Най-добрите парфюми Montale

0

Montale е парижка парфюмерийна къща, специализирана в елегантни, висококачествени аромати за мъже и жени. Всеки аромат е проектиран от техния основател, собственик и вътрешен парфюмерист, Пиер Монтале, който черпи вдъхновение от пътуванията си из източните страни.

Montale използва нотки като роза, тамян, кехлибар, кедър и ветивер, за да създаде единствени по рода си аромати, напомнящи за красиви и отдалечени места.

Това ръководство ще ви помогне да разберете кой от неговите аромати ви подхожда най-добре. Прочетете ръководството в статията по-долу или директно изберете вашия нов уникален парфюм Montale от нашата селекция


Montale Intense Cafe Ristretto

Най-добрият парфюм Montale по всички критерии

Montale - Козметика

Montale Intense Cafe е прекрасен нишов аромат с ориенталски характер. Неговата изтънченост и уникалност ще привлекат вниманието на всеки парфюмен ценител, който копнее за нещо чувствено и различно. Баща на това бижу е парфюмериста и създател на марката –  Pierre Montale. Той е известен с любовта си към Изтока, където успява да се запознае с вдъхновяващи аромати и редки съставки, които завинаги променят подхода му в създаването на парфюми. Невероятните му издания целят да разкрият на света удивителната магия на Ориента.

Montale Intense Cafe унисекс парфюм EDP се открива с флоралното ухание на „Нейно Величество Розата”. Божественият й романтичен аромат, деликатно се разтапя върху кожата, докато нежно съблазнява сетивата. Малко по-късно настъпва и момента на чувственото кафе Мока. Заедно с базата, съставена от кехлибар, ванилия и бял мускус, аромата получава едно по-топло и сладко излъчване, напомнящо ни на шоколад.

Изданието е подходящо за използване през всеки ден от годината, но истинската си магия разкрива най-добре през по-хладните месеци. Тогава уханието му е значително по-романтично и мистериозно.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Eau de Parfum Montale Paris Aoud Greedy

Най-търсеният и купуван парфюм Montale

Montale - Козметика

Балансираният състав на парфюма Montale Paris Aoud Greedy е подходящ за мъже и жени. Ароматът се отваря с нотки на женско биле и свеж лимон. Свежи, цветни тонове продължават към сърцето, къдет тези очарователни цветя прегръщат деликатен кехлибар и пачули. Ароматът завършва с едно докосване на мускус и ветивер. Montale Paris Aoud Greedy бе стартиран през 2013 година.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНАКак да изберете своя парфюм Montale

Дори с полезно ръководство като това, изборът на парфюм може да бъде труден. Ако все още не сте сигурни какво искате, помислете за видовете миризми, които харесвате най-много. Как бихте описали аромата им с една дума?

Парфюмите обикновено се класифицират като „флорални“, „дървесни“, „свежи“, „плодови“, „гурмански“ и/или „ориенталски“ в зависимост от нотките или отделните компоненти, които съдържат.

  • Флоралните парфюми са склонни да миришат цветно и женствено. Montale обикновено използва флорални нотки като роза, жасмин и здравец.
  • Дървесните парфюми са мускусни и мъжествени. Дървесните нотки, често срещани в ароматите на Montale, включват кедър, ветивер и агарово дърво.
  • Свежите парфюми миришат чисто, ярко и понякога цитрусово. Montale използва свежи нотки като мандарина, портокал и ягода.
  • Плодовите парфюми миришат… добре, плодово. Можете да намерите плодови нотки като слива, смокиня и грозде в парфюмите Montale.
  • Гурманските парфюми миришат сладко и „хранително“, често като десерти. Montale използва гурме нотки, включващи мед, кафе и шоколад.
  • Ориенталските парфюми миришат опияняващо, пикантно и често секси. Уд, ванилия и пралине са само няколко ориенталски нотки, които Montale използва.

Знаейки какво харесвате най-много, ще ви помогне да изберете парфюм, който ви подхожда. Просто потърсете аромат, който има много любими нотки.


Съображения при избора на парфюм Montale

Вашето ниво на толерантност към аромати

Силата на аромата играе важна роля в парфюма. Докато някои хора предпочитат по-тежък аромат, който гарантирано привлича вниманието, други имат чувствителност към аромати, която изисква по-лек аромат.

Ако искате по-тежък парфюм Montale, изберете силен парфюм като Intense Cafe, Dark Purple или Chocolate Greedy.

Ако искате по-лек аромат, изберете фин аромат като Vanille Absolu.

Климатът, в който живеете

Определени нотки и аромати се представят по-добре в специфичен климат или сезон. Например, плодови, свежи и/или флорални парфюми вършат чудеса през по-топлите сезони, но може да са досадни, когато навън е студено. От друга страна, ориенталски, дървесни и/или гурме нотки внасят уют и комфорт, когато времето е хладно, но могат да станат прекалено пикантни или сладки, когато е топло.
За по-топъл климат и сезони носете Roses Musk, Pure Gold, Dark Purple или Sweet Vanilla.

За по-студен климат и сезони носете Intense Cafe, Mukhallat или Chocolate Greedy.


Често задавани въпроси за парфюмите Montale

Кой е най-добрият аромат на Montale?

Black Aoud, Roses Musk, Intense Café и Dark Purple са едни от най-популярните аромати в каталога на Montale. Тези аромати осигуряват мощно представяне и отличителни аромати, които спечелиха фенове по целия свят.

Колко струва ароматът Montale?

Ароматите на Montale струват средно около 120 – 150 лева за бутилка от 100 ml.

Кой е собственик на аромата Montale?

Пиер Монтале, известен още като „френския посланик на аромата Уд“, е опитен пътешественик, собственик на бизнес и носът зад всеки аромат на Montale.

Историята на Montale

В свят на стари и утвърдени парфюмерии, някои от които са започнали преди повече от век, Montale се откроява със своята относителна новост. Pierre Montale е основал тази луксозна къща за аромати през сравнително скорошната 2003 г.

Вдъхновение от чужбина

През 2003 г. Монтале напуска родната си страна Франция, за да изследва Саудитска Арабия. Това пътуване се оказва много съдбоносно. Той се завръща във Франция, вдъхновен от гледките и ароматите, които е срещал по време на пътуванията си, и е решен да улови тези аромати в парфюмерията.


Прочетете също: Най-добрите нишови парфюми

You might also like
UA-143862804-2