Най-добрите баланс колела

0

Вашето дете готово ли е да се раздели с триколката, но не е напълно готово за колео с две гуми? Това е мястото, където се намесват колелата за баланс. Баланс колелото е тренировъчен велосипед, който помага на децата да се научат как да балансират и управляват, без да се притесняват от педалите, така че има по-малък шанс от падане или нараняване. За да овладеете уменията, необходими за преминаване към традиционен велосипед, намирането на правилното баланс колело е от ключово значение. Това означава да изберете правилния размер, тегло и рамка, за да осигурите най-доброто прилягане за вашето дете. С толкова много балансиращи велосипеди на пазара, откъде да започнете?Ако искате да научите повече за характеристиките на баланс колелата, прочетете нашето ръководство за избор в статията по-долу. Ако сте готови да изберете вашето ново баланс колело, прегледайте нашите предложения за най-добрите баланс колела.


Детски велосипед без педали BTWIN runride 500, 10 инча

Detski Velosiped Bez Pedali Runride 500 10 Incha Chernoslashbezhovo - Най-добрите баланс колела - Подаръци

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Колело за баланс Chillafish Charlie, Черно

Res 8871b2208f3ee50b90447605f7835de2 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Res F88300e7e4baf1a94ddb656f6a0d32a0 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Детски велосипед без педали BTWIN runride 900, 12 инча

Detski Velosiped Bez Pedali Runride 900 12 Incha Sin - Най-добрите баланс колела - Подаръци

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Детска играчка за баланс Chipolino, Спийд, 24м+

Res 501d84ec8371c4959ea29e85dc293fdb - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Колело за баланс Chillafish Charlie, Синьо

Res 0acbeb68f6e33398df3a487348252bc7 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Детско колело Milly Mally 12 цола 3-6 години

Res Dd6cb1728c2f1a30d03d3a7a04ceeb36 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Детски велосипед без педали BTWIN runride 500, 10 инча

Detski Velosiped Bez Pedali Runride 500 10 Incha Chernoslashbezhovo - Най-добрите баланс колела - Подаръци

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Колело за баланс Chillafish Charlie

Res 89fda0220eef0ac6cdc1227971f5e114 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Велосипед без педали Seven – Avengers

Res 4fa8047abae411ddda58c20ba20ba53a - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Алуминиево колело за баланс Milly Mally Sonic

Res 6664e4b6b7e2e98d7c33bbd065a12855 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Велосипед Lionelo, Без педали Bart, 12″, Bubblegum

Res F5dadc1756e9dceeda51efffe8afbb09 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Велосипед без педали Kinderkraft – Uniq turquoise, Дървен

Res Bcb08d623934cc99b41386694757b656 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Дървено колело за баланс Toyz Zap, Сив, 2 – 5 години

Res 0b2fe9af87b3348e58999a2915332375 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Дървен велосипед за баланс Kinderkraft, 12″, Runner, Nature Coral

Res 9cfbe9329e044254b838474658688931 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

Колело за балансиране Chillafish BMXIE MOTO, Синьо

Res 35efcedb67263f913358ccda47015f02 - Най-добрите баланс колела - Подаръци

КАКВО Е БАЛАНС КОЛЕЛО?

Подобно на традиционния велосипед, баланс колелото има две колела, но няма педали.

Детето седи на велосипеда и ходи с краката си, вместо да върти педалите. Той или тя се научава да балансира на баланс колелото без никаква помощ от възрастни, както и как да управлява правилно.

Баланс колелата могат да заменят триколките и тренировъчните колела. В крайна сметка децата преминават от балансиращи велосипеди към традиционни двуколесни велосипеди.


НУЖДАЕ ЛИ СЕ ДЕТЕТО МИ ОТ БАЛАНС КОЛЕЛО?

Нека да разгледаме някои от предимствата на баланс колелото:

  • Велосипедите за баланс позволяват на децата да се научат да карат в много ранна възраст. Някои модели се препоръчват за деца на две години.
  • Когато децата станат малко по-големи, те могат да преминат от баланс колело към традиционен велосипед, без да се нуждаят от помощни гуми.
  • Тъй като балансиращите велосипеди учат на умения като балансиране, управление и спиране, те помагат на децата да придобият увереност в карането, което прави прехода към традиционен велосипед по-безпроблемен.
  • Помощните гуми могат да направят велосипеда доста тежък. Баланс колелата, от друга страна, са леки, така че децата могат да ги маневрират по-лесно.
  • Тъй като няма педали, децата държат краката си на земята. Това означава, че има по-малък шанс колелото да се преобърне, така че има по-малко наранявания.

КАКВО ДА ГЛЕДАТЕ, КОГАТО КУПУВАТЕ БАЛАНС КОЛЕЛО

Материал на рамката

Метал

Металните рамки обикновено са стоманени или алуминиеви сплави. Велосипедите от стоманена сплав обикновено са по-тежки и по-евтини. Баланс колелата от алуминиева сплав са леки, издръжливи и устойчиви на ръжда, така че обикновено струват повече.

Пластмаса

Пластмасовите рамки са много леки и няма проблеми с отчупване на боя или ръжда. Пластмасовите балансиращи велосипеди обаче могат да се огънат, ако ги карат по-високи или по-големи деца.

Дърво

Дървените рамки не са толкова регулируеми, колкото металните или пластмасовите рамки, въпреки че са по-екологични. Висококачествените дървени баланс колела са много издръжливи, но по-нискокачествените дървени велосипеди се развалят доста лесно.

Размер

За да намерите правилния размер баланс колело, помислете както за гумите, така и за височината на седалката.

Височина на гумата: Велосипедите за баланс обикновено имат гуми с диаметър между 10 и 16 цола (25 – 35 см). Малките деца могат бързо да надраснат 10-цоловите гуми. Модел с 12-цолови гуми е най-добрият вариант за повечето деца. Ако обаче детето ви е високо или по-едро, търсете 14- или 16-цолови гуми.

Височина на седалката: краката на детето трябва да стъпват на земята, когато е седнало, за да може да се оттласне. За да получите правилната височина, измерете вътрешния размер на детето си от чатала до пода без обувки. Изберете колело за балансиране, което е регулируемо и позволява максимална височина на седалката, която е поне 5 см над вътрешния размер на вашето дете. По този начин велосипедът може да расте заедно с вашето дете и то може да го кара, докато премине към традиционен велосипед.

Спирачки

На баланс колелото краката на детето обикновено са спирачките. Все пак може да предпочетете модел с ръчни спирачки. Ръчните спирачки могат да накарат детето да се чувства удобно при използването на спирачките като на обикновен велосипед. Имайте предвид, че баланс колелата с ръчни спирачки работят най-добре за деца на три години и половина и по-големи, които имат необходимата координация око-ръка, за да ги използват.

Тегло

Баланс колелото трябва да е леко, така че детето ви да може лесно да балансира и маневрира. По принцип велосипедът не трябва да тежи повече от 30% от телесното тегло на вашето дете. Например, ако детето ви тежи 15 кг, трябва да изберете колело за баланс, което тежи 7 кг или по-малко.

Положение на седалката

В допълнение към височината на седалката, нейната позиция може да повлияе колко удобен е велосипедът за баланс за вашето дете. Трябва да има достатъчно място между седалката и кормилото, така че детето да може да изпъне краката си и да движи велосипеда за правилен баланс.

Дръжки

Ръкохватките на кормилото на балансиращия велосипед са важна функция за безопасност. Потърсете велосипед със защитни брони, за да предпазите ръцете на водача, ако кормилото се натъкне на дърво, ограда или друго препятствие.

Гуми

Въздушни гуми: Въздушните гуми са силно омекотени и осигуряват ефективно сцепление. Те добавят няколко килограма към теглото на баланс колелото, но обикновено си заслужава за гладкото и удобно каране.

Гумени гуми: Гумените гуми предлагат среден клас омекотяване и сцепление. Те обаче не се пробиват, което е предимство навън.

Гуми от пяна: Гумите от пяна са евтин вариант, но не осигуряват същото сцепление и омекотяване като другите гуми. Подобно на гумените гуми, те няма да се спукат. Те работят най-добре върху павирани повърхности.

Гуми Big apple/fat boy: Тези гуми са много широки и осигуряват повече сцепление и омекотяване за деца, които искат да правят скокове и други трикове. Те обикновено са най-скъпият тип гума.

Пластмасови гуми: Пластмасовите гуми са много леки, но практически не осигуряват сцепление или омекотяване. Те могат да се използват само на закрито, но са евтини.


СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА БАЛАНС КОЛЕЛОТО

  • Въпреки че велосипедът за балансиране обикновено е по-лесен за използване от велосипед с помощни колела, не принуждавайте детето си да кара, ако не проявява интерес – и не забравяйте да го хвалите за всяко време, което прекарва на него.
  • Когато помагате на детето си да започне да използва баланс колело, не забравяйте да придържате детето, а не велосипеда. Ако държите велосипеда, вие всъщност ще попречите на способността на детето ви да се научи как да балансира за себе си.
  • Всичко е наред, ако детето ви не седне на велосипеда за баланс, за да започне. Тъй като се чувства по-сигурно, то в крайна сметка ще седне и ще започне да се учи на правилен баланс.
  • Както при обучението на детето си на каквото и да било, важно е да имате търпение, когато му помагате да свикне с колело за балансиране. Започнете с малки разстояния, като 5 метра, и постепенно увеличавайте разстоянието, докато детето ви се чувства напълно удобно.
  • Последователността е ключова при велосипеда за балансиране. Накарайте детето си да кара по малко всеки ден, за да му помогнете да научи необходимите умения за каране и баланс.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2