Най-добрите кремове и добавки при хемороиди

0

Според Световната Здравка Организация приблизително трима от четирима възрастни изпитват дискомфорта от хемороиди през живота си. Въпреки че обикновеното състояние не винаги е симптоматично, когато симптомите му се усетят, те могат да станат непоносими и смущаващи.

Ако страдате от хемороиди, лечебен крем, мехлем или хранителна добавка може да помогне за облекчаване на симптоми като сърбеж и парене. Формулите се различават от марка до марка, но обикновено включват съставки, които успокояват зоната и подпомагат лечебния процес. Кремовете за хемороиди помагат за намаляване на болката и улесняват посещението в тоалетната. Те също са полезни за лечение на анални фисури и в някои случаи дори могат да намалят размера на хемороидите.Ако искате на разберете повече за хемороидите и препаратите за лечение на хемороиди, прочетете нашата статия по-долу.

Ако сте готови да изберете вашия крем или добавка при хемороиди, прегледайте нашите предложения:


Kortos Krem (Кортос Крем) за локално лечение на хемороиди и фисури

Res 87445f843308f5020e84d99522d155c1 - Най-добрите кремове и добавки при хемороиди - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


HemoStop 50 ml – Крем за хемороиди и анални фисури с ефект за 24 часа

Res B1ae6449e25cd058ab1f4155b191e192 - Най-добрите кремове и добавки при хемороиди - Здраве

Хранителна добавка Herbacross Hemo Cross, ХЕМОРОИДИ, ФИСУРИ, Ч. ДРОБ, МЕТАБОЛИЗЪМ

Res 5d22a99db7376e57de8a3edb754741f4 - Най-добрите кремове и добавки при хемороиди - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хранителна добавка 3Chenes Лимфавен Х при хемороиди

Res 390841fafbe33d4cbe05482a85e33b00 - Най-добрите кремове и добавки при хемороиди - Здраве

Aromax Eco 6 – Билкова тинктура при разширени вени и хемороиди (без алкохол)

Aromax Eco 6 Plantis Bilkova Tinktura Pri Razshireni Veni I Khemoroidi Bez Alkokhol 50 Ml - Най-добрите кремове и добавки при хемороиди - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Venaflux Complex – Билкова формула срещу разширени вени и хемороиди

Venaflux Complex Bilkova Formula Sresshu Razshireni Veni I Khemoroidi 120 Kapsuli - Най-добрите кремове и добавки при хемороиди - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ресвератрол 200 mg с Гроздово семе

Resveratrol S Grozdovo Seme 225 Mg - Най-добрите кремове и добавки при хемороиди - Здраве


Cascara Sagrada/ Зърнастец (кора)

Cascara Sagrada Zarnastets Kora 270 Mg H 100 Kapsuli - Най-добрите кремове и добавки при хемороиди - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Brusco Plantis Bodliv Zalist Tinktura Pri Razshireni Veni 50 Ml - Най-добрите кремове и добавки при хемороиди - Здраве

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ХЕМОРОИДИТЕ?

Хемороидите са подути кръвоносни съдове във и около ануса. Има два вида:

 • Вътрешни хемороиди: Тези видове хемороиди се намират в аналната кухина. Те обикновено не причиняват забележими симптоми, но могат да причинят появата на кръв в изпражненията. В тежки случаи вътрешните хемороиди могат да пролабират. Когато това се случи, хемороидът може да причини болка и дискомфорт.
 • Външни хемороиди: Външните хемороиди са разположени над повърхността на кожата около ануса. Те обикновено се виждат като бучки около ануса. Те често са симптоматични.

Хемороидите също могат да се тромбират. Това се случва, когато кръвоснабдяването на съдовете е прекъснато. Тромбизираните хемороиди често водят до силна болка и обикновено не се решават сами. Повечето изискват медицинско лечение.


СИМПТОМИ НА ХЕМОРОИДИТЕ

Хемороидите не винаги са симптоматични, но когато са, могат да причинят следните симптоми:

 1. Сърбеж около ануса
 2. Болка около ануса
 3. Кръв в изпражненията
 4. Подуване
 5. Видими бучки около ануса

КАКВО ПРИЧИНЯВА ХЕМОРОИДИТЕ?

Има много различни причини за появата на хемороиди. В някои случаи причината не е известна. Ето няколко причини, поради които може да имате хемороиди:

 • Напъване по време на движение на червата
 • Хронични заболявания на червата (напр. диария, запек)
 • Липса на фибри във вашата диета
 • Бременност и раждане

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ХЕМОРОИДИ

Кремовете и добавките за хемороиди предлагат незабавно облекчение, но не са постоянно решение. Добавете фибри към диетата си, като включите богато разнообразие от плодове и зеленчуци, за да предотвратите втвърдяването на изпражненията. Ако все още имате запек, помислете за добавки с фибри, за да насърчите храносмилателната система и да омекотите изпражненията. Избягвайте запека, като останете хидратирани с много вода. Когато сте в банята, избягвайте напъването и напрежението. Това може да натовари ректума и да отслаби мускулите, което може да доведе до хемороиди. Продължителното седене и липсата на движение също са потенциални рискови фактори за хемороиди.


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРЕПАРАТИТЕ ЗА ХЕМОРОИДИ?

Препаратите против хемороиди са средство за лечение на сърбеж, парене и дразнене, причинени от хемороиди. Обикновено това е краткосрочно лечение на заболяването. Отстраняването на първопричината за хемороиди (напр. чест запек) е идеалният начин за предотвратяване на бъдещи прояви.

Типичните лечебни съставки, откривани в кремовете за хемороиди, включват:

 • Хидрокортизон: Помага за облекчаване на сърбежа, но не е предназначен за продължителна употреба. Ако симптомите на хемороидите не реагират на прилагането на хидрокортизонов крем, говорете с Вашия лекар.
 • Хамамелис: Тази съставка помага за успокояване и облекчаване на симптоми, като парене и болка.
 • Обезболяващи съставки: Лидокаинът е пример за обезболяваща съставка, използвана в кремовете за хемороиди. Често се комбинира с други съставки, които също помагат за намаляване на отока и възстановяване на тъканите.

Някои кремове не са лечебни и се използват за облекчаване на болезнените движения на червата, дължащи се на запек. Основната им съставка е вазелинът.


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА КРЕМОВЕТЕ ЗА ХЕМОРОИДИ

Когато избирате крем за хемороиди за лечение на вашето състояние, има три основни съображения, които трябва да имате предвид:

 • Мирис: Някои активни съставки могат да имат силни медицински миризми. Миризмата на продукта е лично предпочитание. Ако сте чувствителни към силни миризми, изберете продукт с деликатен аромат.
 • Консистенция: Кремовете за хемороиди могат да бъдат гъсти и лепкави или тънки и почти течни. По-плътните кремове са по-лесни за боравене и нанасяне, но може да се чувстват мазни и неудобни.
 • Апликатор: Изберете комплект с крем за хемороиди, който включва апликатор или пръстени за удобно, хигиенично нанасяне на продукта.
 • Вид на продукта: съществуват няколко вида продукти за хемороиди – кремове, спрейове, билкови мехлеми или хранителни добавки. Всеки от тях действа по подобен начин, просто формата е различна. Препоръчваме да започнете с 2 продукта – медицински крем или спрей плюс хранителна добавка. По този начин ще лекувате едновременно причината за появата на хемороидите, както и вече появилите се хемороиди.

СЪВЕТИ

 1. Ако сте бременна и изпитвате неприятни симптоми на хемороиди, изберете крем за хемороиди, създаден специално за употреба по време на бременност. Не сте сигурни дали кремът е безопасен за употреба? Говорете с вашия лекар.
 2. Променете диетата си, ако запекът ви причинява болка. Добавете фибри към диетата си, за да предотвратите напрежението, докато ходите до тоалетната. Добавете плодове, зеленчуци и други храни с високо съдържание на фибри. Стремете се да консумирате между 20 до 30 грама фибри на ден.
 3. Ходете на разходки. Раздвижете тялото и храносмилателния си тракт. Знаете ли, че упражненията помагат за насърчаване на храносмилането? Редовното изхождане помага за предотвратяване на запек.
 4. Кофеинът може да ви помогне да раздвижите нещата, ако бързате да отидете до тоалетната за последно преди работа или важна среща.
 5. Избягвайте лаксативи. Въпреки че лаксативите са полезни при проблеми с остър запек, те не трябва да се използват за лечение на хроничен запек. Възможно е да станете зависими от лаксативи, за да предизвикате движение на червата.
 6. Правете си топла вана. Ако симптомите ви продължават да се засилват дори след нанасяне на крем, помислете за вана, за да успокоите болезнения сърбеж и парене.
 7. Бършете се внимателно. Не бъдете прекалено груби, когато се почиствате след ходене до тоалетната. Енергичното почистване и изсушаване на аналната област може да причини обостряне.
 8. Инвестирайте в биде. Прикрепете биде към вашата тоалетна, за да помогнете с почистването. Приставките с опция за топла вода помагат за успокояване на зоната по време на миене.
 9. Сериозните хемороиди може да изискват допълнително лечение. Наличните лечения включват лигиране с ластик или операция (наричана още хемороидектомия).
 10. Нанесете лед върху мястото. Вземете студен компрес от фризера и го нанесете върху засегнатата област. Студът помага за успокояване на сърбежа и болката.
 11. Бъди търпелив. При локално лечение повечето пристъпи на хемороиди изчезват в рамките на около седмица.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2