Най-добрите безогледални фотоапарати

0

През последните няколко години безогледалните фотоапарати напреднаха значително. Тези фотоапарати са вътрешно различни от DSLR фотоапаратите, които са много по-утвърден дизайн. С подобряването на технологията обаче все повече фотографи – както любители, така и професионални – обмислят предимствата на притежаването на безогледален фотоапарат.

Малкият размер и страхотният набор от функции на безогледалните фотоапарати също може да ви харесат. Може би сте любопитни за безогледалните фотоапарати и искате да научите повече. Може би знаете, че искате да закупите безогледален фотоапарат, но се нуждаете от малко насоки кой продукт е най-добрият. И в двата случая сте попаднали на правилното място.

Ако сте готови да изберете вашия нов безогледален фотоапарат, прегледайте нашите най-добри предложения. Ако вместо това искате да научите повече за този тип уреди, прочетете първо нашето ръководство за избор на безогледален фотоапарат по-долу в статията:


Фотоапарат Mirrorless Sony Alpha A7III, 24.2 MP, Full-Frame, E-Mount, 4K HDR, 4D Focus, Wi-Fi, NFC, ISO 100-51200, Черен + Обектив SEL24105G 24-105 мм, Черен

Res Af8bb5b216a86422929d39819d20619d - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

<<Виж детайли и цена>>


Фотоапарат Mirrorless Sony Alpha A7III, 24.2 MP, Full-Frame, Body, E-Mount, 4K HDR, 4D Focus, Wi-Fi, NFC, ISO 100-51200, Черен

Res E5e7b8db8b349ba0aff832710c6e74ba - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

Фотоапарат Mirrorless Sony Alpha A7II, 24.3 MP, Full-Frame, Wi-Fi, NFC, E-Mount, ISO 50–25600, Черен + Обектив SEL2870 28-70mm, Черен

Res E42bca8d7e9c106afe07652db5ae775a - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

Фотоапарат Mirrorless Canon EOS M50 Mark II, 24.1 MP, 4k, Wi-FI, Черен + Обектив EF-M 15-45 мм

Res 214ad41e9f7719afc8b7e460659725c7 - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

Фотоапарат Мirrorless Canon EOS-M50 Mark II, 24.1 MP, 4K, Wi-Fi, Черен + Обектив 15-45 мм + Чанта + Карта памет 16GB

Res Ee2289bee3b85abbf14a0ee86df4c325 - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

Фотоапарат Mirrorless Nikon Z50, 20.9 MP , 4K , Wi-Fi + Обектив 16-50 мм, Черен

Res 0e557f8c6a9ce0b0e0be20f398a6f235 - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

Фотоапарат Mirrorless Canon EOS M200, 24.1 MP, 4K, Бял + Обектив 15-45 мм

Res 30e885ad0bd0257046df31f7b7c1605d - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

Фотоапарат Mirrorless Nikon Z5 Body, Full-Frame, 24.5 MP, 4K, Wi-Fi, Черен

Res Dde34f43e7467122c2b23c335dd19a8e - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

Фотоапарат Mirrorless Canon EOS M6, 24 MP, Черен + Обектив EF-M 15-45 мм IS STM

Res Cf4cd6ea2d74f01e49d57d092a338079 - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

Фотоапарат Mirrorless Nikon Z6 II Body, Full-Frame, 24.5 MP, 4K, Wi-Fi, Черен

Res Ee6778120ebfcd412748a5bd5d795693 - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

Фотоапарат Mirrorless Nikon Z50, 20.9 MP , 4K , Wi-Fi + Обектив 16-50 мм + Обектив 50-250 мм, Черен

Res 35490ce218bcbb3d2316fa4b8fa4e122 - Най-добрите безогледални фотоапарати - Техника

 


Вижте всички предложения


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА БЕЗОГЛЕДАЛНИТЕ ФОТОАПАРАТИ

Ето някои от най-важните термини и функции, които трябва да разберете за безогледалните фотоапарати.

  • Сменяеми обективи: С безогледален фотоапарат можете да смените обектива, който използвате, за да се възползвате от различни функции.
  • Сензор за изображения: Сензорът за изображения е силиконов чип в корпуса на камерата, който измерва светлината от сцената и записва снимки. Сензорите за изображения се описват от производителите по отношение на физическия размер и броя мегапиксели, които могат да записват.
  • Електронен визьор (EVF): EVF се различава от оптичния визьор на DSLR по това, че е малък екран на дисплея. Безогледалните фотоапарати използват само EVF; DSLR могат да използват или EVF, или оптични визьори. Трябва да се отбележи, че някои безогледални фотоапарати нямат вградени EVF.
  • LCD екран: Екранът на дисплея на гърба на безогледалния фотоапарат ви позволява да видите текущата сцена. Можете да използвате този екран или EVF, за да рамкирате сцената. Можете също така да управлявате настройките на фотоапарата и да преглеждате снимките, които сте заснели с помощта на екрана.
  • Безжична връзка: Повечето безогледални фотоапарати могат да се свързват с други устройства и мрежи безжично. Използвайки тази връзка, можете да споделяте снимки, докато ги снимате и/или да управлявате фотоапарата чрез приложение за смартфон. Безогледалните фотоапарати може да могат да използват WiFi, Bluetooth, NFC свързаност или и трите.

DSLR ИЛИ БЕЗОГЛЕДАЛЕН ФОТОАПАРАТ

Както безогледалните фотоапарати, така и DSLR фотоапаратите използват голям сензор за изображения за запис на цифрови снимки и предлагат компоненти от висок клас за отлично качество на изображението и производителност. Има обаче разлики в дизайна между двата типа фотоапарати.

DSLR има вътрешно огледало, което се намира пред сензора за изображения и отразява светлината, преминаваща през обектива нагоре към оптичния визьор. Този дизайн датира от времето на фотоапаратите с 35 мм филм.

Когато натиснете бутона на затвора, за да запишете изображението, огледалото се повдига, за да може светлината да достигне сензора за изображение. В дните на филмовите фотоапарати това огледало предпазваше филма от експониране, докато не се натисне спусъкът.

При цифровите фотоапарати огледалото не е наистина необходимо, защото не можете неволно да изложите сензор за изображения. Това е мястото, където безогледалните фотоапарати влизат в картината. Както подсказва името, в безогледалната камера няма огледало. Поради тази причина безогледалните фотоапарати са по-малки и по-тънки от DSLR. Но разликите не спират дотук.

Предимства на безогледалните фотоапарати

Безогледалните фотоапарати са склонни да превъзхождат DSLR по отношение на записа на видео. Системата за автоматично фокусиране работи по-бързо от тази на DSLR, което прави видеозаписа по-плавен процес. В много случаи безогледалния фотоапарат може да снима с по-висока скорост на серия от средния DSLR – макар и не толкова бързо, колкото DSLR от най-висок клас.

Нещо повече, ако търсите малко стил в естетиката на вашия фотоапарат, ще намерите повече възможности за избор в безогледалния фотоапарат. Безогледалните фотоапарати обикновено се предлагат в повече дизайни и по-ярки цветове от DSLR.

Предимства на DSLR фотоапаратите

DSLR-ите предлагат по-голям избор по отношение на сменяеми обективи и тъй като DSLR-ите съществуват няколко десетилетия повече от безогледалните фотоапарати, има много налични съвместими обективи. По-специално, DSLR превъзхождат безогледалните фотоапарати в предлагането на големи телеобективи.

Като общо правило животът на батерията на DSLR е по-добър и от живота на батерията на безогледалния фотоапарат. Можете да кадрирате снимки с DSLR, като използвате оптичния визьор, което пести живота на батерията, докато трябва да използвате електронен визьор или LCD екран, за да кадрирате сцената с безогледален фотоапарат.


ЦЕНИ НА БЕЗОГЛЕДАЛНИТЕ ФОТОАПАРАТИ

Безогледалните фотоапарати обикновено струват малко по-малко от сравними DSLR с подобни характеристики, но струват доста повече от обикновените фотоапарати с фиксиран обектив.

За между 500 и 1000 лева ще намерите безогледални фотоапарати на по-ниски цени, които са подходящи за начинаещи. Качеството на изображението е добро, въпреки че камерите в този ценови диапазон ще бъдат ограничени до сензори за изображения Micro Four Thirds или APS-C. По производителност те не могат да се конкурират с DSLR от начално ниво, но за парите получавате основен безогледален фотоапарат с прилично качество.

Повечето фотографи с известен опит ще търсят безогледален фотоапарат в ценовия диапазон от 1000 до 3000 лева. Тези фотоапарати могат да записват видео и филми с високо качество. По отношение на производителността те се доближават до тези на DSLR фотоапаратите от среден клас.

Най-скъпите безогледални фотоапарати струват между 3000 и 5000 лева. Те често съдържат пълноформатни сензори за изображения и изключително бързи процесори за изображения. В горния край на тази гама ще намерите компоненти на камерата от професионално ниво и нива на производителност. Няма причина за неопитен фотограф да харчи толкова пари за безогледален фотоапарат, но опитен фотограф вероятно би изкарал този тип фотоапарат до пределите му.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ

Ще понесете няколко допълнителни разходи, когато използвате безогледална камера.

Обективи

Някои безогледални фотоапарати се доставят с основен обектив, включен в кутията (наречен китов обектив). Ако не, ще трябва да закупите друг обектив отделно. Вероятно ще закупите допълнителни обективи и в бъдеще. Обективите за безогледални фотоапарати струват между 200 и 700 лева за брой.

Карта памет

Ще трябва да закупите карта с памет, на която да съхранявате цифровите си снимки. Картите с памет струват между 20 и 100 лева, в зависимост от капацитета.

Аксесоари

Може да искате да закупите аксесоари като светкавица, външен електронен визьор или втора батерия за вашата безогледална камера. Всеки от тези аксесоари обикновено струва между 80 и 300 лева, в зависимост от модела на вашия фотоапарат.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Въпрос: Защо безогледалните фотоапарати са толкова скъпи?

Отговор: Въпреки че безогледалните фотоапарати са малки като обикновените най-прости фотоапарати, вътрешните компоненти са с по-високо качество и следователно струват повече. И подобно на DSLR, безогледалните фотоапарати имат големи сензори за изображения, което също увеличава разходите.

Въпрос: Как да разбера какви обективи ще паснат на моя безогледален фотоапарат?

Отговор: Всяка марка и модел безогледален фотоапарат съдържа байонет за обектив; това е областта, където закрепвате сменяемия обектив. Всеки обектив, който купувате за вашия безогледален фотоапарат, трябва да пасва на байонета на обектива и само определени обективи пасват на определени байонети.

Някои производители на безогледални фотоапарати предлагат адаптери, които позволяват на други обективи да пасват на байонета на обектива, но това не обичайно.

Въпрос: Какво означават различните размери на сензора за изображения за безогледалните фотоапарати?

Отговор: Повечето безогледални фотоапарати имат сензор за изображения с размер APS-C, който е идеален за начинаещи и средно напреднали фотографи, тъй като тези сензори предлагат добра стойност и отлично качество на изображението. Ако искате следващата стъпка нагоре в сензорите за изображения, потърсете безогледален фотоапарат със сензор за изображение с пълен кадър.

Лека стъпка по-надолу от сензорите APS-C са сензорите Micro Four Thirds. Тези са малко по-малки, но пак вършат добра работа.

Въпрос: Какво означават числата на разделителната способност за безогледални фотоапарати?

Отговор: Разделителната способност на камерата отразява броя мегапиксели, които може да записва. Цифровата снимка се състои от милиони пиксели или точки. Един пиксел е равен на една точка, а един мегапиксел е равен на един милион точки. Безогледалните камери с по-висока разделителна способност могат да записват повече данни за сцени, което води до по-добро качество на изображението. Общата разделителна способност в безогледалните фотоапарати варира от 12 до 24 мегапиксела или MP.

You might also like
UA-143862804-2