Най-добрите мултикукъри

Многофункционалните готварски печки или мултикукъри се превърнаха в нещо, което всяка кухня трябва да има. Както подсказва името, те са огромни многозадачници, които ви позволяват да изхвърлите редица различни уреди и да го замените само за един. Тези готварски печки също са добри в сервирането на лесни за приготвяне на здравословни храни и дори са се превърнали в полезен инструмент за хора на диета.

Основните характеристики на мултикукърите са бавна готварска печка – „задайте я и забравете“, която готви храната през целия ден – и тенджера под налягане, която използва висока температура, за да ускори процеса на готвене. Някои мултикукъри също имат опции за саморазбъркване, готварска печка за ориз, фритюрник, печене, пара и соте, за да назовем само няколко.

Instant Pot е най -известната марка с име, но също така разгледахме няколко от най -ефективните претенденти. Освен да изберете такъв, който има функциите за готвене, които ви интересуват, проверете за лекота на използване и на програмирането. Лесното почистване също е плюс.Ако обмисляте закупуването на мултикукър, моля, вижте долния списък за нашите най-добри препоръки. Ако искате да научите повече за тази важна покупка, прочетете нашия наръчник по-надолу в статията, относно нещата, които трябва да имате предвид.


Мултикукър Ninja Foodi MINI OP100EU, 6-in-1, 4.7 л, Електрическа тенджера под налягане и фритюрник с въздух

Res 0b5d2b90edc4cea5e8e3b3749139ef20 - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


MultiCooker Crock-Pot Express CSC051X, 1000 W, 5.6 л, Готвене под налягане, Дигитален контрол, 8 програми, 4 режима на готвене, Таймер, Сребрист

Res 1ee02ef516bb377fa104a139249a4540 - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Мултикукър Philips HD2237/40 All-in-One, Съд за покритие ProCeramic+, 6 л капацитет, 1300 W, Функция за топло съхранение: 12 часа, Функция за предварително зададено готвене, Контрол на времето, 9 системи за безопасност

Res 74030783b01aa20310560369a28b3e84 - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Мултикукър Tefal под налягане CY855830 EPC Cook4me +Connect

Multikukar Tefal Pod Nalagane Cy855830 Epc Cook4me Connect 637cd15ee3344 800x800 - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Мултикукър Tefal 16 в 1 SpheriCook RK745800, Капацитет 5 л, LED

Res Cdd91407024bde1aedc8487d351174dc - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Мултикукър Ninja Speedi ON400EU, 1760W, 5.7 литра, 10 програми

Res D1b4dbb42d89f553e09a0b283ed248d0 - Най-добрите мултикукъри - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Мултикукър с готвене под налягане Tefal Cook4Me CY851130, 6 режима за готвене, Инструкции стъпка по стъпка, Бързо и лесно, 150 рецепти, Капацитет 6 л, Бял

Res 78de9605bb19cf24d313dde961710216 - Най-добрите мултикукъри - Техника

Мултикукър Tefal CY754830 EPC

Multikukar Tefal Cy754830 Epc 637cd522f3d84 800x800 - Най-добрите мултикукъри - Техника

Мултикукър под налягане Voltz V51985A6, 1000W, 12 програми, 6 л., Таймер

Res 0c1ca88a4a685fbf716eb575366b262a - Най-добрите мултикукъри - Техника

Вижте още предложения за мултикукъри ТУК и ТУК


КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ МУЛТИКУКЪРЪТ?

Какво все пак е мултикукъра? И какви са многото начини, по които може да се готви?

За съжаление не можем да ви дадем универсален отговор, тъй като всички мултикукъри са различни.

Проверете спецификациите на производителя за модела, който ви интересува, за да разберете коя от следните функции изпълнява:

 • Готвене под налягане
 • Бавно готвене
 • Готвене на ориз
 • Готвене на пара
 • Сотиране
 • Приготвяне на кисело мляко
 • Затопляне
 • Редуциране на сосове
 • Печене
 • Печене на скара
 • Въздушно пържене (air-fryer)

Multicooker 3 - Най-добрите мултикукъри - Техника

КАКВО ДА ВЗЕМЕТЕ ПРЕДВИД ПРИ ИЗБОРА НА МУЛТИКУКЪР

Капацитет

Колко голям е вашият мултикукър, зависи от това за колко хора редовно готвите.

Капацитетът на мултикукърите обикновено варира от двa до осем литра. Mултикукър с двa литрa е перфектeн, когато готвите за един или двама; модел с четири или шест литра работи добре за малки и средни семейства; и модел с осем литра е най-подходящ за голямо семейство или някой, който често забавлява гостите.

Настройки на налягането

Вградената тенджера под налягане е една от най-важните характеристики, които мултикукърът предлага. Без него многофункционалната готварска печка би била по същество прославена бавна готварска печка (уред за бавно готвене).

Някои мултикукъри имат множество настройки за налягане, така че можете да изберете да готвите под по-високо или по-ниско налягане. Това може да бъде полезно, когато следвате рецепта, тъй като повечето рецепти за тенджери под налягане показват степента на налягане, на която трябва да настроите вашия уред.

Програми

Много мултикукъри имат вградени програми за неща като ризото, супа, боб и овесена каша. Просто натиснете бутон или изберете от цифров дисплей и уредът ще сготви избрания продукт за правилното време.

Броят на наличните предварително зададени програми варира в зависимост от модела, така че трябва да решите дали имате нужда от широк диапазон.

Таймер

Таймерът ви позволява да зададете времето, необходимо за готвене на ястието, след което мултикукърът ще се изключи сам.

Това е полезно, ако не искате да използвате предварително зададена програма, но не е задължително да сте наблизо, за да изключите ръчно мултикукъра в определено време.

Функция отложен старт

Ако искате да се приберете у дома на топла, готова за консумация храна, функцията за отложен старт е божи дар.

Кажете, че искате да готвите бавно рецепта за четири часа и да ядете в 19:00, но планирате да излезете през целия следобед. Можете да поставите съставките във вашия мултикукър, преди да тръгнете, да настроите таймера за отложен старт, така че ястието да започне да се готви в 15:00 и да очаквате ястието си готово и да чака, когато се върнете.

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МУЛТИКУКЪР

Първите стъпки с готварска печка могат да бъдат обезсърчаващи, но тези съвети ще ви помогнат да се приготвите бързо.

 • Когато използвате мултикукъра за задушаване, не забравяйте да загреете уреда преди да добавите маслото и съставките.
 • В режим на бавно готвене може да се наложи да добавите повече билки и подправки от обикновено, тъй като подправката губи аромата си за дълъг период на готвене.
 • Редовно проверявайте клапана за налягане, за да се уверите, че не е запушен с остатъци от храна. Блокираният вентил ще доведе до натрупване на прекалено голямо налягане в мултикукъра, когато е в режим на тенджера под налягане, и може да се счупи.
 • За да избегнете образуването на мехурчета в горната част на устройството, не добавяйте съставки над линията за максимално пълнене. И когато използвате режим на тенджера под налягане, напълнете вашия мултикукър не повече от две трети, тъй като е необходимо празно пространство за създаване на налягане.
 • С изключение на сотирането, винаги се нуждаете от течност във вашата рецепта, когато готвите в мултикукър. В противен случай има вероятност съставките да изгорят.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Въпрос: Какви функции за безопасност трябва да има моя мултикукър?

О. Мултикукърите са относително безопасни уреди. Въпреки това, тъй като мултикукърът може да действа като тенджера под налягане, препоръчваме да изберете такава с капак, който има заключваща система, така че да не може да се сваля, докато тенджерата е под налягане. Това трябва да е стандарт в повечето модели, но си струва да се провери отново, особено ако се стремите към евтин вариант.

В. Мога ли да готвя бавно ястие през целия ден и да е топло и готово, когато се прибера?

О. Повечето мултикукъри имат функция за отложен старт, която ви позволява да програмирате времето, в което искате да започнете да готвите. Тази функция обаче не е безопасна за използване, ако вашето ястие съдържа съставки, които не трябва да се оставят на стайна температура, като месо и млечни продукти. В тези случаи можете да настроите вашия мултикукър да превключи на функцията „поддържане на топлина“, след като приключи с готвенето. Тази стратегия ще поддържа готовата ви храна на безопасна температура (без да я преварявате), докато не сте готови за ядене.Подобно ревю: Най-добрите уреди за бавно готвене

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2