Най-добрите дигитални (цифрови) микроскопи

За дигиталните микроскопи Когато искате да получите нова перспектива за нещо, често отстъпвате. Въпреки това може да бъде много по-разкриващо,…

За дигиталните микроскопи

Когато искате да получите нова перспектива за нещо, често отстъпвате. Въпреки това може да бъде много по-разкриващо, ако се наведете и се приближите до нещо, за да го разгледате по-подробно. Няма по-добър начин да получите екстремно близък план от този с цифров микроскоп.

Когато избирате цифров микроскоп, има редица елементи, които ще искате да вземете предвид, за да сте сигурни, че получавате модела, който е подходящ за вашето търсене на знания. Колкото по-голямо е увеличението, толкова повече тайни ще откриете, но само ако имате подходящо осветление и ясен фокус. Искате и цифров микроскоп, който да е стабилен и лесен за работа.

Ако сте готови да закупите цифров микроскоп, ние изброихме редица изключителни модели по-надолу в тази статия. Ще бъдете доволни от която и да е от тези опции. Ако обаче искате да научите повече за цифровите микроскопи, просто продължете да четете.

ОСНОВНИ СЪОБРАЖЕНИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ДИГИТАЛЕН МИКРОСКОП

Цифровият микроскоп е устройство, което ви предлага забележителен начин за опознаване на света. Като такъв, има редица функции и опции, които първо трябва да вземете предвид, за да сте сигурни, че купувате инструмента, който е най-подходящ за вас.

Увеличение

Колкото по-голямо е увеличението, толкова повече можете да видите. Например микроскоп с 40x (40 пъти по-голям от естествения размер) ви позволява да разглеждате обекти с много подробности, но ако искате да пробиете до клетъчно ниво, ще ви е необходим цифров микроскоп с 400x.

Резолюция

Колкото по-висока е разделителната способност, толкова по-голямо ще бъде изображението ви на компютърния екран с висока разделителна способност. Изображение, заснето в стандартна разделителна способност (640 x 480 или около 0,3 мегапиксела), изглежда по-малко на екрана на компютъра с по-висока разделителна способност (1024 x 768). Ако се опитате да увеличите изображението, то ще се размие, защото има само 640 x 480 точки данни.

Осветление

Ключът към виждането е светлината. Понякога имате нужда от много светлина, а друг път искате малко по-малко. Ако вашият цифров микроскоп има редица димируеми светодиоди, това е чудесна функция, тъй като вие напълно контролирате яркостта. Някои производители правят още една крачка напред и добавят подсветка към стойката. Това е идеалната ситуация.

Размер и тегло

В повечето случаи искате нещо леко и малко. Ако обаче имате нужда от по-голяма или по-тежка стойка за стабилност, това е видът цифров микроскоп, който трябва да закупите. Най-добрият за вас е този, който може да направи това, от което се нуждаете.

Контроли

Нуждаете се от цифров микроскоп, който има добре калибрирани, достъпни контроли. Фокусирането може да бъде доста трудно. Ако непрекъснато се мъчите да постигнете ясен фокус, ще се разочаровате и ще спрете да използвате цифровия си микроскоп. Контролите също трябва да са на удобно място, до което е лесно да се стигне. Когато искате да направите снимка или да запишете видео, искате да можете да го направите, без да откъсвате поглед от екрана, за да сте сигурни, че правите най-добрия кадър.

Лесно използване

Plug and play е начинът. Цифровият микроскоп, който има твърде стръмна крива на обучение или е твърде труден за настройване, е този, който никога няма да използвате.

ДИГИТАЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МИКРОСКОПА

Вграден екран

Ако търсите преносимост, имате нужда от цифров микроскоп с вграден екран. Вграденият екран е много по-малък от компютърния монитор, но ви позволява да използвате цифровия си микроскоп, когато не сте близо до компютър.

WiFi

Удобна функция, която някои производители предлагат, е вграденият WiFi. С безжичния цифров микроскоп няма да бъдете обременени от проводници и ще имате по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за това къде можете да използвате вашия цифров микроскоп.

Съвместимост

Трябва да сте много внимателни относно съвместимостта. Микроскопът и USB трябва да са напълно съвместими с вашия компютър и неговата операционна система, иначе няма да работи. Ако цифровият микроскоп посочва, че е съвместим с Mac и Chromebook, но имате Android система, този микроскоп не е за вас.

Регулируема стойка

Често пренебрегван елемент е стойката. Ако стойката на вашия цифров микроскоп не е здрава и не се застопори, никога няма да можете да постигнете фокуса, необходим за по-мощно увеличение. Освен това, ако ще използвате слайдове, искате стойка с клипове, които държат слайда на място.

Прикачени файлове / други функции

Някои цифрови микроскопи се доставят с различни приставки, които ви позволяват да извършвате конкретни действия. Използването на устройството като ендоскоп е една от възможностите. Ако имате специфични нужди, искате да потърсите цифров микроскоп, който да отговори на тези нужди.

Аксесоари

Освен самия цифров микроскоп, има няколко аксесоари, които могат или не да се доставят с вашия модел. Следва списък с елементи, които могат да подобрят вашето потребителско изживяване.

 • Софтуер: Обмислете софтуера, който се доставя с вашия цифров микроскоп. Ще ви позволи ли да правите снимки и да записвате видеоклипове? Можете ли да добавите специални ефекти или да коригирате цвета? Най-малко искате да можете да запазвате или експортирате файловете си в универсален формат.
 • Калъф: Вашият цифров микроскоп лесно ли се опакова в сигурен калъф? Това е важно не само за пътуване, но и за поддържане на безопасността на вашия инструмент, когато не се използва. Най-малкото трябва да има прахозащитно покритие.
 • Други елементи: Има редица други елементи, които добавят функционалност към цифров микроскоп, включително диапозитиви, капаци за слайдове, форцепс, пипетка, допълнителни светлини и цветни филтри (за по-добро виждане на прозрачни образци). Ако имате нужда от някой от тези елементи и те не се доставят с вашия цифров микроскоп, ще трябва да ги закупите отделно.

Съвет: 15 НЕЩА ЗА НАБЛЮДАВАНЕ С ДИГИТАЛЕН МИКРОСКОП

Наличието на цифров микроскоп означава, че можете да видите нещата по изцяло нов и чуден начин. Някои елементи могат да изглеждат незабележими при увеличаване, но други може да ви накарат да ахнете от удивление. За да започнете, ето 15 неща, които да изследвате с вашия цифров микроскоп:

 1. Електронна платка
 2. Зъбна плака
 3. Ушен восък (само за най-приключенско настоените)
 4. Цветно венчелистче
 5. Плодове
 6. Коса
 7. Мъх
 8. Кора от лук
 9. Капка вода
 10. Отпечатана хартия
 11. Сол
 12. Паяжина
 13. Велкро лепенка
 14. Дърво
 15. Прежда

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите цифрови/дигитални микроскопи. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.

Цифров монокулярен микроскоп Levenhuk D320L 3.1M

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Микроскоп Bresser LCD 50–2000x

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Цифров микроскоп Levenhuk DTX 700 LCD

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Цифров микроскоп Levenhuk Rainbow D2L 0.3M, Moonstone (Лунен камък)

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Цифров USB микроскоп – Digital Microscope

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Подобно ревю: Най-добрите DSLR фотоапарати

Последни ревюта

Най-добрите прахосмукачки Миеле (Miele)

За Прахосмукачките Миеле (Miele) Типичният производител на прахосмукачки Миеле може да се похвали с мощността на засмукване на своите машини,… Прочетете още

Най-добрите микроскопи

За микроскопите Ако някога сте искали да видите как изглежда светът на микроскопично ниво, добрият микроскоп е инструментът, от който… Прочетете още

Всичко за бързите кредити – информация, мнения, препоръки, съветник

За кредитите като цяло Едва ли има човек, който никога не е теглил кредит. Кредитите са този инструмент, който ни… Прочетете още

Всичко, което трябва да знаете за ипотечните кредити

За ипотечните и жилищните кредити Когато говорим за ипотечен кредит и за жилишен кредит, трябва да направим разграничението. Това са… Прочетете още

Philips OneBlade – ревю, мнения, характеристики

Какво представлява Philips OneBlade? Не съвсем тример за брада, не съвсем самобръсначка, OneBlade е електрически грумер, предназначен за мъже, които… Прочетете още

Най-добрите бански за деца

За детските бански Банските за малки деца имат трудна работа - да предпазват чувствителната кожа, като същевременно са гъвкави, меки… Прочетете още

Този сайт използва cookies