Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс)

Изглежда ли, че в колата ви никога няма достатъчно място за всичко, което искате да вземете на почивката си? Ако е така, може да се интересувате от закупуване на автобокс или таванен багажник.

Автобоксът се прикрепя към горната част на вашия автомобил, увеличавайки пространството ви за съхранение, като същевременно оставя много място в колата за пътници или повече багаж и оборудване.

Ако си купувате автобокс, важно е да разберете, че тези ценни допълнения към вашия автомобил не са еднакви. Ще намерите автобоксове с различни размери и от различни материали. Някои идват с няколко удобни функции; други са доста обикновени.Важно е да изберете автобокс, който да пасва не само на вашия автомобил, но и на вашия стил на почивка. И тук влизаме ние!
Ако сте готови да закупите автобокс, разгледайте нашите най-добри препоръки. За обща информация относно автобоксовете, моля, прочетете нашето ръководство за пазаруване на автобоксове по-надолу в статията.


Вижте всички предложения или изберете от нашата селекция по-долу


Автобокс Thule Force XT M TH635200, Двойно отваряне, 400 л

Res C4be1ba1bf6785f10fbcc22ebb2c9ee6 - Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс) - Аксесоари

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Провери цена


Автобокс Thule Motion XT M, Двойно отваряне, Сив титаниев гланц, 400 л

Res C8389e50b7cd806fa89882e7552b51b4 - Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс) - Аксесоари

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Провери цена


Автобокс Thule Motion XT L, Двустранно отваряне, Сив лак, 450 л

Res 33c6228986c16eb76bece49ad6d6ac66 - Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс) - Аксесоари

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Провери цена


Автобокс Thule Vector L , 430 л, 30 кг, Titan matte

Res Efdd40b45d93e335d3fbf460dd38ef84 - Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс) - Аксесоари

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Провери цена


Автобокс Perflex Bosphorus, 500л , Сив с ключалка

Res 9db176e045174ea2dd6afd07eb214420 - Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс) - Аксесоари

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Провери цена


Автобокс NEUMANN ADVENTURE 130

Res 0c21bad9487d4d1e69b53255c012279b - Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс) - Аксесоари

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Провери цена


Кутия за багаж Carbon Look 320L, 131 x 77 x 34

Res A4ccbe6a7ebd75e6b9a11e2ff38812e7 - Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс) - Аксесоари

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Провери цена


Автобокс Fabbri Nova 6503138, 430 л, 12.4 кг, 175x80x44 см

Res 3bdbf4dd032c1e0bb91f6108016a3fba - Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс) - Аксесоари

Автобокс Journey Perflex 420л черен с ключалка

Res 4344983e23dff83486694939cb4d352a - Най-добрите таванни багажници за кола (автобокс) - Аксесоари

Вижте още предложения за автобокс


КОЙ СЕ НУЖДА ОТ АВТОБОКС?

Ако пътувате много с кола, може да откриете, че автобоксът подобрява удоволствието ви от ваканцията.

Можете да поберете това, от което се нуждаете, без да се налага да се притеснявате за място в колата. А с добавеното място за съхранение можете да сведете до минимум всички страхове, които може да имате, за да оставите нещо важно у дома.

Ако пътуванията ви изискват голямо количество екипировка или имате голямо семейство с много багаж за настаняване, автобоксът е почти необходимост. Също така е добър вариант за хора с малко пространство в багажника.

ВИДОВЕ АВТОБОКС

Ако възнамерявате да закупите автобокс, ще трябва да избирате между спортен тип и обикновен таванен багажник за кола. Като алтернатива може да пожелаете да помислите за товарна чанта за покрив.

Спортни автобоксове

Спортните автобоксове са предназначени за превоз на спортно оборудване. Някои могат да поберат ски, гребла за каяк и други извънгабаритни уреди. Други, по-тесни кутии са предназначени за по-малко спортно или игрално оборудване. Ако използвате по-малък автобокс, все още може да имате място на покрива на колата си и за багажник за каяк или велосипед.

Поради своя дизайн, спортните автобоксове могат да попречат на отварянето на люка или багажника на някои превозни средства.

Кутии за багаж

Кутиите за багаж обикновено са по-къси от спортните автобоксове. Те са предназначени за държане на куфари и други предмети, които може да са обемисти, но не е задължително да са толкова дълги. Въпреки това някои кутии за багаж също могат да попречат на отварянето на заден люк.

Товарни чанти

Товарната чанта е подобна на автобокса, с изключение на това, че е мека и изработена от издръжлива, устойчива на атмосферни влияния материя. Товарните чанти са леки и по-лесни за премахване, когато не ги използвате. Товарните чанти обаче не са толкова издръжливи.

ЗАКРЕПВАНЕ НА АВТОБОКСА КЪМ ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

Почти всички автобоксове изискват колата да има напречни греди на покрива. Ако нямате такива греди, можете да си купите, но се уверете, че имате такива, към които ще се прикрепи правилно новия ви автобокс.

Автобоксовете се предлагат с монтажен хардуер. Но преди да купите, уверете се, че избрания от вас автобокс ще се свърже с напречната греда на покрива. Вашето превозно средство може да има квадратна, кръгла, фабрична или аеродинамична напречна греда.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА АВТОБОКСА – ЗА КАКВО ДА ВНИМАВАМЕ

Размер и обем

Повечето автобоксове се предлагат в малки, средни, големи, XL и XXL размери.

Малките, средните и големите автобоксове обикновено работят най-добре за багаж и други предмети с конвенционален размер.

XL и XXL автобоксовете обикновено са най-подходящи за извънгабаритно спортно оборудване.

Разликата между размерите на автобоксовете се свежда до обема, който се измерва в кубични фута или кубични метри. Повечето таванни багажници варират от 9 до 22 кубически фута (0,25 до 0,4 кубични метра). Очевидно, колкото повече кубични метра предлага един автобокс, толкова повече неща можете да поберете в него. Въпреки това, по-големите кутии също са по-тежки и създават по-голяма устойчивост на вятър за вашия автомобил.

Ограничение на теглото

Всеки автобокс има специфично ограничение на теглото, определено от производителя. Повечето автобоксове могат да побират между 50 и 100 килограма. Винаги проверявайте спецификациите на производителя, за да сте сигурни, че избраният от вас модел може да побере толкова, колкото ви е необходимо. Никога не превишавайте цитираното ограничение за тегло.

Улеснен достъп

Най-добрите автобоксове ви позволяват лесно да опаковате и разопаковате вашите артикули. За най-лесен достъп помислете за автобокс, който се отваря от двете страни.

Разход на гориво

Някои таванни багажници могат да повлияят на разхода на гориво на вашия автомобил, защото добавят тегло към превозното средство и увеличават съпротивлението на вятъра.

Ако се притеснявате за разхода на гориво, потърсете автобокс с наклонена предна част. Аеродинамичната, опростена форма може да помогне за намаляване на съпротивлението на вятъра.

Съвместимост с автомобил

Дори ако автобоксът е с правилния размер за вашите нужди, няма да ви помогне, ако е несъвместим с вашия автомобил.

Някои автобоксове са по-добри за определени типове превозни средства от други. Например, малките кутии са трудни за достъп отгоре на голямо превозно средство, докато един голям автобокс може да блокира задния люк на малко превозно средство.

Проверете препоръките на производителя, за да видите дали избраната от вас карго кутия ще работи с вашия конкретен автомобил.

Честота на използване

Ако пътувате често и се нуждаете от автобокс в колата си през повечето време, вероятно няма да се притеснявате много от трудната и бавна инсталация, защото ще го оставите на колата за продължителни периоди. В такъв сценарий основната ви грижа трябва да бъде колко лесно е да отваряте и затваряте кутията. Потърсете автобокс, който предлага отваряне с една ръка и остава отворен, след като го отключите.

Въпреки това, ако трябва да използвате своят товарен таванен багажник само няколко пъти годишно, несъмнено ще искате такъв, който е лесен за инсталиране и премахване. Товарните чанти често са добър вариант за рядко пътуващи, защото са леки и лесни за монтиране.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2