Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми

0

Всяка двойка желае да остави поколение, но за съжаление много от тях изпитват трудности в зачеването. Понякога проблемите са в психическото състояние на някой от партньорите, но доста често се касае за реални здравословни репродуктивни проблеми. Тези проблеми могат да бъдат както при мъжа, така и при жената.

В нашата статия ще ви предложим няколко варианта за професионални медицински продукти, които могат да имат реален ефект за подобряване на репродуктивното здраве на мъжа или на жената.

Прегледайте нашите предложения, а ако преди това искате да научите повече за най-често срещаните репродуктивни проблеми, прочетете нашата статия по-долу под продуктите.ПРОДУКТИ ЗА ЖЕНИ


OvaBoost за жени

Ovaboost A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Подобрява качеството на яйцеклетката и функцията на яйчниците. Предпочитан при жени с поликистоза, самостоятелно или в комбинация с други продукти.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Мио+D-хиро Инозитол

Myo D Chiro Inositol A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Комбинация от две много популярни нутритерапевтични съставки за женския фертилитет. Доставя дневно количество от 2000 мг мио-инозитол и 50 мг D-хиро инозитол в съотношение 40:1, считано за най-оптимално и най-близко до естественото съотношение в организма. В подкрепа на хормоналния баланс, овулацията, качеството на яйцеклетките и редовността на месечния цикъл.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


FertilAid за жени

Fertilaid Women New A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Регулира месечния цикъл, подпомага хормоналния баланс и цялостното репродуктивно здраве на жената

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


FH PRO ™ за жени

Fh Pro Women A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Формула от клиничен клас, изцяло основана на научни доказателства. Подобрява качеството на яйцеклетката, функцията на яйчниците и цялостния репродуктивен статус на жената. Предназначена за жени в подготовка за инвитро, вътрематочна инсеминация или други АРТ.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Prefert

D0 9f D1 80 D0 B5 D1 84 D0 B5 D1 80 D1 82 D0 B2 D0 B0 D0 B3 D0 B8 D0 Bd D0 B0 D0 Bb D0 B5 D0 Bd D0 B3 D0 B5 D0 Bb D0 Be D0 Bf D0 B0 D0 Ba D0 Be D0 B2 D0 Ba D0 B0 D1 81 D0 B0 D0 Bf D0 Bb D0 B8 D0 Ba D0 B0 D1 82 D0 Be D1 80 - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Създава благоприятна среда за придвижване на сперматозоидите към маточната шийка. За двойки, зачеващи по естествен път.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


FertileCM

Fertile Cm A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Хранителна добавка, която подпомага производството на благоприятен за спермата цервикален мукус и оптимизира състава му

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Fh Pro Omega 3 A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Хранителна добавка от клиничен клас, осигуряваща необходимите за организма Омега-3 мастни киселини, оптимизиращи и подпомагащи мъжкото и женското репродуктивно здраве.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


FertiliTea за жени

Органичен чай за жени, обогатен с витекс, листа от малина и други билки, подпомагащи опитите за зачеване

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Комбиниран пакет за подобряване качеството на яйцеклетката

Подобрява качеството на яйцеклетката и подпомога редовната овулация на жената

Комбиниран пакет за мъже и жени

Подпомага мъжкото и женското репродуктивно здраве, благодарение на комбинацията от подбрани съставки с натурален произход

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Fh Pro Bundle A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Продукти от клиничен клас, които подпомагат репродуктивното здраве. Предназначени за прием в периода на подготовка за АРТ процедура.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Maca A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Натурална билка, която подобрява мъжкото и женското репродуктивно здраве и повишава либидото и при двата пола

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Комбиниран пакет „Хормонален баланс“

Подходящ за жени с нередовен цикъл или ПКЯС, като подпомага качеството на яйцеклетката и балансира хормоните в тялото

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Овулационен микроскоп Fertile Focus

Fertile Focus A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Персонален овулационен микроскоп за идентифициране на настъпването на овулация, базиран на изследване на слюнка, за многократна употреба

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Fertile Detox

Неутрализира и елиминира вредните токсини от околната среда, които вредят на репродуктивни функции на мъжа и жената. Подпомага мъжкия и женския организъм в опитите за зачеване.

Коeнзим Q10

Coq10 A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Хранителна добавка, която подобрява мъжкото и женското репродуктивно здраве и представлява мощен антиоксидант

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Мио-фолат за жени

Хранителна добавка под формата на сашета за по-лесна употреба. Съдържа фолиева киселина и мио-инозитол – вещество, принадлежащо към групата на витамини B-комплекс (B8), което регулира хормоните в женското тяло.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


ПРОДУКТИ ЗА МЪЖЕ


FertilАid за мъже

 Действа върху всички главни спермални показатели – подпомага увеличаването на броя, концентрацията и подвижността на сперматозоидите.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


MotilityBoost

Хранителна добавка, създадена за мъже в репродуктивна възраст със слабо подвижни сперматозоиди

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


CountBoost за мъже

Countboost A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Хранителна добавка, създадена за мъже в репродуктивна възраст, които страдат от нисък брой сперматозоиди

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


FH PRO ™ за мъже

Мощна комбинация от съставки насочени към подобряване на спермалните показатели при мъже в подготовка за инвитро процедура

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Комбиниран пакет за него

Спомага за подобряване на спермалните показатели – повишава броя и мобилността на сперматозоидите и подобрява морфологията им

Комбиниран пакет FH PRO

Fh Pro Bundle A - Най-добрите продукти при репродуктивни проблеми - Здраве

Продукти от клиничен клас, които подпомагат репродуктивното здраве. Предназначени за прием в периода на подготовка за АРТ процедура.Често срещани проблеми за репродуктивното здраве на жените

(Прочетете за често срещаните репродуктивни проблеми при мъжете по-надолу в статията)

Външна ендометриоза

Ендометриозата е проблем, засягащ матката на жената – мястото, където бебето расте, когато жената е бременна. Ендометриозата е, когато видът тъкан, която обикновено покрива матката, расте някъде другаде. Може да расте върху яйчниците, зад матката, върху червата или върху пикочния мехур. Рядко расте в други части на тялото.

Тази „погрешно поставена“ тъкан може да причини болка, безплодие и много обилна менструация. Болката обикновено е в областта на корема, долната част на гърба или таза. Някои жени нямат никакви симптоми и проблемите със забременяването може да са първият признак, че имат ендометриоза.

Външни миоми на матката

Маточните фиброиди са най-честите неракови тумори при жени в детеродна възраст. Фиброидите са изградени от мускулни клетки и други тъкани, които растат в и около стената на матката или утробата. Причината за фиброидите е неизвестна. Рисковите фактори включват ако имате афро-американски произход или наднормено тегло. Симптомите на фиброидите включват:

 • Обилна или болезнена менструация или кървене между менструациите.
 • Усещане за „пълност“ в долната част на корема.
 • Често уриниране.
 • Болка по време на секс.
 • Болки в кръста.
 • Репродуктивни проблеми, като безплодие, множество спонтанни аборти или ранно раждане.

Но някои жени нямат симптоми. Ето защо е важно да посещавате вашия гинеколог за рутинни прегледи редовно.

Гинекологичен рак

CDC предоставя информация и образователни материали за жени и доставчици на здравни услуги за повишаване на осведомеността относно петте основни гинекологични рака. Гинекологичният рак е всеки рак, който започва в репродуктивните органи на жената. Гинекологичните ракови заболявания започват на различни места в таза на жената, което е областта под стомаха и между тазобедрените кости.

 • Ракът на шийката на матката започва в шийката на матката, която е долният, тесен край на матката.
 • Ракът на яйчниците започва в яйчниците, които са разположени от всяка страна на матката.
 • Ракът на матката започва в матката, органът с крушовидна форма в таза на жената, където бебето расте, когато жената е бременна.
 • Ракът на вагината започва във влагалището, което е кух, подобен на тръба канал между дъното на матката и външната част на тялото.
 • Ракът на вулвата започва във вулвата, външната част на женските полови органи.

ХИВ/СПИН

ХИВ е човешкият имунодефицитен вирус. ХИВ засяга специфични клетки на имунната система (наречени CD4 клетки). С течение на времето ХИВ може да унищожи толкова много от тези клетки, че тялото вече не може да се бори с инфекцията. Човешкото тяло не може да се отърве от ХИВ – това означава, че след като човек има ХИВ, той или тя го има за цял живот. Към момента няма лечение, но с подходяща медицинска помощ вирусът може да бъде контролиран. ХИВ е вирусът, който може да доведе до синдром на придобита имунна недостатъчност или СПИН. СПИН е късният стадий на ХИВ инфекцията, когато имунната система на човек е сериозно увредена.

ХИВ при жените

Жените, които са заразени с ХИВ, обикновено го получават при секс с мъж, който е заразен, или чрез споделяне на игли със заразен човек. Жените от малцинствени раси/етноси са особено засегнати, а чернокожите или афроамериканките са най-засегнатата група.

Бременни жени и ХИВ

Всички бременни жени трябва да знаят своя ХИВ статус. Бременните жени, които са ХИВ-позитивни, могат да работят със своите доставчици на здравни услуги, за да гарантират, че техните бебета няма да се заразят с ХИВ по време на бременност, раждане или след раждане (чрез кърмата). Възможно е една майка да има ХИВ и да не го предаде на бебето си, особено ако тя знае за своя ХИВ статус рано и работи със своя доставчик на здравни услуги, за да намали риска.

Интерстициален цистит

Интерстициалният цистит е хронично състояние на пикочния мехур, което води до повтарящ се дискомфорт или болка в пикочния мехур или около тазовата област. Хората с интерстициален цистит обикновено имат възпалени или раздразнени стени на пикочния мехур, които могат да причинят белези и втвърдяване на пикочния мехур. Интерстициалният цистит може да засегне всеки; обаче, това е по-често при жените, отколкото при мъжете. Някои хора имат някои или нито един от следните симптоми:

 • Лек дискомфорт в корема или таза.
 • Често уриниране.
 • Усещане за неотложност за уриниране.
 • Усещане за натиск в корема или таза.
 • Нежност.
 • Силна болка в областта на пикочния мехур или таза.
 • Силна болка в долната част на корема, която се засилва с напълването или изпразването на пикочния мехур.

Синдром на поликистозни яйчници

Синдромът на поликистозните яйчници се случва, когато яйчниците или надбъбречните жлези на жената произвеждат повече мъжки хормони от нормалното. Един резултат е, че върху яйчниците се развиват кисти (пълни с течност торбички). Жените със затлъстяване са по-склонни да имат поликистозни яйчници. Жените с този синдром са изложени на повишен риск от развитие на диабет и сърдечни заболявания. Симптомите могат да включват

 • Безплодие.
 • Болка в областта на таза.
 • Прекомерно окосмяване по лицето, гърдите, корема, палците на ръцете или краката.
 • Плешивост или изтъняване на косата.
 • Акне, мазна кожа или пърхот.
 • Петна от удебелена тъмнокафява или черна кожа.

Полово предавани болести

Полово предаваните болести са инфекции, които можете да получите при секс с някой, който има инфекцията. Причинителите на полово предавани болести са бактерии, паразити и вируси. Има повече от 20 вида полово предавани болести.
Повечето полово предавани болести засягат както мъжете, така и жените, но в много случаи здравословните проблеми, които причиняват, могат да бъдат по-сериозни при жените. Ако бременна жена има полово предавана болест, това може да причини сериозни здравословни проблеми на бебето.

Ако имате полово предавана болест, причинена от бактерии или паразити, вашият доставчик на здравни услуги може да я лекува с антибиотици или други лекарства. Ако имате полово предавана болест, причинена от вирус, няма лечение, но антивирусното лекарство може да помогне за контролиране на симптомите. Понякога лекарствата могат да държат болестта под контрол. Правилното използване на латексови презервативи значително намалява, но не елиминира напълно риска от заразяване или разпространение на полово предавани болести.

Сексуално насилие

Сексуалното насилие е сериозен проблем в глобален мащаб. То се отнася до сексуална активност, при която съгласието не е получено или дадено свободно. Всеки може да преживее сексуално насилие, но повечето жертви са жени. Лицето, отговорно за насилието, обикновено е мъж и обикновено е човек, познат на жертвата. Човекът може да бъде, но не се ограничава до, приятел, колега, съсед или член на семейството.

Насилието от интимен партньор е сериозен, предотвратим проблем за общественото здраве, който засяга милиони хора по света. Терминът насилие от интимен партньор описва физическо, сексуално или психологическо увреждане от настоящ или бивш партньор или съпруг. Този тип насилие може да се случи сред хетеросексуални или еднополови двойки и не изисква сексуална близост.


Често срещани проблеми за репродуктивното здраве на мъжете

 

Импотентност (еректилна дисфункция)

Когато мъжът вече не може да постигне или поддържа ерекция за полов акт или изпитва намаляване на сексуалното желание, той вероятно изпитва импотентност или еректилна дисфункция. Ако това не се случва толкова често, може да не е причина за безпокойство или достатъчно, за да потърсите професионално медицинско мнение. Въпреки това, ако еректилната дисфункция се превърне в постоянен проблем, това може да повлияе на самочувствието на мъжа и може да повлияе негативно на връзката му с партньора му.

Еректилната дисфункция често се причинява от съществуващ физически проблем, тъй като сексуалната възбуда предполага, че мозъкът, хормоните, емоциите, нервите, мускулите и кръвоносните съдове на човек работят добре както заедно, така и поотделно. Възможните причини за импотентност включват: сърдечни заболявания, диабет, затлъстяване, висок холестерол и кръвно налягане, нисък тестостерон, прекомерна употреба на алкохол, усложнения от операция, лечение на рак и др. Важно е мъжете да не се чувстват тревожни или дори смутени, докато обсъждат този проблем с лекаря си, ако това се превърне в постоянен проблем, тъй като това е често срещан проблем и има налични възможности за лечение.

Нисък брой сперматозоиди

Когато мъж еякулира сперма, която съдържа по-малко сперматозоиди от нормалното, се счита, че той има нисък брой сперматозоиди. Това състояние се нарича също олигоспермия, където, сякаш индивидът няма сперматозоиди, е известно като азооспермия. Ниският брой на сперматозоидите може да бъде причинен от различни фактори, много от които могат да бъдат избегнати: тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол, затлъстяване, директна топлина в слабините и прекомерен полов акт са всички известни елементи, допринасящи за диагнозата нисък брой сперматозоиди.

Нисък тестостерон

Тестостеронът е хормон, който има голямо влияние върху тялото на мъжа. Тестостеронът влияе върху сексуалното желание на мъжа, както и върху силата на мускулите и костите му в зряла възраст. Симптомите на нисък тестостерон включват: ниско либидо, лоша еректилна функция (по-слаби и по-малко постигнати ерекции) и общо намаляване на сексуалната активност. Подобно на много други мъжки репродуктивни проблеми, ниският тестостерон често е свързан със съществуващи здравословни проблеми, някои от които включват диабет, затлъстяване, инфекция, допълнително хормонално разстройство, рак на тестисите и т.н. Ниският тестостерон може да бъде диагностициран чрез кръвен тест от Вашия лекар.

Болест на Пейрони

Когато в пениса се образува фиброзен белег, състоянието е известно като болест на Пейрони. Белегът, който се образува, причинява извиване на ерекцията на мъжа – това е болезнено състояние, характеризиращо се с това, че извивката и болката често са значителни. Заболяването може да бъде причинено от нараняване на пениса, при което кръвните клетки се задържат на мястото на нараняване, докато тялото се опитва да се излекува естествено и това води до натрупване на белег. Въпреки това, не всички случаи на болестта на Пейрони се дължат на нараняване, болестта и нейните симптоми могат да се появят постепенно при някои мъже. Има както медицински, така и хирургични възможности за лечение на това състояние.

Рак на тестисите

Ракът на тестисите е рак, който се развива в тестисите на мъжа. Симптомите на рак на тестисите включват: бучка или подуване на тестиса, болка/дискомфорт в тестиса или дори в скротума, уголемяване на тестиса, усещане за болка в долната част на корема, гърба и/или областта на слабините, както и като течност, която се събира в скротума. Важно е да се отбележи, че тези симптоми не означават непременно, че дадено лице има рак на тестисите; те също могат да бъдат симптоматични за друго състояние. Приблизително 8000 мъже годишно се диагностицират с рак на тестисите и точните причини за този вид рак все още не са известни. Отбелязват се рискови фактори, които могат да включват: фамилна анамнеза за рак на тестисите, лична анамнеза за рак и тези с неспуснати тестиси се смятат за изложени на риск.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2