Най-добрите слънцезащитни кремове

Слънцезащитни кремове

Независимо дали сте млади или стари, светли или тъмни, трябва да ползвате слънцезащитен крем, когато се излагате на слънце. Всъщност всеки, освен малките деца под шестмесечна възраст, трябва да ги ползва.

Защо слънцето е толкова важно? Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) ни казват, че ракът на кожата е най-честата форма на рак в света. Той е и една от най-предотвратимите форми на рак.

В допълнение към стоенето на сянка, слагане на шапка и слънчеви очила и носенето на облекло, което отблъсква UV лъчите, когато е възможно, CDC препоръчва да използвате слънцезащитен крем.

Всъщност хубавият тен не е толкова здравословен, колкото изглеждаше някога, а много потребители са станали по-съвестни за закупуване и прилагане на слънцезащитни продукти.

Но кой е най-добрият слънцезащитен крем за вас? Не всички формули са еднакви.

Вижте нашите любими слънцезащитни продукти. За да разберете повече на слънцезащитните препарати, моля, продължете да четете.

Изборът на подходящия слънцезащитен фактор (SPF)

Когато прегледате бутилка слънцезащитен крем, едно от първите неща, които ще забележите, е „SPF“, изписано на етикета. SPF означава “фактор за защита от слънцето” и е от жизненоважно значение да сте наясно кой SPF поставяте върху кожата си.

SPF 15 предпазва кожата от приблизително 93% от слънчевите лъчи.

SPF 30 предпазва кожата от около 97% от вредните лъчи на слънцето.

SPF 100 предпазва кожата от около 99% от слънчевите лъчи.

Няма слънцезащитни продукти, които да ви предпазват от 100% от слънчевите лъчи.

SPF не е единственият важен фактор, който трябва да се има предвид при избора на слънцезащитен крем. Вероятно по-важно е дали лосионът или кремът, който сте избрали, предлага пълна защита на спектъра, известна също като широкоспектърна защита.

Вижте следващия раздел, за да научите повече за UVA лъчи, UVB лъчи и защо се нуждаете от слънцезащитен крем с пълен спектър, за да ви предпази и от двете.

UVA лъчи и UVB лъчи

Най-добрите слънцезащитни продукти ви предпазват от UVA лъчи и UVB лъчи, които са вредни за здравето и присъстват постоянно в нашата атмосфера. Интересно е, че резултатът от излагането на UVA може да бъде малко по-различен от този на UVB.

UVA лъчи

Атмосферата е плътна с UVA лъчи, а излагането на обикновения човек през целия живот е огромно. Излагането на UVA лъчи застарява кожата и може да причини или допринесе за развитието на рак на кожата. UVA лъчите могат да достигнат до човешката кожа през стъклото, така че не сте в безопасност от тях, когато седите вътре в колата си или до прозореца.

UVB лъчи

UVB лъчите причиняват слънчево изгаряне и са силно свързани с развитието на рак на кожата. Тези лъчи са най-силни между ранните пролетни месеци и средата на есента. Смята се, че те не проникват през стъклото или представляват опасност за някой, който седи в колата или вкъщи. Въпреки това, тези, причиняващи рак лъчи присъстват навън през цялата година. Поради тази причина е разумно да се носи слънцезащитен крем, дори когато не е горещо навън.

Слънцезащитна устойчивост на вода

Преди няколко години FDA премахна „водоустойчивия“ етикет върху слънцезащитните бутилки. Вместо това, водоустойчивият слънцезащитен крем е класифициран по един от следните начини.

Устойчив на вода в продължение на 40 минути.

Устойчив на вода в продължение на 80 минути.

Ако ще се потите или плувате, носете водоустойчив слънцезащитен крем. Не всички слънцезащитни продукти са водоустойчиви, така че е много важно да обърнете внимание на етикета.

Ако носите слънцезащитен крем, който не е водоустойчив в басейна, например, може да се окажете с неприятно изгаряне, преди да забележите какво се случва с кожата ви.

Слънцезащитен крем и тип кожа

Дори ако знаете SPF и степента на водоустойчивост, която искате, все още имате някои решения, за да определите кой тип слънцезащитен крем е най-добър за вас.

Възрастна кожа

Някои възрастни хора правят грешката да приемат, че вече не се нуждаят от слънцезащитни продукти. Това просто не е вярно. Излагането на ултравиолетови лъчи на всяка възраст може да увеличи риска от рак на кожата, бръчки и други увреждания.

Склонн към акне кожа

За тези, които са склонни да страдат от акне, помислете за слънцезащитен гел без аромат. Гелът съдържа алкохол, който може да има по-малка вероятност да запуши порите ви, отколкото крем. Ако обаче понастоящем сте подложени на лечение от акне, може да предпочетете лек лосион или крем, за да избегнете прекомерно изсушаване.

Тъмна кожа

Ако имате тъмна кожа, потърсете продукт, който се разтрива напълно, така че да не изглеждате оцветени в бяло. И не правете грешката да предположите, че не се нуждаете от слънцезащитен крем, защото кожата ви е тъмна; всички хора са уязвими към рак на кожата и затова се нуждаят от слънцезащитен крем.

Суха кожа

Ако имате суха кожа, помислете за слънцезащитен крем, който съдържа ланолин или масло. Много от тях ще бъдат пуснати на пазара като кремове или лосиони.

Млада кожа

Бебетата на възраст под шест месеца не трябва да носят слънцезащитни продукти. Вместо това, те трябва да се държат на сянка. Но щом едно дете навърши тази възраст, то определено трябва да носи слънцезащитен крем. Някои родители избират да избягват съставки, които се славят като „хормонални прекъсвачи“ като ретинил палмитат и оксибензон. Вместо това, тези родители се концентрират върху използването на формули, които съдържат по-голяма концентрация на титанов диоксид или цинков оксид.

Съвети

Слънцезащитният крем с висок SPF фактор трябва да се нанася също толкова често, колкото и слънцезащитните средства с по-нисък SPF. Не предполагайте, че слънцезащитните ви средства със SPF 100 ще ви предпазят за повече часове от бутилка SPF 30; няма.

Бебета на възраст под шест месеца трябва да се държат извън слънцето. Слънцезащитните продукти не се считат за безопасна опция за бебета.

Намерете формула, предназначена специално за деца. Ако търсите слънцезащитен крем за децата си, проверете списъка със съставките за титанов диоксид и цинков оксид, които се считат за по-малко дразнещи за младата кожа.

Избягвайте да съхранявате слънцезащитните си продукти навсякъде, където е горещо. Излагането на силна топлина може да разруши съставките в лосиона, правейки го неефективно. Не го съхранявайте в колата или гаража си. Вместо това дръжте слънцезащитния си продукт на хладно и сухо място.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите слънцезащитни препарати – кремове и лосиони за деца и възрастни. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Покриващ слънцезащитен BB крем SPF-30 Цвят: светъл – Mineral skin perfector Health and Beauty Dead Sea Minerals 80ml

5-22 - Най-добрите слънцезащитни кремове - Козметика

Покриващ, овлажняващ и слънцезащитен крем SPF 30, който съдържа естествени оцветяващи съставки, които покриват дисхромиите и порите на кожата и несъвършенствата. Не е мазен и хидратира кожата. Обогатен с Алое вера поради нейните успокояващи свойства, витамин Е и активни минерали от Мъртво море. Осигурява перфектно покритие на несъвършенствата на кожата, придавайки естествен и матов вид. Един иновативен продукт за жени и мъже от всички възрасти.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Флуид за лице La Roche Posay ANTHELIOS UV-MUNE 400 SPF 50+, 50 мл

Res 871bb6f069877473cc02839a34e40991 - Най-добрите слънцезащитни кремове - Козметика

Слънцезащитен двуфазен лосион Sun Like, С хиалуронова киселина и Beta Carotene, Spf 50, 200мл

Res F52f976870fc7f6b4baaadb629e6f9bc - Най-добрите слънцезащитни кремове - Козметика

Спрей La Roche-Posay Anthelios XL, Невидим, SPF 50, 75 мл

Res Ea8a8a4808faece96128da5895e702ae - Най-добрите слънцезащитни кремове - Козметика

Спрей La Roche Posay ANTHELIOS, Невидим, Без парфюм, За тяло, SPF 50+, 200 мл

Res B3605235e2ea4d796f1c058eec79cd93 - Най-добрите слънцезащитни кремове - Козметика

Слънцезащитен спрей Bioderma Photoderm Max SPF 50+, За чувствителна кожа, 200 мл

Res 6303076bc4a62f3031630c852214f77e - Най-добрите слънцезащитни кремове - Козметика

Слънцезащитен спрей Avene SPF 50+ За чувствителна кожа, 200 мл

Res 455f147880d701078dc89fc4ef058d6f - Най-добрите слънцезащитни кремове - Козметика

Слънцезащитен спрей Nivea Sun Protect & Refresh SPF 30, 200 мл

Res Bc43ea15f920ae81ba76dba9203692e1 - Най-добрите слънцезащитни кремове - Козметика

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2