Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби

Комплекти за избелване на зъби

Блестящи, бели, здрави зъби: всеки иска това. Докато преди няколко години посещението при зъболекаря беше единственият начин да избелите зъбите си, днес има стотици избелващи методи на пазара за домашна употреба.

С толкова много избелващи опции на рафтовете, как да се отделят тези, които наистина вършат работа? Как да намерите най-добрия комплект за избелване на зъбите, за да възстановите заслепяващата си усмивка?

Ако сте готови да закупите комплект за избелване на зъбите, разгледайте любимите ни в списъка с продукти по-долу.

Но ако искате да научите повече за избелването на зъбите като цяло, включително как да намерите подходящия комплект за вас, прочетете тази информация.

Защо зъбите пожълтяват?

Жълтата или обезцветена усмивка е често срещан проблем. Има две основни причини, поради които зъбите променят цвета си – петна и възраст. Други причини за пожълтяване, кафеникавост или сивкави зъби включват генетика, някои лекарства, прекомерен флуорид, счупване на зъбите, травма на зъбите или кариес.

Петна

Вашите зъби имат твърдо външно покритие от емайл и този емайл е предразположен към оцветяване. Кафе, чай, червено вино, газирани напитки и цигарен дим са най-често срещаните виновници, въпреки че други тъмни или кисели храни също могат да обезцветят зъбите с течение на времето. За щастие, повърхностните петна са най-лесната промяна в цвета, която се оправя.

Възраст

Процесът на стареене уврежда зъбния ви емайл. Това позволява вътрешният слой на дентина – твърдия материал, който е обграден и предпазващ пулпа и корена на всеки зъб – да се прояви.

Дентинът обикновено е жълт или кафяв, така че емайлът ви изтънява и откритият дентин предизвиква появата на обезцветени зъби. За съжаление, дентинът не може да бъде избелен.

Все още можете да подобрите външния вид на зъбите чрез премахване на петна и изсветляващ емайл, но не можете да промените цвета на дентина.

Стоматолозите често препоръчват фасети или корони в случаите, когато обезцветяването е крайно.

Какви видове продукти за избелване на зъбите в домашни условия са налични?

Ако искате да избелите зъбите си у дома, имате много възможности.

Видове средства за избелване на зъбите

Избелващи пасти за зъби

Избелващите пасти за зъби имат леки абразиви, които изчистват повърхностните петна. Техните резултати са минимални, но те могат да премахнат минималното оцветяване.

Избелващи гелове

Избелващите гелове са трудни за нанасяне, но ако се използват внимателно, те могат да бъдат доста ефективни.

Избелващи ленти

Избелващите ленти са удобни и лесни за употреба. Те могат да избелят зъбите с два до четири нюанса, ако се използват редовно и прецизно.

Избелващи комплекти

Избелващите комплекти са пристивки, които се пълнят с лек водороден пероксиден гел и след това се прилагат към зъбите за определен период от време, обикновено 20 минути до един час на сесия. Можете да постигнете добри резултати при комплектите за избелване на зъбите, като често премахвате петна и избелвате зъбите до четири или повече нюанса.

Избелващи води за уста

Избелващите води за уста съдържат малко количество водороден пероксид. Те също така дават минимални резултати, но са добър начин за поддържане на избелването на зъбите.

LED светлини

LED светлини, особено сините светлини, понякога се използват заедно с комплекти за избелване на зъбите. Въпреки че има известни противоречия относно ефективността на LED светлината, защитниците твърдят, че това прави избелването с пероксид по-бързо и по-ефективно.

Професионално избелване на зъбите

Повечето стоматолози предлагат разнообразие от услуги за избелване на зъбите. Процедурите в кабинета обикновено използват по-силен пероксид, отколкото домашни комплекти, а зъболекарите също могат да използват ултравиолетова светлина или лазери за по-нататъшно избелване. Вашият стоматолог може също да създаде персонални избелители за домашна употреба.

Професионалните процедури за избелване са много ефективни, а някои са много по-бързи от домашните процедури. Въпреки това, те обикновено са доста скъпи, и вашата стоматологична застраховка няма да ги покрие, тъй като избелването обикновено се счита за козметична процедура.

Трябва ли някои хора да избягват комплекти за избелване на зъбите?

Докато повечето хора могат безопасно да използват домашни комплекти за избелване на зъбите и да постигнат задоволителни резултати, тези продукти не са за всеки.

Ако имате заболяване на венците, като гингивит или периодонтит, открити зъбни корени, напукани зъби или нелекувани кухини, използването на избелващи комплекти може да причини допълнително увреждане или чувствителност.

Ако зъбният ви емайл е вече тънък, зъболекарят вероятно ще ви посъветва да не избелвате зъбите си.

Ако зъбите ви са силно потъмнели, вероятно няма да постигнете желаните резултати от комплекта за избелване на зъбите. Вашият стоматолог може да предложи по-дълготрайни и ефективни възможности.

Бременните или кърмещите жени не трябва да използват продукти за избелване на зъбите. Децата не трябва да използват избелващи вещества, съдържащи пероксид.

Съвети за използване на комплекта за избелване на зъбите

Въпреки че винаги следва да спазвате указанията на производителя или инструкциите на вашия зъболекар, тези общи указания ще ви помогнат да постигнете най-добри резултати.

Четкайте и почиствайте зъбите си преди да използвате комплекта за избелване на зъбите.

Уверете се, че подложките на комплекта са сухи, преди да ги напълните с разтвора и никога не препълвайте контейнерите.

Ако прилагате гел директно върху зъбите си, използвайте четка и внимателно покрийте всички открити повърхности. Пазете гела от венците.

Ако използвате ленти или комплект за избелване, уверете се, че пероксидът е в пълен контакт със зъбите ви, в противен случай ще получите петнисти резултати.

Избършете всеки гел, който изтича върху венците.

Оставете избелващия гел само за препоръчителния период от време. Продължаването няма да ви даде по-добри резултати и може да причини чувствителност или повреда на зъбите.

Изплакнете добре устата си след края на лечението.

Не яжте и не пийте половин час след лечението.

Избягвайте продуктите, които причиняват зъбни петна, като вино, газирани напитки, кафе, чай, цигари и цитрусови плодове най-малко два дни след лечението.

Зъбите ви ще бъдат по-податливи на оцветяване през първите няколко дни след избелване, така че избягвайте тези продукти през това време.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите комлекти за избелване на зъби. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Комплект за избелване на зъби Zoom in-office, Philips

Res B86375b822b7da2e8122d075f5360387 - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Комплект от 40 лепенки Crest 3D White Professional Effects, Професионален комплект за избелване на зъби, 20 дни лечение – 20 пликчета

Res 1fba3cdd069879cfb0a1da6df333294b - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Комплект от 40 лепенки Crest 3D White Professional Effects,  Професионален комплект за избелване на зъби, 20 дни лечение – 20 пликчета
В случай, че искате безупречна усмивка, бяла и красива, у дома, ние можем да ви помогнем.

Не е нужно да плащате за професионално лазерно избелване в стоматологичен кабинет. Лечението Crest 3D White Whitestrips Professional Effect ви гарантира същия ефект , а разликата се усеща в джоба ви.

  • Пакетът съдържа 20 плика – 40 лепенки (20 за горната арка и 20 за долната)
  • Пълно лечение за 20 дни .
  • С подобрена система за закрепване на пластир, прилагайте ежедневно за 30 минути .
  • 10% концентрация на водороден прекис.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Избелващо лечение у дома Philips Zoom NiteWhite 22%, 3 спринцовки, 9 нанасяния

Res 68b688894b42462c9b35d402a16bf50e - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Професионално избелващо лечение в домашни условия
3 спринцовки
9 приложения
в различни концентрации
Усмивката ви може да бъде видимо по-бяла
С Philips Zoom NiteWhite вашата усмивка може да бъде видимо по-бяла, бързо и с максимални резултати за седмица или две.

Избелване в домашни условия по ваш график
Zoom NiteWhite ви позволява да избелите зъбите си, когато е най-удобно за вас. Просто трябва да носите лъжичките за отпечатъци един или два часа на ден или цяла нощ, в зависимост от формулата, препоръчана от вашия зъболекар. И не се притеснявайте, ако пропуснете ден. Можете да стартирате и спирате програмата за избелване според натоварения си график.


Комплект за избелване на зъби, Професионален, С ускорител за избелване Wireless 32 Led, 3 режима на работа и молива с гел 4 PAP+, Без пероксид

Res 163d821129a4574fc89b972e1dc8a1c3 - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Комплект Ленти за избелване на зъби с активен въглен, Без пероксид, NeoSimply, 14 сашета

Res 294f9c26fd44a346cfbe8ea4da249267 - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Комплект за професионално избелване на зъби Shine, Безжичен

Res 23d99c502f13638290d0216e005f1bc5 - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Комплект от 40 лепенки Crest 3D White Professional Effects, Професионален комплект за избелване на зъби, 20 дни лечение – 20 пликчета

Res 1fba3cdd069879cfb0a1da6df333294b - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

<<Провери цена>>


Молив за избелване на зъби

Res 18ad5527063434c3b8635ab417299de7 - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

С този уред можете да избелите зъбите си с до 8 нюанса само за 2 минути на ден, без посещения при зъболекар, просто, на намалена цена. Използван дори от зъболекари по целия свят, моливът за избелване на зъби, ГМО, избелва зъбите и премахва петна, причинени от кафе, тютюнопушене и нездравословно хранене. Разликата ще се види след всяка употреба.

<<Провери цена>>


Комплект от 10 х избелващи ленти за зъби, Crest, Professional Effects Luxe Whitestrips

Res F8224ebfb8f5f86bf6903c812f71e43c - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

<<Провери цена>>


Вижте още предложения за комплекти за избелване на зъби ТУК


Може би ще ви хареса
UA-143862804-2