- Advertisement -

Най-добрите косачки за трева

- Advertisement -

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите косачки за трева. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.


Електрическа косачка Bosch ARM 32

2-15 - Най-добрите косачки за трева - Градина

 • Намалено тегло: Лесна работа и транспорт – само 6.8 кг.
 • Двигателят с 1200 W Powerdrive ви позволява да работите без усилия във висока трева.
 • Ергономична дръжка за лесна употреба.
 • Иновативен гребен за трева. Рязане в близост до краищата, по стени, цветни лехи и ръбове на тревата
 • 31 литрова кутия за събиране на трева за подобрен капацитет на събиране и по-малко отклонения за изпразване на кошницата.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Електрическа косачка за трева Einhell GC-EM 1030

3-15 - Най-добрите косачки за трева - Градина

Описание

 • Eлектрическата косачка за трева GC-EM 1030 е един много мощен уред от най-високо качество за амбициозни градинари любители, който отговаря на най-високите изисквания за косене на малки тревни площи до 300 м²;
 • Мощният 1000-ватов двигател с карбонов блок осигурява отлични резултати при косене дори на гъста растителност, благодарение на големия въртящ момент;
 • Благодарение на възможността за аксиално регулиране на височината в 3 степени, имате възможността предварително да изберете желаната височина;
 • Кошът за трева от 25 литра разполага със здрав корпус, изработен е от устойчива на удар пластмаса и предлага най-високо качество за редовна продължителна употреба;
 • Благодарение на сгъваемата дръжка, тази косачка е лесна за съхранение и пести място.
 • Мощен електрически двигател;
 • Аксиално регулиране на височината в 3 степени;
 • Сгъваема дръжка;
 • Големи колела, които предпазват тревата;
 • Кош за събиране на трева;
 • Висока производителност, удароустойчив пластмасов корпус;
 • Дръжка за транспортиране;
 • Препоръчва се за площи до 300 м².

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Електрическа косачка Einhell GE-EM 1233 M, с комплект за мулчиране

4-14 - Най-добрите косачки за трева - Градина

 • Ел. захранване: 230 V | 50 Hz
 • Мощност: 1250 W
 • Ширина на косене: 330 мм
 • Височина на косене: 5-нива (20 – 60 мм)
 • Вместимост на коша: 30 л
 • Препоръчително за площи до 300 м²
 • Включен комплект за мулчиране

Електрическата косачка EINHELL GE-EM 1233 се отличава с високо качество и ефективност, идеално средство за косене на малки тревни площи с размер до около 300 m². С възможност за регулиране на височината на рязане на 5 степени, като моделът може да коси на ширина до 33 см. Дългата сгъваема дръжка осигурява съхранението на косачката в минимално пространство, а практичната ръкохватка гарантира лесно пренасяне. 30-литровият кош за трева предлага много място за дълги работни сесии, като има индикатор за указване нивото на запълване. Корпусът на косачката е изработен от висококачествена удароустойчива пластмаса.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Косачка за трева Steinhaus

Res B797d9ee351fb1da58ac720f0e925c41 - Най-добрите косачки за трева - Градина

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Косачка за трева Progarden T400i

Res 46142c6b48ffbf4b14525fb39b36f84d - Най-добрите косачки за трева - Градина

Косачката Progarden T400i се задвижва от мощен 3.5 к.с., 4-тактов бензинов двигател EURO 5. Обикновено бензиновите косачки се препоръчват за по-големи тревни площи, тъй като в сравнение с моделите, с мрежово захранване, те предлагат много по-висока степен на свобода, без ограниченията на захранващия кабел и т.н.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Косачка робот за трева POWERG EASYMOW 6HD SF600ECO, 28V, До 600m2, До 40% наклон, Заключване с ПИН

Res Fd607f6b584c2edb88cc5ec6520fcdee - Най-добрите косачки за трева - Градина

Бензинова самоходна косачка Raider RD-GLM08, (3.4hp), 46cm, 18″, 60L, 4в1

Бензинова самоходна косачка Raider RD-GLM08, (3.4hp), 46cm, 18", 60L, 4в1

Бензинова косачка за трева Ruris Dac 120XL, 4 к.с., 161 CC, 4-такта, 46 см работна ширина, 1.3 л

Res C90b749daaa1ae9adcc72d5ee814996a - Най-добрите косачки за трева - Градина

Косачка моторна Hyundai HYM 46, 2.6kW

Res 346f4ed6fc149a26054eaf0105fa77a9 - Най-добрите косачки за трева - Градина

Електрическа косачка Steinhaus Start PRO-ELM12, 32 cм

Res 42a0b6b7c7eee78d0664d13ad89829af - Най-добрите косачки за трева - Градина

Косачка за трева Daewoo 173cc, Бензинова, 4-тактов двигател, Мощност 4.8 к.с., Работна ширина 53.5 см, Работна височина 2 степени, Кош за трева 60 л

Res 665222fee0b3c85f5bb2e07d2bd4a070 - Най-добрите косачки за трева - Градина

Косачка робот за трева Villager Villybot 066994, 28 V, 3 Ah, Работна ширина 240 мм, Работна височина 25-65 мм, Повърхност на косене 1000 м², Сензор за повдигане

Res A9d7c61b6a2a285cc53db2d08f1217c2 - Най-добрите косачки за трева - Градина

Видове косачки за трева

Има няколко вида косачки. Всеки от тях има свой уникален набор от характеристики.

Косачки, които се бутат

Двигателят на косачката задвижва ножа. От своя страна острието се върти и реже тревата. Цялото „предно задвижване“ е задвижвано от човека; разчитате на собствения си мускул, за да задвижите машината.

Самоходни косачки

Самоходните косачки използват енергия от двигателя за задвижване на колелата. Понякога само предните или задните колела получават мощност; друг път косачката има задвижване на всички колела. Тези косачки са прекрасни по много причини. Ако имате голяма площ за косене, трябва да косите неравен терен, или страдате от физическа слабост или умора, самоходната косачка може да бъде най-добрият ви избор.

Газови косачки

Ако притежавате газова косачка, трябва периодично да зареждате резервоара с газ. Това струва пари и тъй като газът гори, той отделя емисии във въздуха, които обаче не са големи. Но газовите косачки притежават повече енергия, така че ако имате голяма морава или големи площи от трева, косачката с газ може да бъде по-добър избор.

Електрически косачки за тревни площи

Електрическите косачки се доставят с батерия, която трябва да заредите. Батерията захранва въртенето на острието. Това е по-благоприятен за околната среда вариант, отколкото традиционния газов двигател. Газовите косачки използват същата технология с двигател с вътрешно горене, която повечето автомобили използват, за да работят.

Електрическите косачки не изискват поддръжка на двигателя, но имат своите недостатъци. Някои от тях са по-малко мощни от газовите косачки, а някои имат ограничен живот на батерията, което може да бъде разочароващо. А електрическите косачки, които се захранват с кабел, докато косите могат да бъдат много неудобни.

Характеристики за разглеждане

Искате ли косачка за тревни площи от базово ниво или по-усъвършенстван модел? Отговорът на този въпрос зависи както от бюджета, така и от личните ви предпочитания. По-долу са дадени някои от най-забележителните функции на косачките за тревни площи, които трябва да имате предвид, когато пазарувате.

Възможности за нарязване на тревата, преди складиране

Някои косачки включват възможности за мулчиране. Тези машини вземат изрезките и ги нарязват на по-малки парченца, преди да ги изхвърлят обратно на терена.

Самоходна система

Задвижвани от задвижваща система, колелата на самоходната косачка се включват автоматично. Някои хора предпочитат самоходна косачка, защото тя изисква по-малко физически усилия от тях.

Въпреки това, някои хора харесват упражнението, което получават, когато използват косачка.

Самоходните косачки обикновено се контролират по един от четирите начина: притискане на копче, натискане на лост, притискане на лост или натискане на дръжка за увеличаване / намаляване на скоростта.

Събиране на изрезките

Някои косачки са снабдени със система за опаковане, която събира изрезките трева. Обикновено чантата виси под ръкохватката на косачката. Ако сте активен градинар, тази опция е задължителна.

Можете също така да искате тази функция, ако трябва да почистите изрезки поради дебела или груба трева във вашия двор. Имайте предвид обаче, че ще трябва периодично да изпразвате торбичката с изрезки с тази функция.

Стартиране с бутон

Много модели на косачка вече не притежават традиционния механизъм за пускане на корда. Вместо това, те имат старт с бутон.

Така че, ако ви е досадно всеки път, когато искате да започнете косачката, помислете за машина, която се активира с натискане на един бутон.

Електрическите косачки започват по този начин, както и някои газови модели.

Съвети

Някои косачки имат порт, който позволява включване на маркуч. Този маркуч измива изрезките под палубата на косачката. Това е удобно, защото не е необходимо да накланяте машината за измиване на изрезките от косачката.

Много електрически косачки се предлагат с възможност за сменяеми батерии. Това е полезно, тъй като можете да съхранявате батерията, когато температурите не са крайни.

Някои косачки имат функция, която ви позволява да спрете ножа, но не и двигателя. Тази функция е добра за събиране на останки или боклуци по време на косене. По-специално, винаги трябва да внимавате, когато събирате нещо около косачката.

Батериите на някои електрически косачки също могат да зареждат друго оборудване, като например вентилатори и тримери.

Някои газови косачки имат функция, която позволява по-бързо стартиране.

Двигателите се предлагат в различни диапазони на мощност, обикновено от 140cc до 190cc. Ако се занимавате с плевели или ще косите по-висока, по-влажна трева, ние препоръчваме косачка с по-мощен двигател.

Някои косачки се предлагат със сгъваема дръжка, която заема по-малко място за съхранение.

You might also like
UA-143862804-2