Най-добрите инфрачервени сауни

0

Обмисляте ли да направите инвестиция в грижа за себе си и здраве? Инфрачервената сауна е популярен избор за тези, които търсят комфортно изживяване с терапевтична топлина и светлина.

За разлика от традиционната сауна, която разчита на конвекционен източник на топлина, инфрачервената сауна затопля пространството със светлина. Това означава, че инфрачервените сауни са ефективни при по-ниска температура, като същевременно осигуряват страхотно изпотяване. В резултат на това те са предпочитани от хора, които не се чувстват комфортно при високата топлина на традиционните сауни. Инфрачервените сауни се предлагат като преносими или постоянни дървени модели и има по една за всеки бюджет.

Ако сте готови да изберете вашата нова инфрачервена сауна, прегледайте нашите предложения за най-добрите инфрачервени сауни. Ако искате да научите повече за техните функции и предимства и да получите няколко съвета за избор, прочетете нашето ръководство в статията най-долу:Инфрачервена сауна-кабина SANOTECHNIK OPTIMAL H30320

Res D67850d3d5ac4ada3784d84dbe65f99e - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

Инфрачервена кабина SANOTECHNIK PUNTO

Res 7eafa5add50221177829f987dcc11c82 - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Инфрачервена кабина SANOTECHNIK LUNA

Res 3ef01f63843622a3b5e12dfefe3e7768 - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Инфрачервена кабина SANOTECHNIK CALIPSO

Res C4e4e467f12f8a7f63994173f4760d4c - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Инфрачервена сауна SANOTECHNIK CARMEN

Res 88a24ef9537fa04c9ca643eb53750820 - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Инфрачервена кабина SANOTECHNIK APOLLO

Res 6dbb397bf42e9a4c0c3d0546fe102171 - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Инфрачервена сауна DushZONA ХЕБА

Res 4a29cc0c89fd53e911143bbda42d890a - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

Инфрачервена сауна DushZONA АТА

Res A63bee3eec7bf1748232c403c34ae04e - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

Инфрачервена сауна SANOTECHNIK Classico 1, 130x100x190 см, за двама души

Res F8dcb1b6b29f86839560e6eb118f0afa - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

Инфрачервена кабина DushZONA HOLY, 120 х 85-59 х 210 см

Res 1c83f7a0b9c6a811005f73203c9f16d6 - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

Инфрачервена сауна SANOTECHNIK, Kombi, 124x116x190 см, за двама души

Res 9ae650dd34831014769b85ff8d866404 - Най-добрите инфрачервени сауни - Здраве

Вижте още предложения за инфрачервени сауни ТУК


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

Видове инфрачервени сауни

Инфрачервените сауни са напълно затворени помещения за пълен контрол на температурата.

Дървените инфрачервени сауни са изработени от дърво и стъкло и наподобяват традиционните сауни. Дървените модели имат добре уплътнени врати, които обикновено са изработени от стъкло и първокласно дърво.

Преносимите сауни обикновено се състоят от сгъваем стол и изскачаща рамка, която обхваща тялото от врата надолу. Преносимите инфрачервени сауни разчитат на ципове, за да задържат топлия въздух. Въпреки че тези модели не се затварят толкова добре, колкото сауните с врати, те са конструирани с допълнителни шевове и бариери за контролиране на температурата.

Сауните със спални чували или одеяла попадат под чадъра на преносимите сауни, но като се има предвид популярността им, те са в собствена лига. За тях ще трябва да легнете на легло или на пода и да влезете в сауната от краката до врата.

Места за сядане

В повечето инфрачервени сауни трябва да седите изправени. Има само няколко модела с пейки в цял ръст за лежане. Дървените сауни имат прости пейки. В зависимост от капацитета им могат да се настанят от един до шест души. Преносимите модели се предлагат със сгъваем стол или табуретка и побират един човек. Тези сауни често се предлагат за закупуване по двойки, така че двама души да могат да им се наслаждават едновременно.

Инфрачервено осветление

Инфрачервените сауни използват лъчиста топлина от нагревателни лампи, телени елементи, въглеродни нагревателни панели или керамични елементи. Тъй като инфрачервената топлина е с широк спектър, тя често се класифицира според дължината на вълната. В случая на инфрачервените сауни, далечните инфрачервени (FIR) излъчватели са най-често срещани, особено в дървените модели. След като излъчената топлина удари обект, като например тялото, тя се излъчва обратно и продължава да затопля зоната около себе си.

Електромагнитни полета

Всяко електронно устройство излъчва електромагнитни полета. Това включва предмети от ежедневието като сешоари и мобилни телефони, както и инфрачервените сауни. Най-общо казано, инфрачервените сауни излъчват ниско ниво на електромагнитни полета, което ги прави безопасни за редовна употреба. Всъщност някои производители са направили големи крачки в по-нататъшното намаляване на електромагнитните полета в своите инфрачервени сауни.

Здравни съображения

Преди да използвате инфрачервена сауна, е необходимо да се уверите, че няма опасения за здравето, които биха ограничили използването. Ако сте изложени на риск от високо кръвно налягане, дехидратация или заболяване, препоръчително е първо да обсъдите използването на инфрачервена сауна с Вашия лекар.

Също така е важно да използвате вашата инфрачервена сауна безопасно и по подходящ начин. Сесиите трябва да бъдат ограничени до максимум 20 минути. Ако не сте запознати с използването на инфрачервена сауна, започнете с 5 до 10 минути на сесия и постепенно стигнете до 20 минути.


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ИНФРАЧЕРВЕНИТЕ САУНИ

Материали

Дървените инфрачервени сауни са направени от канадски бучиниш, кедър или друго висококачествено дърво. Тези видове дървесина са известни със своя луксозен цвят и покритие в допълнение към издръжливостта от търговски клас. Дървените сауни също използват висококачествени стъклени панели за врати и прозорци.

Когато става въпрос за нещо толкова голямо като дървена сауна, сглобяването е нещо, което трябва да обмислите, да не говорим, че ще го включите в бюджета си. Има някои модели с лесен DIY монтаж, докато други е по-добре да оставите в ръцете на професионалист.

Преносимите инфрачервени сауни включват кабини, изработени от пластмасови или дървени рамки, покрити с няколко слоя непорест материал. Много имат и хавлиени или плюшени детайли около яката. Седалките са изработени от различни топлинно безопасни материали, включително пластмаса, платно, неопрен и мрежа.

Контроли

Инфрачервените сауни са оборудвани с таймери, настройки за топлина и контрол на светлината. Регулират се с дистанционно или контролен панел. Производителите силно препоръчват да се научите как да контролирате тези функции, преди да използвате инфрачервената сауна за първи път, както за да избегнете нараняване, така и за да осигурите комфортно изживяване.

Звукова система

Някои инфрачервени сауни са оборудвани с озвучителна система, за да създадат най-доброто изживяване и атмосфера. Тези модели имат вътрешни високоговорители, които са с активиран Bluetooth или могат да бъдат свързани към външно медийно устройство.

Екстри

Някои дървени сауни се предлагат и със стелажи за списания, кофи за сауна и/или облегалки за глава. Кофите за сауна са чудесни, ако искате да включите ароматерапия в сесиите си. Някои преносими сауни се доставят с отопляеми подложки, джобове за списания и/или възглавници за седалки.


АКСЕСОАРИ

Халат

Носете удобна хавлиена роба/халат преди и след вашата сауна. Харесваме тези, които се отличават със свободна кройка и широки ръкави.

Етерични масла

Превърнете вашата инфрачервена сауна в пълноценно спа изживяване с ароматерапия. Изберете 100% чисти етерични масла, без добавки или пълнители. Насладете се на лавандула, евкалипт или други вдъхновяващи релаксацията аромати, докато се отпускате във вашата сауна.


СЪВЕТИ

  • Добавете сауна към вашия сватбен регистър. Преносимата сауна струва приблизително колкото малък кухненски уред. Добавете такава към вашия сватбен регистър за уникален подарък за самообслужване, който ще ви бъде полезен много.
  • Използвайте чисти кърпи всеки път. За да поддържате вашата инфрачервена сауна чиста и да се предпазите от бактерии, използвайте чиста кърпа всеки път.
  • Изплакнете се преди да влезете в сауната. Най-добре е да влезете във вашата инфрачервена сауна, след като сте взели душ със сапун. В допълнение към насърчаването на релаксацията, той също така помага да се предотврати навлизането на мръсотия в сауната.
  • Защитете косата си. За да предотвратите увреждане или прекомерно изсушаване, увийте косата си с кърпа, преди да използвате инфрачервената сауна.
  • Използвайте дълбок балсам в сауната. Можете също така да покриете косата си с дълбок балсам за специално овлажняващо лечение. Уверете се, че косата ви е добре закрепена под кърпата, за да предотвратите капенето на балсам в сауната.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2