Най-добрите пробиотици

Обща информация за пробиотиците

В човешкото тяло живеят трилиони бактерии, които работят, за да го поддържат на оптимално ниво. Пробиотиците са добавки за здраве, които въвеждат допълнителни добри бактерии във вашето тяло. Твърди се, че тези добавки осигуряват множество ползи за здравето, от изчистването на кожата до намаляване на теглото и подобряване на мозъчната функция.

Повечето добри бактерии живеят в червата. Всъщност това е мястото, където се помещава по-голямата част от имунната ви система. Понякога добрите бактерии в храносмилателния ви тракт могат да се изчерпят, като отварят вратата за влизане и поемане на лошите бактерии. С използването на пробиотична добавка, можете да помогнете за възстановяване и попълване на добрите бактерии, за да поддържате тялото си функциониращо, както трябва.

Различните щамове пробиотици правят различни неща, но никой от тях няма да ви направи никакво добро, освен ако бактериалните култури не са живи. Енергията е друг въпрос, на който трябва да обърнете внимание. Ако искате да ви помогнем, за да разберете различните пробиотици, налични днес, прочетете тази повече информация.

Чести пробиотични щамове

Повечето пробиотични добавки не идват с един щам бактерии. В действителност може да има седем или повече щама в една добавка. Това разнообразие е добро нещо, защото всеки вид бактерии помага на тялото ви по различен начин. Ето някои от най-често срещаните видове бактерии, които можете да очаквате да намерите в пробиотичните добавки.

Bifidobacterium bifidum

Bifidum е популярна имуно-стимулираща бактерия. Неговите ефекти са подобни на L. acidophilus: той може да помогне за оптимизиране на храносмилането и може дори да предпази от някои чревни патогени. Някои проучвания показват, че B. bifidum спомага за подобряване на симптомите на синдрома на раздразнените черва.

Lactobacillus rhamnosus

Rhamnosus е предпочитан сред хората, които пътуват много, защото може да помогне за предотвратяване на диария на пътника. Той също така показва резултат за успокояване на хронични кожни заболявания като екзема.

Lactobacillus acidophilus

Може би най-често срещаният вид пробиотик, L. acidophilus е издръжлива бактерия, която може да помогне за засилване на имунната ви система. Той помага и при храносмилането и усвояването на храната. Много хора, които са с непоносимост към лактоза, подобряват храносмилането на млечните продукти, когато въвеждат L. acidophilus в диетата си.

Bifidobacterium longum

Б. longum може да потисне развитието на вредните бактерии в храносмилателния тракт. Той може също да насърчи редовното изхождане, така че ако страдате от запек, може да го разгледате. Някои проучвания показват, че тя може да помогне за подобряване на мозъчната функция чрез намаляване на нивата на кортизол и подобряване на паметта.

Какво да търсите на етикета

Живи култури

Важно е да се уверите, че бактериите в пробиотика, които сте избрали, са живи. Иначе добавката няма да ви помогне. Проверете етикета за фраза като „жива бактерия, жизнеспособна до края на срока на годност“. Това означава, че бактериите са живи и при условие, че се съхраняват правилно, ще останат така до изтичане на срока на годност, посочен на продукта.

Брой и вид щамове

Най-добрите пробиотици включват множество щамове на добри бактерии. Разгледайте етикета за хранене, за да видите колко щамове – и кои – са включени. Дали тези щамове са за вашите конкретни здравословни проблеми?

Потенциал за действие

За да определите потенциала на пробиотика, погледнете общите единици, образуващи колонии (CFUs) във вашия пробиотик. Като общо правило, основният пробиотик трябва да има минимум 1 милиард CFUs на таблетка – а може да достигне до 10 милиарда CFUs на хапче. Няма нужда да отиваме по-високо от това за ежедневна употреба, но ако имате специални обстоятелства, като например, че сте на антибиотици, може да искате да потърсите пробиотик, който има до 50 милиарда CFU на таблетка.

Информация за съхранение

Повечето пробиотици трябва да се съхраняват в хладилник, но има и такива, които могат да се съхраняват безопасно при стайна температура. Вторите ще са по-подходящи за вас, ако пътувате и нямате достъп до хладилник или охладител. Не забравяйте да откриете препоръчания метод за съхранение (хладилен / не охладен) преди да купите.

Сертифициране от трети страни

Макар и да не е от решаващо значение, сертифицирането от трета страна може да ви помогне да се чувствате уверени, че пробиотикът, който избирате, ще отговаря на силата, посочена на етикета. Не всички производители на пробиотици преминават през процеса на сертифициране, защото това е скъпо, но най-добре е да потърсите този, който е или USP, или NSF, сертифициран за чистота и ефикасност.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите пробиотици. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.


Пробиотик12 за Силна Имунна Система, LR Pro12, 30 капсули

Res 285f469e436a5846079e43096c6e4b4d - Най-добрите пробиотици - Здраве

Ползи от приема на пробиотик от LR:

  • Подсилва имунната система, благодарение на внасянето на баланс между бакктериите в червата!
  • Подобрява работата на храносмилателната система, благодарение на милиардите бактерии, които обикновено наричаме “чревна микрофлора”!
  • Подобрява функционирането на чревната система, което е нарушено заради стреса, нездравословната храна, честата употреба на медикаменти и антибиотици!

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Български пробиотик Prolact BIOSTIM+, BIO60

Res 899ba4cf8c20caa7f4e1a392833bcafe - Най-добрите пробиотици - Здраве

ProLact Biostim+ е нисколактозна пробиотична хранителна добавка, получена чрез млечно-кисела ферментация и лиофилизация. ПроЛакт БиоСтим+ е концентрирана форма на традиционното българско кисело мляко. Полезните бактерии са с максимална устойчивост и преживяемост при съхранение, дори и на стайна температура. След разтваряне и преминаване през стомашно-чревния тракт, полезните бактерии постигат максимална бионаличност и силен пробиотичен ефект.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Пробиотик DFS, Immunity, №2, 60 капсули х 450 мг

Res 94c753bf71a01ac1d61c04fa7d8614c1 - Най-добрите пробиотици - Здраве

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Пробиотик Calivita AC Zymes PLUS

Res A8da50bfe269621007fc6a34ed7cf588 - Най-добрите пробиотици - Здраве

Пробиотик Пребиотик = Синбиотик или идеална комбинация за червата. Струва си да инвестирате в здрави черва, защото може би решението на здравословните проблеми са пробиотични бактерии

Пробиотик Immunity , създаден от един щам на L. plantarum – Lp90.
Една капсула съдържа над 18 милиарда бактерии от този щам. При сравняване на
пробитици от различни видове производители, не забравяйте, че колкото по-висока
е концентрацията на бактерии, толкова по-висока е и тяхната ефективност.

Състав: Инулин, L. plantarum-Lp90 10%, Баобаб на прах

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Български пробиотик ProLact MAX, MAX300, оригинален пробиотик от козе мляко с колекция от 4 полезни пробиотични бактерии

Res 289b20841028258db10d740a0f85862b - Най-добрите пробиотици - Здраве

ProLact Max е разработен първоначално за международната космическа програма ИнтерКосмос, като храна със специално предназначение от екип водещи учени. Използван е за първи път при космическа мисия през 1988 г. Впоследствие продуктът е разсекретен и достъпен за свободна употреба.

ProLact Max е нисколактозна суха пробиотична функционална хранителна добавка, получена от козе мляко, чрез млечно-кисела ферментация и лиофилизация. ProLact Max е концентрирана форма на традиционното българско козе кисело мляко. Полезните бактерии са с максимална устойчивост и преживяемост при съхранение, дори и на стайна температура. След разтваряне и преминаване през стомашно-чревния тракт, полезните бактерии постигат максимална бионаличност и силен пробиотичен ефект. Високото съдържание на средноверижни триглицериди (MCT) в козето мляко поддържа нормалните стойности на холестерола в кръвоносните съдове и бъбреците, същевременно давайки специфичния мирис и вкус на козето мляко.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Български пробиотик Prolact ROSE

Res 1dc75bf86e612b285f929876c1a663e8 - Най-добрите пробиотици - Здраве

ProLact Rose е разработен първоначално за международната космическа програма ИнтерКосмос, като храна със специално предназначение от екип водещи учени. Използван е за първи път при космическа мисия през 1988 г. Впоследствие продуктът е разсекретен и достъпен за свободна употреба.

ProLact Rose е нисколактозна суха пробиотична функционална хранителна добавка, получена от краве мляко, чрез млечно-кисела ферментация и лиофилизация и обогатена с българска розова вода. ProLact Rose е концентрирана форма на традиционното българско кисело мляко. Полезните бактерии са с максимална устойчивост и преживяемост при съхранение, дори и на стайна температура. След разтваряне и преминаване през стомашно-чревния тракт, полезните бактерии постигат максимална бионаличност и силен пробиотичен ефект.

<<Провери цена>>


Пробиотик + Пребиотик ProCombo

Res 69e10a43951038fa78a213f65a83215d - Най-добрите пробиотици - Здраве

ProCombo е синбиотикът с максимално количество живи пробиотични бактерии – 15 млрд. в 1 капсула. Благодарение на това ProCombo:

– бързо възстановява баланса между „добри” и „лоши” бактерии в червата (особено важно при прием на антибиотици);
– намалява тежестта в корема;
– скъсява продължителността на диарията;
– намалява подуването и дискомфорта в стомаха;
– допринася за редовното изхождане всеки ден и подобрява храносмилането;

<<Провери цена>>

 

You might also like
UA-143862804-2