което е регулируемо и позволява максимална височина на седалката, която е поне 5 см над вътрешния размер на вашето дете. По този начин велосипедът може да расте заедно с вашето дете и то може да го кара, докато премине към традиционен велосипед.

Спирачки

На баланс колелото краката на детето обикновено са спирачките. Все пак може да предпочетете модел с ръчни спирачки. Ръчните спирачки могат да накарат детето да се чувства удобно при използването на спирачките като на обикновен велосипед. Имайте предвид, че баланс колелата с ръчни спирачки работят най-добре за деца на три години и половина и по-големи, които имат необходимата координация око-ръка, за да ги използват.

Тегло

Баланс колелото трябва да е леко, така че детето ви да може лесно да балансира и маневрира. По принцип велосипедът не трябва да тежи повече от 30% от телесното тегло на вашето дете. Например, ако детето ви тежи 15 кг, трябва да изберете колело за баланс, което тежи 7 кг или по-малко.

Положение на седалката

В допълнение към височината на седалката, нейната позиция може да повлияе колко удобен е велосипедът за баланс за вашето дете. Трябва да има достатъчно място между седалката и кормилото, така че детето да може да изпъне краката си и да движи велосипеда за правилен баланс.

Дръжки

Ръкохватките на кормилото на балансиращия велосипед са важна функция за безопасност. Потърсете велосипед със защитни брони, за да предпазите ръцете на водача, ако кормилото се натъкне на дърво, ограда или друго препятствие.

Гуми

Въздушни гуми: Въздушните гуми са силно омекотени и осигуряват ефективно сцепление. Те добавят няколко килограма към теглото на баланс колелото, но обикновено си заслужава за гладкото и удобно каране.

Гумени гуми: Гумените гуми предлагат среден клас омекотяване и сцепление. Те обаче не се пробиват, което е предимство навън.

Гуми от пяна: Гумите от пяна са евтин вариант, но не осигуряват същото сцепление и омекотяване като другите гуми. Подобно на гумените гуми, те няма да се спукат. Те работят най-добре върху павирани повърхности.

Гуми Big apple/fat boy: Тези гуми са много широки и осигуряват повече сцепление и омекотяване за деца, които искат да правят скокове и други трикове. Те обикновено са най-скъпият тип гума.

Пластмасови гуми: Пластмасовите гуми са много леки, но практически не осигуряват сцепление или омекотяване. Те могат да се използват само на закрито, но са евтини.


СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА БАЛАНС КОЛЕЛОТО

  • Въпреки че велосипедът за балансиране обикновено е по-лесен за използване от велосипед с помощни колела, не принуждавайте детето си да кара, ако не проявява интерес – и не забравяйте да го хвалите за всяко време, което прекарва на него.
  • Когато помагате на детето си да започне да използва баланс колело, не забравяйте да придържате детето, а не велосипеда. Ако държите велосипеда, вие всъщност ще попречите на способността на детето ви да се научи как да балансира за себе си.
  • Всичко е наред, ако детето ви не седне на велосипеда за баланс, за да започне. Тъй като се чувства по-сигурно, то в крайна сметка ще седне и ще започне да се учи на правилен баланс.
  • Както при обучението на детето си на каквото и да било, важно е да имате търпение, когато му помагате да свикне с колело за балансиране. Започнете с малки разстояния, като 5 метра, и постепенно увеличавайте разстоянието, докато детето ви се чувства напълно удобно.
  • Последователността е ключова при велосипеда за балансиране. Накарайте детето си да кара по малко всеки ден, за да му помогнете да научи необходимите умения за каране и баланс.
You might also like
UA-143862804-2