Най-добрите косачки роботи

0

Сега, когато светът се влюби в прахосмукачките роботи, всички са на лов за следващото голямо нещо в автоматизацията на задачите – и с появата на косачките роботи смятаме, че го намерихме.

Роботизираните косачки са по същество автоматизирани роботи, които могат да бъдат настроени да подрязват тревата сами. С косачка-робот можете да планирате кога тревата ви да бъде окосена, да решите колко трева да се коси всеки път и да избегнете главоболието от използването на традиционна косачка за трева.

Ако искате да прочетете повече за характеристиките на косачките роботи, прочетете нашето ръководство за избор на косачка робот по-надолу в статията. Ако пък сте готови да направите вашия избор, прегледайте нашите предложения за най-добрите косачки-роботи.Косачка робот за трева POWERG EASYMOW 6HD SF600ECO, 28V, До 600m2, До 40% наклон, Заключване с ПИН

Res Fd607f6b584c2edb88cc5ec6520fcdee - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Косачка-робот GARDENA SILENO life, до 750 кв.м., Станция за зареждане, наклон до 30%

Res 715e43c47fe700ba31351289f630a433 - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Косачка робот Villager Villybot 2.0, 18 V, Индукционен двигател, Li Ion батерия 2.5 Ah, 400 кв.м, Автономия 45 мин., Работна ширина 180 мм, Максимална височина на рязане 5 см

Res 9d90a3330e4eca1d8ec203e62e934dce - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Косачка робот Bosch Indego XS 300

Res 5bb310f1ebf261c7f1d295629daaa1ff - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Робот косачка iHunt RoboMower APP 2500m2 PRO

Res 69e27be640f629be84d5802d4c156dc4 - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Косачка робот LandXcape LX796, 20 V, 2 Ah, ширина на косене 16 см

Res C3af10cdee99b0d82e1a42d559c8303f - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Косачка-робот Gardena smart SILENO city 500, до 500 кв.м.,App, Wi-Fi, LCD Дисплей, Станция за зареждане, Защита против кражба, наклон до 25%

Res 1d255e9e697333230e7439bcf55a194c - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Робот косачка Worx Landroid M700, ширина на косене 18 см, батерия 20 V 4 Ah

Res 72dac829550ec972ddd7e07873908583 - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Косачка робот Einhell Freelexo Kit 600, 18 V|2,5 Ah Li-Ion, Ширина на косене 18 см, Височина на косене 20 – 60 мм, Bluetooth, Сензор за дъжд, Максимална площ 600 m²

Res A8bb3b0a3c9512156988fd98680221e9 - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


ЗАЩО СЛЕДВАЩАТА ВИ КОСАЧКА ТРЯБВА ДА Е РОБОТ

Роботизираните косачки са наистина удобни, но това не е единствената причина да са толкова популярни. Всъщност много потребители отбелязват няколко изненадващи предимства:

  • Намалена поддръжка: Въпреки че косачките роботи наистина изискват прилична настройка за първи път, след като установите основните неща като размера на двора, те се превръщат в устройства тип „настройте и забравете“.
  • Екологична настройка: Подобно на изцяло електрическите превозни средства, роботизираните косачки не работят с газови двигатели и не изискват моторно масло, за да работят. Това означава нулеви емисии и много по-малко проблеми. (Имайте предвид, че всички роботизирани косачки за трева изискват известно ниво на поддръжка, но никога толкова, колкото традиционната косачка, задвижвана с газ.)
  • Скорост: Косачките-роботи са склонни да се движат по-бързо от традиционните моторни косачки, отчасти защото могат да правят завои лесно и да се адаптират към проблемите, когато възникнат. Докато високата трева определено може да забави всяка косачка, при идеални условия една косачка-робот наистина може да обикаля из двора ви.

МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА РОБОТИЗИРАНИ КОСАЧКИ

Повечето косачки-роботи са предназначени да се управляват с приложение за смартфон с iOS или Android. И въпреки че това е доста удобно – особено като се има предвид, че можете да правите корекции на настройките по всяко време – качеството на изживяването, което имате с дадена косачка, до голяма степен ще зависи от това колко удобно е (или не е) придружаващото мобилно приложение.

Ако разглеждате конкретен модел косачка-робот, съветваме ви да разберете кое приложение използва, преди да я закупите. След това прочетете отзивите за приложението в App Store на Apple или в Google Play Store. Често пъти няколко ключови прозрения от други могат да направят всичко различно, когато става въпрос за избор на правилната роботизирана косачка за трева.

Някои приложения предлагат значително повече функционалност от други. Например, по-скъпите косачки-роботи често могат да се управляват ръчно от приложението в случаите, когато трябва да поемете контрол върху това къде отива.

Също така имайте предвид, че някои роботизирани косачки са съвместими с цифрови асистенти като Echo на Amazon или Google Home. Когато е правилно настроено, косенето на вашата морава става толкова лесно, колкото да кажете: „Алекса, кажи на моята косачка да започне да коси.“ Ако вашата косачка поддържа дигитален асистент, можете да се тревожите по-малко за качеството на включеното приложение и да се съсредоточите върху предоставянето на устни инструкции.


МУЛЧИРАНЕ

Много роботизирани косачки от по-висок клас могат да мулчират в допълнение към косенето на трева. Ако сте в ситуация, в която трябва да можете да правите мулч, уверете се, че вашата косачка-робот се справя със задачата. Имайте предвид, че подобно на косачките, които могат да режат тревни площи под наклон, допълнителни функции като мулчиране ще повишат значително цената на роботизираната косачка.


ЦЕНИ НА КОСАЧКИТЕ-РОБОТИ

Роботизираните косачки имат още едно общо нещо с роботизираните прахосмукачки Roomba: и двете са доста скъпи. При роботизираните косачки за трева по същество има две основни ценови категории.

Роботизирани косачки за трева от начално ниво

Те обикновено струват между 800 и 1000 лева. В сравнение с техните по-скъпи колеги, косачките в тази категория обикновено са или с по-малки размери (и следователно отнемат повече време за косене), или донякъде им липсват функции или качество на изработка. Косачките в този ценови диапазон са по-подходящи за по-малки тревни площи.

По-големи, по-мощни роботизирани косачки

Те са на цена между 2000 и 4000 лева. В повечето случаи скокът на цената е добре похарчени пари – по-скъпите роботизирани косачки включват „луксозни“ функции като планиране на задачи, по-широки декове за косене на повече трева наведнъж и дори сензори за дъжд, които отменят работата, когато започне да вали.

2 - Най-добрите косачки роботи - Градина

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ И СЪВЕТИ

Подобно на електрическите автомобили, роботизираните косачки разчитат на вътрешна батерия, което означава, че могат да изминат определено разстояние и да свършат точно определена работа, преди да се наложи да се заредят. За щастие, повечето роботизирани косачки са достатъчно „умни“, за да се приберат вкъщи към своите станции за зареждане, когато мощността им е ниска. Независимо от това, потребителите ще трябва да отделят време, за да свикнат с новата парадигма на косене на трева, която налага подобни промени. Помислете за следното.

Вашата косачка-робот може да се наложи да спре и да презареди от време на време. Много собственици отбелязват, че е отнело време, за да свикнат с идеята за косене на тревата на стъпки.
С роботизирана косачка за трева можете да планирате косене на трева във всеки час, който желаете, дори посред нощ. За много хора нощното косене на трева е необичайна концепция, но със сигурност ще се наложи бързо, като се има предвид колко усилия спестява. И не се притеснявайте за шума; роботизираните косачки работят много тихо.
Повечето роботизирани косачки не включват торби или контейнери за съхранение на окосена трева. В резултат повечето окосена трева се изхвърля обратно на моравата. Въпреки че може да отнеме известно време да свикнете, определено е по-добре да се налага да боравите с множество торби с окосена трева всеки път, когато косите.
Роботизираните косачки са по-малко прецизни от традиционните косачки и обикновено оставят няколко стръка трева след себе си.
Ако вашата роботизирана косачка заседне в отломки от двора, докато косите, опитайте да използвате приложението за смартфон на косачката, за да разрешите проблема, преди да преместите самата косачка.

Бъдете внимателни, когато извършвате поддръжка на вашата роботизирана косачка. Всички косачки за трева имат ножове и ако вашата се захранва от батерии, уверете се, че е заключена в изключено положение, преди да се опитате да докоснете някоя от вътрешните части.

Ако не сте сигурни колко голям е вашият двор, може да поискате да потърсите в местните записи за имоти. Повечето градове водят записи на квадратни метри от дворове за целите на данъка върху имуществото.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ВЪПРОС: Ако нямам ограда, как роботизираната косачка ще „разбере“ къде са краищата на моя двор?
ОТГОВОР: Много роботизирани косачки за трева включват допълнителен хардуер, така че можете да настроите виртуален периметър около вашия двор. Преди да закупите конкретна роботизирана косачка, проверете нейното ръководство за употреба, за да научите как тя установява границите на двора.

ВЪПРОС: Трябва ли да закупя някакви аксесоари за моята роботизирана косачка?
ОТГОВОР: Ако вашата косачка работи с периметърна жица, за да ѝ помогне да определи къде са границите на двора ви, може да искате да закупите допълнителен тел, както и дворни колчета, за да я монтирате.

ВЪПРОС: Колко издържат батериите на роботизираната косачка?
ОТГОВОР: Животът на батерията ще варира от модел до модел, но добро очаквано базово ниво е един час. Ако имате по-голям двор, очаквайте вашата косачка да се нуждае от почивка за зареждане на батерията, преди да приключи.

ВЪПРОС: Колко често трябва да използвам роботизирана косачка?
ОТГОВОР: Много производители препоръчват да косите малки количества трева (около 2 см) няколко пъти седмично. Вашият метод за косене на трева трябва да вземе предвид размера на вашата морава, колко къса искате да бъде вашата трева и колко удобно планирате сесии за косене на трева преди време.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2