Най-добрите микроскопи

За микроскопите

Ако някога сте искали да видите как изглежда светът на микроскопично ниво, добрият микроскоп е инструментът, от който се нуждаете. Не само научен инструмент, микроскопите са популярни сред деца и възрастни, които искат да видят нещата отблизо.

Изборът на правилния микроскоп се свежда до това да знаете какъв тип искате. Микроскопите с висока или ниска мощност са най-често срещаните и просто се различават с количеството увеличение, което предлагат. Други фактори, като общия размер и теглото на тялото, заедно с качеството на лещата, ще повлияят на цената и работата на микроскопа. Размерът на нещата, които искате да разгледате, може да ви помогне да решите.

Направихме няколко препоръки за най-добрите микроскопи, които смятаме, че ще ви дадат уникално, образователно преживяване. Продължете по-надолу, за да научите повече за тези микроскопи и подробностите, които трябва да знаете, за да изберете правилния микроскоп за вашите нужди.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите микроскопи. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.

Течнокристален цифров микроскоп Levenhuk DTX 500

Res Aad6de6adef49acb8f7a09e6a02bf8ba - Най-добрите микроскопи - Подаръци

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Микроскоп CELESTRON ръчен дигитален и оптичен HDOptM 20-200x с LED

Res 8e5d9affa3233602b571fc440c6c707c - Най-добрите микроскопи - Подаръци

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Цифров микроскоп Levenhuk Rainbow D2L 0.3M, Moonstone (Лунен камък)

Res 988f2fdd946a504c5701831d7d2a8e71 - Най-добрите микроскопи - Подаръци

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Микроскоп Bresser Junior 40–1024x, с калъф

Res Ec5d8606367c0983f00e4a9ed16973ae - Най-добрите микроскопи - Подаръци

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Микроскоп Levenhuk Rainbow 2L PLUS Lime

Res 566fa7a78d386a9c4e43d2aed7a7a86e - Най-добрите микроскопи - Подаръци

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Микроскоп Discovery Nano Polar с книга

Res 33dc26b40cae6633056abae4456637bd - Най-добрите микроскопи - Подаръци

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Цифров микроскоп Levenhuk DTX 50

Res 52f290f4320e1dbd7d9f176289c83b29 - Най-добрите микроскопи - Подаръци

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Разгледайте всички предложения за микроскопи


ОСНОВЕН ДИЗАЙН НА МИКРОСКОПИТЕ

Повечето видове домашни микроскопи попадат в една от двете дизайнерски категории: микроскопи с висока мощност / съставни и микроскопи с ниска мощност / стерео.

Мощни / комбинирани микроскопи

Микроскопът с висока мощност осигурява по-големи качества на увеличение, отколкото моделът с ниска мощност. Повечето ви позволяват ясно да виждате обекти, като бактерии или части от насекоми. Този тип микроскоп също се нарича сложен микроскоп.

По-скъпите съставни микроскопи често имат два окуляра, докато по-евтините сложни микроскопи са склонни да имат само един окуляр. Така или иначе, изгледът през сложен микроскоп е двуизмерен или плосък. (Ако уредът има два окуляра, всеки получава един и същ изглед от един обектив. Това е причината за 2D изображението.)

Микроскопи с ниска мощност / стерео

Микроскопът с малка мощност няма нивото на увеличение на микроскопа с висока мощност. Подходящ е, ако искате да разгледате отблизо по-голям предмет с детайли, които е трудно да се видят с просто око. Това включва предмети като тъкани, компютърни чипове и монети.

Термините „ниска мощност“ и „стерео“ често се използват взаимозаменяемо. Стереомикроскопът почти винаги има два окуляра, всеки със своя обектив. Резултатът: видим „3D“ изглед на обекта, който наблюдавате.

Монокулярен или бинокулярен микроскоп

Съставните микроскопи обикновено се продават в два дизайна: монокулярен и бинокулярен. Монокулярният дизайн има един окуляр, докато бинокулярният дизайн има два окуляра.

Ето някои други ключови диференциращи фактори между монокулярния и бинокулярния дизайн:

 • Цена: Монокулярният (едноокулярен) дизайн е по-евтин от бинокулярния (двуокулярен) модул. Това сравнение на цената е направено за два микроскопа със сходни характеристики.
 • Лесно използване: Повечето хора намират двата окуляра на бинокулярния микроскоп за по-лесни и по-естествени за използване. Въпреки това, малко дете, което все още расте, може да се чувства по-удобно с монокулярния дизайн.
 • Максимално увеличение: Обикновено бинокулярните микроскопи се предлагат с по-високи нива на увеличение, отколкото монокулярните единици. Въпреки това, освен ако не търсите увеличения над 1000X, трябва да можете да намерите удовлетворение от двата дизайна.
 • Начин на употреба: Както монокулярният, така и бинокулярният микроскоп имат подобен сценарий на употреба: използвате ги, за да видите обекти, които не се виждат само от окото, като бактерии или водни организми. Нуждаете се от мощните възможности на тези видове съставни микроскопи, за да постигнете успех при разглеждането на такива обекти.

КЛЮЧОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МИКРОСКОПИТЕ

Когато избирате между различни продукти, това помага да се разберат ключовите компоненти, налични в микроскопите.

Нива на мощност на увеличение

Можете да очаквате някои микроскопи с висока мощност да имат мощност на увеличение 400X или по-голяма. Някои микроскопи, предназначени за домашна употреба, могат да имат нива на увеличение до 2000X.

Микроскопите с ниска мощност обикновено предлагат ниво на увеличение от 100X или по-малко. По време на нашето изследване открихме микроскопи от реномирани марки като Canon с увеличение до 60X.

Избиране на правилните обекти

Някои видове обекти се гледат по-лесно с един дизайн на микроскоп, отколкото с друг. Например, мощният микроскоп с увеличение от 1000X не работи добре, когато гледате монета, тъй като увеличението би било твърде голямо, за да видите подробности за монетата.

По същия начин микроскопът с ниска мощност няма достатъчно голямо ниво на увеличение, за да можете да разглеждате успешно бактери.

Всичко това означава, че трябва да помислите за вида на обектите, които искате да разглеждате, преди да закупите микроскоп.

Качество на обектива

Качеството на обектива на вашия микроскоп играе ключова роля за вашия научен успех. Добрият обектив дава ясна разделителна способност на изображението, така че ако искате да видите малки подробности, не забравяйте да инвестирате в качествен обектив.

Не очаквайте да намерите висококачествена леща в евтин микроскоп. Обикновено ще ги намерите в микроскопи с висока мощност, но това не винаги е така. За най-добри резултати си струва да направите малко сравнително проучване.

Дигитален / Цифров Микроскоп

Цифровият микроскоп може да се продава като устройство с висока или малка мощност. Можете да го свържете с таблет или компютър, за да видите обекти в реално време.

След това можете да запазите цифрови копия на вашите изображения, почти като че ли записвате цифрова снимка.

Преносимост

Някои микроскопи са проектирани да се носят на различни места. Това е удобно, ако се опитвате да изучавате обекти на полето или в къщата на приятел.

Такива микроскопи обикновено работят с батерия.

ТЕРМИНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Ако сте объркани от термините, свързани със закупуването на микроскоп, разгледайте нашия списък с важни термини:

 • Рамо: Това е частта от микроскопа, която свързва окуляра с основата. Някои рамена могат да се въртят, което ви позволява да движите окуляра наоколо.
 • Основа: Основата е частта от микроскопа, която поддържа останалата част от устройството. Той осигурява стабилност на микроскопа.
 • Бинокулярен: Бинокулярният микроскоп е сложен микроскоп с два окуляра. Тъй като е съставен/сложен, той се различава от стереомикроскопа. Бинокулярни микроскопски изображения са представени през окуляра в плосък двуизмерен изглед.
 • Груб фокус: Ще използвате това копче отстрани на микроскопа, за да наберете първоначално фокуса.
 • Съставен микроскоп: Този тип микроскоп е известен още като микроскоп с висока мощност. Някои имат два окуляра; други имат само един. Забележително е, че съставна единица с два окуляра се нарича бинокуляр, а не стерео.
 • Цифров / дигитален микроскоп: Този тип устройство се свързва с компютър или таблет, за да покаже обектите на екрана на дисплея.
 • Двойно захранване (увеличение): Този термин се отнася до микроскоп, който може да използва две различни нива на увеличение, като 100X и 60X.
 • Окуляр: Това е частта от микроскопа, през която гледате, за да видите обекта. Някои окуляри включват компонент за увеличение, който се използва заедно с увеличението на обектива.
 • Фин фокус: Копчето за фин фокус е по-прецизен тип фокус в микроскопа от копчето за груб фокус. Ще използвате този бутон след грубия бутон, за да нагласите фокуса.
 • Микроскоп с висока мощност: Известен също като „комбиниран“ микроскоп, микроскопът с висока мощност има най-голямото ниво на увеличение, достъпно в един микроскоп. Най-добре се използва за разглеждане на обекти, които е невъзможно да се видят само с око, като бактерии например.
 • Обектив: Лещата на микроскопа фокусира светлината от обекта в окуляра. Често се нарича обектив.
 • Микроскоп с ниска мощност: Микроскопът с ниска мощност има ниско ниво на увеличение и се използва главно за разглеждане на обекти като монети. Повечето микроскопи с ниска мощност са стерео микроскопи
 • Увеличение: Това е измерването на способността на микроскопа да увеличи обекта. Увеличаващото число за микроскоп се обозначава с число и X. Има аспект на увеличение както на окуляра, така и на лещата на микроскопа. Общото число на увеличението се определя чрез умножаване на тези две числа. Например, ако окулярът има 10X увеличение и обективът има 50X увеличение, общото увеличение е 500X
 • Монокуляр: Този тип сложен микроскоп съдържа един окуляр. Сред микроскопите, предназначени за употреба у дома, се предлагат само съставни микроскопи с един окуляр.
 • Преносим микроскоп: Преносимото устройство работи на захранване от батерията, така че можете да го носите до места, където няма електрически контакти. Например, можете да вземете преносимия си микроскоп в полето за работа с предмети, които трябва да се изучават на място.
 • Разделителна способност: Този термин се отнася до способността на микроскопа да създава остри и ясни изображения.
 • Микроскоп с една мощност: Микроскопът с една мощност работи само с едно увеличение, като например 100X.
 • Стерео микроскоп: Стерео микроскопът съдържа два окуляра, което води до триизмерен изглед на обекта, който изучавате. Терминът „стерео микроскоп“ често се използва взаимозаменяемо с микроскоп с „ниска мощност“.
 • Мощност на мащабиране: Този термин се отнася до микроскоп с редица нива на увеличение. Например, микроскопът със сила на увеличение може да може да използва ниво на увеличение 60X, 100X или всяко ниво между тях.


Подобно ревю: Най-добрите DSLR фотоапарати

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2