Най-добрите препарати за намаляване и борба с пърхота

Какво е пърхот? Пърхотът е сравнително лесно да се забележи. Мазните, бели люспи на скалпа често намират пътя си в…

Какво е пърхот?

Пърхотът е сравнително лесно да се забележи. Мазните, бели люспи на скалпа често намират пътя си в косата и върху раменете ви. В много случаи, скалпа ви може също да е сух и сърбящ. Освен ако скалпа ви не е червен и подут, обикновено не е необходимо да посещавате лекар.

Има няколко фактора, които могат да причинят пърхот:

Себореен дерматит

Това състояние причинява мазна, червена кожа, покрита с бели люспи. Това е често срещана причина за пърхот. Тя може да засегне скалпа и други области на тялото, които имат голям брой мастни жлези.

Гъбички (Malassezia)

Malassezia е гъбичка, намираща се върху кожата. Тя може да предизвика дразнене, което води до образуване на люспи на скалпа.

Контактен дерматит

Понякога реакцията на съставките в продуктите за грижа за косата може да причини зачервяване, сърбеж и лющене на скалпа.

Рядко миене на косата

Ако не миете косата си достатъчно често, мазнината, клетките на кожата и други остатъци могат да се натрупат на скалпа и да доведат до пърхот.

Кой получава пърхот?

Докато всеки може да получи пърхот, някои хора са по-склонни да изпитат това състояние:

По-вероятно е мъжете да имат пърхот поради хормони.

Младите и хората на средна възраст често са засегнати от пърхот, въпреки че някои хора се борят с него през целия си живот.

Хората с мазна коса са по-податливи на пърхот, защото гъбичката Malassezia се развива при мазни условия.

Хората с определени заболявания, като болестта на Паркинсон, която засяга неврологичната система, и ХИВ, който засягат имунната система, са по-податливи на пърхот.

Активни съставки

Шампоаните против пърхот използват разнообразни активни съставки за лечение на съществуващия пърхот и за предотвратяване на повторното му появяване. В зависимост от конкретната причина за пърхота, някои формули могат да бъдат по-добър вариант от други. Най-честите активни съставки в шампоаните против пърхот включват следното:

Шампоан със салицилова киселина

Салициловата киселина е ексфолиращ агент, който помага да се елиминират люспите от пърхота по скалпа. Той може да предизвика сухота, така че е най-подходящ за хора с мазен скалп и коса. Съчетанив на шампоан против пърхот на основата на салицилова киселина с овлажняващ балсам може да помогне за намаляване на част от сухотата.

Шампоан от въглищен катран

Въглищният катран се използва за забавяне на процеса, който причинява клетките на скалпа да умират и да се отпуснат, което му позволява да лекува пърхот и себореен дерматит. Шампоаните на основата на катран са най-подходящи за тъмнокоси хора, защото могат да обезцветят изрусената коса.

Шампоан с цинков пиритион

Цинковият пиритион е противогъбично и антибактериално средство, което помага да се противодейства на пърхота, като убива гъбичките на скалпа, които могат да причинят себореен дерматит.

Селен сулфиден шампоан

Селен сулфиден шампоан забавя естествения процес, който причинява кожни клетки на скалпа да умират и да се лющят. Също така може да помогне да се противодейства на гъбичката Malassezia, която може да причини пърхот. Шампоанът против пърхот на основата на селен сулфид може да обезцвети изрусената или боядисаната коса, така че е важно да се изплакне добре.

Шампоан с масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е антисептично, противогъбично и антимикробно етерично масло, което може да помогне да се убие гъбичката, която може да причини пърхот и себореен дерматит.

Кетоконазол шампоан

Кетоконазол е мощно противогъбично средство, което може да помогне за лечение на пърхота, когато другите съставки против пърхот се провалят.

Аромат

Мощните съставки в препаратите против пърхот понякога могат да придадат на продукта неприятен лекарствен аромат. Ето защо някои потребители предпочитат формули с добавен аромат, който осигурява свеж, чист аромат. Но избягвайте формули, които са твърде силно ароматизирани. Те могат да дразнят скалпа и да предизвикат по-нататъшно изсъхване.

Бележка за шампоаните против пърхот тип две в едно

Тъй като шампоаните против пърхот съдържат изсушаващи съставки като салицилова киселина, някои формули включват и овлажнители или балсам. Този тип шампоан против пърхот може да ви помогне да спестите време и пари, но някои потребители смятат, че формулите с две в едно не овлажняват достатъчно. Два отделни препарата може да е по-добър вариант за някои хора.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите препарати за борба с пърхота. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

БИОДЕРМА НОДЕ DS+ Интензивен шампоан против пърхот 125 мл. BIODERMA NODE DS + Cream Shampoo 125 ml.

Nodé DS+ е противопърхотен шампоан на Bioderma – френска марка за дерматологична козметика. Възходът ѝ започва през 1977 година с пускането на пазара на Nodé – шампоан, защитен с патент. Той прави истинска революция в производството на почистващи и козметични продукти. В него няма детергенти. От там – Non-détéregence – идва и името му. Новият продукт е изключително толерантен към скалпа и косата и с употребата му се  избягват агресивните влияния на повърхностно-активните вещества в дотогавашните шампоани. Той не предизвиква раздразнения дори при най-чувствителните кожи. Запазва се хидролипидният филм върху кожата на главата и космите и се поддържа физиологичният баланс на космената луковицата.

Първият шампоан на Bioderma има удивително дълъг живот и на негова база е разработена цялата сегашна серия Nodé. Тя предлага продукти с различни съставки, подходящи за всеки тип скалп и е безкомпромисна към пърхота – особено Nodé DS+.

Шампоанът Nodé DS+

Той е един от най-добрите продукти, предназначени за справяне с упорит пърхот. Предотвратява повторната му поява и успокоява нетърпимия интензивен сърбеж, минимизира зачервяването. Част е от серията Nodé и е наследник на първия продукт на френските лаборатории. В него са вградени два патентовани комплекса, които осигуряват високата му ефективност.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

DUCRAY Squanorm dry dandruff shampoo

ДЮКРЕ СКВАНОРМ / DUCRAY SQUANORM Шампоан против сух пърхот свойства:

Ускорение на десквамацията на скалпа е свързана със свръхразмножаване на гъбички (от типа Маласезия), което води до образуването на пърхот. Когато тези люспи (мъртви клетки) падат, определяме състоянието като сух пърхот. Когато те се полепят по скалпа, в резултат на хиперсеборея, говорим за мазен пърхот.

За да се ограничи рискът от рецидиви, изследователите от Дерматологични лаборатории Ducray включиха тази съставка в микронизиран вид, заради доказаната способност на формата да остане продължително активна на повърхността на скалпа. Шампоанът Скванорм за сух пърхот е изключително приятен за употреба, благодарение на кремообразната си текстура. Косата преоткрива бързо своята красота и блясък.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

ВИШИ ДЕРКОС Шампоан против пърхот за нормална и мазна коса

ВИШИ ДЕРКОС / VICHY DERCOS ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА НОРМАЛНА ДО МАЗНА КОСА описание:

Технология със селениев дисулфид, която подпомага поддържането на баланса на микробиома (микроорганизми, естествено присъстващи върху кожата).

Висока ефикасност според потребителите:

– незабавен видим резултат: 96%

– пърхотът не се появява отново: 92%

– успокоява скалпа: 97%

– по-ефикасен от други противопърхотни терапии: 91%

Продължително действие до 6 седмици

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Eucerin DermoCapillaire Shampoo against dry dandruff

ЕУЦЕРИН ДЕРМОКАПИЛЯР крем-шампоан против сух пърхот 250 мл. / Eucerin DermoCapillaire Shampoo against dry dandruff 250 ml.описание:

Мек шампоан против пърхот, който ефикасно се справя със сухия пърхот, успокоява сърбежа и нежно почиства скалпа и косата.

Eucerin DermoCapillaire Крем-шампоан против сух пърхот е специално създаден за сух пърхот. Той нежно почиства скалпа и косата от белите снежинки, ефикасно намалява и контролира появата на пърхот. Меката му формула успокоява скалпа и намалява сърбежа още след първото измиване. Кожата изглежда блестяща, мека и гладка.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

LA ROCHE-POSAY Kerium DS Shampoo

Обилен или упорит пърхот. Интензивен сърбеж. LHA™ (липохидрокси киселина) осигурява фино и интензивно микроексфолиране за бързо елиминиране на упорития пърхот. Целенасочената технология за действие в корените доставя до скалпа и пилосебумния фоликул почистващ комплекс, който третира пърхота от източника и предотвратява повторно връщане на проблема. Витамин РР успокоява сърбежа.

ЛА РОШ-ПОЗЕ КЕРИУМ ДС / LA ROCHE POSAY KERIUM DS ШАМПОАН ИНТЕНЗИВ приложение:

Използвайте продукта 2 пъти седмично за минимум 4 седмици.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Поискайте ревю

Последни ревюта

Най-добрите прахосмукачки Миеле (Miele)

За Прахосмукачките Миеле (Miele) Типичният производител на прахосмукачки Миеле може да се похвали с мощността на засмукване на своите машини,… Прочетете още

Най-добрите дигитални (цифрови) микроскопи

За дигиталните микроскопи Когато искате да получите нова перспектива за нещо, често отстъпвате. Въпреки това може да бъде много по-разкриващо,… Прочетете още

Най-добрите микроскопи

За микроскопите Ако някога сте искали да видите как изглежда светът на микроскопично ниво, добрият микроскоп е инструментът, от който… Прочетете още

Всичко за бързите кредити – информация, мнения, препоръки, съветник

За кредитите като цяло Едва ли има човек, който никога не е теглил кредит. Кредитите са този инструмент, който ни… Прочетете още

Всичко, което трябва да знаете за ипотечните кредити

За ипотечните и жилищните кредити Когато говорим за ипотечен кредит и за жилишен кредит, трябва да направим разграничението. Това са… Прочетете още

Philips OneBlade – ревю, мнения, характеристики

Какво представлява Philips OneBlade? Не съвсем тример за брада, не съвсем самобръсначка, OneBlade е електрически грумер, предназначен за мъже, които… Прочетете още

Този сайт използва cookies