Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети

Художниците не трябва да се страхуват от грешки, защото сгушен в дръзновението е мястото, където намирате блясък. Таблетът за рисуване е инструмент, който насърчава безстрашния подход към творчеството. Най -добрите модели не само улавят момента, но позволяват на художника без усилия да изтрие вдъхновени щрихи, които не са се получили добре.

Удобният безжичен стилус и високочувствителната повърхност, чувствителна към натиск, са два основни елемента, от които се нуждаете, за да сте доволни от таблета си за рисуване. Високата разделителна способност, обширността на цветовете и абсолютното позициониране също се нареждат високо сред желаните характеристики. Освен това ще ви е необходим софтуер, който може да се възползва напълно от всички функции, които таблетът ви за рисуване може да предложи.Ако искате да закупите таблет за рисуване сега, ние сме избрали няколко страхотни предложения за вас.

Ние обаче предоставяме и малко по-задълбочено изучаване на това, което прави някои таблети за рисуване по-добри от другите. Ако желаете да научите повече, прочетете нашето ревю по-надолу в статията


Графичен таблет Wacom Cintiq Pro 24 Touch

Res A62c0ba9233894d947096a672e2fd1d3 - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Графичен таблет HUION Inspiroy H610Pro v2

Graficen Tablet Huion Inspiroy H610pro V2 Image 6053372dce06f 800x800 - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

<<Провери цена>>


Графичен дисплей таблет HUION Kamvas Pro

Res Fc98ff92293cc553957483aa1c036799 - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Графичен таблет XP-PEN Artist 12 Pro, 11.6″ FHD, TILT, 8192 нива на натиск, Включва Artrage 5, Ръкавица, 8 резервни върха

Res 837c966b53df897e655f1511c7506b13 - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Графичен таблет HUION Inspiroy H610Pro v2

Graficen Tablet Huion Inspiroy H610pro V2 Image 6053372dce06f 800x800 - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

<<Провери цена>>


Графичен таблет Wacom Cintiq 16

Res 3d18a3258a03b806e4201378d13b0524 - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Графичен таблет Wacom Intuos Pro Paper M, North

Res A50482ef6c3200cbfd4878e23eff4913 - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Графичен дисплей таблет HUION Kamvas Pro 13

Res 493dc14ea6b6125255b5a2fec1f063bc - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Графичен таблет Wacom One 13

Res 24cef17a8830b16fd166e63906028cf5 - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

Графичен таблет XP-PEN Artist 15.6″ Pro, Display FHD, TILT, 8192 нива на натиск, Включва Stand, Artrage 5, Ръкавица, 8 резервни върха

Res 9fc1d7e78876e57787ca4cf9eb29633d - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

Вижте още предложения за графични таблети ТУК и ТУК


ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ТАБЛЕТИТЕ ЗА РИСУВАНЕ

Стилус

Стилусът или химикалката е ключов компонент на таблета за рисуване. Някои химикалки са свързани към таблета; други са безжични. Винаги ще знаете къде се намира вашия кабелен стилус, но безжичната писалка пък ви дава далеч по-голяма гъвкавост при движение.

Някои стилуси работят с батерии, докато кабелните стилуси могат да се захранват от самия таблет. Въпреки че писалката с батерия може да предостави още няколко функции, стилусът без батерия е по-лек и по-лесен за използване.

Бутони за бърз достъп

Това са физически бутони, разположени на рамката около екрана. Различните модели таблети за рисуване предлагат разнообразни конфигурации на бутони за бърз достъп.

Помислете как планирате да използвате таблета за рисуване, след това потърсете дизайни на бутони, които могат да ви помогнат да работите ефективно.

Цветове

Най -добрите таблети могат да показват поне 16,7 милиона цвята, като най -скъпите могат да се похвалят с 1,07 милиарда. Таблетите с по-ниско качество предлагат по-малък максимален брой цветове, но са необходими поне 16,7 милиона за създаване на прецизна графика. Ако не създавате документи или чертежи, които изискват такова ниво на точност, можете да изберете таблет за рисуване с малко по -малък брой цветове.

Свързване

Съвременните таблети за рисуване предлагат разнообразни възможности за свързване. USB кабелът е най -често срещаният метод за свързване с компютър, но някои устройства предлагат и WiFi, Bluetooth и HDMI връзка.

Чувствителност към натиск

За да осигури реалистична интерпретация на работата на художника, таблетът за рисуване трябва да може да прави разлика между лек и силен натиск от пръсти или химикалка.

Повечето таблети за рисуване могат да различат 1024 нива на налягане. Някои могат да определят до 2048 различни нива. Освен това не всички таблети разпознават докосването с пръсти; някои изискват химикалка.

Ако искате възможност за докосване, уверете се, че избраният от вас таблет включва тази функция.

Резолюция

Разделителната способност на графичния таблет е малко по -различна от разделителната способност на компютърен екран или телевизор. Таблетите се оценяват в редове на инч или LPI. Колкото по -високо е измерването на LPI, толкова по -добра резолюция ще има таблетът. Разделителната способност за някои таблети ще бъде оценена в точки на инч, по -скоро като разделителна способност на телевизионния екран.

Размер

Таблетите за рисуване се предлагат в много размери. По -малките таблети са предназначени за преносимост, което означава, че е лесно за артистите да ги носят навсякъде. По -големите таблети са предназначени за използване на настолен компютър. Ако имате студио, където вършите много работа, голям, стационарен таблет може да бъде хубав вариант.

Best Drawing Tablets Thumbnail - Най-добрите таблети за рисуване / графични таблети - Техника

ВИДОВЕ ТАБЛЕТИ ЗА РИСУВАНЕ

Таблетите за рисуване се различават от универсалните таблети като iPad, Kindle Fire и Samsung Galaxy Tabs. Разбира се, можете да изтеглите приложение, което ви позволява да рисувате на iPad, но таблетът за рисуване е проектиран специално за изкуство. Той предлага обширен набор от инструменти и функции за рисуване – много повече, отколкото бихте намерили в приложение за рисуване.

По -скъпите таблети за рисуване ви позволяват да рисувате директно на екрана на дисплея. По -евтините таблети за рисуване не предлагат дисплей. Вместо това, свържете тези таблети към компютър. Вие рисувате върху повърхността на графичния таблет и вашето изкуство се появява на екрана на компютъра. Тъй като гледате екрана на компютъра, а не повърхността за рисуване, тези видове таблети могат да бъдат малко неудобни за използване, докато не тренирате малко.

Други ключови различия при типовете таблети за рисуване включват чувствителност към натиск, цена, цветове на дисплея и разделителна способност на дисплея.

Таблети за рисуване за начинаещи

Повечето таблети за начинаещи струват по-малко от 200 лева. На това ниво те може да са по -подходящи като играчка за деца, отколкото като инструмент за сериозни художници. Можете обаче да намерите прилични таблети за художници на това ниво на цените.

Една от причините таблетите за начинаещи да струват по -малко е, че те обикновено предлагат чувствителност към слаб натиск. Те могат да бъдат ограничени до 512 или по -малко нива на чувствителност. При по-малко прецизни измервания на чувствителността, базовият таблет може да не даде най-реалистичните резултати.

Също така таблетите за начинаещи нямат вградени екрани; свързвате таблета за рисуване към компютър.

Таблети за рисуване от средно ниво

Таблетите от средно ниво предлагат максимална разделителна способност от 5 080 реда на инч.

Таблетите за рисуване от средно ниво разпознават поне 1024 нива на чувствителност към натиск.

Ще похарчите поне 150 лева за таблет от средно ниво, с максимална цена от около 700 лева.

Подобно на таблета за начинаещи, повечето таблети от средно ниво не включват дисплей; свързвате таблета към компютър. Но няколко таблета за рисуване на средно ниво предлагат дисплей, който ви позволява да рисувате директно върху дисплея. Те са склонни да се намират на по -високия край на ценовия диапазон.

Професионални таблети за рисуване

Таблетите за рисуване от професионално ниво трябва да могат да измерват 2048 нива на чувствителност към натиск. Те също така предлагат минимум 16,7 милиона индивидуални цвята на дисплея и минимална разделителна способност на екрана от 5000 реда на инч.

Професионалните таблети обикновено струват минимум 700-800 лева. Много по-вероятно е тези таблети да включват вграден дисплей, отколкото таблетите за начинаещи или за средно ниво. Индустриалните таблети за рисуване струват 3000 лева или повече.

Те могат да бъдат изработени така, че да издържат на тежки условия или да имат по -големи размери от други таблети за рисуване.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

В. Кои са най -добрите марки таблети за рисуване?
A. Wacom е най-известният производител на таблети за рисуване, предлагащ десетки модели. Няколко други марки, които си струва да бъдат разгледани, включват Huion, Turcom, Boogie Board и Ugee.

В. Какво се разбира под „абсолютно позициониране“ на таблет за рисуване?
А. „Абсолютно позициониране“ се отнася до точката на контакт на таблета за рисуване спрямо местоположението на екрана на компютъра. Когато таблет предлага абсолютно позициониране и стилусът е поставен в горния десен ъгъл, курсорът на монитора на компютъра се появява на същото място. От друга страна, компютърната мишка използва относително позициониране. Мишката може да бъде разположена в края на подложката на мишката, докато курсорът се появява навсякъде на екрана на компютъра.

В. Мога ли да купя допълнителни химикалки за моя таблет за рисуване?
О. Повечето производители предлагат допълнителни химикалки за закупуване. Също така трябва да можете да си купите допълнителни накрайници. Това са гумените точки, които влизат в контакт с повърхността за рисуване. С течение на времето накрайникът може да се износи или да се счупи. Можете сами да смените тази част с подходящите инструменти.


Подобно ревю: Най-добрите часовници с диаманти

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2