Най-добрите кухненски смесители

0

Можете да окажете изненадващо голямо влияние върху вашата кухня – и да я направите доста по-лесна за употреба – като смените кухненския си смесител. Въпреки че се използва много пъти всеки ден, смесителят често се пренебрегва от собствениците на жилища, освен ако не протече или не бъде сменен като част от по-голяма реконструкция на кухнята. И макар да е вярно, че изисква внимание във всяка от тези ситуации, вярно е също така, че понякога просто замяната на стар, грозен или остарял смесител с по-нов модел е всичко, от което се нуждаете за нова визия върху вашата кухня.
Но изборът на нов кухненски смесител може да бъде труден. Има много марки, модели и налични опции, както и различни конфигурации. Ето къде влизаме ние!


Ако сте готови да изберете нов кухненски смесител, вижте нашите препоръки за най-добрите кухненски смесители. Но ако искате да научите повече за различните видове налични смесители и как да изберете правилния за вашата кухня, прочетете по-надолу в статията.КУХНЕНСКИ СМЕСИТЕЛ CALA, ИЗТЕГЛЯЩ СЕ U – ЧУЧУР, 2 ФУНКЦИИ

Kuhnenski Smesitel Cala S 2 Funkcii 640726d978507 1920x1920 - Най-добрите кухненски смесители - Общи

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


CONCETTO КУХНЕНСКИ СМЕСИТЕЛ С ПРОФЕСИОНАЛЕН ДУШ С ГЪВКАВ, ХИГИЕНИЧЕН КУХНЕНСКИ ШЛАУХ

Concetto Kuhnenski Smesitel Image 641f2a5a77b3e 600x600 - Най-добрите кухненски смесители - Общи

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


MINTA КУХНЕНСКИ СМЕСИТЕЛ

Minta Kuhnenski Smesitel Image 641f298711fab 1280x1280 - Най-добрите кухненски смесители - Общи

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


GROHE BLUE PURE EUROSMART КУХНЕНСКИ СМЕСИТЕЛ, КОМПЛЕКТ

Grohe Blue Pure Eurosmart Kuhnenski Smesitel Komplekt Image 641f2a00d7978 1280x1280 - Най-добрите кухненски смесители - Общи

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


MINTA SMARTCONTROL СМЕСИТЕЛ ЗА МИВКА СЪС SMARTCONTROL

Minta Smartcontrol Smesitel Za Mivka Sas Smartcontrol Image 641f297d607d5 1280x1280 - Най-добрите кухненски смесители - Общи

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


ESSENCE SMARTCONTROL СМЕСИТЕЛ ЗА МИВКА СЪС SMARTCONTROL

Essence Smartcontrol Smesitel Za Mivka Sas Smartcontrol Image 641f2a0d8075e 1280x1280 - Най-добрите кухненски смесители - Общи

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


SEVAL СМЕСИТЕЛ ЗА КУХНЯ С ВИСОК ТРЪБЕН ЧУЧУР, ЧЕРНА ПЕРЛА

Seval Smesitel Za Kuhna S Visok Traben Cucur Hrom Copy 6466f821523c9 600x600 - Най-добрите кухненски смесители - Общи

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


EUROSMART COSMOPOLITAN КУХНЕНСКИ СМЕСИТЕЛ

Eurosmart Cosmopolitan Kuhnenski Smesitel Image 641f29f469db0 1280x1280 - Най-добрите кухненски смесители - Общи

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Вижте още кухненски смесители ТУК


ПРЕБРОЙТЕ ВАШИТЕ МОНТАЖНИ ДУПКИ

Ако приемем, че не купувате нова мивка заедно с новия смесител, трябва да знаете броя на монтажните отвори на смесителя във вашата съществуваща мивка. Това са дупките – обикновено покрити с някаква основна плоча – за чучура на крана, крановете, страничната пръскачка, дозатора за сапун и други монтирани аксесоари.

Вашата мивка има от един до четири монтажни отвора. Вашият нов кран не може да изисква повече дупки от тези, които вече съществуват на мивката, въпреки че може да изисква по-малко дупки. Например, ако вашата мивка има три монтажни отвора и изберете смесител, който се нуждае от един отвор за чучура, един отвор за крана за студена вода и един отвор за крана за топла вода, всичко е наред. Но това не е единственият вариант. Можете да работите с различни комбинации за съществуващите дупки; например можете да инсталирате смесител с един отвор, странична пръскачка и дозатор за сапун.

Можете също така да изберете смесител, който изисква по-малко дупки, отколкото предлага вашата мивка, след което покрийте неизползваните дупки с по-дълга основна плоча. Това, което обаче не можете лесно да направите, е да инсталирате кран, който изисква повече дупки, отколкото съществуват в мивката.


СТЕНЕН СМЕСИТЕЛ ИЛИ ТАКЪВ, МОНТИРАН ВЪРХУ МИВКАТА

Все по-популярен вариант е стенен кухненски смесител, който, както подсказва името, се прикрепя към стената точно над мивката.

Това не е опция в кухни с прозорец над мивката, но тези смесители осигуряват чист, отворен вид на зоната на мивката и също така улесняват почистването около горната част на мивката.

Ако преминавате от смесител, монтиран на мивката, към смесител, монтиран на стена, ще трябва да поставите водопроводните тръби на мивката до отвора на стената.


КОЛКО КРАНА?

Традиционният смесител има две кранчета: един за топла вода и един за студена вода.

Много хора обаче предпочитат смесител с една дръжка в кухнята, който има един лост или копче, което се върти наляво, за да направи водата по-гореща, и надясно за студена вода. Единичният лост улеснява много работата с крана с мокри или хлъзгави ръце.

Днес ще намерите и смесители без никакви дръжки. Тези смесители за свободни ръце се задействат с махване на ръка или леко почукване и са много удобни за заети готвачи.


ОСНОВНИ ВИДОВЕ КУХНЕНСКИ СМЕСИТЕЛИ

Гъвкав шлаух

Крановете Gooseneck (с гъвкав шлаух) имат висок, извит чучур и са отлични, ако миете много големи тенджери и тигани. Те изискват дълбока мивка; в противен случай те са склонни към пръски.

Двойна ръкохватка

Въпреки че са по-често срещани в баните, отколкото в кухните, все още има много кухненски мивки, украсени с този традиционен смесител с един кран за топла вода и един кран за студена вода.

Единична ръкохватка

Това е може би най-често срещаният тип кухненски кран, поне в по-старите домове. Има един кран, обикновено монтиран на чучура, който се върти наляво за топла вода и надясно за студена вода.

Изтеглящи се кранове

Този много популярен дизайн има вградена, прибираща се пръскачка, която се издърпва направо, което улеснява пълненето на тенджери, почистването на мивката и измиването на продукти и съдове. Това са кранове с една ръкохватка.

С мост

Този старомоден смесител се завръща стилно. Има отделни кранове за топла и студена вода, но те са свързани към чучура чрез метални мостове над мивката, а не под конектори под мивката.


ПОКРИТИЕ НА СМЕСИТЕЛИТЕ

Изборът на покритие е чисто въпрос на естетика, така че продължете и изберете този, който ви харесва най-много или който пасва на други метали във вашата кухня.

Докато хромът е най-често срещаното покритие на смесителя, ще намерите много други опции, включително полиран метал, матово покритие, сатенен блясък и мед или полиран месинг.


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА СМЕСИТЕЛИТЕ

Смесителите си приличат, но все пак има няколко термина и функции, за които трябва да знаете.

Вграден филтър

Край на купуването на бутилирана вода, когато можете лесно да филтрирате водата от чешмата.

Диспенсър за топла вода

Супер удобно, когато искате бърза чаша чай или кафе, това е още една екстра, която изисква една от дупките близо до чучура на вашия кран.

Селектор спрей/струя

Бутон, който ви позволява да превключвате между различни видове водни струи. Обикновено е отгоре или отстрани на главата на крана.

Настройка на температурата

Тази функция от висок клас поддържа температурата ви дори след като изключите крана, което улеснява връщането към крана ви по-късно.

Магнитна ключалка

Характеристика на много изтеглящи се смесители, магнитната ключалка държи главата на крана на място, докато е прибрана.

Странична пръскачка

Страничната пръскачка не е толкова популярна сега, когато издърпващите се или изтеглящи се кранове са превзели пазара. Това е отделна ръчна пръскачка, която се монтира до чучура на вашия кран.

Сапунерка

Вместо бутилка препарат за съдове да стои близо до мивката ви, вие просто го изпомпвате от тази удобна приставка, която се монтира в един от монтажните отвори до чучура на вашия кран.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2