Най-добрите сгъваеми велосипеди

0

Дългото пътуване с обществен транспорт до работа или училище може да бъде изтощително, но понякога велосипедът е всичко, от което се нуждаете, за да ускорите част от пътуването. Пълноразмерният велосипед е твърде голям, за да го вземете в автобус или влак, но сгъваемият велосипед е компактен и лесен за носене.

В миналото сгъваемите велосипеди жертваха качеството в полза на по-малкия размер, но днес можете да намерите някои отлични сгъваеми велосипеди.

Ако сте готови да изберете вашия нов сгъваем велосипед, прегледайте нашите предложения. Ако пък искате да научите повече за характеристиките им, първо прочетете нашето ръководство за избор на сгъваем велисипед в статията по-долу.Сгъваем велосипед fold 100

Sgavaem Velosiped Oxylane 100 - Най-добрите сгъваеми велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Сгъваем велосипед fold 500

Sgavaem Velosiped Btwin Fold 500 Tamnosin - Най-добрите сгъваеми велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Сгъваем велосипед с електрическо подпомагане tilt 500

Sgavaem Velosiped S Elektrichesko Podpomagane Tilt 500 Cheren - Най-добрите сгъваеми велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Сгъваем велосипед fold 120

Sgavaem Velosiped Oxylane 120 - Най-добрите сгъваеми велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Свръхкомпактен сгъваем велосипед fold light 1 seconde

Svrahkompakten Sgavaem Velosiped Fold Light 1 Seconde - Най-добрите сгъваеми велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Електрически сгъваем велосипед e fold 500

Elektricheski Sgavaem Velosiped E Fold 500 Sin - Най-добрите сгъваеми велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Велосипед Pegas Camping, 20 инча, Алуминий 3S, Пясъчно черно

Res 84132e9bafab923e23fc8948cafab37c - Най-добрите сгъваеми велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Сгъваем велосипед Bachini FOLDING 20″

Res F08bee5fce05307a9ea986fe4a018ce7 - Най-добрите сгъваеми велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Велосипед Pegas Camping, 20 инча, Алуминий 3S

Res 4cc3653d89579e541ddd19d593d793be - Най-добрите сгъваеми велосипеди - Транспорт

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


ПРЕДИМСТВАТА НА СГЪВАЕМИТЕ ВЕЛОСИПЕДИ

Може би се чудите дали сгъваемият велосипед е правилният избор за вас. Ето някои от предимствата на притежаването на сгъваем велосипед:

  • Сгъваемите велосипеди са идеални за пътуване до работното място, където по част от пътя се движите с обществен транспорт, тъй като са достатъчно малки, за да се поберат в автобус, влак или метро.
  • Ако живеете в тесни помещения и няма къде да съхранявате велосипед в пълен размер, сгъваемият велосипед е достатъчно компактен, за да се побере в гардероб, когато не се използва.
  • Ако искате да пренасяте велосипеда си в друг град, можете лесно да транспортирате сгъваемия велосипед в багажника на колата си.
  • Можете да внесете сгъваемия си велосипед в магазина или офиса си, вместо да го заключвате навън. Това намалява вероятността от кражба и повреда на велосипеда от времето.
  • Използването на сгъваем велосипед е по-екологично, отколкото да карате кола.
  • Карането на сгъваем велосипед е добро упражнение. Ако имате заседнала работа, това е особено важно.

СЪОБРАЖЕНИЯ ПРИ ИЗБОРА НА СГЪВАЕМ ВЕЛОСИПЕД

Размер и тегло

Една от основните причини да притежавате сгъваем велосипед е, че е компактен и преносим. Въпреки това, преди да изберете такъв, проверете теглото на избрания от вас продукт и неговия размер в сгънато състояние. Продуктовите спецификации на производителя трябва да съдържат тази информация.

Достатъчно лек ли е? Уверете се, че избраният от вас сгъваем велосипед е достатъчно лек, за да го носите лесно. Разбира се, ще го карате през голяма част от времето, но може да се наложи да го държите, докато сте в обществения транспорт или да го теглите по стълбите до вашия офис или апартамент. Някои от най-леките сгъваеми велосипеди тежат под 6 кг, но повечето от тези свръхлеки сгъваеми велосипеди струват доста.

Достатъчно малък ли е? Някои сгъваеми велосипеди се сгъват и стават по-малки от други. Ако ще носите сгънатия си велосипед в обществения транспорт или ще го носите за определен период от време, колкото по-компактен е, толкова по-добре. Въпреки това, сгънатият размер може да не е толкова важен за вас, ако просто искате да го поставите в багажника си или да го съхранявате в градинска барака.

Размер на колелото

Сгъваемите велосипеди обикновено имат 16-инчови или 20-инчови колела. Модел с 20-инчови колела се усеща повече като стандартен велосипед. Той е бърз, плавен и работи добре на всякакви повърхности. Имайте предвид обаче, че сгъваем велосипед с 20-инчови колела ще бъде по-голям, когато е сгънат.

Сгъваемият велосипед с 16-инчови колела е много по-компактен, когато е сгънат, но е по-бавен за придвижване и няма да се чувства толкова гладък или стабилен като по-голям велосипед – особено на груби повърхности.

Предавки/скорости

Скоростите на велосипеда са там, за да ви помогнат да карате удобно на всякакъв вид терен и при различни условия, които могат да направят карането по-трудно, като силен вятър и заледена настилка. Въпреки че можете да намерите някои едноскоростни сгъваеми велосипеди, ние силно препоръчваме модел с поне няколко предавки, особено ако живеете някъде с много хълмове или баири.

Няма да имате толкова предавки на сгъваем велосипед, колкото бихте имали на велосипед с пълен размер, но трябва да имате достатъчно, за да можете да се справите с карането на колело нагоре и при неблагоприятни условия. За повечето хора четири до шест предавки трябва да са достатъчни.

Материал на рамката

По-голямата част от сгъваемите велосипеди са направени от алуминий, който е лек и достъпен, но не непременно най-здравият вариант. Освен ако не възнамерявате да карате сериозно сгъваемия си велосипед, алуминият вероятно ще ви служи добре.

Няколко модела сгъваеми велосипеди имат стоманени рамки. Стоманата превъзхожда алуминия в някои отношения: тя е изключително здрава, издръжлива и има естествени свойства за поглъщане на удари, които осигуряват по-плавно каране. Но стоманата е по-тежка от алуминия, а сгъваемите велосипеди със стоманени рамки са по-тежки за носене. Те също така са склонни да струват повече.

Окачване

Стоманата има някои естествени свойства за абсорбиране на удари, така че велосипед със стоманена рамка осигурява по-плавно каране – дори без окачване. Но тъй като повечето сгъваеми велосипеди имат алуминиеви рамки, ще трябва да помислите малко за окачването на вашия велосипед.

Сгъваемите велосипеди могат да имат окачване на предното колело, на задното колело, и на двете, или на нито едното. Моделите без каквото и да е окачване обикновено струват по-малко, но ще издържите на сравнително неравномерно каране, особено на неравни повърхности.

Препоръчваме да изберете сгъваем велосипед с пълно окачване. Ако обаче решите да се откажете от окачването, предлагаме ви да изберете модел с по-големи колела, тъй като те ще ви помогнат за по-гладко возене. Имайте предвид, че сгъваем велосипед с малки колела и без окачване може да бъде изключително неудобен за каране.


СЪВЕТИ

  • Оценете колко бързо и лесно се сгъва един велосипед. Не искате да прекарвате много дълго време в борба с велосипеда си, че да изпуснете автобуса!
  • Проверете дали омазнените части на вашия велосипед са скрити. Предпазителите на веригата и зъбните колела на главината могат да ви помогнат да запазите мазните части прибрани, така че да не изцапате дрехите си, докато сгъвате или носите велосипеда си.
  • Разберете дали можете лесно да намерите резервни части за избрания от вас велосипед. Може да се наложи да бъде ремонтиран в бъдеще, но ако нямате достъп до правилните резервни части, може да се окаже много трудно да го отремонтирате.
  • Научете колко регулиране или сглобяване е необходимо. Някои сгъваеми велосипеди са готови за работа направо от кутията. Други изискват сглобяване или набор от настройки, преди да можете да ги карате. Ако не сте експерт по велосипеди, вероятно ще оцените продукт, който изисква малко усилия.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2