Най-добрите кухненски роботи

Обща информация За всеки, който редовно готви вкъщи, един кухненски робот е страхотна инвестиция. Когато приготвяте ястия с пресни зеленчуци…

Обща информация

За всеки, който редовно готви вкъщи, един кухненски робот е страхотна инвестиция.

Когато приготвяте ястия с пресни зеленчуци или други съставки, които изискват нарязване, стъргане, смилане или раздробяване, кухненският робот ви спестява ценно време. Също така е удобно за приготвяне на домашно приготвени салати и предястия.

Кухненският робот също стърже сирене, така че можете да си купите блокове сирене, вместо по-скъпите предварително настъргани разфасовки. Можете също да използвате кухненски робот, за да си забъркате собствена майонеза или салатни заготовки. В много случаи можете също така да приготвите пълнежи на базата на крем или дресинги.

Видове кухненски роботи

Съществуват два основни вида кухненски помощници: преработватели с пълен размер и функционалности, и дребни помощни уреди с конкретно предназначение.

Чопър

Има по-малък капацитет и по-малко енергия, отколкото пълноразмерният кухненски робот.

В резултат на това чопърите обикновено струват по-малко и заемат по-малко място на вашия плот.

Кухненски робот с пълен размер

Кухенският робот с пълен размер вероятно е това, което ви идва на ум, когато мислите за кухненски робот.

Той може лесно да нарязва и настъргва зеленчуците, да настъргва сиренето и да пасира пюрето.

Някои модели имат по-усъвършенствани възможности, като например месене на хляб или разбиване на лед.

Какво трябва да търсите, когато избирате кухненски робот?

Размер на купата

Най-добрият размер за купата на вашия кухненски робот зависи изцяло от това колко голямо е вашето семейство или за колко хора обикновено готвите. Като цяло, най-добре е да изберете купа, която съдържа поне девет порции като обем.

Въпреки това, ако редовно готвите за групи по-големи от четири, или ако искате да правите големи партиди храна, която можете да замразите, изберете модел с купа, която съдържа от 11 до 14 порции. В същия дух, ако само готвите за един или използвате процесора, за да приготвяте малки количества храна, обикновено е достатъчна купа, която събира три порции. Под порции разбираме обемът на една чаена чаша.

Мощност на двигателя

Когато става въпрос за рязане, стъргане или раздробяване, за обработката на храната не е необходима голяма мощност. Ако възнамерявате да използвате уреда за други задачи, като например месене на тесто, ще ви трябва по-силен мотор.

Ако планирате да използвате само вашия кухненски робот за основни задачи, моторът от 500 до 600 вата има цялата необходима мощност. За месене на тесто, смилане на месо и други тежки задачи, потърсете кухненски робот с мотор от 700 вата или по-висок.

Приставки

Кухненските роботи обикновено идват с различни приставки и резачи, за да се справят с различни задачи.

Повечето включват S-образно острие за рязане, смилане и пюриране, както и режещо острие.

Ако възнамерявате да използвате хранителния си комбайн за приготвяне на тесто, ще ви трябва пластмасова приставка за месене.

Улей за храна

Хранителен процесор има улей, който ви позволява да добавяте храна към купата, докато уредът работи.

Изберете модел с широк хранителен улей. Можете да поставите големи парчета зеленчуци и други храни чрез широк улей, и няма да се налага предварително да режете съставките си.

Скорости

Повечето кухненски роботи имат три настройки: включване, изключване и пулс. Настройката на импулса ви позволява да включите машината за кратки периоди, така че да не прекъсвате.

Въпреки това, някои производители имат допълнителни настройки на скоростта, за да приемат тежки задачи. Ако възнамерявате да използвате уреда за нещо повече от кълцане, пюриране и рязане, потърсете модел с допълнителни скорости.

Контроли

Кухненските роботи имат или лостове, или бутони или цифрови сензорни панели за управление.

Лостовете и бутоните са лесни за използване, макар че могат да бъдат трудни за почистване, ако се появят разливи.

Тъчпадът е също толкова лесен за употреба и е изключително лесен за почистване след употреба. Поради тази причина може да си струва допълнителната инвестиция.

Аксесоари

Някои роботи идват с работни купи в няколко размера, така че можете да обработвате различни съставки, без да се налага да спрете и измиете купата. В зависимост от това как възнамерявате да използвате вашия кухненски робот, може да потърсите модел, оборудван със сокоизстисквачка и / или приспособление за разбиване (миксер).

Допълнителни функции

За най-универсалния процесор за храна изберете модел, който има специални настройки, за да изпълнявате задачи с миксери като правене на шейкове и разбиване на лед.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите кухненски роботи. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Bosch MC812M844

<<Провери цена>>

Kenwood FDP623WH

Описание

Мощност: 1000W

Вариращи скорости + пулс

Основна купа: 3 л

Блендер: 1,5 л

Нож за наклълцване

Бъркалка за тесто

Миникупа

Тел за разбиване на яйца

Мелничка

Цвят: Бял

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Philips Avance Collection HR7778/00

Този кухненски робот от колекцията Philips Avance е универсалното решение за вашата кухня. С иновационна метална бъркалка за тесто, мощен 1300-ватов мотор и автоматичен бутон с едно докосване за приготвяне на тесто, приготвянето на хляб никога не е било по-лесно.

Аксесоари

Регулируем диск за нарязване 1-7 мм

Лопатка

Сокоизстисквачка

Кана на пасатора

Преса за цитруси

Двойна балонна бъркалка

Метална бъркалка за тесто

Обръщаем диск – нарязване/настъргване (едро/фино)

S-образен нож от неръждаема стомана

Скорости – 12 + импулсен режим

Функции – 30+

3 бутона за настройки

Отделение за съхранение на кабела

Неплъзгащи се крачета

Работна вместимост на каната на пасатора   1,5 л

Вместимост на купата 3,4  л

вместимост на каната на пасатора      2,2 л

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Gorenje SB800B

Капацитет на купата за смесване: 1,5 л

Бутон за безопасност

Корпус: Корпус от неръдаема стомана

Захранващ кабел: 1 м

Размери: 25,5 × 22 × 41 см

Мощност: 680 W

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Electrolux EKM4610

Мултифункционалният кухненски робот ще ви помогне да приготвите любимите си рецепти. Производителност, опции и аксесоари, които отговарят на всички ваши желания.
Роботът е оборудван със спирала за тесто, тел и бъркалка за съкращаване на времето за омесване на тестото, докато стане лепкаво, пасиране на картофи, разбиване на сметана, или бавно смесване на съставките за торта. Каквото и да искате да направите за всеки ваш гост, нека Кухненският асистент да работи за вас.

Шпинделът за аксесоари ще осигури всички възможности: Шпинделът за аксесоари ще ви позволи да разширите гъвкавостта на робота, като фиксирате аксесоар за салата, устройство за смилане на месо или устройство за приготвяне на макаронени изделия.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Поискайте ревю

Последни ревюта

Най-добрите прахосмукачки Миеле (Miele)

За Прахосмукачките Миеле (Miele) Типичният производител на прахосмукачки Миеле може да се похвали с мощността на засмукване на своите машини,… Прочетете още

Най-добрите дигитални (цифрови) микроскопи

За дигиталните микроскопи Когато искате да получите нова перспектива за нещо, често отстъпвате. Въпреки това може да бъде много по-разкриващо,… Прочетете още

Най-добрите микроскопи

За микроскопите Ако някога сте искали да видите как изглежда светът на микроскопично ниво, добрият микроскоп е инструментът, от който… Прочетете още

Всичко за бързите кредити – информация, мнения, препоръки, съветник

За кредитите като цяло Едва ли има човек, който никога не е теглил кредит. Кредитите са този инструмент, който ни… Прочетете още

Всичко, което трябва да знаете за ипотечните кредити

За ипотечните и жилищните кредити Когато говорим за ипотечен кредит и за жилишен кредит, трябва да направим разграничението. Това са… Прочетете още

Philips OneBlade – ревю, мнения, характеристики

Какво представлява Philips OneBlade? Не съвсем тример за брада, не съвсем самобръсначка, OneBlade е електрически грумер, предназначен за мъже, които… Прочетете още

Този сайт използва cookies