Най-добрите диктофони

0

Когато трябва да си водите бележки за училище или за работа, цифровият диктофон може да направи задачата много по-лесна. С добър диктофон не е нужно да се притеснявате, че ще пропуснете нито една дума и можете да бъдете сигурни, че разполагате с цялата необходима информация, за да сте в крак с проекта си.

Но това означава да изберете правилния цифров диктофон от различни размери, капацитети за запис и други функции, за да намерите опцията, която ще работи най-добре за вашите проекти. С толкова много модели на пазара намирането на подходящия може да изглежда като мисия невъзможна.Ако сте готови да закупите цифров диктофон, ще намерите нашите най-добри препоръки в списъка с продукти по-долу. За общи съвети относно избора на цифров диктофон, продължете да четете статията ни по-долу (под списъка с препоръчаните продукти).


Професионален мини рекордер MediaTek, 16 GB памет

Res D3676604b812c9c096e67877928f389f - Най-добрите диктофони - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Диктофон Olympus WS-853, 8GB

Res Bbe32698a4fd89be126956e0a277aa45 - Най-добрите диктофони - Техника

Диктофон Philips DVT8110, 8GB Антрацит/Хром

Res 39c835b508645de932330fba79575cc1 - Най-добрите диктофони - Техника

Диктофон Olympus DM-770, 8GB, Разширено гласово управление

Res 40e83bc1002291be55e719647f5117d5 - Най-добрите диктофони - Техника

Диктофон PCM Olympus LS-P1, liniar

Res Cac7a45aa3a13610b34f847769bf446c - Най-добрите диктофони - Техника

Диктофон Philips DVT6110, 8GB, Антрацит/Хром

Res E642d465891f20796af42ddff7050aff - Най-добрите диктофони - Техника

Диктофон HNSAT DVR-308A, С безжичен микрофон

Res Ff24f0662703d7d324ed05ca720dce0e - Най-добрите диктофони - Техника

Диктофон Olympus WS-853, 8GB, Черен

Res Bbe32698a4fd89be126956e0a277aa45 - Най-добрите диктофони - Техника

Вижте още предложения за диктофони ТУК


ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЦИФРОВИЯ ДИКТОФОН

Цифровият диктофон е малко ръчно устройство, което преобразува реч и други звуци в цифрови файлове. След това тези файлове могат да бъдат прехвърлени на други електронни устройства като компютър, таблет или смартфон за съхранение. Можете също така да редактирате цифровите файлове, което може да ви помогне да организирате информацията си. Ето някои от приложенията на диктофона:

 • Водене на бележки: Цифровите диктофони се използват най-често за записване на бележки на училищни лекции или бизнес срещи, които след това могат да бъдат транскрибирани по-късно. Записващото устройство също е полезно за улавяне на вашите собствени мисли и идеи за по-късно преписване. Например, лекарите често ги използват, за да записват бележки на пациенти.
 • Интервюта: Журналисти и писатели използват устройствата, за да записват интервюта и идеи за истории.
 • Диктовка: Можете да използвате записващо устройство, за да диктувате писма, бележки и други документи в бизнес среда за по-късно преписване.
 • Аудио стрийминг от уебсайт: Можете да създавате цифрови файлове, които ви позволяват да добавяте аудио към уебсайта си.
 • Аудио на презентация: Можете да добавяте цифрови звукови файлове от вашия диктофон към PowerPoint и други презентации.
 • Подкасти: Можете лесно да запишете свой собствен подкаст и след това да го публикувате онлайн за изтегляне от слушателите.
 • Аудиокниги: Можете да създавате аудиокниги.
 • Персонализирани мелодии: Можете да записвате персонализирани мелодии за вашия смартфон.

ПРЕДИМСТВА НА ЦИФРОВОТО ЗАПИСВАНЕ НА ГЛАС

 1. Цифровият диктофон е без медия. Тъй като преобразува звуци в цифрови файлове, цифровият диктофон не изисква касета, компактдиск или друг тип носител за съхранение на файловете. Вместо това файловете се записват на малки, леки карти с памет, които можете лесно да извадите от устройството.
 2. Някои цифрови диктофони имат разширяема памет. Може да съхраните до 64 GB или дори повече с някои модели.
 3. Качеството на звука е добро. Цифровият диктофон предлага по-високо качество на звука от другите записващи устройства.
 4. Лесно е да редактирате цифрови файлове. Можете да ги качите според нуждите.
 5. Цифровите диктофони са многофункционални. Например, функцията за възпроизвеждане ви позволява да качвате MP3 аудио файлове и да използвате рекордера като MP3 плейър.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЦИФРОВИЯ ДИКТОФОН

Размер

Цифровите диктофони обикновено са проектирани да бъдат леки и компактни, така че са лесни за носене със себе си в движение. В повечето случаи те са достатъчно тънки и леки, за да ги съхранявате в джоба си, което ги прави много лесно преносими за бизнес срещи, лекции в колеж и пътувания.

За най-преносимия цифров диктофон изберете модел, който има следните характеристики.

 • Тегло от 40  до 100 грама
 • 5 до 10 см дължина
 • Ширина от 4 до 7 см
 • Дебелина от 1 до 3 см

Качество на звука

За възможно най-добро качество на звука изберете цифров диктофон, който разполага със силни вградени микрофони и, ако желаете, жакове за свързване на външен микрофон и/или слушалки. Някои модели предлагат тройни микрофони, които ви позволяват да записвате 3D звук.

За да се уверите в качеството на звука, помислете за честотата на дискретизация на диктофона, която измерва броя на пробите в секунда, които непрекъснатият сигнал трябва да произведе, за да създаде цифров сигнал в килохерци (kHz). За общо възпроизвеждане обикновено е достатъчен диктофон с честота на дискретизация между 44kHz и 48kHz. Ако планирате да използвате записите за подкасти, аудиокниги или други видове медии за излъчване, може да искате по-висока честота на дискретизация до 96kHz.

Поддържани аудио файлове

Когато избирате цифров диктофон, обърнете внимание какви аудио файлове поддържа устройството. Не всички файлове са съвместими с всички устройства. Ако имате iPhone, например, искате да сте сигурни, че ще можете да качите файловете на цифровия рекордер на вашия смартфон.

Почти всички цифрови диктофони поддържат MP3 файлове, които са съвместими с повечето устройства. Въпреки това, някои други често срещани файлове, поддържани от цифрови диктофони, включват следните:

 • WAV се поддържа от устройства с Windows, Mac и Android.
 • AIFF се поддържа от устройства с Windows и Mac.
 • AU се поддържа от устройства с Windows, Mac и Android.

Капацитет на запис

Повечето цифрови диктофони имат вградена флаш памет, която ви позволява да съхранявате вашите аудио файлове. За повечето потребители устройство с 2GB до 4GB памет е достатъчно, защото може да побере между приблизително 800 и 4000 часа записи, въз основа на качеството на звука. Ако имате нужда от допълнително пространство, помислете за диктофон с 8GB памет или повече.

Някои цифрови диктофони разполагат и със слот за карта с памет, така че можете да увеличите паметта според вашите нужди.

Живот на батерията

Някои цифрови диктофони имат батерии, които могат да работят до 48 часа. За повечето потребители този тип живот на батерията не е необходим. Потърсете модел, който може да работи поне три до четири часа на своите батерии.

Скорост на стартиране

Сигурно ще искате вашият цифров диктофон да е готов за работа, когато трябва да записвате, така че потърсете модел, който се стартира бързо. Това означава, че трябва да се включи в рамките на няколко секунди след включването му и да включва запис с едно докосване, за да не пропуснете нещо важно.

Възможност за редактиране

Всички файлове, създадени от цифров диктофон, могат да бъдат редактирани. В повечето случаи обаче ще трябва да ги прехвърлите на компютър или друго устройство и да ги редактирате, след като вече са записани.

Някои диктофони от по-висок клас позволяват редактиране на самото устройство. Някои функции може да включват възможността за маркиране на определени части от файла или търсене по ключови думи, така че да можете лесно да извличате определени сегменти от файловете.

USB порт

За да прехвърлите лесно аудио файловете от вашия цифров диктофон на друго устройство, е важно да изберете модел с USB порт. Това ви позволява да свържете устройствата чрез USB кабел и бързо да прехвърлите файловете.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2