Най-добрите пробиотици

Обща информация за пробиотиците

В човешкото тяло живеят трилиони бактерии, които работят, за да го поддържат на оптимално ниво. Пробиотиците са добавки за здраве, които въвеждат допълнителни добри бактерии във вашето тяло. Твърди се, че тези добавки осигуряват множество ползи за здравето, от изчистването на кожата до намаляване на теглото и подобряване на мозъчната функция.

Повечето добри бактерии живеят в червата. Всъщност това е мястото, където се помещава по-голямата част от имунната ви система. Понякога добрите бактерии в храносмилателния ви тракт могат да се изчерпят, като отварят вратата за влизане и поемане на лошите бактерии. С използването на пробиотична добавка, можете да помогнете за възстановяване и попълване на добрите бактерии, за да поддържате тялото си функциониращо, както трябва.

Различните щамове пробиотици правят различни неща, но никой от тях няма да ви направи никакво добро, освен ако бактериалните култури не са живи. Енергията е друг въпрос, на който трябва да обърнете внимание. Ако искате да ви помогнем, за да разберете различните пробиотици, налични днес, прочетете тази повече информация.

Чести пробиотични щамове

Повечето пробиотични добавки не идват с един щам бактерии. В действителност може да има седем или повече щама в една добавка. Това разнообразие е добро нещо, защото всеки вид бактерии помага на тялото ви по различен начин. Ето някои от най-често срещаните видове бактерии, които можете да очаквате да намерите в пробиотичните добавки.

Bifidobacterium bifidum

Bifidum е популярна имуно-стимулираща бактерия. Неговите ефекти са подобни на L. acidophilus: той може да помогне за оптимизиране на храносмилането и може дори да предпази от някои чревни патогени. Някои проучвания показват, че B. bifidum спомага за подобряване на симптомите на синдрома на раздразнените черва.

Lactobacillus rhamnosus

Rhamnosus е предпочитан сред хората, които пътуват много, защото може да помогне за предотвратяване на диария на пътника. Той също така показва резултат за успокояване на хронични кожни заболявания като екзема.

Lactobacillus acidophilus

Може би най-често срещаният вид пробиотик, L. acidophilus е издръжлива бактерия, която може да помогне за засилване на имунната ви система. Той помага и при храносмилането и усвояването на храната. Много хора, които са с непоносимост към лактоза, подобряват храносмилането на млечните продукти, когато въвеждат L. acidophilus в диетата си.

Bifidobacterium longum

Б. longum може да потисне развитието на вредните бактерии в храносмилателния тракт. Той може също да насърчи редовното изхождане, така че ако страдате от запек, може да го разгледате. Някои проучвания показват, че тя може да помогне за подобряване на мозъчната функция чрез намаляване на нивата на кортизол и подобряване на паметта.

Какво да търсите на етикета

Живи култури

Важно е да се уверите, че бактериите в пробиотика, които сте избрали, са живи. Иначе добавката няма да ви помогне. Проверете етикета за фраза като „жива бактерия, жизнеспособна до края на срока на годност“. Това означава, че бактериите са живи и при условие, че се съхраняват правилно, ще останат така до изтичане на срока на годност, посочен на продукта.

Брой и вид щамове

Най-добрите пробиотици включват множество щамове на добри бактерии. Разгледайте етикета за хранене, за да видите колко щамове – и кои – са включени. Дали тези щамове са за вашите конкретни здравословни проблеми?

Потенциал за действие

За да определите потенциала на пробиотика, погледнете общите единици, образуващи колонии (CFUs) във вашия пробиотик. Като общо правило, основният пробиотик трябва да има минимум 1 милиард CFUs на таблетка – а може да достигне до 10 милиарда CFUs на хапче. Няма нужда да отиваме по-високо от това за ежедневна употреба, но ако имате специални обстоятелства, като например, че сте на антибиотици, може да искате да потърсите пробиотик, който има до 50 милиарда CFU на таблетка.

Информация за съхранение

Повечето пробиотици трябва да се съхраняват в хладилник, но има и такива, които могат да се съхраняват безопасно при стайна температура. Вторите ще са по-подходящи за вас, ако пътувате и нямате достъп до хладилник или охладител. Не забравяйте да откриете препоръчания метод за съхранение (хладилен / не охладен) преди да купите.

Сертифициране от трети страни

Макар и да не е от решаващо значение, сертифицирането от трета страна може да ви помогне да се чувствате уверени, че пробиотикът, който избирате, ще отговаря на силата, посочена на етикета. Не всички производители на пробиотици преминават през процеса на сертифициране, защото това е скъпо, но най-добре е да потърсите този, който е или USP, или NSF, сертифициран за чистота и ефикасност.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите пробиотици. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Пробиотик12 за Силна Имунна Система, LR Pro12, 30 капсули

Res 285f469e436a5846079e43096c6e4b4d - Най-добрите пробиотици - Здраве

Ползи от приема на пробиотик от LR:

  • Подсилва имунната система, благодарение на внасянето на баланс между бакктериите в червата!
  • Подобрява работата на храносмилателната система, благодарение на милиардите бактерии, които обикновено наричаме “чревна микрофлора”!
  • Подобрява функционирането на чревната система, което е нарушено заради стреса, нездравословната храна, честата употреба на медикаменти и антибиотици!

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Пробиотик Feel Care BIOACTIVE за укрепване на имунната система с натурално пчелно млечице 30 бр. растителни капсули

Res 33c73faa528172c008af8a6100d69e53 - Най-добрите пробиотици - Здраве

Пробиотик Feel Care BIOACTIVE за подобряване на имунитета с пчелно млечице 30 бр. растителни капсули

Feel Care BIOACTIVE е пробиотик за подобряване на имунитета, подходящ е за профилактика, по време на боледуване и възстановяване, при психическа и физическа преумора, има положителен ефект при профилактика на атеросклероза и забавяне на стареенето.

СЪЗДАДЕН ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ИМУНИТЕТА:

  • Усилва защитнитните сили на организма
  • Спомага за нормалната функция на стомашно-чревния тракт
  • Съдържа пчелно млечице.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Хранителна добавка SANPROBI Super Formula (пробиотик, пребиотик)

Res 69e3d467767ec16c391063867e6dfc8c - Най-добрите пробиотици - Здраве

SANPROBI Super Formula е многокомпонентен препарат, който съдържа уникален състав от седем живи щама пробиотични бактерии и два пребиотика. Пробиотици, включени в SANPROBI Super Formula

поддържат и поддържат чревната микрофлора,
те поддържат стегнатостта на чревната бариера и
поддържат имунния отговор.

Включените в препарата пребиотици подпомагат развитието на необходимите за здравето полезни чревни бактерии и запазват енергията на епителните клетки на червата. В резултат на действието на съдържащите се в препарата пробиотични щамове се запазва разнообразната, физиологична чревна микрофлора и нейните добре работещи защитни механизми срещу излишъка на токсини от стомашно-чревния тракт в организма (т.нар. ендотоксемия).

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Пробиотик DFS, Immunity, №2, 60 капсули

Res 94c753bf71a01ac1d61c04fa7d8614c1 - Най-добрите пробиотици - Здраве

Цел: добър имунитет.

Решение: Пробиотик Immunity , създаден от един щам на L. plantarum – Lp90.
Една капсула съдържа над 18 милиарда бактерии от този щам. При сравняване на
пробитици от различни видове производители, не забравяйте, че колкото по-висока
е концентрацията на бактерии, толкова по-висока е и тяхната ефективност.

Състав: Инулин, L. plantarum-Lp90 10%, Баобаб на прах

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Пробиотик ProViotic, 250 мг x 30 капсули, 100% веган, Без алергени, Без захар, Без ГМО

Res 35dc67250377eb71dba6e4542929c657 - Най-добрите пробиотици - Здраве

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Pearls® Probiotic Women`s, Пърлс® Пробиотик за жени 1 млрд. активни пробиотиици х 30 софтгел капсули

Res 3107feeeef0f8956b773dff201636d73 - Най-добрите пробиотици - Здраве

ПЪРЛС ПРОБИОТИК ЗА ЖЕНИ 1 млрд.активни пробиотици

Pearls Probiotic Women’s

Хранителна добавка, 30 софтгел капсули

Формулата на Nature’s Wayза поддържа здрава чревната и вагиналната микрофлора. Тя съдържа 3 вида лактобацили, които възстановяват баланса на микрофлората. Тази добавка може да се ползва ежедневно или при необходимост. Пробиотикът използва напреднала техника за капсулиране, която позволява на продукта да остане стабилен на стайна температура до 18 месеца. Освен това системата за доставяне предпазва бактериите от тежките стомашни киселини и те се доставят живи и активни до червата , където може да реализират полезното си действие. Формулата съдържа 3 добре проучени пробиотични щама, които осигуряват оптимален баланс на микроорганизмите.

<<Провери цена>>


Пробиотик Pro 12 Lr LR Health & Beauty

Res 7cbf22754dbb102d2dbf502bd61de5f9 - Най-добрите пробиотици - Здраве

Pro 12 съдържа уникална комбинация от 12 различни щама бактерии, чийто ефект е допълнително гарантиран благодарение на патентования процес на микрокапсулиране. С 1 милиард полезни бактерии на капсула, те достигат целта си непокътнати – в червата – благодарение на патентования процес на микрокапсулиране и по този начин допринасят за оптималната подкрепа на благосъстоянието.

<<Провери цена>>


Може би ще ви хареса
UA-143862804-2