Най-добрите колички за близнаци

0

За да изведете децата си на разходка, обикновено е необходима безопасна, висококачествена количка, удобна за возене и лесна за маневриране. Ако имате две бебета на еднаква или близка възраст, вероятно ще искате количка за близнаци, за да можете лесно да бутате и двете деца наведнъж.

Количката за близнаци може да направи живота ви много по-лесен – можете да поставите и двете деца в една количка и да излезете от вратата по-бързо, за да тръгнете по задачи или да отидете до парка. Най-хубавото от всичко е, че ще имате по-малко бебешки принадлежности, които претрупват дома ви.

В някои отношения пазаруването на количка за близнаци е по-трудно от избора на традиционна количка. Трябва да решите кой стил отговаря най-добре на вашите нужди, какъв тип колела предпочитате и дали искате място за по-голямо дете да стои, както и всякакви традиционни характеристики на количката, които ще направят вас и вашите деца най-удобни. Определено има много за премисляне.Ако сте готови да изберете вашата количка за близнаци, прегледайте нашите предложения за най-добрите колички за близнаци. Ако вместо това искате да научите повече, първо прочетете нашето ръководство за избор на количка за близнаци по-долу в статията.


Детска количка Baby Giggle, Duet Practick, Сив/Черен

Res E314ae7a3c8eab4af8b52a25dd9b8d0f - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Количка за близнаци Duet V3 Mountain Buggy черен

Res 4cd0889f95cd7ab11231f2fba1fbbc2f - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Res Eb94dece68b296b3117013e8095cff3c - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Количка за близнаци Duet V3 Mountain Buggy Luxury Collection + чанта за количка + халки за закачване

Res D2772c4fe75a49793f4e859d9cee52e4 - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Количка за близнаци Chipolino Дуо Смарт, Роза/скай

Res C14ce6a5dcb1facb6a3c5b1f715b03d1 - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Детска количка Joie, de Gemini Aire Twin Rosy and Sea

Res E0868241334754969427fca44bb63629 - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Детска Количка за Близнаци LORELLI DUO

Res E7586ee5ba9f51ecb7976b163f4c1575 - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Количка За Близнаци vidaXL, Червен,123 x 53,5 x 112 см

Res Ebcb099c5383d7d4551b9034556c82c7 - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Количка за Близнаци TOPMARK NL 2 Combi Duo Buggy, Черна

Res 92d8c83e2d195b855c23d6babf291ef7 - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Количка за Близнаци TOPMARK NL 2 Combi Duo Buggy, Сива

Res 40a451c4e391cd0f3917085dc0eac81f - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Детска количка Dorjan Quick Twin, Цвят 13, 2 в 1

Res 716b343a674b63f698cb9a1d810cbf15 - Най-добрите колички за близнаци - Майка и бебе

Вижте още предложения за бебешки колички за близнаци ТУК


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

Рамо до рамо или тандем

Количките за близнаци се предлагат в два основни вида: рамо до рамо и тандем (с други думи – дали децата се возят едно до друго или едно зад друго).

Количка за близнаци Side-by-side (рамо до рамо): Това е най-често срещаният тип, като двете седалки са разположени една до друга. Седалките обикновено са еднакви по размер и имат едни и същи характеристики, така че и двете деца да имат едно и също преживяване при возене. Моделът количка за близнаци рамо до рамо обикновено е по-лесен за маневриране в завоите и прибиране в багажника на колата ви, но е широк, така че понякога може да е трудно да се премине през врати или други тесни пространства.

Тандемна количка за близнаци: Тандемът поставя едната седалка пред другата. Проблемът, който много родители имат с модела тандем, е, че той не предлага едно и също изживяване при каране и за двете деца. Седалките често нямат същите характеристики и някои деца може да не обичат да седят отзад, където не виждат добре. Тандемната количка за близнаци също може да бъде трудна за бутане и завъртане зад ъглите, въпреки че може да влезе по-лесно през врати и тесни пътеки.

Колела

Когато избирате количка за близнаци, важно е да имате предвид броя на колелата. Някои модели имат четири колела отпред (по две от всяка страна) и само по едно колело от всяка страна отзад. Други колички за близнаци разполагат с четири колела, с по едно колело от всяка страна отпред и отзад. Има дори някои колички за близнаци с три колела – едно колело отпред и колело от двете страни отзад.

Количките за близнаци с четири колела отпред обикновено са най-трудни за бутане. Ако едно от двойните предни колела се закачи, това може да изхвърли цялата количка извън курса. Моделите с четири колела (общо) или три колела обикновено са много по-лесни за маневриране, а дизайните с три колела са най-подходящи за джогинг с вашите деца.

Помислете и за материала на колелото. Гумените колела са по-издръжливи и предлагат по-плавно возене и по-добра маневреност от пластмасовите колела. Изберете колела, които се продават за „всички терени“, така че да знаете, че те ще могат да се плъзгат гладко по всяка повърхност.


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА КОЛИЧКИТЕ ЗА БЛИЗНАЦИ

Колан за безопасност

За всяка количка е важно да изберете модел със сигурен колан, за да държите детето си безопасно на място. Когато избирате количка за близнаци, трябва да сте сигурни, че и двете деца имат безопасни и сигурни колани.

Най-добрият тип обезопасяване на количката е петточков колан, който има колан около кръста, колан между краката и ленти, които се спускат през раменете. Изберете модел на количката за близнаци, който предлага петточков колан за двете седалки и катарама, която е лесна за заключване, но достатъчно здрава, за да попречи на децата ви да я разкопчаят.

Безопасност

В допълнение към ограничителите и коланите, обърнете специално внимание на другите елементи за безопасност на количката за близнаци. Количката трябва да е стабилна, за да стои здраво на място, така че не е нужно да се притеснявате, че ще се преобърне с децата ви вътре. И рамката не трябва да има остри ръбове или непокрити пружини, които могат да бъдат опасни за малките пръсти.

Спирачки

Ефективните спирачки са друг елемент, който трябва да има за всяка количка, включително и количката за близнаци. По-голямата част от количките имат спирачки, задействани от крака – някои се задействат чрез стъпване на щанга в задната част на рамката. Други колички имат педал на всяко задно колело, което може да бъде малко по-трудно за работа.

Ако носите редовно джапанки или обувки с отворени пръсти, спирачките с едно докосване са по-добър вариант за вашата количка за близнаци. Някои колички за близнаци в стил джогинг също имат ръчно активирани спирачки, които се задействат по-лесно, когато бягате или се движите бързо.

Регулируеми седалки

Ако имате новородени, имате нужда от седалки за колички, които могат да се накланят почти докрай назад, докато децата пораснат достатъчно, за да седят, обикновено на около шест месеца. Накланящите се седалки работят добре и за по-големи деца, защото те могат да подремнат в количката.

Ако изберете количка за близнаци с разположена рамо до рамо (side-by-side), изберете модел с отделни контроли за всяка седалка, така че да не се налага двете деца да са в една и съща позиция през цялото време. В идеалния случай контролите за регулиране на седалката трябва да са достатъчно лесни за използване, така че да можете да го правите с една ръка.

Повдигната задна седалка

Един от проблемите с тандемните колички за близнаци е, че детето отзад може да не вижда толкова добре, колкото детето, което седи отпред. Това може да бъде особено разочароващо за малки деца, така че ако изберете тандемен модел, помислете за количка с повдигната задна седалка, която повдига задната седалка малко над предната.

Кормило

За най-голямо удобство при бутане на количката за близнаци, кормилото трябва да е омекотено или подплатено и да стига до кръста ви или малко по-надолу. За да направите вашата количка за близнаци лесна за използване от всеки, който може да бута децата ви наоколо, изберете модел с регулируемо кормило, така че да можете да повдигате или спускате дръжката според нуждите.

Сенник

Повечето колички имат сенник или навес, който предпазва децата ви от слънце, дъжд или вятър. Количката за близнаци трябва да има регулируем сенник за всяка седалка, така че да можете да контролирате колко покрити са вашите деца в зависимост от времето. Също така е добра идея да потърсите модел с плат за балдахин, който има UV защита, за да предпазите децата ви от слънцето.

Място за съхранение

Излизането с деца обикновено означава да вземете доста екипировка. Изберете количка за близнаци с кош под седалката, който е достъпен дори когато седалките са в легнало положение. Някои колички за близнаци също имат джобове отзад, където можете да скриете предмети, до които имате нужда от особено лесен достъп, като бебешка бутилка или телефон.

Материя на плата

При децата разливите и бъркотията са неизбежни. Изберете количка за близнаци с платнено покритие, което може да се пере, за да можете лесно да почистите всяка бъркотия, която се появи.


СЪВЕТИ

  • Докато количката за близнаци може да се сгъне като традиционна единична количка, вие ще спестите повече място в багажника или задната част на колата си, ако използвате бънджи въже, за да държите количката изправена.
  • Не оставяйте количката си на слънце за продължителни периоди. Металните и пластмасовите части на рамката могат да се нагреят достатъчно, за да изгорят децата ви.
  • Ако искате да изведете децата си на бягане с количка за близнаци, най-добре е да започнете с по-кратък маршрут. Добавеното тегло на вашите деца и количката може да направи бягането ви много по-предизвикателно, така че е най-добре да се отпуснете към новата рутина.
  • Избягвайте да окачвате чанта на кормилото на количката за близнаци. Разпределението на теглото е изключително важно, когато водите две деца и чантата може да доведе до преобръщане на количката.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2