Най-добрите кучешки добавки за стави и сухожилия

0

Много възрастни кучета страдат от болките на артрита, точно както някои възрастни хора. Възпалението и увреждането на ставите на кучето обикновено се разкриват под формата на накуцване, скованост или нежелание да се правят неща, които кучето някога е правило без оплакване, като изкачване и слизане по стълби, гонене на топка или скачане в колата. Въпреки че няма лек за артрит, със сигурност има начини за облекчаване на дискомфорта, който причинява. Една добра добавка за сухожилията и ставите може да не възвърне напълно играта на вашето куче, но може да помогне за намаляване на болката и да върне малко пъргавината на лоялния и забавен спътник, когото обичате.

Ние проучихме пазара за тези добавки за стави и сухожилия и включихме тук няколко препоръки за продукти, които смятаме, че се отличават от останалите.

Ако искате да научите повече за заболяванията на бедрата и ставите при кучетата и как тези добавки могат да помогнат, прочетете нашата статия по-надолу. Ако сте готови да облекчите болките на вашето куче, прегледайте нашия препоръчван продукт, който избрахме за вас:Paw2Paw Joint & Hip за стави и сухожилия

Jointhip 1 1 - Най-добрите кучешки добавки за стави и сухожилия - Здраве

Високото съдържание на активни съставки спомагат за облекчаване на болката в ставите, съдействат за подобряване на подвижността и намаляват дискомфорта при артрит и дисплазия. Таблетките са подходящи за ежедневна употреба, лесни за консумация и с приятен вкус на телешко.

ЕФЕКТ ОТ ПРИЕМА
 • Спомага при възстановяване след операция на опорно-двигателния апарат и/или при наранявания;
 • Подпомага облекчаването на болките в тазобедрените стави и успокоява възпаленията;
 • Съдейства за облекчаване на болките и дискомфорта при дисплазия;
 • Съдейства за преодоляване на сковаността в крайниците;
 • Спомага за по-голяма гъвкавост и подвижност на ставите;
 • Намалява дискомфорта в ставите причинен от оксидативния стрес;
 • Забавя процесите на износване;
 • Подпомага производството на колаген.
СЪСТАВ НА JOINT & HIP
 • Зеленоуста мида – 100 mg
 • Глюкозамин – 250 mg
 • Босвелия – 100 mg
 • Витамин С – 12.5 mg
 • Хиалуронова киселина – 1.5 mg
 • Витамин Е – 0.5 mg
 • Манган – 10 mg

ПРОВЕРИ ЦЕНА

 

 

Вижте още от категорията:

Skin & Coat ЗА КОЖА И КОЗИНА – вижте детайли ТУК

Immuno & Probiotic ЗА ЗДРАВ ИМУНИТЕТ

– вижте детайли ТУК

Calm & Relax ЗА СПОКОЙСТВИЕ И БАЛАНС

– вижте детайли ТУК


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

Артрит при кучетата

Въпреки че има различни видове артрит, най-често срещаният, както при кучетата, така и при хората е остеоартритът. Това, за съжаление, широко разпространено състояние често се смята за неизбежна част от стареенето, въпреки че не засяга всяко възрастно куче.

Остеоартритът е сложно заболяване, но основно включва бавно, износващо се увреждане на хрущяла, който омекотява костите в ставите, като бедрата и гръбначния стълб. Тъй като хрущялът се износва, той позволява на костите да се трият една в друга, създавайки много болка, скованост и възпаление. При напреднал остеоартрит, костите могат да развият малки шипове или издатини, което води до още повече възпаление и увреждане вътре в ставата.

Докато артритът може да се развие във всяка става, той е особено често срещан в гърба и бедрата на кучетата. Въпреки че много хора отхвърлят ранните симптоми на артрит, тъй като кучето им „просто показва възрастта си“, кучето наистина показва, че изпитва болка. Честите признаци на артрит при кучета включват следното:

 • Спи повече от обикновено
 • По-малко се интересува от разходки или излети
 • Нежелание да се използват стълби
 • Отказ да скочи на дивана или в колата
 • Ходи бавно и сковано, особено сутрин
 • Куца или отказва да направи повече от няколко крачки
 • Раздразнителност, депресия или необичайна агресия
 • Загуба на апетит
 • “Плач”
 • Проявява признаци на болка при докосване на засегнатите области на тялото
 • Зачестяващи „злополуки“ при извършване на нормални дейности

Лечение на артрит при кучетата

Въпреки че тежкият артрит изисква посещение при ветеринарен лекар за предписване на лекарства за облекчаване на болката и възпалението, има много добавки без рецепта, които можете да дадете на кучето си, за да помогнете за лечение на незначителен артритен дискомфорт или да помогнете за предотвратяване на състоянието. Ето някои от най-разпространените и ефективни съставки, които ще намерите в безрецептурните добавки за сухожилията и ставите за кучета.

Глюкозамин: Една от най-изследваните добавки за болка при артрит, глюкозаминът се произвежда естествено в тялото и помага да се поддържа целостта на хрущялните възглавници в гръбначния стълб, бедрата и други стави. С напредването на възрастта на кучето производството на глюкозамин намалява, оставяйки хрущяла податлив на износване. Една добра добавка помага за възстановяване на нормалното ниво на глюкозамин и възстановяване на увредения хрущял. Черупчестите мекотели са обичайният източник на глюкозамин, намиращ се в добавките.

Хондроитин: Друго естествено вещество, намиращо се в костите и съединителната тъкан, хондроитинът обикновено се комбинира с глюкозамин, тъй като двете съставки действат синергично за намаляване на симптомите на артрит. Хондроитинът забавя прогресията на артрита, като се бори с ензимите, които разрушават хрущяла. Допълнителният хондроитин обикновено се получава от животински хрущял.

Омега-3 мастни киселини: Съдържащи се в рибеното масло и други храни, омега-3 мастните киселини имат мощни противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на болките в ставите.

Куркума: Тази ярка жълто-оранжева подправка има предимства, които далеч надхвърлят кухнята. Куркумата е друго противовъзпалително средство, което помага за намаляване на подуването, болката и увреждането на клетките.

Метилсулфонилметан (МСМ): МСМ е друго съединение, произвеждано естествено в тялото, както и в много плодове и зеленчуци. Докато проучванията не са напълно убедителни, МСМ наистина помага за облекчаване на болката и възпалението в съединителната тъкан и ставите. Често се включва с глюкозамин и хондроитин.

Хиалуронова киселина: Още едно вещество, което се среща естествено в тялото, но намалява с възрастта, хиалуроновата киселина помага за смазване на ставите, за да ги поддържа да се движат гладко и безболезнено.

Канабидиол (CBD): Намира се в конопа и канабиса, CBD не е психоактивната съставка, която ви напушва. Вместо това се казва, че това съединение има силни противовъзпалителни и болкоуспокояващи качества.


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДОБАВКИТЕ ЗА СТАВИ И СУХОЖИЛИЯ

Докато една добра добавка за кучешки артрит трябва да съдържа една или повече от горните съставки, има няколко други неща, на които трябва да обърнете внимание:

Привлекателност: Първо, добавката трябва да се хареса на вашето куче. Това обикновено не е голям проблем, тъй като по-голямата част от добавките за бедрата и ставите на кучетата са ароматизирани с месо или други храни, които кучетата обичат, а добавките имат дъвчаща текстура, подобна на лакомство.

Достъпност: Добавката трябва да е рентабилна. Повечето витамини и добавки за кучета се дозират въз основа на теглото на домашния любимец, което означава, че колкото по-тежко е кучето, толкова повече капсули има в една доза. Ако имате куче от едра порода, вземете това предвид, когато избирате добавка.

Без химически добавки: Внимавайте за добавки изкуствени оцветители или други несъществени съставки.

Странични ефекти: Имайте предвид, че докато повечето от тези добавки нямат странични ефекти, някои чувствителни кучета могат да покажат храносмилателни симптоми като разхлабени изпражнения или газове. Обикновено страничните ефекти ще отшумят в рамките на няколко дни, но ако не, прекратете приема на добавката.


СЪВЕТИ

 • Следете теглото на вашето куче: Кучетата с наднормено тегло са много по-склонни да страдат от артритна болка. Наблюдавайте приема на храна на вашето куче и хранете здравословна диета с балансирана кучешка храна, а не остатъци от масата.
 • Повдигнете купичките за храна: Повдигането на купичките за храна и вода на вашето куче позволява на вашия домашен любимец да се храни удобно, без да натоварва врата и гърба. Има стелажи, специално направени за тази цел, или можете да поставите купите върху малка кутия или табуретка.
 • Подложете постелка на леглото: Меко, удобно легло с много подплата е много по-удобно за ставите на възрастното куче, отколкото да спи на твърда земя.
 • Вземете рампа: Артритът затруднява кучето да се качва или слиза по стъпала или да скача на дивана, леглото или колата. Помогнете на вашия домашен любимец с рампа, създадена специално за кучета.
 • Насърчавайте упражненията: Въпреки че вашият космат приятел може да е по-бавен от преди, кучето все още се нуждае от редовни упражнения. Излизайте на ежедневна разходка или на кратко плуване, но не позволявайте на вашия домашен любимец да се преуморява.
 • Опитайте с топлина: Има нагревателни подложки само за кучета и топлината е много успокояваща за скърцащите стари стави.
 • Поставете килими или пътеки: Схванатите, болезнени стави затрудняват вашето куче да запази равновесие на хлъзгави твърди подове. Направете живота си по-лесен, като използвате малки килими или пътеки за килими в зоните, където вашето куче прекарва най-много време.
 • Помислете за алтернативни терапии: Масажът, акупунктурата и физиотерапията могат да помогнат на кучетата с артрит да се почувстват по-добре.
 • Потърсете медицинско лечение: Въпреки че добавките за стави без рецепта могат да бъдат много полезни, ако вашето куче показва признаци на силна болка, може да е време да опитате лекарства, отпускани с рецепта.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Въпрос: Някои породи кучета по-податливи ли са на артрит от други?
Отговор: Докато всяка порода кучетаможе да развие артрит с напредване на възрастта, някои породи са по-склонни да бъдат засегнати от това болезнено страдание. Като общо правило, големите породи, включително немска овчарка, лабрадор ретривър, голдън ретривър, дог и нюфаундленд, са по-склонни да развият артрит, отколкото по-малките породи. Изключение от това са по-малките породи с дълъг гръб, като корги и дакел, и двете са предразположени към проблеми с бедрата и гръбначния стълб.

Въпрос: Могат ли младите кученца да получат артрит?
Отговор: Въпреки че повечето кучета с артрит са възрастни с остеоартрит, има други видове артрит и ставни заболявания, които могат да се развият при млади кучета, дори палета. Ако изглежда, че вашето кученце изпитва болка, накуцва, не иска да ходи или скача или като цяло изглежда зле, време е за пътуване до ветеринаря.

Въпрос: Кой е най-добрият начин да дам на кучето си добавка за бедрата и ставите?
Отговор: Повечето от тези добавки са ароматизирани с говеждо, пилешко, фъстъчено масло или някаква друга съставка, която кучетата намират за вкусна, и се предлагат в дъвчаща, подобна на лакомство форма, така че давайте напред и хвърлете на кучето си добавка като редовно лакомство. Можете също да пуснете добавките в храната на вашето куче, ако това е по-лесно.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2