Най-добрите електрически китари за начинаещи

0

Ръководство за избор на НАЙ-ДОБРИТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КИТАРИ

По мъдрите думи на Radiohead, всеки може да свири на китара — така че, ако някога сте имали желание да се развихрите на сцената или просто да научите някои от любимите си песни, никога не е късно да вземете брадвата и да насочите вътрешната си рокзвезда.

Изборът на електрическа китара обаче може да бъде предизвикателство, особено ако сте съвсем начинаещ музикант или избирате такава за подарък. Електрическата китара може да бъде скъпа покупка, така че не искате да направите грешен избор и да се окажете с инструмент под номиналното ниво.

4a441a2d83f58b8b8a3018cb56eade71 - Най-добрите електрически китари за начинаещи - Хоби
Помислете какъв тип музика ще свирите предимно, тъй като това може да повлияе на избора ви на електрическа китара. Например двойните хъмбъкъри SG (twin humbucker SG) обикновено звучат пълноценно и са подходящи за силна, тежка музика, докато китарите тип Telecaster имат отличителен звук, който често се свързва с кънтри музиката.


Ако сте готови да изберете вашата нова електриеска китара, прегледайте нашата селекция за най-добрите електрически китари. Ако пък искате да научите повече преди да направите избор, прегледайте нашето ръководство за избор на електрическа китара по-надолу в статията:Комплект електрическа китара и калъф SX ED1CAR

Res 2dec88846e1d0066885c930d4f29d756 - Най-добрите електрически китари за начинаещи - Хоби

Електрическата китара ED1 / CAR от SX, която е част от серията Student, е идеална за тези, които искат да се научат да свирят на електрическа китара. Конструкцията е изработена от дърво със стандартно качество.. Включва черен калъф и има червено покритие.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Електрическа китара Ibanez GRG170DX-BKN

Res 8860bf1b12b76c0ea4d725e3fb86a462 - Най-добрите електрически китари за начинаещи - Хоби

ОСНОВНИ ДЕТАЙЛИ

Тип Standard
Ниво на производителност Напреднал Средно напреднали Начинаещи
Ориентация Десничари
Стил Double cutaway
Форма на тяло Stratocaster
Форма гърло C
Тип тяло Solidbody
Тип мост Tremolo
Брой прагчета 24
Брой корди 6

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Комплект електрическа китара и калъф SX ED1BK

Res 1b58a0bb25226b61e305473dc1d6e197 - Най-добрите електрически китари за начинаещи - Хоби

Електрическата китара ED1 / BK от SX, която е част от серията Student, е идеална за тези, които искат да се научат да свирят на електрическа китара. Конструкцията е изработена от дърво със стандартно качество. Включва черен калъф и има черно покритие.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Електрическа китара SX SST623TS + Калъф

Res 0bf3ffed91469c3671e5e09766f3065b - Най-добрите електрически китари за начинаещи - Хоби

SST623TS SX Електрическа китара, калъф, 3T слънчева светлина

Електрическата китара SST623TS от SX предлага винтидж дизайн и е идеална за тези, които искат да се научат да свирят на електрическа китара. Конструкцията е изработена от качествено дърво, с 3 дози и тремоло. Включва покритие и има 3T покритие от слънчеви лъчи.

За да използвате инструмента правилно, препоръчително е да използвате цифров или механичен тунер за настройка, тъй като настройката „на ухо“ или усещането може да доведе до повреда на инструмента, отлепване на струната, счупване на врата, струни и др.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Електрическа китара Еko S-300 Black, ST-тип, Тремоло бридж

Res 4e555a72d4e3bad908d6c3fa8c5f8f95 - Най-добрите електрически китари за начинаещи - Хоби

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Електрическа китара Jackson JS22-7 Dka Ht, 7 струнна китара, Сатенен финиш

Res 716f0f99abe4a62b37e2ff7a821d569f - Най-добрите електрически китари за начинаещи - Хоби

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Електрическа китара SX SST623TS + Калъф

Res 0bf3ffed91469c3671e5e09766f3065b - Най-добрите електрически китари за начинаещи - Хоби

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Пакет Електрическа китара, Black Rocktile, усилвател, кабел, пера, каишка, капак

Res Eed19368232bf5904de301e916429409 - Най-добрите електрически китари за начинаещи - Хоби

 

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Вижте още предложения за електрически китари ТУК


ВИДОВЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КИТАРИ

Електрическите китари могат да бъдат класифицирани според техния ценови диапазон, тъй като обикновено следва, че получавате това, за което плащате в света на музикалните инструменти.

Бюджетни електрически китари

Бюджетните електрически китари са най-подходящи за начинаещи. Популярните производители, които трябва да търсите, включват Epiphone, Squier, Yamaha и Vintage.

Плюсове: достъпni, подходящi за учене, ако не сте сигурни, че ще започнете да свирите на китара.

Недостатъци: По-ниско качество на конструкцията и хардуера, не толкова издръжливи като моделите от висок клас.

Цена: от 200 до 400 лева

Електрически китари от среден клас

Електрическите китари от среден клас са добри за компетентни китаристи, които искат да преминат от начинаещи към средно напреднали.

Популярните производители, които трябва да търсите, включват Schecter, Cort, Ibanez и Danelectro. Можете също така да намерите някои основни електрически китари Gibsons в този ценови диапазон.

Плюсове: Можете да намерите някои отлични модели в този ценови диапазон, подходящи както за средно напреднали, така и за напреднали музиканти. Те могат да осигурят отличен звук, когато са съчетани с правилния усилвател и ефекти.

Недостатъци: Може да не се чувстват толкова приятни за свирене като моделите от висок клас, а някои китари в този ценови диапазон не си струват парите.

Цена: от 400 до 800 лева

 

Електрически китари от висок клас

Електрическите китари от висок клас са добри за опитни изпълнители и музиканти, както и за колекционери.

Популярните производители включват Gretsch, Gibson, Fender и PRS.

Плюсове: Изработени са от най-висококачествени материали, включващи първокласни прагчета и хардуер, с отлично усещане и възпроизвеждане.

Недостатъци: Извън ценовия диапазон на много хора.

Цена: от 800 до 10 000 лева или повече — но можете да намерите някои висококачествени китари под 2000 лева.


СТИЛОВЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ КИТАРИ

Вероятно сте забелязали, че електрическите китари се предлагат в различни форми и стилове. Въпреки че стилът може да оказва малко влияние на звука на китарата, той е достатъчно незначителен, за да насърчаваме избора на стил на китара в зависимост от това, как искаме да изглежда.

Ето някои от най-популярните стилове на електрическа китара.

Стратокастър (Stratocaster)

Може би един от най-класическите и лесно разпознаваеми стилове китари, Stratocaster (или “Strat”) има дълбок двоен изрез, създаващ ефект, подобен на хорн.

SG

Разгледайте няколко метъл групи и сме сигурни, че ще видите няколко SG в микса. Тези китари имат двойно изрязване с отличителни заострени “рога”.

Flying V

Емблематичният “летящ v” има отличително, V-образно тяло, което го прави популярен в траш метъл сцената.

Телекастър (Telecaster)

Telecaster е доста подобен по форма на Strat, но има единичен, а не двоен изрез.

Лес Пол (Les Paul)

Les Paul е друг класически стил, често предпочитан от тежки рок музиканти, като Slash. Има един изрез, но с много по-извит, по-заоблен вид от Telecaster.


СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА ИЗБОР НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КИТАРА

Твърдо тяло срещу кухо тяло

По-голямата част от електрическите китари са модели с масивно тяло, което означава, че тялото е направено от едно масивно парче дърво. Можете обаче да намерите електрически китари с кухо тяло, които изглеждат и звучат по-подобно на акустичните китари.

Електрическите китари с кухо тяло често произвеждат по-богат тон с допълнителен сустейн, но може да не са подходящи за възпроизвеждане на по-тежка музика, тъй като могат да дадат обратна връзка, когато се възпроизвеждат с висока сила на звука.

Tonewood

Терминът “тонално дърво” се отнася до определени разновидности на дърво, които имат тонални свойства, които подобряват звука, издаван от китарата. Популярните тонове за китари включват клен, махагон, розово дърво, орех, блатен ясен, липа, елша и абанос.

В зависимост от вида на дървото може да ви даде топъл или ярък тон или нещо средно между двете. Много китари са направени от различни дървесини, като различни видове се използват за тялото, врата и грифа.

Докато материалът, от който е направена една китара, ще направи лека разлика в тона, ще откриете огромен набор от фактори. Така че, освен ако не сте самопризнат аудиофил, не се тревожете за вида на използваното дърво. Стига да е качествено дърво, трябва да получите отличен тон.

Пикапи (Pickups)

Пикапите „улавят“ вибрациите на струната и ги превръщат в електронен сигнал. Те са сред най-важните части на електрическата китара и помагат да се определи вида на звука, който произвежда. Повечето китари имат или единични намотки, или двойни намотки (по-известни като хъмбъкъри), или по един от всеки от тях.

Едноспиралните пикапи дават по-ярък звук, който може да пробие микса, така че често са предпочитани от китаристи, които харесват чисти сола или които предпочитат висок звук, богат на високи честоти. Въпреки това, с достатъчно овърдрайв те могат да звучат достатъчно грубо за пънк или гръндж.

Хъмбъкърите са направени от два пикапа с една намотка, свързани извън фаза един с друг. Имат по-пълен звук и обикновено се използват за по-тежка музика.

Макар и по-рядко срещани, можете също да намерите китари с активни пикапи – като EMGs – които включват предусилвател за по-висока мощност и по-добър контрол на звука.


СЪВЕТИ

  • Когато за първи път започват, много хора избират електрическа китара, подобна на тази, на която свири техният музикален герой – това може да помогне за постигане на звук, подобен на този на любимата ви група.
  • Най-скъпите китари често се произвеждат в САЩ, но можете да закупите и внос от други страни. Япония, Мексико, Китай и Корея са най-често срещаните и често произвеждат качествени инструменти.
  • Повечето електрически китари имат 22 прага, но някои могат да се похвалят с 24, което ще ви позволи да свирите цялата октава над 12-ия праг. Това е идеално, ако искате да свирите в по-висок регистър, но е ненужно за повечето китаристи.
  • Електрическата китара може да бъде голяма покупка, така че си струва да получите застраховка за покриване на кражба или случайна повреда. Някои търговци на дребно предлагат това на мястото на продажба.
  • Дължината на скалата е дължината на струната на китарата от гайка до мост. По-дългата гама се усеща по-стегната при свирене и дава по-ярък тон. По-късата дължина на скалата предлага по-топъл звук.
  • Ако купувате електрическа китара за дете, помислете за китара с размер 1/2 или 3/4, която ще бъде по-удобна за малки ръце.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Въпрос: Трябва ли да купя самостоятелна електрическа китара или стартов пакет за начинаещи?
Отговор: Ако сте начинаещ или търсите от името на начинаещ, вероятно ще искате да започнете с доста проста китара, само в случай, че не обичате да свирите. Можете също така да намерите комплекти или стартови пакети, които се доставят в комплект с малък тренировъчен усилвател, кабел, каишка и други полезни елементи за нови китаристи. Те обикновено излизат по-евтино, отколкото избирането на артикулите поотделно, но не значително по-евтино, така че не се притеснявайте, ако сте се настроили за китара, която не идва като стартов пакет.

Въпрос: Какъв тип конструкция на врата е най-добрата?
Отговор: Електрическите китари имат конструкция bolt-on, set neck или neck-through. Bolt-on са просто завинтени към тялото, set neck се поставят в тялото и се залепват, а конструкцията neck-through е мястото, където вратът се простира през цялото тяло. Последният обикновено се счита за най-добрия и най-издръжлив, но няма да се намери при по-евтините китари.

Въпрос: За какво се използват всички копчета и превключватели на моята електрическа китара?
Отговор: Повечето електрически китари имат няколко копчета за управление на тялото. Количеството копчета и какво правят може да варира, така че си струва да експериментирате, но ще разгледаме най-често срещаната конфигурация. Повечето електрически китари имат три копчета за управление и един превключвател. Едното копче за управление е за сила на звука, а другите две са за тон, като едното контролира пикапа на врата, а другото контролира пикапа на бриджа. Превключвателят е за смяна между използване на пикап за врат или мост.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2