Най-добрите машини за пуканки

НАРЪЧНИК ЗА ИЗБОР НА МАШИНА ЗА ПУКАНКИ

Докато вървите по пътеките на любимия си супермаркет, несъмнено ще видите рафтове, заредени с торбички с пуканки. Обикновени пуканки. Пуканки със сирене. Дори пуканки с аромат на копър. В света се консумират 17 милиарда килограма пуканки всяка година. Интересното е, че 90% от тези 17 милиарда килограма се продават на потребителите под формата на царевица и потребителите правят пуканките си в домашни условия у дома.

Друг забавен факт: около 70% от всички пуканки се консумират у дома, а не на улицата. Хората, които купуват тези торбички и кутии с готови за пукане ядки, се нуждаят от начин да ги превърнат в пухкави, хрупкави вкусотии. Някои избират старомодния метод за загряване на масло в голяма тенджера и чакат, докато няколко тестови зрънца се пукнат. Следващата стъпка е да добавите чаша или повече от допълнителни зрънца царевица и да оставите пуканките да се направят. Тази техника на котлон със сигурност е евтина, но изисква ловка ръка, много търпение и готовност да приемете изгорени ядки наред с някои неспукани, които често се наричат ​​„циганчета“.

В Bestix искаме да сте добре подготвени за филмовата си вечер или за събиране на футболни игри през целия ден. Споделихме любимите си модели и в ръководството за пазаруване по-долу проверяваме плюсовете и минусите на различните видове машини за пуканки и отговаряме на някои често задавани въпроса.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите машини за пуканки. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Ретро машина за пуканки-Retro Popcorn Maker

2-11 - Най-добрите машини за пуканки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Уред за пуканки Blaupunkt FPC401, 1200W, Мерителна чашка, 2-4 мин за една порция, Приготвяне без масло или мазнина

3-1 - Най-добрите машини за пуканки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Уред за правене на пуканки Camry CR 4458 , 1200W, Технология: Горещ въздух, без мазнини

3-10 - Най-добрите машини за пуканки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Машина за пуканки STARCREST SPM-1100WH, 1100 W

Res 5652c20be8c94011910623153e0d7b21 - Най-добрите машини за пуканки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Ретро машина за пуканки InnovaGoods, червен

Res D4eaa1ad3203c1c5105d8dbbfba6c148 - Най-добрите машини за пуканки - Техника

Машина за пуканки Cecotec Fun&Taste Easy, 1200W, червен

Res 53252c5e95aecb10ab3c686a90c6120e - Най-добрите машини за пуканки - Техника

Ретро Машина за пуканки Cecotec Fun&Taste P´Corn Classic

Res Fcd9b76ae75abb162214b5479b9655b9 - Най-добрите машини за пуканки - Техника

Домашна мини машина за пуканки, Popcorn, Бяло/червена

Res 47f503b174df6ace4a3a585d083d8967 - Най-добрите машини за пуканки - Техника

Вижте още предложения за машини за пуканки ТУК


ВИДОВЕ МАШИНИ ЗА ПУКАНКИ

Значи искате машина за пуканки? Кой тип трябва да изберете? Разнообразието е огромно и включва следните видове:

Машина за пуканки за микровълнова фурна

Тези модели обикновено са изработени от силикон без вредни вещества, но някои включват други материали, безопасни за микровълновата печка, като скъпоценен камък. Микровълновият попър може бързо да приготви пуканките със или без масло. Зрънцата царевица се изсипва на дъното на уреда за пуканки и се готвят в микровълновата за около три минути.

Силиконовите модели имат капак или клапи, които се сгъват, за да поддържат готовия продукт на мястото му. Харесва ни фактът, че силиконовите модели са сравнително евтини, лесни за използване и безопасни в съдомиялната машина. От друга страна обаче, микровълновият метод има тенденция да оставя повече непукнати зрънца от някои други методи. Причината за това е липсата на разбъркване; за разлика от машината за пуканки за печка, изобщо не докосвате ядките, докато са в микровълновата.

Машина за пуканки с електрическа бъркалка

Тези мапини за пуканки разполагат с основа за нагревателни елементи и отделен капак. Основата държи въртяща се метална лента, която поддържа ядките да се разбъркват по време на готвене. В основата се поставя супена лъжица масло, заедно с около 1/2 чаша сурови зърна царевица за пуканки.

По-обикновените модели нямат превключвател за включване / изключване. За да стартирате и спрете тези машини, трябва да включите и изключите захранването. Вентилационният отвор на капака поддържа пуканките леки и пухкави по време на готвене. Като плюс, този процес е по-ефективен от ръчните методи, сравнително безупречен и може да даде до няколко порции пуканки наведнъж. Въпреки това трябва да се следи внимателно електронната бъркалка или готовият продукт може да изгори.

Като цяло е време да изключите машината за пуканки, когато спрете да чувате повече пукащи звуци.

Машина за пуканки с ръчна бъркалка

Тук старото училище среща нови технологии. Моделите с ръчно разбъркване работят по подобен начин на електрическите си братовчеди, но вместо електронна основа, контейнерът се поставя на котлона. Процесът наподобява споменатия по-горе начин, но съдът разполага с манивела и разбъркваща пръчка, за да поддържа ядките да се движат, докато се пукат, а вграденият капак държи пуканките с съда.

Едно предимство на машините за пуканки с ръчно разбъркване е възможността да се добавят подправки и аромати в края на процеса и да се използва разбъркващото движение, за да се разпространи аромата и вкуса в цялата партида пуканки.

Едно от предимствата тук е, че когато пукането приключи, майсторът готвач може да добави сирене, подправки, шоколад, карамел или друг ароматизатор и да го разбърка в пуканките, за да създаде „гурме“ продукт.

Въздушна машина за пуканки

Просто казано, тези модели използват въздух за загряване на ядките и изпращат готовия продукт към улей в предната част на машината за пуканки. Въздушната струя отделя ядките, докато готви останалите, елиминирайки нуждата от мазнини или друго готварско масло.

Въздушните машини за пуканки спечелиха първоначалната си популярност с диети, които търсят начин да създадат лека закуска без масло. По същия начин обаче въздушните попъри произвеждат пуканки с доста нежен вкус.

За тези, които искат най-доброто от двата свята, изберете страхотна  въздушна машина за пуканки. Тези машини готвят без никаква мазнина, но ви позволяват да добавите малко масло или ароматизатор чрез малък отвор в горната част на машината. Въздушната струя стопява маслото по време на пукането и го разпространява в крайния продукт.

Професионални машини за пуканки

Ако искате пуканки с носталгичен вид, имате много възможности. Професионалните машини са подходящи за работя за цял ден, за много хора или за развлекателен център.

Професионалните машини за пуканки произвеждат някои от най-хубавите пуканки изобщо. Те работят чрез цилиндрична единица близо до горната част, в която наливате масло, царевица, или по-вероятно, внимателно премерен търговски пакет, в който вече има масло, пуканки и ароматизатор в една малка торбичка.

Как да изберем царевица за пуканки

Дори и най-добрата машина за пуканки ще ви разочарова, ако не изберете внимателно вашите ядки за пуканки.

Докато сте били заети да копаете във вашата гигантска вана с филмови закуски, има вероятност никога да не сте разбрали, че има два вида ядки пуканки: пеперуда и гъби. Ядките на пеперудите, известни също като “снежинка” ядки, произвеждат вида пуканки, които е по-вероятно да видите в театър, на игра с топка или дори на карнавал. Те са нежни, пухкави и с неправилна форма – което означава, че машината може да запълни вашата поръчка с по-малко пуканки.

Ядките на гъбите имат по-закръглена форма. При пукане текстурата има тенденция да е по-плътна и жилава от сорта пеперуда. Ако се интересувате от приготвяне на сладкарски пуканки от всякакъв вид, включително карамелени пуканки или покрити с шоколад, това е вашият тип. Гъбените пуканки са по-еднакви по размер и често се използват за ядене на гурме.

ИЗБОРА НА МАСЛА

Ако търсите да възпроизведете вкуса на старомодни филмови пуканки, можете да използвате кокосово или палмово масло като основа за пукане.

Имайте предвид, че много кина елиминират тези мазнини преди повече от 50 години заради високото им съдържание на мазнини – огромните 80 грама за голяма порция пуканки!

Най-сигурният избор е естествено масло от рапица с ниско съдържание на мазнини, което има сравнително висока точка на пушене и е евтино. Ако търсите повече вкус от нежното масло от рапица, зехтинът е най-добрият ви залог. Но внимавайте, когато използвате зехтин; по-ниската точка на горене означава, че можете да се сдобиете с повече изгорени пуканки.Подобно ревю: Най-добрите гофретници

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2