Най-добрите косачки за трева

Видове косачки за трева Има няколко вида косачки. Всеки от тях има свой уникален набор от характеристики. Косачки, които се…

Видове косачки за трева

Има няколко вида косачки. Всеки от тях има свой уникален набор от характеристики.

Косачки, които се бутат

Двигателят на косачката задвижва ножа. От своя страна острието се върти и реже тревата. Цялото „предно задвижване“ е задвижвано от човека; разчитате на собствения си мускул, за да задвижите машината.

Самоходни косачки

Самоходните косачки използват енергия от двигателя за задвижване на колелата. Понякога само предните или задните колела получават мощност; друг път косачката има задвижване на всички колела. Тези косачки са прекрасни по много причини. Ако имате голяма площ за косене, трябва да косите неравен терен, или страдате от физическа слабост или умора, самоходната косачка може да бъде най-добрият ви избор.

Газови косачки

Ако притежавате газова косачка, трябва периодично да зареждате резервоара с газ. Това струва пари и тъй като газът гори, той отделя емисии във въздуха, които обаче не са големи. Но газовите косачки притежават повече енергия, така че ако имате голяма морава или големи площи от трева, косачката с газ може да бъде по-добър избор.

Електрически косачки за тревни площи

Електрическите косачки се доставят с батерия, която трябва да заредите. Батерията захранва въртенето на острието. Това е по-благоприятен за околната среда вариант, отколкото традиционния газов двигател. Газовите косачки използват същата технология с двигател с вътрешно горене, която повечето автомобили използват, за да работят.

Електрическите косачки не изискват поддръжка на двигателя, но имат своите недостатъци. Някои от тях са по-малко мощни от газовите косачки, а някои имат ограничен живот на батерията, което може да бъде разочароващо. А електрическите косачки, които се захранват с кабел, докато косите могат да бъдат много неудобни.

Характеристики за разглеждане

Искате ли косачка за тревни площи от базово ниво или по-усъвършенстван модел? Отговорът на този въпрос зависи както от бюджета, така и от личните ви предпочитания. По-долу са дадени някои от най-забележителните функции на косачките за тревни площи, които трябва да имате предвид, когато пазарувате.

Възможности за нарязване на тревата, преди складиране

Някои косачки включват възможности за мулчиране. Тези машини вземат изрезките и ги нарязват на по-малки парченца, преди да ги изхвърлят обратно на терена.

Самоходна система

Задвижвани от задвижваща система, колелата на самоходната косачка се включват автоматично. Някои хора предпочитат самоходна косачка, защото тя изисква по-малко физически усилия от тях.

Въпреки това, някои хора харесват упражнението, което получават, когато използват косачка.

Самоходните косачки обикновено се контролират по един от четирите начина: притискане на копче, натискане на лост, притискане на лост или натискане на дръжка за увеличаване / намаляване на скоростта.

Събиране на изрезките

Някои косачки са снабдени със система за опаковане, която събира изрезките трева. Обикновено чантата виси под ръкохватката на косачката. Ако сте активен градинар, тази опция е задължителна.

Можете също така да искате тази функция, ако трябва да почистите изрезки поради дебела или груба трева във вашия двор. Имайте предвид обаче, че ще трябва периодично да изпразвате торбичката с изрезки с тази функция.

Стартиране с бутон

Много модели на косачка вече не притежават традиционния механизъм за пускане на корда. Вместо това, те имат старт с бутон.

Така че, ако ви е досадно всеки път, когато искате да започнете косачката, помислете за машина, която се активира с натискане на един бутон.

Електрическите косачки започват по този начин, както и някои газови модели.

Съвети

Някои косачки имат порт, който позволява включване на маркуч. Този маркуч измива изрезките под палубата на косачката. Това е удобно, защото не е необходимо да накланяте машината за измиване на изрезките от косачката.

Много електрически косачки се предлагат с възможност за сменяеми батерии. Това е полезно, тъй като можете да съхранявате батерията, когато температурите не са крайни.

Някои косачки имат функция, която ви позволява да спрете ножа, но не и двигателя. Тази функция е добра за събиране на останки или боклуци по време на косене. По-специално, винаги трябва да внимавате, когато събирате нещо около косачката.

Батериите на някои електрически косачки също могат да зареждат друго оборудване, като например вентилатори и тримери.

Някои газови косачки имат функция, която позволява по-бързо стартиране.

Двигателите се предлагат в различни диапазони на мощност, обикновено от 140cc до 190cc. Ако се занимавате с плевели или ще косите по-висока, по-влажна трева, ние препоръчваме косачка с по-мощен двигател.

Някои косачки се предлагат със сгъваема дръжка, която заема по-малко място за съхранение.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите косачки за трева. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Електрическа косачка Bosch ARM 32

 • Намалено тегло: Лесна работа и транспорт – само 6.8 кг.
 • Двигателят с 1200 W Powerdrive ви позволява да работите без усилия във висока трева.
 • Ергономична дръжка за лесна употреба.
 • Иновативен гребен за трева. Рязане в близост до краищата, по стени, цветни лехи и ръбове на тревата
 • 31 литрова кутия за събиране на трева за подобрен капацитет на събиране и по-малко отклонения за изпразване на кошницата.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Електрическа косачка за трева Einhell GC-EM 1030

Описание

 • Eлектрическата косачка за трева GC-EM 1030 е един много мощен уред от най-високо качество за амбициозни градинари любители, който отговаря на най-високите изисквания за косене на малки тревни площи до 300 м²;
 • Мощният 1000-ватов двигател с карбонов блок осигурява отлични резултати при косене дори на гъста растителност, благодарение на големия въртящ момент;
 • Благодарение на възможността за аксиално регулиране на височината в 3 степени, имате възможността предварително да изберете желаната височина;
 • Кошът за трева от 25 литра разполага със здрав корпус, изработен е от устойчива на удар пластмаса и предлага най-високо качество за редовна продължителна употреба;
 • Благодарение на сгъваемата дръжка, тази косачка е лесна за съхранение и пести място.
 • Мощен електрически двигател;
 • Аксиално регулиране на височината в 3 степени;
 • Сгъваема дръжка;
 • Големи колела, които предпазват тревата;
 • Кош за събиране на трева;
 • Висока производителност, удароустойчив пластмасов корпус;
 • Дръжка за транспортиране;
 • Препоръчва се за площи до 300 м².

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Електрическа косачка Einhell GE-EM 1233 M, с комплект за мулчиране

 • Ел. захранване: 230 V | 50 Hz
 • Мощност: 1250 W
 • Ширина на косене: 330 мм
 • Височина на косене: 5-нива (20 – 60 мм)
 • Вместимост на коша: 30 л
 • Препоръчително за площи до 300 м²
 • Включен комплект за мулчиране

Електрическата косачка EINHELL GE-EM 1233 се отличава с високо качество и ефективност, идеално средство за косене на малки тревни площи с размер до около 300 m². С възможност за регулиране на височината на рязане на 5 степени, като моделът може да коси на ширина до 33 см. Дългата сгъваема дръжка осигурява съхранението на косачката в минимално пространство, а практичната ръкохватка гарантира лесно пренасяне. 30-литровият кош за трева предлага много място за дълги работни сесии, като има индикатор за указване нивото на запълване. Корпусът на косачката е изработен от висококачествена удароустойчива пластмаса.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Моторна бензинова косачка Einhell GC-PM 40 S-P, самоходна

Описание

 • Двигател: 1 цилиндър, 4-тактов, 99 см³
  ● Мощност: 1.2 kW (1.6 HP) при 2900 rpm
  ● Гориво: Бензин (безоловен); E10-qualified
  ● Резервоар обем: 1 л.
  ● Ширина на косене: 40 см
  ● Височина на косене 5 нива: 25 – 60 мм, централно регулиране
  ● Запалване: безконтактно (със стартово въже)
  ● Обем на коша: 50 литра
  ● Материал корпус: пластмаса
  ● Препоръчително за площи до 1000 м²

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Моторна самоходна косачка MTD Smart 46 SPBS – странично изхвърляне + мулчиране

Двиг. B&S 450E – 2,0 Kw, 125 куб/см , работна ширина – 46 см, 1 предна скорост – 3,6 км/ч, регулиране височината накосене 6 позиции – от 28 до 92 мм , обем на коша – 60 л, корпус – стомана, приставка за мулчиране в комплекта + странично изхвърляне, колела със съчмени лагери

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Поискайте ревю

Последни ревюта

Най-добрите прахосмукачки Миеле (Miele)

За Прахосмукачките Миеле (Miele) Типичният производител на прахосмукачки Миеле може да се похвали с мощността на засмукване на своите машини,… Прочетете още

Най-добрите дигитални (цифрови) микроскопи

За дигиталните микроскопи Когато искате да получите нова перспектива за нещо, често отстъпвате. Въпреки това може да бъде много по-разкриващо,… Прочетете още

Най-добрите микроскопи

За микроскопите Ако някога сте искали да видите как изглежда светът на микроскопично ниво, добрият микроскоп е инструментът, от който… Прочетете още

Всичко за бързите кредити – информация, мнения, препоръки, съветник

За кредитите като цяло Едва ли има човек, който никога не е теглил кредит. Кредитите са този инструмент, който ни… Прочетете още

Всичко, което трябва да знаете за ипотечните кредити

За ипотечните и жилищните кредити Когато говорим за ипотечен кредит и за жилишен кредит, трябва да направим разграничението. Това са… Прочетете още

Philips OneBlade – ревю, мнения, характеристики

Какво представлява Philips OneBlade? Не съвсем тример за брада, не съвсем самобръсначка, OneBlade е електрически грумер, предназначен за мъже, които… Прочетете още

Този сайт използва cookies