Най-добрите водоструйки Керхер (Kӓrcher)

0

Наоколо има много добри водоструйки, но Kӓrcher е може би най-известната марка, с репутация за висока производителност, подкрепена от солидно немско инженерство. Компанията съществува от 1935 г. и опит като това е трудно да се победи.

Обширната гама на Kӓrcher предлага разнообразие от решения от леко домашно почистване до тежко промишлено почистване – наистина има по нещо за всеки. Разгледахме водоструйките задълбочено, за да можем да дадем предложения кои модели отговарят най-добре на конкретни нужди.

Нашите най-добри избори подчертават широкия наличен избор и включват всичко от бюджетни домакински модели до машини за най-взискателните професионалисти. Ръководството за пазаруване по-долу съдържа по-подробна информация и отговори на някои често задавани въпроси.Ако сте готови да изберете вашата нова водоструйка Керхер, прегледайте нашата селекция за най-добрите водоструйки Керхер. Ако искате на научите повече за тези уреди, прочетете нашето ръководство за избор в статията по-долу.


Водоструйка Karcher K2 Universal Edition, 1400 W, 110 bar максимално налягане, 360 л/ч максимален дебит, 3 м маркуч

K Rcher - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Водоструйка Karcher K 4 Compact, 1800 W, 130 bar максимално налягане, 420 bar дебит на вода, 40°C максимална температура

K Rcher - Градина

Професионална водоструйка Karcher HD 6/15-4 Classic, 600 литра на час, Работно налягане 150 бара, Лесна за обслужване

K Rcher - Градина

Водоструйка Karcher K 5, 2100 W, 145 бара, 500 л/ч, 8 м дължина на маркуча + Универсален препарат

K Rcher - Градина

Водоструйка Karcher K 2 COMPACT CAR & HOME,T150 EU, 1400W, 110 bar максимално налягане, 360 л/ч дебит на вода+ Четка за почистване на автомобил + Препарат за автомобил + Препарат за повърхности

K Rcher - Градина

Водоструйка Karcher K 2, 1400 W, 110 бара, 360 л/ч

K Rcher - Градина

Водоструйка Karcher K 5 Power Control Home, Двигател с водно охлаждане, 145бара, 500 л/ч максимален дебит, Маркуч под налягане 10 м, Система Plug ‘n’ Clean за перилен препарат, Външна четка T5

K Rcher - Градина

Водоструйка Karcher K 3, 1600 W, 120 бара, 380 л/ч, Включени аксесоари

K Rcher - Градина

Водоструйка Karcher K 4 Power Control, Двигател с водно охлаждане, 130 бара максимално налягане, 420 л/ч максимален дебит, Маркуч под налягане 8 м, Телескопична дръжка

K Rcher - Градина

Водоструйка Karcher K 7 Premium Smart Control Home, Двигател с водно охлаждане, 180 бара, 600 л/ч максимален дебит, Маркуч под налягане 10 м, 3-in-1 Multi Jet, Външна четка T7, Перилен препарат 3 in 1

K Rcher - Градина

Водоструйка Karcher K4 Premium Full Control Home, 1.800 W, 130 бара, 420 л/ч, 40°C максимална температура

K Rcher - Градина

Професионална водоструйка Karcher HD 6/15 MX Plus

K Rcher - Градина

Вижте още предложения за водоструйки Керхер ТУК


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

Когато се опитвате да намерите най-добрата водоструйка Kӓrcher, ключовите елементи са източник на захранване, ефективност на почистване и накрайници и дюзи.

Източник на захранване

Имате избор между електрически водоструйки или водоструйки с гориво. Вашият избор ще зависи от две съображения: удобство и производителност.

Електрически: Електрическите водоструйки Керхер са тихи и изискват малко поддръжка. Недостатъкът е ограничението, присъщо на наличието на захранващ кабел. За мнозина това не представлява проблем, но 30 метра е максимумът дори с най-дългия удължител, което може да е проблем, ако имате голям двор. За повечето собственици вероятно по-удобна би била водоструйката Керхер на електричество.

Захранвани с гориво: Тези водоструйки Керхер могат да бъдат значително по-мощни от електрическите модели и могат да се използват почти навсякъде. Те обаче обикновено са по-шумни, има гориво за съхранение и транспортиране и е необходима повече поддръжка. Ако почиствате в професионален мащаб, машината, работеща с гориво, вероятно е по-добрият избор.

Ефективност на почистване

Цифрата в заглавието обикновено е паундове на квадратен инч (psi), вероятно защото големите числа са впечатляващи! Налягането обаче е нищо без достатъчен поток, така че обикновено се цитират и галони в минута (gpm). Водоструйките Karcher варират от 1600 до 3200 psi и от 1,25 до 2,5 gpm.

Някои хора разбират какво означават тези цифри, но други ги намират за малко объркващи. За да се осигури скала, която улеснява извършването на директни сравнения, беше въведена почистващата единица (cu). Изчислява се чрез умножаване на двете цифри заедно, например:

2000 cu рейтинг: налягане от 1600 psi x поток от 1,25 gpm
8000 cu рейтинг: налягане от 3200 psi x поток от 2,5 gpm

Накрайници и дюзи

Тясна струя вода под високо налягане, с правилния препарат, може да почисти дълбоко проникнала боя от бетон, но вероятно ще направи вдлъбнатина в каросерията на колата ви! Въпросът е, че имате нужда от различни модели на извършване за различни задачи. За целта са ви необходими различни приставки за миене под налягане.

Повечето потребителски модели на водоструйките Kӓrcher имат фина дюза Dirtblaster за осигуряване на максимално налягане и прецизност, плюс регулируема пръскачка Vario Power за универсална употреба. При някои пръчката автоматично дозира препарат (когато е наличен) при настройка на по-ниско налягане. Това е удобно, ако например почиствате превозно средство. Използвайте по-високо налягане, за да премахнете голяма част от мръсотията, намалете го, за да нанесете препарат, увеличете го отново, за да изплакнете.

При по-комерсиално ориентираните водоструйки Kӓrcher предоставя сменяеми дюзи. Това са устойчиви елементи, предназначени да се справят с повишеното налягане. Резултатът е по-дефиниран набор от модели на пръскане, специфични за определени задачи.


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ВОДОСТРУЙКИТЕ KӒRCHER

Резервоар за препарат

Някои модели имат един или повече вградени резервоара за почистващ препарат, докато други имат сифон, който изтегля течност от предоставен от вас контейнер, което е полезно при работа с големи обеми.

Съхранение

Обикновено има някаква скоба за пръскачката. Някои модели имат допълнителни контейнери за съхранение на аксесоари.

Маркуч

Дължините на маркуча на пръскащата пръчка варират от 5 до 15 метра. Горивните водоструйки Kӓrcher имат странична кука, за да поддържат маркуча чист, когато не се използва. Някои потребителски модели имат макари за маркуч, така че трябва да развиете само необходимото количество маркуч, вместо да имате неподредена купчина на пода.

Безопасност

Като функция за безопасност, моторът не работи, освен ако не се натисне спусъка. При професионалните модели спусъците имат предпазни ключалки за деца.

Колелца

Колелцата на потребителските водоструйки Керхер са от твърда пластмаса, което е напълно подходящо, въпреки че могат да се спукат, ако се третират лошо. При Kӓrcher от професионален клас предпочитаме да виждаме пневматични гуми, които се представят по-добре на различни повърхности и са по-малко податливи на повреди от удари и неравности.

Аксесоари

Ще намерите голямо разнообразие от допълнителни аксесоари за специфични задачи: четки за миене на превозни средства, почистващи глави за твърди повърхности и допълнителен маркуч, например. Възможно е също така да се монтират аксесоари на трети страни, но съединителите не винаги са универсални и някои устройства имат максимално налягане, така че проверете преди да поръчате.


СЪВЕТИ

  • Накиснете, измийте, изплакнете. Най-ефективният начин за почистване с водоструйка е първо да накиснете зоната, след това да нанесете препарат и след това да изплакнете.
  • Започнете с широк ъгъл на пръскане. Фина струя под високо налягане може да причини повреда. Ако използвате регулируема пръчка, най-добре е да започнете с по-широк ъгъл на пръскане и да регулирате концентрацията постепенно, докато получите мощността, от която се нуждаете.
  • Поддържайте вашата водоструйка Керхер според указанията на Kӓrcher. Електрическите водоструйки Керхер се нуждаят от малко поддръжка. Повечето проблеми са свързани със запушени филтри, така че ги почиствайте редовно, като следвате инструкциите на производителя. Горивните двигатели се нуждаят от редовни проверки, но водоструйните машини не са по-сложни от косачката например.
  • Носете предпазни очила или шлем за лице, когато използвате водоструйната машина Керхер. Мръсотията може да се измести под странни ъгли и при висока скорост.
  • Никога не използвайте водоструйката Керхер от стълба. Първоначалният удар от устройството може да бъде достатъчно силен, за да ви накара да се подхлъзнете.
  • Никога не се опитвайте да откачвате маркуча или да сменяте тръби или накрайници, докато машината работи.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2