- Advertisement -

Най-добрите мултикукъри

- Advertisement -

Многофункционалните готварски печки или мултикукъри се превърнаха в нещо, което всяка кухня трябва да има. Както подсказва името, те са огромни многозадачници, които ви позволяват да изхвърлите редица различни уреди и да го замените само за един. Тези готварски печки също са добри в сервирането на лесни за приготвяне на здравословни храни и дори са се превърнали в полезен инструмент за хора на диета.

Основните характеристики на мултикукърите са бавна готварска печка – „задайте я и забравете“, която готви храната през целия ден – и тенджера под налягане, която използва висока температура, за да ускори процеса на готвене. Някои мултикукъри също имат опции за саморазбъркване, готварска печка за ориз, фритюрник, печене, пара и соте, за да назовем само няколко.

Instant Pot е най -известната марка с име, но също така разгледахме няколко от най -ефективните претенденти. Освен да изберете такъв, който има функциите за готвене, които ви интересуват, проверете за лекота на използване и на програмирането. Лесното почистване също е плюс.

Ако обмисляте закупуването на мултикукър, моля, вижте долния списък за нашите най-добри препоръки. Ако искате да научите повече за тази важна покупка, прочетете нашия наръчник по-надолу в статията, относно нещата, които трябва да имате предвид.

Мултикукър Ninja Foodi MAX OP500EU, 7,5л

Res C1f0a50ad05374b645b3ab58e56c1853 - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

MultiCooker Crock-Pot Express CSC051X, 1000 W, 5.6 л, Готвене под налягане, Дигитален контрол, 8 програми, 4 режима на готвене, Таймер, Сребрист

Res 1ee02ef516bb377fa104a139249a4540 - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Мултикукър Philips All in one HD2237/40, 1300 W, Сребрист

Res 2dc0d7c5d712272f8a4b977f5d634a7f - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Мултикукър Remoska, Prima, тефлоново покритие, капак със стъклен отвор, 4 л

Res A4b6a5a88e7a4c52feafa2abe793b750 - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Мултикукър Tefal Rk812110, Бял

Res Dd79238dc71247ef2393df68290890fb - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Мултикукър Bosch MUC11W12, 940 W, 5 L, 48 програми, Таймер, Бял / Черен

Res B9bc74817736e6ad0a00bd330885d48c - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Мултикукър TEFAL RK705138, 5L, Fuzzy Logic LED, 600W, 10 функции, Отложен старт, 2.0мм дебелина на купата, Бял

Res 2fcf43ac927db14d64ff0ba0091d857b - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ МУЛТИКУКЪРЪТ?

Какво все пак е мултикукъра? И какви са многото начини, по които може да се готви?

За съжаление не можем да ви дадем универсален отговор, тъй като всички мултикукъри са различни.

Проверете спецификациите на производителя за модела, който ви интересува, за да разберете коя от следните функции изпълнява:

 • Готвене под налягане
 • Бавно готвене
 • Готвене на ориз
 • Готвене на пара
 • Сотиране
 • Приготвяне на кисело мляко
 • Затопляне
 • Редуциране на сосове
 • Печене
 • Печене на скара
 • Въздушно пържене (air-fryer)

Multicooker 3 - Най-добрите мултикукъри - Техника

300x250 - Най-добрите мултикукъри - Техника

КАКВО ДА ВЗЕМЕТЕ ПРЕДВИД ПРИ ИЗБОРА НА МУЛТИКУКЪР

Капацитет

Колко голям е вашият мултикукър, зависи от това за колко хора редовно готвите.

Капацитетът на мултикукърите обикновено варира от двa до осем литра. Mултикукър с двa литрa е перфектeн, когато готвите за един или двама; модел с четири или шест литра работи добре за малки и средни семейства; и модел с осем литра е най-подходящ за голямо семейство или някой, който често забавлява гостите.

Настройки на налягането

Вградената тенджера под налягане е една от най-важните характеристики, които мултикукърът предлага. Без него многофункционалната готварска печка би била по същество прославена бавна готварска печка (уред за бавно готвене).

Някои мултикукъри имат множество настройки за налягане, така че можете да изберете да готвите под по-високо или по-ниско налягане. Това може да бъде полезно, когато следвате рецепта, тъй като повечето рецепти за тенджери под налягане показват степента на налягане, на която трябва да настроите вашия уред.

Програми

Много мултикукъри имат вградени програми за неща като ризото, супа, боб и овесена каша. Просто натиснете бутон или изберете от цифров дисплей и уредът ще сготви избрания продукт за правилното време.

Броят на наличните предварително зададени програми варира в зависимост от модела, така че трябва да решите дали имате нужда от широк диапазон.

Таймер

Таймерът ви позволява да зададете времето, необходимо за готвене на ястието, след което мултикукърът ще се изключи сам.

Това е полезно, ако не искате да използвате предварително зададена програма, но не е задължително да сте наблизо, за да изключите ръчно мултикукъра в определено време.

Функция отложен старт

Ако искате да се приберете у дома на топла, готова за консумация храна, функцията за отложен старт е божи дар.

Кажете, че искате да готвите бавно рецепта за четири часа и да ядете в 19:00, но планирате да излезете през целия следобед. Можете да поставите съставките във вашия мултикукър, преди да тръгнете, да настроите таймера за отложен старт, така че ястието да започне да се готви в 15:00 и да очаквате ястието си готово и да чака, когато се върнете.

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МУЛТИКУКЪР

Първите стъпки с готварска печка могат да бъдат обезсърчаващи, но тези съвети ще ви помогнат да се приготвите бързо.

 • Когато използвате мултикукъра за задушаване, не забравяйте да загреете уреда преди да добавите маслото и съставките.
 • В режим на бавно готвене може да се наложи да добавите повече билки и подправки от обикновено, тъй като подправката губи аромата си за дълъг период на готвене.
 • Редовно проверявайте клапана за налягане, за да се уверите, че не е запушен с остатъци от храна. Блокираният вентил ще доведе до натрупване на прекалено голямо налягане в мултикукъра, когато е в режим на тенджера под налягане, и може да се счупи.
 • За да избегнете образуването на мехурчета в горната част на устройството, не добавяйте съставки над линията за максимално пълнене. И когато използвате режим на тенджера под налягане, напълнете вашия мултикукър не повече от две трети, тъй като е необходимо празно пространство за създаване на налягане.
 • С изключение на сотирането, винаги се нуждаете от течност във вашата рецепта, когато готвите в мултикукър. В противен случай има вероятност съставките да изгорят.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Въпрос: Какви функции за безопасност трябва да има моя мултикукър?

О. Мултикукърите са относително безопасни уреди. Въпреки това, тъй като мултикукърът може да действа като тенджера под налягане, препоръчваме да изберете такава с капак, който има заключваща система, така че да не може да се сваля, докато тенджерата е под налягане. Това трябва да е стандарт в повечето модели, но си струва да се провери отново, особено ако се стремите към евтин вариант.

В. Мога ли да готвя бавно ястие през целия ден и да е топло и готово, когато се прибера?

О. Повечето мултикукъри имат функция за отложен старт, която ви позволява да програмирате времето, в което искате да започнете да готвите. Тази функция обаче не е безопасна за използване, ако вашето ястие съдържа съставки, които не трябва да се оставят на стайна температура, като месо и млечни продукти. В тези случаи можете да настроите вашия мултикукър да превключи на функцията „поддържане на топлина“, след като приключи с готвенето. Тази стратегия ще поддържа готовата ви храна на безопасна температура (без да я преварявате), докато не сте готови за ядене.

 

Подобно ревю: Най-добрите уреди за бавно готвене

You might also like
UA-143862804-2