Най-добрите ръчни помпи за кърма

0

Кърмата има всички хранителни вещества, от които бебето се нуждае, но денонощната наличност на майката не винаги е лесна. Ръчните помпи за кърма предлагат гъвкавост за майките без високата цена на електрическата помпа. Те са лесни за използване и дават на кърмещите майки начин да предотвратят изтичане и да запазят кърмата за по-късно.

Ръчните помпи за кърма са по-тихи и по-малки от електрическите модели. Методите за засмукване варират от дизайн с крушка от една част до модел с двойна помпа, който изисква известна координация за управление. Типът, който е подходящ за вас, ще зависи от това как планирате да използвате помпата. Няколко допълнителни функции, които могат да улеснят процеса, включват вмъкващ се силиконов щит за гърди или система за хранене, която включва бутилки и зърна.

Ръчните помпи за кърма са евтин начин да дадете допълнителна свобода на кърмещата майка, като същевременно гарантирате, че бебето получава възможно най-добрите хранителни вещества. Използването им изисква малко практика, но след като ги овладеете, те са чудесно допълнение към вашето бебешко оборудване.


Ако сте готови да закупите вашата нова ръчна помпа за кърма, прегледайте нашите предложения.

Ако искате да научите повече за тези уреди, прочетете нашето ръководство за избор на ръчна помпа за кърма в статията по-долу. 

Вижте всички предложения за ръчни помпи за кърма ТУК

Вижте предложения за електрически помпи за кърма ТУК


Помпа за кърма Philips Avent SCF430/10, Ръчна, С шише за естествено хранене

Res 7773295c0f77be3d1aa97db3662edcc9 - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ръчна помпа за кърма Medela Harmony Flex, Двуфазна

Res 52da13703a641e2dae71265c5d84ae76 - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Помпа за кърма Philips Avent SCF430/13, Ръчна, Технология Natural Motion, Контейнери за съхранение, Масажна възглавничка

Res Eae1600542f180f62b130a8ddce3560e - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ръчна помпа за изцеждане на кърма Philips AVENT Natural Motion, SCF430/16, с контейнери VIA, шишета за хранене Natural, несесер

Res 53891ee09c475632dfd0e4c6246d7866 - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ръчна помпа за кърма, Tommee Tippee

Res 365ac3f57b4ec38be5bd7169f8b8aca5 - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Комплект за новородени Tommee Tippee Closer to Nature: Ръчна помпа за кърма, Стерилизатор за микровълнова, Шишета и аксесоари, 0+ месеца

Res 077c8c0dfa7baa9ba45373d79de36dd7 - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Помпа за кърма Chicco Step Up

Res 1b69efde36d11ed1ee46cee47e828613 - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ръчна помпа с клапа NUK Jolie CL2

Res 6d02ca10032e150a357b04c79b3fb948 - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Помпа за кърма Beurer BY15, Ръчна

Res F47170e35caf2ae020102a7702ca328c - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Ръчна помпа за кърма Lansinoh

Res 4b561ddb81d559544b0f07022b696e45 - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Комплект шишета Philips Avent с ръчна помпа за кърма

Res Bd490e55036694661dab3177e436743f - Най-добрите ръчни помпи за кърма - Майка и бебе

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

Видове ръчни помпи за кърма

Единична помпа

Единичните помпи за кърма са най-често срещаният тип ръчна помпа за кърма. Въпреки че някои от тези модели са проектирани за използване с една ръка, много от тях се нуждаят от две ръце – едната, за да държи помпата на място, а другата, за да изпомпва. Тези модели са достатъчно малки, за да се поберат в чанта за пелени, което ги прави чудесен избор за помпане в движение.

Двойна помпа

Ръчните двойни помпи за кърма са по-редки от моделите с една помпа, най-вече защото са трудни за използване. Обикновено се нуждаете от специален сутиен за кърмене, който държи помпите на място, така че да можете ръчно да засмуквате двете страни наведнъж. Ако обаче искате процесът да върви по-бързо, но не искате да инвестирате в електрически модел, двойната ръчна помпа може да е правилният избор за вас.

Разнообразие от приложения

Преди да купите, наистина помислете как бихте искали да използвате помпата за кърма, за да стесните какво искате от нея. Някои модели са проектирани да улавят излишното мляко от гърдата, която не е кърмена. Модел като този е идеален за майка, която се сблъсква с изтичане, когато кърми. Други модели идват като част от система за хранене, която включва бутилки, торбички за съхранение и биберони. А някои майки обичат да имат малка помпа, за да облекчат подуването или да отпушат млечния канал.

Точност на измерване

Контейнерът, в който се изпомпва и съхранява млякото, е най-полезен, когато има маркировки за измерване. За да следите точно колко мляко яде вашето бебе, ще трябва да проследявате и измервате млякото. Измервателните знаци трябва да са точни, за да не подценявате или надценявате колко мляко получава вашето бебе. Ръчните помпи, които се прикрепят директно към бутилката, предлагат по-добра точност от моделите от една част. Моделите от една част имат контейнери за събиране във формата на крушка, които могат да затруднят точното измерване.

Точно пасване

Наистина не можете да разберете дали една помпа ще ви пасне, без да я пробвате и в по-голямата си част помпите са универсални. Въпреки това, някои производители на помпи правят вмъкващи се силиконови предпазители за гърди с различни размери, които идват с помпата или се продават отделно. Ако се притеснявате за правилното прилягане, един от тези модели ще ви даде някои опции.

Лесно почистване

Почистването е абсолютно необходимо за всичко, което ще докосне млякото на вашето бебе. Помпите за кърма от една част могат да бъдат по-лесни за почистване от моделите от няколко части, но миенето на ръцете може да е единствената ви възможност с един от тези модели. Всяка помпа, която има части, подходящи за съдомиялна машина, ще улесни живота ви. Уверете се, че знаете кои части са подходящи за съдомиялна машина и кои не, преди да натиснете бутона за стартиране. Също така, не забравяйте да прочетете инструкциите за миене на производителя, тъй като повечето части, безопасни за съдомиялна машина, трябва да бъдат подредени върху горния рафт, за да избягат от най-интензивната топлина на съдомиялната машина.


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА РЪЧНИТЕ ПОМПИ ЗА КЪРМА

Единичен срещу многокомпонентен дизайн

Помпите от една част имат предпазител/фланец за гърди и крушка, които са едно парче силикон. Това са най-малките модели на пазара и са по-подходящи за улавяне на излишното мляко от гърдата, отколкото за изцеждане на мляко. Те обаче могат да се използват за тази цел в краен случай и не заемат много място в чантата за пелени.

Многокомпонентните помпи са по-често срещаният избор за ръчни помпи за кърма. Те обикновено имат подвижна дръжка, основно тяло (което включва предпазителя за гърди и част, която се прикрепя към бутилката или контейнера за съхранение), а понякога и капак, който да минава над секцията с клапана. Това са основните части, но някои модели ще имат повече. Колкото повече части има помпата, толкова по-сложна и трудна може да бъде тя за почистване. Въпреки това, тези конструкции често изпомпват по-бързо и осигуряват по-добър контрол върху засмукването, отколкото моделите от една част.

Помпено действие/смукателен механизъм

Дръжка

Смукателните механизми, активирани с дръжка, имат най-голям потенциал за използване с една ръка. Тези модели също осигуряват по-голям контрол върху смукателното налягане, тъй като можете да спрете да натискате дръжката, след като налягането стане неудобно.

Крушка

Ръчните помпи за кърма със смукателна помпа обикновено се намират при модели от една част. Въпреки че тези модели са компактни, те не осигуряват същия контрол на засмукването като другите модели. Някои помпи с крушка могат да бъдат трудни за почистване, защото млякото се улавя вътре в крушката. Това не само прави изцеждането по-малко ефективно, но също така може да позволи на бактериите да растат в уловеното мляко.

Спринцовка

Помпите в стил спринцовка са по-рядко срещани от моделите с дръжка или колба. При този дизайн защитната част на помпата е прикрепена към права част, която функционира като спринцовка. Спринцовката се натиска, създава засмукване и млякото се изцежда. Това не са най-лесните модели за използване, но са компактни.

Тригер

Помпите, активирани със задействане, могат да имат тяло в стил спринцовка със задействащ механизъм за активиране на засмукването, а не директно натиск върху буталото, както при конструкцията на спринцовка. Въпреки че тези модели са ефективни, те не са толкова лесни за използване като модел, активиран с дръжка или крушка.

Съвместимост на системата за хранене

Системите за хранене са всичко-в-едно решение на изпомпването. Системата за хранене включва помпа, която е съвместима с бутилките и зърната на системата. Някои системи включват торби за съхранение във фризер, стойки за бутилки/помпи и капачки за помпи. Що се отнася до лекотата на използване, помпа, която е част от система за хранене, е чудесен вариант. Единственият път, когато може да срещнете проблеми тук, е ако бебето ви не харесва зърната, които идват със системата за хранене, в който случай може да се наложи да прехвърлите мляко от бутилката за събиране в такава, която пасва на зърното, което бебето предпочита.

Капачка на помпата

След като дезинфекцирате помпата, капачката на помпата се поставя върху предпазителя за гърди, предпазвайки я от микроби и прах. Въпреки че те не са абсолютно необходими, те са приятна функция, особено ако ще използвате помпата само от време на време.

Стойка на помпата за кърма

Дизайнът на ръчните помпи за кърма ги прави изключително тежки, което означава, че може да е необходима стойка, за да ги държите изправени, когато не се използват. Моделите, които се доставят със стойка за помпа, намаляват шансовете ви да разлеете мляко.

Вмъкващи се предпазители за гърди

Вмъкващите се щитове за гърди са силиконови капаци, които се поставят върху пластмасовия щит за гърди/фланец на помпата. Те могат да бъдат в различни размери, за да паснат на различни модели помпи или размери на гърдите. Някои помпи включват един или два щита, но за повечето ще трябва да закупите отделно поставящи се щитове за гърди.


Вижте всички предложения за ръчни помпи за кърма ТУК

Вижте предложения за електрически помпи за кърма ТУК


Може би ще ви хареса
UA-143862804-2