Най-добрите надуваеми лодки

0

Независимо дали сте на екскурзия през уикенда с приятели или на семейно пътуване, едно от най-приятните занимания е да половите риба или просто да излезете на разходка с лодка. Ако сте на река, езеро или море, вероятно ще ви трябва надуваема лодка.

Повечето хора намират надуваемите лодки за привлекателна алтернатива на традиционните лодки. Надуваемите лодки са преносими и универсални и изискват малко място за съхранение. В повечето случаи надуваемите лодки са значително по-евтини от традиционните по отношение не само на покупната цена, но и на застраховката, лицензирането, транспортирането, съхранението и поддръжката.

Нещо повече, ако разходките в морето не са основната ви развлекателна дейност или нямате място или ресурси, необходими за съхранение или транспортиране на традиционна лодка, надуваемата лодка е идеалното решение.

Ако се интересувате от безопасна, преносима надуваема лодка, която е лесна за транспортиране, прочетете нашето ръководство за избор на надуваема лодка в статията по-долу. Ако пък сте готови да направите вашия избор, разгледайте нашите предложения за най-добрите надуваеми лодки.CAPERLAN – Надуваема лодка за шаранджийски риболов ventus 230

Naduvaema Lodka Za Sharandzhiyski Ribolov Ventus 230 - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Надуваема, двуместна гребна лодка Bark B-230CN оребрено дъно, транцева дъска

Res C08522f3ee7b156e03a95f127136783e - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


PLASTIMO – Надуваема лодка horizon 230 s, дъно с плоскости

Naduvaema Lodka Horizon 230 S Dano S Ploskosti 23 M Svetlosiva - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Комплект надуваема лодка Hydro-Force Ranger Elite X4, 320x148x47 см, 1 чифт гребла, 1 ръчна помпа, Транспортна чанта, Комплект за поправка

Res 3866ab29660efe3cba4122d79b309fb1 - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


PLASTIMO – Надуваема лодка fun ii pi320

Naduvaema Lodka Fun Ii Pi320vb - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Надуваема лодка Fishman 350, 305х136х42 см, Включена помпа и гребла

Res 117cfb173bc0e5c53e36fcc2168d2836 - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Надуваема, двуместна гребна лодка Bark B-230CN оребрено дъно, транцева дъска

Res C08522f3ee7b156e03a95f127136783e - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Надуваема моторна лодка Bark BT-290, двуместна

Res 90c16c2e704eb8c4088516b74e83c109 - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Надуваема лодка Intex Mariner 4, Капацитет 500 кг, 328 x 145 x 48 см

Res 85720cb806160e6548ae43e4524acfd6 - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Надуваема,едноместна гребна лодка Bark B-210CN оребрено дъно,транцева дъска

Res B77ba631f8912290c711d81dba285013 - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Надуваема остроноса моторна лодка Bark BN-330S, четериместна

Res 0e44e1b26499cf96fc849eda0e7f4792 - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Надуваема лодка Intex Mariner 4, Капацитет 500 кг, 328 x 145 x 48 см

Res 85720cb806160e6548ae43e4524acfd6 - Най-добрите надуваеми лодки - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Вижте още предложения за надуваеми лодки ТУК


БЕЗОПАСНОСТ НА НАДУВАЕМИТЕ ЛОДКИ

Първият въпрос, който мнозинството от купувачите на надуваеми лодки си задават е: „Безопасни и надеждни ли са надуваемите лодки?“ Отговорът е категорично да. Може да се чудите дали една надуваема лодка може да бъде пробита от камък или друг остър предмет, но не се страхувайте: надуваемите лодки са изключително здрави и едновременно с това трудни за преобръщане поради ниския си център на тежестта.

Надуваемите лодки съчетават издръжливост, авангарден дизайн и прогресивни технически характеристики. Те са също толкова безопасни, а в много ситуации дори по-добри за мореплаване от традиционните рибарски лодки. Там, където кану с твърда страна или гребна лодка може да се преобърне, когато някой се опита да излезе от водата, плувецът може да се качи на борда на надуваема лодка с лекота.


МАТЕРИАЛИ ЗА НАДУВАЕМА ЛОДКА

Надуваемите лодки са направени от един или повече от следните материали: PVC, полиуретан и неопрен, комбинирани с каучук, наречен хлоросулфониран полиетилен или CSM.

Двата най-разпространени материала са CSM и неопрен. CSM е особено силен. Сам по себе си CSM не може да задържа въздух, но когато се комбинира с неопрен, той е херметичен.

DuPont продаваше CSM под търговската марка Hypalon, докато не прекратиха своята гума през 2010 г. Въпреки това, в търговията с лодки комбинацията неопрен/CSM все още често се нарича Hypalon.

Въпреки че всеки синтетичен материал има различни предимства, има и недостатъци, които трябва да се имат предвид. Изборът на грешен материал може да направи разликата между един хубав ден на удоволствие от риболова или ден, изпълнен с проблеми.

Плюсове и минуси на CSM

 • CSM издържа добре на ожулвания и драскотини, ако лодката се стърже по твърди повърхности. Не е толкова устойчив на повреди като полиуретана, но е по-здрав от PVC.
 • Предлагайки отлична UV толерантност, CSM не се втвърдява, не се напуква от излагане на слънце или не се влошава с времето като PVC. Въпреки това, цветът на покритието не е устойчив на слънце и ще избледнее при продължително излагане на слънце.
 • Непроницаем за разливи на масло или гориво, CSM не се поврежда от излагане на повечето химикали, но тъй като материалът е порест, той се замърсява бързо. За радост, CSM е устойчив на петна и се почиства лесно.
 • CSM е лесен за ремонт.
 • CSM е най-здравото и издръжливо покритие за лодки, но е и най-скъпото.

Плюсове и минуси на неопрена

 • Неопренът показва отлична химическа стабилност, поддържайки изключителна физическа издръжливост и гъвкавост при всякакви метеорологични условия. Неопренът не се влошава поради въздействието на озон, слънце или температура.
 • Демонстрирайки изключителна устойчивост на разкъсвания и повреди, причинени от огъване или усукване, неопреновият плат е основният материал, използван в производството на неопренови костюми — оттук и прякорът „плетка за гмуркане“.
 • Някои хора, алергични към остатъците от тиокарбамид, останали от производството, изпитват контактен дерматит при работа с неопрен.

ВИДОВЕ НАДУВАЕМИ ЛОДКИ

Има два основни вида надуваеми лодки: меки надуваеми и надуваеми с твърди страни.

Меки надуваеми лодки

Меките надуваеми лодки са с меки страни без твърд под. Те са леки за съхранение и транспортиране: рибарските лодки RU (известни също като надуваеми лодки) се надуват и изстрелват бързо. Тези лодки са като гумени лодки, тъй като не е необходимо да премахвате пода за съхранение. Дизайнът на лодка RU използва дървени летви, обвити в плат. Не е необходимо да премахвате дървените летви за съхранение.

Снабдена с транец, надуваема рибарска лодка RU може да поддържа малък извънбордов двигател. RU е перфектен за изследване на криволичеща река или малко езеро, но тъй като тези лодки не се изравняват, те не осигуряват скоростта или мощността, необходими за бурна вода, като по този начин ограничават използването им отвъд пътуване в равнинна вода или в пристанища затворени.

Надуваеми лодки с твърда стена

Твърдите стилове и дизайни, използвани за риболов, включват надуваеми тендери, лодки, взводни лодки, салове и каяци.

Спортните лодки, известни още като SB, са надуваеми, проектирани с подвижен твърд под, изработен от алуминий, композитна пластмаса или дърво. Стрингерите, които се движат напред и назад, поддържат плавателния съд в центровка, като използват стрингери за укрепване. Когато SB се надуе, разтегнатото платнено дъно придобива плитка V-образна конфигурация, позволявайки на SB да се движи по-бързо и да навигира в по-тесни зони, отколкото неговия аналог RU.

Лодките с високо налягане (HP) са подобни на SB, но те заменят дървен или пластмасов под с въздух под с високо налягане. Известни също като въздушен поток, надуваемите лодки с под с високо налягане комбинират производителност и преносимост в надуваема лодка, която е лека, компактна и много маневрена. С малък извънбордов двигател, този тип лодка се движи с приемлива скорост. И когато сте готови да тръгнете на път, надуваемият под под високо налягане се изпуска и навива сигурно за съхранение и транспортиране вътре в лодката.

За максимална производителност и здравина, твърдите надуваеми лодки (RIBs) разполагат с умерено или дълбоко подсилен дълбок V корпус. Тези лодки се справят безпроблемно с бурна вода и грубо третиране, като например износване и тежест на водолазно оборудване и резервоари, щеки и кошници за пикник. Горните надуваеми лодки са особено подвижни и стабилни. Въпреки това им липсва преносимостта на други конфигурации и не можете да скриете вашата лодка в багажника на автомобила или на задната седалка.

Използвайки най-съвременния дизайн, инженерство и технология, надуваемите RIB лодки с алуминиеви дълбоко-V корпуси се използват широко в търговската риболовна търговия и са предпочитаният кораб за хуманитарна помощ, търсене и спасяване, военни и правни молби за принудително изпълнение.

ВЪПРОСИ, КОИТО ДА СИ ЗАДАДЕТЕ

Колко бързо искате да се движите?

Независимо дали искате да поплавате спокойно по бавна река или да се състезавате срещу течението в открито море, има надуваема рибарска лодка с размер, скорост и ценови диапазон, които да отговарят на всяка нужда и джобен портфейл.

Искате ли надуваема лодка, която може да прави дрифтове?

Ако искате скорост и производителност, надуваемата лодка, която може да се движи бързо, е задължителна, особено ако желаете да “танцувате валс” над водата с висока скорост. Ако очаквате вашата лодка да се “рендосва” в камъни или в дъното, полутвърдият или твърд под на лодката е от съществено значение. Конструкцията на пода на надуваемата лодка е основният фактор, който влияе върху лекотата на сглобяване и съхранение, а здравият дизайн е необходим за оптимална работа.

За рибари, които търсят скорост и елегантен дизайн, надуваема рибарска лодка с твърд корпус с дълбока V и висока производителност, изработен от алуминий, пластмаса или фибростъкло, е отличен избор. Въпреки това, имайте предвид, че RIB трябва да се прикачва или съхранява извън сезона върху специални стойки.

Колко често ще използвате надуваемата си лодка?

Колко пари ще решите да инвестирате и вида на лодката, която отговаря на вашите нужди, повече от вероятно зависи от това колко време планирате да прекарате, използвайки вашата надуваема лодка. Може да искате лек сал за един човек, който можете да скриете в раницата си, за да изследвате скрито алпийско езеро, което откриете по време на туризъм. Или може да искате лодка, на която можете да прекарате цялото си свободно време с въдица в бурни вълни, соленоводен риболов на лингкод.

Как ще транспортирате вашата надуваема лодка?

Ако възнамерявате да транспортирате лодката си в задната част на вашия пикап или ремарке до мястото за отплаване, потърсете надуваема лодка, която може да издържи на драскотини, ожулвания, удари и неравности. Моделите с подсилена защита около корпуса осигуряват повишена издръжливост.


СЪВЕТИ

 • Надуваемите рибарски лодки, произведени от CSM и неопрен, са по-здрави и издръжливи от тези от полипропилен.
 • Ако планирате да оборудвате вашата надуваема лодка с извънбордов двигател, не забравяйте да изберете лодка с транец, достатъчно здрав, за да издържи теглото на двигателя.
 • Уверете се, че бордовото ви оборудване включва бързо зареждащ се самостягащ апарат, гребла, държачи за пръти, ремонтен комплект и външни спасителни въжета.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Въпрос: Създадени ли са надуваемите лодки да издържат?
Отговор: Продължителността на живота на надуваемата лодка зависи от материалите, използвани в конструкцията на плавателния съд, излагането на атмосферни влияния и начина на съхранение на надуваемата лодка. Висококачествена надуваема лодка, използваща CSM и неопрен, може да издържи 15 години или повече при подходящи грижи и съхранение. Надуваемите лодки, изработени от PVC, които се използват в горещ и влажен климат, могат да се развалят само за три до пет години.

Въпрос: Каква е максималната скорост на надуваемата лодка?
Отговор: Скоростта на надуваемата лодка зависи от дизайна и размера на извънбордовия двигател, използван за задвижване на плавателния съд. Надуваема лодка с меко дъно или RU стил може да се движи само с максимална скорост под 15 км/ч. RIB за шест пътника с дълбок V-корпус може да постигне скорост от над 100 км/ч, в зависимост от теглото и размера.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2