Най-добрите начини за издаване на електронни фактури

0

Много физически и юридически лица са се сблъсквали с проблеми, когато  е необходимо да издавате фактури. Естествено, имате възможност да използвате счетоводна кантора, но това ще ви струва скъпо, а и вероятно ще изисква да сключите някакъв абонамент с кантората, което ще доведе до постоянни ежемесечни разходи. За шастие вече има множество варианти да издавате електронни или онлайн фактури, които имат множество преимущества, ще ви спестят много усилия и главоболия, ще можете да получите съответното плащане по фактурата и най-важното – всичко да е законно и съобразено с всички изисквания на НАП.


Ние от bestix.eu направихме голямо проучване на пазара на сайтовете, които предлагат издаване на електронни фактури. Сравнихме ги по множество фактори и ги съпоставихме по много критерии, свързани с услугата. която предлагат, по отношение на бързина, леснота за използване на системата, нормативна уредба и т.н.

В настоящата статия бихме искали да представим победителят от нашето проучване, който победи по всички критерии своите конкуренти. Това е сайтът INV.BG.

Посетете inv.bg или първо прочетете причините, поради които считаме, че inv.bg е най-добрият сайт за издаване и плащане по електронни фактури в България.


История на INV.BG

INV.BG е първата платформа за издаване на електронни онлайн фактури в България. Можем да ги считаме за пионерите в тази област. Платформата стартира през 2008 година, като през дългия си път, са успели не само да запазят качеството на предлаганата услуга, но и многократно да я подобрят чрез внедряването на нови функционалности, които значително да улеснят издаването и плащането на фактури.


Както точно е INV.BG?

INV.BG е изцяло онлайн базирана платформа за издаване на електронни фактури, както и плащането по такива. Това, че е онлайн базирана означава, че не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер/програми и можете да ползвате платформата от всеки компютър, който има достъп до Интернет. И за да направят нещата още по-лесни, inv.bg разполагат и с мобилни приложения за iOS и Android, които можете да инсталирате на вашия мобилен телефон и по този начин ще разполагате с достъп до платформата и от телефона си.


Законни ли са електронните фактури, издавани през INV.BG?

Електронната фактура е напълно законен документ. В платформата на inv.bg всички аспекти на данъчното законодателство са спазени. INV.BG отговаря на всички изисквания на Българското законодателство, свързани с ЗЕДЕП, ЗДДС, ЗСч, ЗКПО, ППЗДДС. Платформата има официалното становище на НАП, че платформата има право да извършва дейността си и отговаря на нормативните изисквания. Потвърждението от НАП можете да видите ТУК.


Необходимо ли е обучение за работа с платформата?

Краткият отговор е – НЕ! Платформата е изключително лесна за употреба, като предоставя интуитивен интерфейс и поради това всеки би могъл да работи с тази система за електронни фактури без първоначално обучение или прочитане на безкрайна документация.


Какви документи могат да се издават през платформата INV.BG?

През системата за електронни фактури на inv.bg можете да издавате проформа фактури, данъчна фактура, дебитно или кредитно известие, документи по режима за Касова отчетност, приемо-предавателни протоколи, гаранционна карта, стокова разписка, касов ордер, оферти, пакетажел лист, поръчки или потвърждения за поръчки.


Какви са предимствата на INV.BG?

 • Изцяло онлайн базирана система;
 • Без необходимост от инсталиране на софтуер;
 • Достъп през компютър или мобилен телефон;
 • Издаването на фактура отнема около 30 секунди;
 • Плащането по издадена фактура отнема около 30 секунди;
 • През платформата могат да се генерират и изпратят всички необходими документи за едно ежедневно опериране на дейността;
 • Можете да проследите получаването и плащането по фактурата;
 • Разполагате с много видове темплейти, като дори можете да добавите своето лого;
 • Можете да издавате фактури на Английски език;
 • Можете да приемате плащания по документите, които издавате;
 • Цялата дейност е съобразена с Българското законодателство.

Малко повече за електронните фактури

Електронните фактури са документ под формата на файл, който изпълнява същата функция, като хартиените фактури. Електронните фактури са официално признат документ, който отговаря на всички законови изисквания и е признат за валиден документ, който е изцяло приравнен като стойност и функции на хартиените документи. Точно поради това, електронната фактура съдържа всички реквизити, като хартиената.

Електронната фактура има някои преимущества в сравнение с хартиената:

 • Чрез регистрацията си в inv.bg вие ще имате постоянен достъп до своя профил, а от своя страна той съдържа цялата история на вашите издадени, платени или просто съхранени електронни фактури и други документи;
 • Можете да изпращате вашите електронни фактури до клиенти, които са физически отдалечени от вас;
 • Не се налага да съхранявате кочани с хартиени фактури, а изпращането е лесно чрез един клик, вместо да ходите всеки път до пощенската станция, за да изпратите хартиена фактура;
 • Всички фактури и други документи се съхраняват във вашия профил/досие и не се налага да поддържате безбройни картонени папки с документи;
 • Представете си, че трябва да намерите конкретна фактура от архива. Забравете за ровенето из папки и просто отворете електронния си профил и потърсете чрез подробната търсачка за издадени документи;
 • Да не забравяме и околната среда – представете си колко хартия/дървета ще спасите 🙂

Колко струва, за да използвам INV.BG?

INV.BG предлага 5 варианта на ценови схеми в зависимост от вашите нужди, свързани с броя на клиентите ви, броя издавани фактури на месец и броя на служителите. Ето ги:

 • Безплатен план – до 1 служител, до 5 клиента и до 5 фактури на месец. Планът е неограничен във времето, а не е за определен пробен период;
 • Персонален план – 7 лв/месец – до 15 клиента, до 15 фактури на месец и максимум 1 служител;
 • План за малък бизнес – 14 лв/месец – до 150 клиента, до 150 фактури на месец, до 10 служителя;
 • Бизнес план – 55 лв/месец – до 1000 клиента, до 1000 фактури, до 25 служителя;
 • Корпоративен план – по договаряне – неограничени клиенти, фактури и служители;

Посетете inv.bg ТУК и прочетете повече!

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2