Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби

Комплекти за избелване на зъби

Блестящи, бели, здрави зъби: всеки иска това. Докато преди няколко години посещението при зъболекаря беше единственият начин да избелите зъбите си, днес има стотици избелващи методи на пазара за домашна употреба.

С толкова много избелващи опции на рафтовете, как да се отделят тези, които наистина вършат работа? Как да намерите най-добрия комплект за избелване на зъбите, за да възстановите заслепяващата си усмивка?

Ако сте готови да закупите комплект за избелване на зъбите, разгледайте любимите ни в списъка с продукти по-долу.

Но ако искате да научите повече за избелването на зъбите като цяло, включително как да намерите подходящия комплект за вас, прочетете тази информация.

Защо зъбите пожълтяват?

Жълтата или обезцветена усмивка е често срещан проблем. Има две основни причини, поради които зъбите променят цвета си – петна и възраст. Други причини за пожълтяване, кафеникавост или сивкави зъби включват генетика, някои лекарства, прекомерен флуорид, счупване на зъбите, травма на зъбите или кариес.

Петна

Вашите зъби имат твърдо външно покритие от емайл и този емайл е предразположен към оцветяване. Кафе, чай, червено вино, газирани напитки и цигарен дим са най-често срещаните виновници, въпреки че други тъмни или кисели храни също могат да обезцветят зъбите с течение на времето. За щастие, повърхностните петна са най-лесната промяна в цвета, която се оправя.

Възраст

Процесът на стареене уврежда зъбния ви емайл. Това позволява вътрешният слой на дентина – твърдия материал, който е обграден и предпазващ пулпа и корена на всеки зъб – да се прояви.

Дентинът обикновено е жълт или кафяв, така че емайлът ви изтънява и откритият дентин предизвиква появата на обезцветени зъби. За съжаление, дентинът не може да бъде избелен.

Все още можете да подобрите външния вид на зъбите чрез премахване на петна и изсветляващ емайл, но не можете да промените цвета на дентина.

Стоматолозите често препоръчват фасети или корони в случаите, когато обезцветяването е крайно.

Какви видове продукти за избелване на зъбите в домашни условия са налични?

Ако искате да избелите зъбите си у дома, имате много възможности.

Видове средства за избелване на зъбите

Избелващи пасти за зъби

Избелващите пасти за зъби имат леки абразиви, които изчистват повърхностните петна. Техните резултати са минимални, но те могат да премахнат минималното оцветяване.

Избелващи гелове

Избелващите гелове са трудни за нанасяне, но ако се използват внимателно, те могат да бъдат доста ефективни.

Избелващи ленти

Избелващите ленти са удобни и лесни за употреба. Те могат да избелят зъбите с два до четири нюанса, ако се използват редовно и прецизно.

Избелващи комплекти

Избелващите комплекти са пристивки, които се пълнят с лек водороден пероксиден гел и след това се прилагат към зъбите за определен период от време, обикновено 20 минути до един час на сесия. Можете да постигнете добри резултати при комплектите за избелване на зъбите, като често премахвате петна и избелвате зъбите до четири или повече нюанса.

Избелващи води за уста

Избелващите води за уста съдържат малко количество водороден пероксид. Те също така дават минимални резултати, но са добър начин за поддържане на избелването на зъбите.

LED светлини

LED светлини, особено сините светлини, понякога се използват заедно с комплекти за избелване на зъбите. Въпреки че има известни противоречия относно ефективността на LED светлината, защитниците твърдят, че това прави избелването с пероксид по-бързо и по-ефективно.

Професионално избелване на зъбите

Повечето стоматолози предлагат разнообразие от услуги за избелване на зъбите. Процедурите в кабинета обикновено използват по-силен пероксид, отколкото домашни комплекти, а зъболекарите също могат да използват ултравиолетова светлина или лазери за по-нататъшно избелване. Вашият стоматолог може също да създаде персонални избелители за домашна употреба.

Професионалните процедури за избелване са много ефективни, а някои са много по-бързи от домашните процедури. Въпреки това, те обикновено са доста скъпи, и вашата стоматологична застраховка няма да ги покрие, тъй като избелването обикновено се счита за козметична процедура.

Трябва ли някои хора да избягват комплекти за избелване на зъбите?

Докато повечето хора могат безопасно да използват домашни комплекти за избелване на зъбите и да постигнат задоволителни резултати, тези продукти не са за всеки.

Ако имате заболяване на венците, като гингивит или периодонтит, открити зъбни корени, напукани зъби или нелекувани кухини, използването на избелващи комплекти може да причини допълнително увреждане или чувствителност.

Ако зъбният ви емайл е вече тънък, зъболекарят вероятно ще ви посъветва да не избелвате зъбите си.

Ако зъбите ви са силно потъмнели, вероятно няма да постигнете желаните резултати от комплекта за избелване на зъбите. Вашият стоматолог може да предложи по-дълготрайни и ефективни възможности.

Бременните или кърмещите жени не трябва да използват продукти за избелване на зъбите. Децата не трябва да използват избелващи вещества, съдържащи пероксид.

Съвети за използване на комплекта за избелване на зъбите

Въпреки че винаги следва да спазвате указанията на производителя или инструкциите на вашия зъболекар, тези общи указания ще ви помогнат да постигнете най-добри резултати.

Четкайте и почиствайте зъбите си преди да използвате комплекта за избелване на зъбите.

Уверете се, че подложките на комплекта са сухи, преди да ги напълните с разтвора и никога не препълвайте контейнерите.

Ако прилагате гел директно върху зъбите си, използвайте четка и внимателно покрийте всички открити повърхности. Пазете гела от венците.

Ако използвате ленти или комплект за избелване, уверете се, че пероксидът е в пълен контакт със зъбите ви, в противен случай ще получите петнисти резултати.

Избършете всеки гел, който изтича върху венците.

Оставете избелващия гел само за препоръчителния период от време. Продължаването няма да ви даде по-добри резултати и може да причини чувствителност или повреда на зъбите.

Изплакнете добре устата си след края на лечението.

Не яжте и не пийте половин час след лечението.

Избягвайте продуктите, които причиняват зъбни петна, като вино, газирани напитки, кафе, чай, цигари и цитрусови плодове най-малко два дни след лечението.

Зъбите ви ще бъдат по-податливи на оцветяване през първите няколко дни след избелване, така че избягвайте тези продукти през това време.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите комлекти за избелване на зъби. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.


Комплект за избелване на зъби Star Smile, Мента

2-14 - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Светлината от лампата за избелване на зъби имитира СТОМАТОЛОГИЧНИТЕ апарати;

Видимо по-бели зъби още след първия ден;

В контакт с гела се постига професионален ефект с 5-7 пъти по-бели зъби след редовна употреба;

Само за 20-30 мин. на ден у дома докато гледате телевизия или сърфирате в интернет;

Кърпичките за зъби заместват почистването на зъби преди избелване, ако нямате възможност да ги почистите с четка;

ЛЕСЕН, УДОБЕН и БЕЗОПАСЕН за употреба навсякъде и по всяко време.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


USB Mobile избелване на зъби STAR SMILE – комплект 4 части

4-13 - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Иновативен и силно ефикасен продукт за избелване на зъби с директно захранване от мобилното ви устройство.

Живот на лампата – 12 месеца

за 15 минути премахва петната по силно оцветени зъби

непредизвиква чувствителност на зъбите

не дразни венците

запазва целостта на пломби

изключително безопасен

без батерии – ДИРЕКТНО ЗАХРАНЕН ОТ МОБИЛНОТО ВИ УСТРОЙСТВО

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Комплект за избелване на зъби Opalescence PF, диня, спринцовки 8 x 1,2 ml, 16% карбамиден пероксид (паста за зъби, включена в кутията)

Res 6017afa4f07c0f9e6c8acdf2a50e7a4f - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Комплект за избелване на зъби Opalescence, спринцовки 8 x 1,2 ml, Карбамиден пероксид

Res 4d656252be43042f483173cab0d72d35 - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Комплект за избелване на зъби Opalescence PF, спринцовки 4x 1,2 мл.

Res F65f39be0e5fb24b45f7c9bb89a2c04a - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

Професионален уред за избелване на зъби InnovaGoods, Бял

Res Ad608a694cee52adae5a40ed12afd01f - Най-добрите средства (комплекти) за избелване на зъби - Здраве

You might also like
UA-143862804-2