- Advertisement -

Най-добрите роботи за почистване на прозорци

- Advertisement -

Робототехниката и автоматизацията подобриха живота ни по толкова много начини, че е трудно да се следи. Умните продукти са идеални за справяне със скучни, монотонни задачи за нас. От всички досадни отговорности в света, почистването на прозорци вероятно е начело в списъка на повечето хора. Това е мястото, където идват роботизираните апарати за почистване на прозорци.

Роботите за почистване на прозорци се прикрепят към вашия прозорец чрез вакуумно засмукване или магнити, използват пътеки за придвижване и са оборудвани с подложки от микрофибър или четки за дезинфекция на повърхности. Те обикновено се поддържат от силни връзки, ако засмукването се провали. Моделите с кабел и захранване с батерии са на разположение за почистване на прозорци от всякакви размери, с усъвършенствани версии със сензори, които могат да откриват ръбове и да очертаят оптималните модели на почистване.

Ако искате да добавите малко време към деня си или просто да премахнете скучна работа от графика си, прочетете, за да научите повече за тези уникални, интересни инструменти. Когато сте готови да купите, разгледайте нашите най-добри предложения.

Ако сте готови да изберете вашия робот за почистване на прозорци, разгледайте нашите предложения.

Ако искате да научите повече за характеристиките и спецификите на роботите за почистване на прозорци, прегледайте нашето ръководство по-надолу в статията.

 

Робот за миене на прозорци iHunt

Res 9cdda3fdaa8ddde88f08214a777cfc7d - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Робот за миене на прозорци Hobot 268, Ефективни микрофибърни подложки, AI технология

Res Abaf07acf5caf030897ee49bfb5f821f - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Робот за почистване на прозорци MAMIBOT

Res A2a24c9bb801b811d3eb55abd0615609 - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Робот за миене на прозорци Hobot 288 , W-Fi

Res 405bb69f10f6900cbffe54aee92ad70a - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

Робот за прозорци Xiaomi HUTT

Res 4e2f443fc53107b2a37da9bb46212a71 - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

 

КЛЮЧОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Размер и скорост на устройството

Размерът и теглото на робота за почистване на прозорци трябва да са високо в списъка ви с приоритети, когато пазарувате роботизирани апарати за почистване на прозорци, тъй като различните единици са класирани за прозорци с различни размери и дебелини. Скоростта на движение може да варира в зависимост от типа мотор и писта. Базовата скорост на високо ниво е 4,7 инча в секунда (1 квадратен метър на 2,4 минути), но ако темпото е по-малко важно за вас, по-ниските скорости могат да ви спестят пари.

С кабел или на батерии

Електрониката, захранвана от батерии, предлага изключително удобство и роботите за миене на прозорци не се различават. Има обаче компромис със захранването на батерията. Тези единици обикновено струват повече и трябва да държат заряд достатъчно дълго, за да завършат напълно работата. В противен случай те ще свършат работата наполовина, което може да доведе до грозни следи или ивици по стъклото ви. В някои отношения това може да бъде по-лошо от напълно мръсен прозорец.

Кабелните модели роботи за почистване на прозорци не се притесняват за живота на батерията, но са по-малко практични, тъй като трябва да бъдат физически свързани към контакт. Уверете се, че имате достатъчно дълъг удължителен кабел за вашия дом, в противен случай ще се сблъскате със същия проблем като почистващото средство с изтощена батерия.

Вакуум срещу магнитна адхезия

Роботизираната машина за миене на прозорци се нуждае от стабилен начин за закрепване към почистващата си повърхност и има два основни метода на пазара днес – вакууми и магнити.

При вакуумните модели двигателят на устройството генерира засмукване, което се използва за задържане на машината на място, докато мие стъклото. Тези версии имат звезден фактор за удобство, тъй като не е необходимо да имате достъп до двете страни на прозореца, за да прикрепите робота. От друга страна, този тип свързване е по-склонен да се повреди и затова прахосмукачките обикновено използват връзки или предпазен кабел.

Както подсказва името, магнитните модели използват два магнита за прилепване към прозорците – един от долната страна на устройството и един отгоре. Някои сортове използват парче от магнитен метал от едната страна с множество магнити от другата – но така или иначе, основният принцип е същият.

Best Window Cleaning Robots To Squeaky Clean Your Home - Най-добрите роботи за почистване на прозорци - Техника

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА РОБОТИТЕ ЗА МИЕНЕ НА ПРОЗОРЦИ

Сензори за картографиране

Подобно на Roombas и други автоматизирани продукти, роботизираните почистващи апарати за прозорци от начално ниво безцелно обикалят из прозореца ви, почиствайки, докато вървят, докато не им бъде казано да спрат. Версиите от висок клас се отличават с интелигентни сензори, които могат да откриват рамки на прозорци, да различават ръбовете на прозорци без полета и дори да очертаят повърхността, за да намерят най-оптималния модел на почистване. Ако търсите продукт за почистване на прозорци или стъклени маси без рамки, потърсете такъв със сложна сензорна система, в противен случай почти сигурно ще падне.

Мерки срещу падане

Роботите за почистване на прозорци с вакуум, както и някои магнитни почистващи роботи, използват привързани обезопасителни кабели като резервни копия в случай, че адхезията не успее. За по-голямо спокойствие някои модели предлагат допълнителни мерки за безопасност. Един пример е източник на непрекъсваемо захранване (UPS), който включва резервна батерия за предотвратяване на повреда на захранването – и всмукване – вследствие на това, ако първоначалният източник се повреди. Друг способ е „алгоритъм против падане“, който по същество е маркетингов термин за картографиране на сензорен софтуер.

Съвместимост със смартфони

Днес всички уреди имат мобилни приложения и роботите за миене на прозорци не правят изключение. Тези приложения основно заемат мястото на дистанционно управление, което ви позволява да стартирате, спирате, регулирате скоростта, избирате режими на почистване и ръчно насочвате робота си от мобилния си телефон. Тези безплатни програми обикновено използват Bluetooth за свързване и са достъпни за устройства с iOS и Android.

СЪВЕТИ

  • За да предотвратите ивици и да почистите старателно, трябва постоянно да миете подложките или четките от микрофибър на робота си. Когато ги поставяте отново, внимавайте да не покриете следите за движение или сензорите, тъй като това може да доведе до пропуснати места или падане.
  • Ивиците по прозорците са резултат от петна от твърда вода, остатъци и неправилно изсушаване. За да предотвратите това, уверете се, че подложките от микрофибър на вашата машина са чисти или използвайте чист бял оцет като финишър. Друга техника е да подсушите прозорците с чистачка.

 

Подобно ревю: Най-добрите роботизирани прахосмукачки

You might also like
UA-143862804-2