Най-добрите роботи за почистване на прозорци

Робототехниката и автоматизацията подобриха живота ни по толкова много начини, че е трудно да се следи. Умните продукти са идеални за справяне със скучни, монотонни задачи за нас. От всички досадни отговорности в света, почистването на прозорци вероятно е начело в списъка на повечето хора. Това е мястото, където идват роботизираните апарати за почистване на прозорци.

Роботите за почистване на прозорци се прикрепят към вашия прозорец чрез вакуумно засмукване или магнити, използват пътеки за придвижване и са оборудвани с подложки от микрофибър или четки за дезинфекция на повърхности. Те обикновено се поддържат от силни връзки, ако засмукването се провали. Моделите с кабел и захранване с батерии са на разположение за почистване на прозорци от всякакви размери, с усъвършенствани версии със сензори, които могат да откриват ръбове и да очертаят оптималните модели на почистване.

Ако искате да добавите малко време към деня си или просто да премахнете скучна работа от графика си, прочетете, за да научите повече за тези уникални, интересни инструменти. Когато сте готови да купите, разгледайте нашите най-добри предложения.Ако сте готови да изберете вашия робот за почистване на прозорци, разгледайте нашите предложения.

Ако искате да научите повече за характеристиките и спецификите на роботите за почистване на прозорци, прегледайте нашето ръководство по-надолу в статията.


Робот за миене на прозорци iHunt Smart Window Robot 3 PRO

Res 6d0195e1eef02dd8ce12254ddd745f03 - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Робот за почистване на прозорци HOBOT 2S, 2 пръскачки, Bluetooth, Вграден UPS

Res C4b97bd56966ac20f07fb80f6c8620a2 - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Робот за миене на прозорци Hobot 198, Ефективни микрофибърни подложки, Управление от смартфон, AI технология

Res 680d8d2e2367d3a7a397d15d1601d0ac - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Робот за миене на прозорци, Hobot 388 с вграден контейнер, Ефективни микрофибърни подложки, AI технология

Res 044c6011d0d975f81d4206567ab9520e - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Робот за прозорци Xiaomi HUTT

Res 4e2f443fc53107b2a37da9bb46212a71 - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Робот за миене на прозорци, Hobot 388 с вграден контейнер, Ефективни микрофибърни подложки, AI технология

Res 044c6011d0d975f81d4206567ab9520e - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

Робот за почистване на прозорци Attractive Spider Spray 1, Спрей функция, Въртящи се кръгли мопове

Res F4756eb9cff577d40b0caebc66ceeb85 - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

Робот за миене на прозорци Hobot 298 робот за прозорци с вграден контейнер, Ефективни микрофибърни подложки, AI технология – 2.1

Res Fcc6cac90598d4cc8a51175b711d944b - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

Робот за почистване на прозорци HUTT DDC5, 3800PA, 27000 об/мин, Черен

Res 8c2e77deff9ded4b395c2a8eb1753b5d - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

Вижте още предложения за роботи за миене на прозорци ТУК


КЛЮЧОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Размер и скорост на устройството

Размерът и теглото на робота за почистване на прозорци трябва да са високо в списъка ви с приоритети, когато пазарувате роботизирани апарати за почистване на прозорци, тъй като различните единици са класирани за прозорци с различни размери и дебелини. Скоростта на движение може да варира в зависимост от типа мотор и писта. Базовата скорост на високо ниво е 4,7 инча в секунда (1 квадратен метър на 2,4 минути), но ако темпото е по-малко важно за вас, по-ниските скорости могат да ви спестят пари.

С кабел или на батерии

Електрониката, захранвана от батерии, предлага изключително удобство и роботите за миене на прозорци не се различават. Има обаче компромис със захранването на батерията. Тези единици обикновено струват повече и трябва да държат заряд достатъчно дълго, за да завършат напълно работата. В противен случай те ще свършат работата наполовина, което може да доведе до грозни следи или ивици по стъклото ви. В някои отношения това може да бъде по-лошо от напълно мръсен прозорец.

Кабелните модели роботи за почистване на прозорци не се притесняват за живота на батерията, но са по-малко практични, тъй като трябва да бъдат физически свързани към контакт. Уверете се, че имате достатъчно дълъг удължителен кабел за вашия дом, в противен случай ще се сблъскате със същия проблем като почистващото средство с изтощена батерия.

Вакуум срещу магнитна адхезия

Роботизираната машина за миене на прозорци се нуждае от стабилен начин за закрепване към почистващата си повърхност и има два основни метода на пазара днес – вакууми и магнити.

При вакуумните модели двигателят на устройството генерира засмукване, което се използва за задържане на машината на място, докато мие стъклото. Тези версии имат звезден фактор за удобство, тъй като не е необходимо да имате достъп до двете страни на прозореца, за да прикрепите робота. От друга страна, този тип свързване е по-склонен да се повреди и затова прахосмукачките обикновено използват връзки или предпазен кабел.

Както подсказва името, магнитните модели използват два магнита за прилепване към прозорците – един от долната страна на устройството и един отгоре. Някои сортове използват парче от магнитен метал от едната страна с множество магнити от другата – но така или иначе, основният принцип е същият.

Best Window Cleaning Robots To Squeaky Clean Your Home - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА РОБОТИТЕ ЗА МИЕНЕ НА ПРОЗОРЦИ

Сензори за картографиране

Подобно на Roombas и други автоматизирани продукти, роботизираните почистващи апарати за прозорци от начално ниво безцелно обикалят из прозореца ви, почиствайки, докато вървят, докато не им бъде казано да спрат. Версиите от висок клас се отличават с интелигентни сензори, които могат да откриват рамки на прозорци, да различават ръбовете на прозорци без полета и дори да очертаят повърхността, за да намерят най-оптималния модел на почистване. Ако търсите продукт за почистване на прозорци или стъклени маси без рамки, потърсете такъв със сложна сензорна система, в противен случай почти сигурно ще падне.

Мерки срещу падане

Роботите за почистване на прозорци с вакуум, както и някои магнитни почистващи роботи, използват привързани обезопасителни кабели като резервни копия в случай, че адхезията не успее. За по-голямо спокойствие някои модели предлагат допълнителни мерки за безопасност. Един пример е източник на непрекъсваемо захранване (UPS), който включва резервна батерия за предотвратяване на повреда на захранването – и всмукване – вследствие на това, ако първоначалният източник се повреди. Друг способ е „алгоритъм против падане“, който по същество е маркетингов термин за картографиране на сензорен софтуер.

Съвместимост със смартфони

Днес всички уреди имат мобилни приложения и роботите за миене на прозорци не правят изключение. Тези приложения основно заемат мястото на дистанционно управление, което ви позволява да стартирате, спирате, регулирате скоростта, избирате режими на почистване и ръчно насочвате робота си от мобилния си телефон. Тези безплатни програми обикновено използват Bluetooth за свързване и са достъпни за устройства с iOS и Android.

СЪВЕТИ

  • За да предотвратите ивици и да почистите старателно, трябва постоянно да миете подложките или четките от микрофибър на робота си. Когато ги поставяте отново, внимавайте да не покриете следите за движение или сензорите, тъй като това може да доведе до пропуснати места или падане.
  • Ивиците по прозорците са резултат от петна от твърда вода, остатъци и неправилно изсушаване. За да предотвратите това, уверете се, че подложките от микрофибър на вашата машина са чисти или използвайте чист бял оцет като финишър. Друга техника е да подсушите прозорците с чистачка.

Подобно ревю: Най-добрите роботизирани прахосмукачки

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2