Най-добрите батути

0

Батутите предлагат класическо забавление в задния двор за деца от всяка възраст. Но дори по-малък модел може да бъде значителна инвестиция, така че е важно да вземете предвид всички фактори, когато избирате най-добрия батут за вас и вашето домакинство.

Правилният размер и форма зависят до голяма степен от вашия двор и възрастта на скачащите. Докато малките може да се задоволят с малък батут, вие ще искате по-голям модел за тийнейджъри или възрастни. Различните форми позволяват различно пространство и отскок, като правоъгълната форма предлага най-много пространство и отскок, което го прави най-добрият избор за вас. Предпазното заграждение може да предотврати наранявания, както и батутите с меки ръбове, които нямат пружини.

Ако сте готови да изберете вашия батут, прегледайте нашите предложения за най-добрите батути.

Ако искате да разберете повече за характеристиките на батутите, прочетете нашата статия по-долу.


Батут Mappy, С предпазна мрежа, 183 см

Res 0ef87ffe6154b2034c1788ed37dd8cf0 - Най-добрите батути - Градина

Батут Kondition с предпазна мрежа и стълба, 366 см

Res 31b03dfceb2a0ebca2914ecf272c6c88 - Най-добрите батути - Градина

Батут Mappy с външна защитна мрежа, 305 см

Res 395400cca1a26c0c55ad0e41b6f4b1e3 - Най-добрите батути - Градина

Батут Kondition с предпазна мрежа и стълба, 427 cм

Res 3126357717be06f35c5301a7ca405797 - Най-добрите батути - Градина

Детски батут Buba 4.5FT (140 см) с мрежа

Res 9c1a77df6083ee829201ef1d7402c026 - Най-добрите батути - Градина

Батут FUNFIT, За деца и възрастни, Д404см, Включена стълба, До 180кг

Res 848557662eb8e26c07fa3e42411c727c - Най-добрите батути - Градина

Батут Zipro Jump Pro, Защитна мрежа, 374 см

Res Edfec89c27a99e623e72ccd811b5a273 - Най-добрите батути - Градина

Батут Zipro Jump Pro, Защитна мрежа, 435 см

Res 6675746ab78b15a3a80f57e69b393bf9 - Най-добрите батути - Градина

Батут Mappy LV101, Защитна мрежа, Баскетболен кош, 305 см

Res 7703fb66cce0af108929b023dd53df6e - Най-добрите батути - Градина

Батут Di Calore Space rock, детски, 1.52m

Res 01d0354ff1a351bfbc9b86d3ad926398 - Най-добрите батути - Градина

Батут Zipro Jump Pro, Защитна мрежа, 496 см

Res 6675746ab78b15a3a80f57e69b393bf9 - Най-добрите батути - Градина

Вижте още предложения за батути ТУК


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ ПРИ ИЗБОРА НА БАТУТ

Анатомия на батута

Преди да се задълбочим в най-добрите батути и това, което ги прави толкова страхотни, трябва да разберем частите на батута и какви суровини съдържат.

  • Рамка и крака: Рамката и краката на батута обикновено са направени от поцинкована стомана, превъзходен материал, който може да издържи на сезонна употреба в задния двор. Поцинкованата стомана е покрита със слой цинк, за да издържи по-добре на атмосферните влияния.
  • Пружини и подложки: Пружините придават отскок на батута. Разбира се, както ще видите, не всички батути имат пружини. Когато ги имат обаче, пружините обикновено са направени от стомана с покритие. Пружинна подложка и подложка на рамката, обикновено направени от пяна и покрити с винил или PVC, предпазват скачащите от нараняване на тези елементи, които биха били остри и опасни, ако бъдат оставени непокрити.
  • Зона за скачане: Обикновено изработена от найлон или полиетилен, това е тежката и влакнеста зона, където се случва забавлението. Повърхностите на днешните батути често са направени така, че да не избледняват на слънце. Ако ще съхранявате своя батут на открито през цялата или част от годината, проверете това. (Може също да искате да инвестирате в покривало, за да предпазите повърхността за скачане от вода.

Форми на батута

  • Квадратен: Квадратните батути заемат само малко повече място от кръглите модели със същата ширина, но предлагат по-щедра площ за скачане. Потребителите могат да отскачат малко по-високо, отколкото при кръгъл или осмоъгълен модел, но не толкова високо, колкото при правоъгълен, така че те предлагат щастлива среда. Причината за по-високото отскачане е конфигурацията на пружините, които приемат кръстосан модел в квадратния батут.
  • Кръгъл: Това са най-често срещаният тип и са широко достъпни. Виждат се и под формата на мини батут. Те обикновено са по-достъпни в сравнение с осмоъгълните и правоъгълните батути. Отскокът не е толкова силен поради равномерното разпределение на пружините – което е страхотно, ако се притеснявате, че децата ви ще подскачат твърде високо, но не е толкова добро, ако имате гимнастически стремежи. Кръглата форма насочва потребителите обратно към центъра на батута, така че има по-малък шанс да паднете от ръба, дори ако нямате предпазна преграда. Те имат малко по-малко пространство за подскачане от други батути с еквивалентен размер, но различни форми.
  • Правоъгълен: Те имат най-голямо пространство за скачане от всички видове батути. Благодарение на формата си те позволяват на потребителите да отскачат изключително високо. Това е доста за предпочитане за гимнастичките, тъй като колкото по-високо отскачате, толкова по-лесно е да изпълнявате въздушни движения. Тъй като е по-голям, правоъгълният батут заема повече място. Батутите с тази форма може да не са подходящи за по-малки площи. Правоъгълните батути обикновено са по-скъпи от другите видове.
  • Осмоъгълник: Осмоъгълните модели насочват потребителите към центъра на постелката за скачане и не им позволяват да скачат твърде високо. Те предлагат малко повече място за отскачане в сравнение с кръглите видове. Осмоъгълната форма също е благоприятна за по-високи скокове, поради което някои потребители търсят тази форма. По-малко вероятно е скачащите да бъдат привлечени към центъра на осмоъгълния батут, отколкото при кръглия. Ако се притеснявате, това е предимство, което си струва да обмислите. Осмоъгълните батути са скъпи и предлагат малко предимства извън височината на скачане и разпределението на теглото, така че обикновено препоръчваме вместо това да изберете кръгъл, квадратен или правоъгълен модел, в зависимост от това какво търсите в батута.

Други видове батути

Без пружини: Някои батути не съдържат пружини. Вместо това, те извличат отскока от бънджи въжета или пръчки от фибростъкло, които се огъват. Тази характеристика е най-често срещана при батути, направени за малки деца, и фитнес батути, направени специално за упражнения. Имайте предвид, че много от тези батути просто нямат отскачането, което правят батутите с пружини.

Мини батути: Малките батути са предназначени само за един човек наведнъж. Тези достъпни кръгли батути обикновено се използват у дома за упражнения и забавление. Някои имат пружини; други получават отскачането си от бънджи въжета вместо това.

Детски батути: Съществува известно кръстосване между батутите, които обсъждаме тук, и батутите, продавани изключително за деца. Ако имате млад човек в дома си, който би се възползвал от малко упражнения и подскачащо забавление на батут, но не искате да инвестирате в пълноценен батут за двора — или искате нещо за вашата вътрешна стая за отдих, когато е студено и дъждовно навън – има по-малки батути с предпазни мрежи, ярки цветове и други подходящи за деца функции.

Водни батути: Въпреки че не са основният ни фокус, би било небрежно да не споменем изключително забавните водни батути, налични на днешния пазар. Водният батут е друг вид безпружинен батут, но този вид седи на открита вода за водни забавления на езеро или друго водно тяло. Водните батути се надуват чрез въздушна помпа. Забавните допълнения могат да включват водна пързалка или рампа. Имате нужда и от стълба, за да се качите на борда на воден батут. Обърнете внимание, че за безопасност водните батути трябва да се използват на водни обекти с дълбочина минимум 1.5 метра.


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА БАТУТИТЕ

Размер

Повечето батути за двор са с ширина между 2.50 и 5 метра. Когато решавате какъв размер искате, помислете колко души ще го използват едновременно и с колко място разполагате.

Въпреки че някои хора не препоръчват повече от един човек да скача едновременно, ние не смятаме, че това е голям проблем, стига да вземете предпазни мерки.

По-голям батут ще помогне за избягване на сблъсъци, тъй като всеки скачащ може да се придържа към собствената си зона. Ако двама или трима души искат да скачат едновременно, препоръчваме батут с ширина между 4 и 5 метра.

Предпазно заграждение

Известна още като ограждаща мрежа, това е мрежа, обграждаща целия периметър на батута, предотвратявайки случайно отскачане на потребителите от ръба и нараняване.

Случват се наранявания, свързани с батута, така че препоръчваме едно от тях като предпазна мярка, особено ако ще подскачат деца.

Много вече идват с това, но можете също да изберете един отделно.

Ограничение на теглото

Всички батути имат ограничение за максимално тегло, обикновено между около 100 и 200 килограма. По правило по-големите батути имат по-високи ограничения на теглото.

Ако сте по-тежък от средното или ако няколко души искат да скачат едновременно, уверете се, че сте избрали батут с достатъчно висока граница на теглото.

Рамка на батута

Висококачествената рамка е от съществено значение, ако искате батут, който ще издържи изпитанието на времето. По-евтините рамки ще ръждясват, огънат се или ще се изкривят, докато първокласната рамка ще издържи години напред. Много от любимите ни батути имат поцинкована стоманена рамка за издръжливост.

Помислете и за височината на рамката. Докато височината на рамката не прави голяма разлика като цяло, ако повърхността за скачане е твърде високо от земята, потребителите вероятно ще имат нужда от стълба или стъпало за монтиране на батута, особено малките деца.

Пружини и батути с меки ръбове

Пружините придават на батута отскок, така че качествените пружини са задължителни. Ако видите батут за продажба с цена, която изглежда твърде добра, за да е истина, той вероятно има пружини с ниско качество, които ще ръждясват и ще се развалят с времето.

Потърсете батут с издръжливи, висококачествени пружини, които са устойчиви на ръжда.

Някои по-нови батути имат „мек ръб“, което означава, че пружините и рамката са под постелката за скачане. Това едновременно увеличава пространството, в което трябва да скочите, и означава, че не можете случайно да се нараните, като се приземите върху пружините вместо върху постелката.

You might also like
UA-143862804-2