- Advertisement -

Най-добрите перални

- Advertisement -

За пералните машини

През последните няколко години пералните машини ставнаха много красиви (и много скъпи) и пазаруването на вашата перфектна пералня може да бъде трудно. Влезте в лабораторията на Института за добро домакинство и почистващи продукти, които десетилетия тестват под коланите си и познават най-добрите модели, които трябва да разгледате през 2020 г.

Ние оценяваме пералните машини за това колко добре почистват и премахват петна, колко енергия и вода консумират и колко нежни са към дрехите. Ние също така оценяваме специалните програми, като такива за обемни постелки и бързо измиване, независимо дали има хигиенизиращ цикъл на почистване и потвърждаваме дали е сертифициран NSF, което гарантира, че продуктите са правилно оценени за безопасност, качество, устойчивост или ефективност. Също така тестваме за лекота на използване на контролния панел, на модела за интуитивност, колко отзивчив е, колко лесно е да отваряте и затваряте вратата и колко лесно можете да заредите прането си в машината.

 

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите перални машини. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Пералня Slim Beko WUE7636XSS, 7 кг, 1200 об/мин, Клас A+++, Motor ProSmart Inverter, HomeWhiz Bluetooth, AddXtra, Hygiene+, Silent Tech, SteamCure, Сив

Res 3ce7cefaafa123e7ac1833100b838c42 - Най-добрите перални - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Пералня със сушилня Indesit Innex XWDE 961480X, 1400 об/мин, Пране 9 кг, Сушене 6 кг

2-1 - Най-добрите перални - Техника

Специални програми

С програма Експресно пране и сушене ще имате вашите дрехи, изпрани, изсушени и готови за обличане само за 45 мин. Грижата за вашите дънки е още по-лесна с тази деликатна програма. Дънките са изпрани и изсушени перфектно, с допълнителна грижа за запазване на цветовете. Спортните програми са идеални за дрехи от синтетични тъкани и спортни обувки.

Автоматичен сензор за нивата на изсушаване

С пералнята със сушилня или сушилня Indesit, няма да губите повече време, опитвайки да познаете коя е най-точната настройка. Автоматичния сензор, инсталиран на нивото на барабана разпознава нивото на влажност и спира функционирането му, когато вашите дрехи са перфектно изсушени, а те изглеждат като нови. Изберете пералня със сензорна система с множество нива и ще можете да избирате желаното от вас ниво на изсушаване за вашите дрехи – за тези, които трябва да бъдат гладени, за тези които ще ги сложите на закачалка и за тези, които трябва да бъдат сложени директно в гардероба, без гладене. Сушилниците с таймер ви позволяват да определите нужния интервал от време за сушене в минути – от 30 до 180 в един цикъл.

Програма против миризми

Край на неприятните миризми на дрехите ви благодарение на новото интензивно движение на барабана, допълнителното изплакване в края на цикъла и постоянният контрол на температурата

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Пералня Bosch WAN24063BY, 8 кг, 1200 об/мин, Клас C, EcoSilence Drive, Функция презареждане, Бял

Res 3694b10346513d7e06813f7b0cf81807 - Най-добрите перални - Техника

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Пералня с горно зареждане Whirlpool TDLR7221BSEUN, 7 кг, 1200 об/мин, Клас Е, Технология 6-то чувство, Инверторен мотор, Цифров дисплей, Бял

Res 0aaa90469b3acf6d3c3863d69a8d75f4 - Най-добрите перални - Техника

 

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Какъв тип пералня е по-добра: с горно или с предно зареждане?

Първото решение, което ще трябва да вземете, е дали искате машина с предно или горно зареждане. В тестовете на Good Housekeeping Institute и двата вида изпират толкова добре, че вероятно няма да забележите разлика в облеклото си, въпреки че нашите тестове показват, че пералните с предно зареждане се представят малко по-добре. Което ще изберете наистина е въпрос на лични предпочитания.

Пералня с предно зареждане

Пералнята с предно зареждане е най-енергийно ефективната опция. Тя използва най-малкото количество вода при всеки товар. Дрехите се изпират, когато се въртят в малък барабан с вода, а пералнята автоматично изчислява някои дозировки, след като измери теглото и вида на прането. Пералните с предно зареждане могат лесно да се справят с големи, обемисти дрехи, като спални чували, но изискват огъване, за да напъхат или изкарат от пералнята. Повечето производители продават чекмеджета за пиедестал, за да вдигнат уредите от пода и да спестят малко напрежение на гърба ви.

Ако помещението е тясно, може да се постави пералня с предно зареждане със съответната сушилня и да се постави в килер, баня или всяка тясна зона, където са налични вода, електрически връзки и вентилация. Имайте предвид, че водата често се губи в уплътнението на вратата, дозаторите и дори самия барабан в края на цикъла и може да доведе до образуване на миризми или мухъл. Ако изберете пералня с предно зареждане, ще трябва да внимавате и да почиствате уплътнението и дозатора и да оставите вратата отворена, така че барабанът да изсъхне и миризмите да не се развият.

Пералня с горно зареждане

Пералнята с горно зареждане е добър избор, ако харесвате по-традиционна конфигурация и те обикновено са по-евтини. По-новите, високоефективни модели осигуряват отлично почистване, имат огромни вбарабани за изключително големи товари и все още са енергоефективни, въпреки че използват повече вода от пералните с предно зареждане. Те могат да дойдат с или без централни бъркалки, които изтеглят дрехи през водата, за да ги почистят. Имайте предвид, че моделите на бъркалки са малко по-нежни към тъканите и перат дрехите, като ги въртят и преместват в барабана с вода.

Тъй като водата в пералните с горно зареждане се оттича и намалява, има по-малка вероятност да се развие плесен и миризми, отколкото при пералните с предно зареждане и това е причината много потребители да ги предпочитат. Както и при всички машини, добре е да почиствате ваната и дозаторите около веднъж месечно.

Подобно ревю: Най-добрите епилатори

You might also like
UA-143862804-2