Най-добрите електрошокове

Ако търсите несмъртоносна форма на самозащита и искате скрито оръжие със значителна спирателна сила, може да помислите за електрошок.

Електрошокът е форма на самозащита от близко разстояние и ефективно средство за възпиране на далечни разстояния. Звукът и гледката на мощна искра, извита през електродите на електрошока, могат да бъдат достатъчни, за да обезкуражат нападателя. Ако нападателят осъществи физически контакт, прилагането на електрошок към всяка уязвима част от тялото му и натискането на спусъка ще доставят мощен заряд, способен да причини мускулни спазми, силна болка и дори временна парализа. Въпреки че тези ефекти могат да бъдат само временни, те също ще бъдат запомнящи се и образователни.Ако обмисляте закупуването на електрошок за лична защита, моля, вижте долния списък за нашите най-добри препоръки. Ако искате да научите повече за тази важна покупка, прочетете нашия наръчник по-надолу в статията, относно нещата, които трябва да имате предвид.


Електрошок Ideallstore TW 309, 2,5 mil V, 12 см, Черен, 2 бр.

Res Faab42971b103d3f00cfc62f4410b9f1 - Най-добрите електрошокове - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Електрошок ideallstore tw-302, 3800 kv, черно

Res Bed651cde7ff6e1a04b48fb2501db6bb - Най-добрите електрошокове - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Електрошок ideallstore tw-302, 3800 kv

Res Bed651cde7ff6e1a04b48fb2501db6bb - Най-добрите електрошокове - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Електрошок ideallstore tw-309, черно, 400 кв, 14 cm

Res Ac328aeaa54723dd5a95bcf27b7abd7a - Най-добрите електрошокове - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Електрошок Ideallstore taser, 80 кв, черен

Res 4b1b7202ffdf740c539bfbebfcd0ea89 - Най-добрите електрошокове - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Стик с токов удар и фенерче, TW-809, телескопична пръчка, 77 см

Res 27b8d0c28db3dd1e413fa058b2e2c4c1 - Най-добрите електрошокове - Техника

<<Провери цена>>


Пакет за самозащита Ideallstore, електрошок, телескопична палка и два парализиращи спрея NATO

Res 70248b3a4bfbe6d53ae93915f654c168 - Най-добрите електрошокове - Техника

Многофункционален електрошок idealshare, TW 309, 25000 кв, черно

Res 6984291d1aeed714dba1bf6964ce0042 - Най-добрите електрошокове - Техника

Многофункционален електрошок IdeallStore червило, 3800 kw

Res Ad70b299f5821e7cee5f7f1fd95ee7d0 - Най-добрите електрошокове - Техника

Вижте още предложения за аксесоари за самозащита ТУК


Подходящ ли е електрошокът за вас?

Способността да се защитавате срещу потенциален нападател е важна. Но не всеки метод за самозащита е подходящ за всеки човек.

Обучението по бойни изкуства осигурява ефективен начин за нанасяне на ответен удар, но не винаги работи срещу опитни престъпници със сходни бойни умения.
Носенето на скрит пистолет е жизнеспособна опция, но изисква обучение, регистрация и регулиране. Освен това много хора просто не се чувстват доволни от идеята да използват потенциално смъртоносна сила срещу друг човек.
Лютивият спрей е ефективен от разстояние, но точността и случайното изхвърляне са основателни притеснения. Нещо повече, някои нападатели все още могат да функционират след атака с пепър спрей.

Това ни довежда до зашеметяващите оръжия – електрошоковете. По дизайн те са оръжия с близък контакт. В много ситуации от реалния живот нападателят вече е придобил някакво предимство пред жертвата. Притежателят на електрошок трябва да може да вземе устройството, да се стреми към уязвимо място и да задържи устройството на място, докато нападателят не се срине или се подчини.
В тези няколко секунди нападателят (обикновено) изпитва силна болка и временна парализа. Това е реалността на използването на електрошоково оръжие срещу друг човек. Някои хора не се чувстват комфортно с тази реалност, дори по време на самозащита. Ако попадате в тази категория, електрошокът може да не е правилното оръжие за самозащита за вас.

Притежанието на електрошок изисква известна физическа и психическа подготовка.

Психически трябва да приемете „аз или той“ концепцията за самозащита. Да, нападателят ще изпита няколко минути силна болка по време на разгръщане на електрошока. Той или тя вероятно също ще загуби способността да ескалира атаката. Това е важно предимство.
Физически ще трябва да упражнявате производството, насочването и разгръщането на оръжието, докато не се чувствате напълно добре с движенията. В лицето на истинска атака трябва да можете да нанесете солиден удар възможно най-бързо.

КАК РАБОТИ ЕЛЕКТРОШОКЪТ?

Човешкото тяло е по същество машина, захранвана от батерии. Електрическите импулси контролират всичко от мозъка до сърцето, а заредените нерви изпълняват по-голямата част от тежкото повдигане. Когато външен електрически заряд нахлуе в тялото, тези импулси изпитват претоварване и временно се затрудняват. Резултатът: неволеви мускулни спазми и „късо съединение“ на нервната система.

Тъй като нервната система се възстановява от електрическата инвазия на електрошока, получателят често остава парализиран – макар и само за кратко. Жертвата използва това време, за да избяга от потенциалния нападател.

Електрошоковете не произвеждат достатъчно ампераж, за да причинят трайни физически повреди или смърт. Изключително високото напрежение причинява смущения в нервната система, а не ампеража. Електрошокът е специално проектиран да бъде устройство с високо напрежение и ниска верига. Захранват се само с девет волтова батерия (или еквивалент на акумулаторна батерия).

Електрическата дъга между двата електрода може да изглежда смъртоносна, но това е статично електричество, а не домакински ток. Когато се осъществи контакт с кожата на нападателя, токът протича между двата електрода и предизвиква нарушаване на нервната система. Някои мотивирани нападатели могат да издържат на този шок, но повечето изпитват значителна болка и временна загуба на двигателен контрол.

СТАНДАРТНА ФОРМА И РАЗМЕР НА ЕЛЕКТРОШОКА

Стандартният електрошок е с правоъгълна форма и приблизително със същия размер като дистанционното за телевизор или телефонната слушалка. Той трябва да се побира удобно в големи ръце, но за потребителите с по-малки ръце може да се окаже трудно за държане на стандартен модел. Този факт е важен, тъй като повечето електрошокове се използват за защита от близко разстояние и трябва да се държат сигурно.

За щастие, някои производители предлагат електрошокове с по-тънки профили за жени.

ДРУГИ ДИЗАЙНИ

Освен „стандартния“ модел, споменат по-горе, на днешния пазар съществуват и други привлекателни дизайни за електрошокове, включително следното:

Комбинация от светодиодно фенерче/електрошок

Това, което изглежда като фенерче с размер на фенерче за пътуване, всъщност може да бъде замаскиран електрошок. Собственикът има възможност да използва светодиодното фенерче (с ниска мощност) за осветяване или стробоскоп (с висока мощност), за да дезориентира нападател. Повдигнатите ръбове на фенерчето всъщност са електроди, които доставят мощен удар при натискане върху кожата на нападателя.

Някои критици изразяват притеснения относно цялостната мощ на този дизайн, както и възможността за случайно разреждане от други.

Зашеметяващ пръстен

Проектиран предимно за жени, зашеметяващият пръстен отговаря много добре на въпроса за прикриването. Потребителят поставя главното устройство в дланта си, оставяйки открита само малка сонда или пръстеновиден електрод. Един прав удар в кожата на нападателя създава изтощаващ шок.

Основен недостатък на този дизайн е необходимостта оръжието да се държи в готовност по всяко време. Това не би било ефективно срещу внезапна атака, но може да бъде полезно, когато пътувате през непозната територия.

Примамка за смартфон

Електрошок, маскиран като смартфон, осигурява незабележимо решение за превозвачи, които не искат да привличат вниманието към себе си. С този тип електрошок елементът на изненадата е на ваша страна. Вместо да предадете скъпия си смартфон на потенциален нападател, вие всъщност доставяте 500 000 волта изтощаващо електричество на тялото на извършителя.

Един проблем с примамките, за съжаление, е, че те могат да бъдат по-големи от истинските смартфони. Това може да затрудни примамката по време на атака.

Зашеметяваща палка

Много специалисти по сигурността носят зашеметяваща палка, която доставя мощен, но не смъртоносен шок. Палката не изисква близък контакт, за да бъде ефективна; поради дължината си, можете да стигнете до нападателя, когато той или тя е по-далеч. Като такъв, зашеметяващата палка представлява ефективна алтернатива на традиционния електрошок.

Притежаването на зашеметяваща палка обаче обикновено е ограничено до обучени специалисти по сигурността, а не до широката общественост.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕЛЕКТРОШОКА

Можете да си купите обикновен електрошок, но експерти и опитни потребители предупреждават срещу най-евтините модели. Евтиният електрошок може да не достави достатъчно шок, за да обезвреди нападателя. Нещо повече, пластмасовият корпус може да се счупи и батериите да загубят заряда си твърде скоро.

Като се има предвид крайната цел-лична защита-по-добре е да инвестирате в по-висококачествен електрошок с функции като следното:

Фенерче/стробна светлина

Някои електрошокове се маскират като преносими фенерчета. За да завършат илюзията, много от тях включват истинско фенерче и/или LED крушки. Други включват технология за стробоскопична светлина. Интензивното мигане на стробоскоп може да дезориентира потенциален нападател достатъчно дълго, за да може жертвата да избяга от ситуацията.

Деактивиране на превключвателя

Едно от основните притеснения за всяко устройство за самозащита е възможността нападателят да получи достъп до него по време на нападение. По-качествените електрошокове решават този проблем със специален ключ или пръстен, който прави устройството безполезно при изваждане. В този сценарий нападателят не може да обърне масата на жертвата.

Деактивиращият превключвател също намалява вероятността от случайно разреждане от други.

Презареждащи се батерии

Много електрошокове от потребителски клас изискват една деветволтова батерия за работа. Тези батерии губят своята мощност с течение на времето. Поради тази причина днешните потребители се стремят към модели с акумулаторни батерии, тъй като изискват само осемчасово зареждане и могат да задържат захранването си седмици.

Електроди, проникващи в дрехи

Стандартните електроди на електрошока доставят силен удар, когато се поставят върху откритата кожа на нападателя. Тези електроди обаче не винаги проникват в дебелите дрехи. Ами ако вашият нападател е облечен с кожено яке или жилетка?

Потребителите трябва да търсят електрошок с остри електроди, предназначени за максимално проникване. В края на краищата много жертви получават само един шанс да отвърнат на нападателя си. Всяко тактическо предимство помага.

Някои електрошокове – особено примамките за смартфони – включват и вторични точки на контакт, в случай че първичните електроди не работят. В този случай простото хващане на „телефона“ може да доведе до силен шок за лошия човек.

МОЩНОСТ НА ЕЛЕКТРОШОКА: НАПРЕЖЕНИЕ И АМПЕРАЖ

Спирателната сила на електрошока често се изразява чрез напрежение. Например, моделът от начално ниво може да твърди, че доставя 30 000 волта, докато моделът от най-висок клас твърди, че доставя милиони волта.

Тези цифри звучат впечатляващо, но не винаги са точни. Съществуват малко индустриални стандарти относно количеството напрежение, което един електрошок може да „претендира“ да произведе.

Има изчислена базова линия от един милион волта, необходима за незабавно въздействие върху човешкото тяло. Поради това потребителите трябва да избягват евтини модели с номинално напрежение под 1 000 000. Но потребителите също трябва да осъзнаят, че волта не е същото като ампеража. Модел от по-висок клас с 200 000 000 волта няма да бъде смъртоносен-просто по-мощен.

Докато по -високите числа на напрежението наистина са съображение, реалният балансиращ акт е между общото производство на напрежение и ампеража. Помислете за тази аналогия: напрежението е общият размер на електрическата „река“, но амперажът показва колко бързо тече тази река.

Електрошокът се нуждае от високо напрежение, за да стимулира нервната система, но само достатъчно ампераж, за да достави подходяща доза. При твърде малък ампераж получателят изобщо не би бил обезвреден. С твърде много ампераж може да причини трайно увреждане на нервите или дори смърт.

Често задавани въпроси

Въпрос: Мога ли да получа шок, ако моят нападател ме докосне по време на разгръщане на електрошока?
А. Не, електрическият ток тече само между електродите на електрошокера и тялото на нападателя. Не пътува до никого, който осъществява инцидентен контакт с това лице.

В. Мога ли да пътувам в самолет със зашеметяващ пистолет?
А. Всяка авиокомпания има свои собствени правила и разпоредби относно потенциалните оръжия. Като цяло можете да съхранявате електрошок в чекирания си багаж, но не и в ръчен багаж.

Въпрос: Може ли мотивиран нападател да издържи разгръщането на електрошока и да продължи атаката?
О. Повечето хора, които получат удар от 7 500 000 волта, няма да имат мускулна сила или умствен фокус, за да продължат да се борят. Качествен електрошок може да събори 450-килограмов борец. Ако обаче нападателят не получи пълен шок, той или тя може да остане заплаха. Ето защо тренировките с електрошок са толкова важни.

В. Мога ли да използвам електрошок срещу диво животно?
О. Да, бихте могли да използвате електрошок, за да отблъснете атака на животно, но имайте предвид, че физическият контакт с целта е от съществено значение. Други методи за самозащита (като пепър спрей) може да са по-ефективни от разстояние, отколкото електрошок.

 

Подобно ревю: Най-добрите часовници с диаманти

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2