Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди

0

До съвсем скоро нямаше много сгъваеми електрически велосипеди, от които да избирате. А тези, които ги имаше,бяха с ограничени характеристики и скромна практичност. Това вече не е така и в съответствие с общата експлозия в използването на електрически велосипеди, на пазара се появи цял набор от добре проектирани и ефективни сгъваеми електрически велосипеди.

Вече има сгъваем електрически велосипед в почти всеки стил, за който се сетите. Леки минибайкове, които се побират лесно в багажника на най-малката кола, градски велосипеди и туристически велосипеди, които имат всички характеристики на стандартен електрически велосипед, но се сгъват удобно за транспортиране или съхранение. Има дори сгъваеми електрически планински велосипеди и модели с дебели гуми, които осигуряват превъзходно каране на пясък или сняг.Ако искате да прочетете повече за сгъваемите електрически велосипеди, прочетете нашето ръководство за избор в статията по-долу. Ако сте готови да изберете вашия нов сгъваем електрически велосипед, прегледайте нашата селекция:


Електрически сгъваем велосипед BTWIN e fold 500

Elektricheski Sgavaem Velosiped E Fold 500 Sin - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Електрически велосипед TIGTAG ON-BIKE, Сгъваем, 250W, Бял, Li-ion батерия

Res 77f83574454f6d4359ec5ad5cafe4406 - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Електрически велосипед KETELES R3 Сгъваем, 800W, 26″, 12,8 Ah, 21 скорости, 45 км/ч, Интегриран хъб

Res Cbd4110ad9edcfc31a97027baab3add6 - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Сгъваем велосипед с електрическо подпомагане BTWIN tilt 500

Sgavaem Velosiped S Elektrichesko Podpomagane Tilt 500 Cheren - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Сгъваем електрически велосипед Himo Z20, 20″, Мотор 250W, Акумулатор Li-Ion 36V-10Ah, 3 режима на употреба, LCD дисплей, Свалящ се акумулатор, Вградена помпа за напомпване на гумите, Двойна спирачна система, Интелигентна система за захранване

Res B9d2e92eb622d83200d093c5cb002791 - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

Електрически велосипед KETELES R3, Сгъваем, 1000 W, 26″, 12,8 Ah, 21 скорости, 45 км/ч, Главина от една част

Res 665eaba76fd6f57f5f29d48cf5beb955 - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

Електрически велосипед TIGTAG ON-BIKE, Сгъваем, 250W, Черен, Li-ion батерия

Res 6dfc61bfc76b18cc4eab5c7e7035bb3b - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

Електрически велосипед KETELES R3, Алуминий, 48V, Една 12.8AH батерия, 26”, 800W, 45km/h, Дискова спирачка

Res 5d75ef67051fc9fa62b09190ea7af0b9 - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

Електрически велосипед KETELES R8, Сгъваем, 800W, 20″, 15 Ah, 7 скорости, 45km/h

Res 47fcc67f63a24da52b2d36ba3eefceb7 - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

Електрически велосипед TIGTAG VOLTA VB1, Сгъваемо, Гуми 20”, Shimano

Res F5401c952261e116e5f0e396b7546936 - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

Електрически велосипед KETELES R8, Сгъваем, 800W, 20″, 15 Ah, 7 скорости, 45km/h

Res 47fcc67f63a24da52b2d36ba3eefceb7 - Най-добрите сгъваеми електрически велосипеди - Техника

Вижте още предложения за електрически велосипеди (сгъваеми и несгъваеми) ТУК


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

Предназначение

Хората искат различни неща от своя сгъваем електрически велосипед и вашата цел ще окаже голямо влияние върху вашето решение. Винаги има компромиси, но съсредоточаването върху употребата, която очаквате от велосипеда си, ще извърви дълъг път към намирането на идеалния модел.

Пътуване до работното място: Сгъваемите електрически минибайкове са много популярни сред жителите на града или онези пътуващи, които карат колата си до края на града и карат колело през останалата част от пътя. Голямото предимство е колко компактни са тези велосипеди. Обхватът и комфортът обаче могат да бъдат ограничени.

Развлечение: Други искат по-традиционен стил велосипед, такъв, който може да се носи в багажника понякога, или заема много малко място у дома, когато не се използва. Този тип е идеален за тези, които живеят в апартаменти. Сгъваемите електрически велосипеди предлагат стандартно усещане за електрически велосипед с възможност за сгъване за удобство.

Спорт: Както споменахме по-горе, има и по-спортно ориентирани машини под формата на планински или плажни сгъваеми електрически велосипеди.

Размери

Освен че мислите къде ще карате своя сгъваем електрически велосипед, вие също искате да проверите размерите на велосипеда в сгънато състояние и теглото му, особено ако очаквате да го вдигате и изваждате от автомобила си ежедневно.

Сгъваем механизъм

Разгледайте и самия механизъм. Те обикновено са много здрави – не виждаме това като проблемна област – но някои са много по-прости от други. Ако използвате сгъваемия си електрически велосипед за пътуване до работното място, искате да е лесно. Последното нещо, което искате, е да се въртите с колелото си всяка сутрин и вечер!


ХАРАКТЕРИСТИКИ

Мощност

  • Мощност: По отношение на пълната мощност, изцяло електрическите велосипеди се оценяват според мощността на двигателя и варират от 250 вата при най-малките минибайкове до 1000 вата (които са доста редки). Не става въпрос само за скоростта, но и за това как моторът се справя с наклони. Някои 250- и 350-ватови машини ще ви осигурят максимален наклон, например 10°. Ако е по-стръмен от това, моторът може да не успее.
  • Напрежение: Тясно свързано с мощността е напрежението на батерията. Обикновено при сгъваемите електрически велосипеди това е 36 волта, въпреки че 48-волтовите модели не са необичайни. Отново, това е индикация за наличната мощност.

Пробег

Колко бързо ще използвате тази мощност – и следователно наличният пробег – зависи от две неща. Скоростта е една. Както при всяко превозно средство, колкото по-бързо се движите, толкова повече гориво изразходвате. Другото е дали ще изберете модел с дроселна клапа или педал-асистент (PAS).

Моделите с управление на газта нямат педали, а само опори за краката. Просто завъртате и тръгвате. Пробегът на повечето е ограничен до 20 или 30 км.

Моделите за подпомагане на педалите предоставят различни нива на помощ. Колкото повече енергия влагате, толкова по-малко енергия от батерията използвате, така че пробегтът може да достигне до 50 км.

Мотор

Позицията на мотора оказва влияние върху това как се кара колелото. Захранването на главината е обичайно за минибайковете, защото те нямат педали – те ви дърпат. Това всъщност не е недостатък, но може да отнеме известно време, за да свикнете с него. Пълноразмерните модели също могат да бъдат задвижвани от хъб, въпреки че много от тях използват коляново задвижване. Това се чувства по-естествено, защото прилага мощност по същия начин, по който го правите, когато въртите педалите.

Предавки

Скоростите не правят сгъваемия електрически велосипед по-бърз, но позволяват по-добро управление на наличната енергия по същия начин, по който сменяте скоростите на велосипед с педали, за да се справите с различни наклони. Някои сгъваеми електрически велосипеди нямат скорости. Други може да имат двойка (което ограничава тяхната ефективност по градските пътища), а някои имат комплекти предавки като стандартен шосеен велосипед, което им дава допълнителна гъвкавост.

Скорост

Много сгъваеми електрически велосипеди имат максимална скорост от около 30-35 километра в час, което не звучи особено бързо, но е доста по-бързо от обикновен велосипед, който вероятно би бил средно около 15-20 километра в час.

Спирачки

Ако се движите по-бързо, логично е да искате по-добри спирачки. Традиционните спирачки от тип шублер се намират на някои електрически велосипеди. Не предполагаме, че те са опасни, но дисковите спирачки обикновено предлагат повече мощност и по-добро усещане.

Рамка

Размерите на рамката обикновено са насочени към „средния“ размер колоездач, така че ако сте особено висок или нисък, това е нещо, което си струва да проверите. Какъвто и да е вашият ръст, вие ще искате някаква възможност за регулиране на височината на седалката, за да се чувствате удобно.

Трябва също така да проверите максималното тегло за колоездача. Някои сгъваеми електрически велосипеди са проектирани да издържат само 100 кг, но 200 кг в никакъв случай не е необичайно.

Окачване

Предлага се разнообразие от видове окачване. Електрическите минибайкове обикновено нямат такива, но те прекарват живота си по градските улици, така че не е важно. В другия край на скалата, сгъваемите електрически планински велосипеди имат предно и задно окачване, за да се справят с различни терени.

Екстри

Светлините често са включени (макар и не винаги). Индикатор за заряд на батерията е друга полезна екстра. Също така не е необичайно да намерите USB порт, за да можете да зареждате смартфона си, докато карате. Няколко модела имат многофункционални бордови компютри, които могат да предоставят всякакви данни за скоростта и пробега.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Въпрос: Кое е по-важно за батериите за електрически велосипеди, волтове (V) или ампер-часове (Ah)?
Отговор: И двете са еднакво важни, но ви казват различни неща.

Първо, имате нужда от определено количество волтове за захранване на двигателя (технически волтовете измерват електродвижещата сила). Така че, ако имате 350-ватов двигател и спецификацията изисква 36-волтова батерия, не можете да използвате 24- или 48-волтова батерия. Трябва да е 36 волта.

Ампер-часовете могат да се разглеждат като гориво. Колкото повече ампер-часове, толкова по-дълго ще работи велосипедът между зарежданията, но повече ампер-часове означават по-висока цена. Така че 36-волтова, 8-ампер-час батерия и 36-волтова, 10-ампер-час батерия ще захранват един и същ сгъваем електрически велосипед, но последният ще ви поддържа по-дълго.

Въпрос: Какво е регенеративно спиране и струва ли си да го имам на моя сгъваем електрически велосипед?
Отговор: Превозно средство в движение създава кинетична енергия. Когато натиснете спирачките, тази енергия се губи. Знаете, че се създава енергия, защото спирачките ви се загряват. Дори на велосипедите спирачките загряват малко. Регенеративното спиране събира тази енергия и я преобразува в заряд на батерията. Това е страхотна идея, но системата добавя обем и цена към превозното средство, а при електрическия велосипед ползите са малки. Някои машини от висок клас го използват, но все още не сме го виждали на сгъваем електрически велосипед. Технологията трябва да стане много по-ефективна, за да стане жизнеспособна.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2