- Advertisement -

Най-добрите туристически раници

- Advertisement -

Туристически раници

Ако знанията ви за раници започват и свършват с раниците, които децата ви носят в училище, направихме това ръководство за пазаруване за вас.

Туристическите раници имат много различен дизайн от тези училищни раници, както и от обикновените, които носите в града. Опитайте се да носите раницата на детето си на сериозен поход и най-вероятно ще ви усетите разликите. Туристическата раница предлага здрави материали и много джобове за носене на малки и големи предмети. Те са проектирани да бъдат много регулируеми, така че раницата да може да пасва идеално на тялото ви за удобен туризъм.

Можете да разчитате на нашите съвети като свободни от пристрастия. Моля, продължете да четете това ръководство за пазаруване, за да научите повече за туристическите раници и да изберете най-доброто за вашите нужди.

Радвайте се на туристическата раница

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите туристически раници. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.


Раница High Peak Zenith 75+10

2-33 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Разработена туристическа раница с голям обем, вградено покривало за дъжд и H2O опция за поставяне на хидратираща система. Регулируемата носеща система осигурява перфектно приспособяване на гърба към раницата, а S-образната алуминиева рамка гарантира допълнителна стабилност. Презрамките са ергономични и дишащи със вграден, откачващ се гръден колан, който се регулира в четири посоки. За още по-голямо удобство, раницата е проектирана с три входа: главен – под капака и два фронтални, осигуряващи незабавен достъп към горната или долната камера.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Раница Ташев Mount 100+20 S+

3-32 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

S+ e специална версия на Маунт 100+20 с повишена функционалност. Много са “плюсовете” на Маунт Спешъл плюс. Създадохме я за тези от вас, които искат максимума комфорт, който можем да предложим при запазено все така много ниско тегло. ТАШЕВ Маунт 100+20 е туристическа раница с внушителен обем от 120 литра. Модела е създаден за дълги експедиции далеч от цивилизацията или за пътешествия, в които искате максимална независимост и затова ви трябват много екипировка и провизии. Много здрава, устойчива и стабилна, с нея, стига да искате, можете да носите 60 кг. багаж. Модела е с вграденото покривало за дъжд и допълнителен челен вход с цип. Така раницата става с 3 входа – 1.основния, отгоре под капака, 2.входа с цип за долната камера и 3. новия вход за бърз достъп до багажа, намиращ се в долната част на горната камера, който е по-труднодостъпен от основния вход, поради голямата височина на този 100-литров модел.

Освен това, раницата разполага и стри сгъваеми джоба. С тези екстри, както и с всички възможни места за фиксиране на багаж отвън, експедиционната раница Маунт 100+20 е най-големия и най-разработения модел за най-здравите гърбове. Специално за този модел, регулирането е с допълнителен модул за ефективност и при по-ниски ръстове/под 170см/: два допълнителни горни регулатори поемат горното регулиране за по-ниските ръстове. За тази цел изваждате раменните ленти от горните регулатори и ги монтирате на въпросните два допълнителни регулатора, намиращи се на аналогично място под носещия блок. Изработена изцяло от кордура и изпитана през годините, Маунт 100+20 е гарантирано много здрава и с дълъг живот  и то при запазено много ниско тегло.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Раница Deuter Futura Pro 40 SL

4-31 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

аниците от серията Futura са идеални за провеждане на дълги пешеходни преходи, неколкодневни преходи или виа ферата. Aircomfort вентилационна система гарантира първокласно пълно проветряване. Образувалият се влажен въздух лесно се разсейва в няколко различни посоки. Като резултат, потенето намалява с 25%. Здравата рамка със стоманен профил осигурява гъвкава, лека структура и изпъва мрежата. Окантени презрамки с меки уплътнения, обшити с материя 3D Air Mesh и заоблени ръбове за сигурен комфорт. Ергономичните уплътнения за кръста прилягат по-плътно и разпределят идеално теглото. Джоб на капака. Преден джоб. Два странични мрежести джоба. Вътрешен разделител. Отделение за мокри дрехи. Държач за щеки и пикел. Затягане на кръстния колан с издърпване напред. Странични компресионни ленти. Deuter-Ripstop 210: Този материал се познава по техническата си и лъскава повърхност, включваща много ripstop нишки. Тази лека и изключително здрава материя е напълно подходяща за производството на леки продукти. Най-високо PU покритие. Този високо технологичен материал се използва за производството на леки алпийски и трекинг модели. Deuter-Super-Polytex: Специална и висока 420 плътност на полиамида предлага висока износоустойчивост на тази материя. Тази висококачествена материя се използва за раниците от серията Guide и Travel. PU покритие.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Раница DLX Twinpeak Airflow, 45 л

Res E19362ed1dadc231fc72ca1e8dd6910c - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Trespass е един от най-успешните производители на дрехи във Великобритания. Компанията е основана през 1938 г. в Глазгоу, Шотландия, а през 2013 г. отваря 150-ия си магазин във Великобритания.
Детайли:

45-литрова раница за дейности на открито от серията DLX на шотландския производител Trespass.
Оборудвана е с каишка за щеки за дълъг преход или чук за катерене.
На гърба е снабдена със системата AIRFLOW за вентилация.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Туристическа раница Jack Wolfskin Moab Jam 30 Unisex, Dark Cobalt, One size

Res 41914d39df458853692b8a58b2660cd7 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Раница Outlander 85х40х30 см 600502, 80 L, Туристическа, 2 в 1 с отделяща се малка раница, Син

Res Bc043955c2403f06588f985e57de83a2 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Раница Trimm Pulse, 30 л, Lagoon/Orange

Res 89a95757874604499554268dbc26db23 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Раница Mil-Tec Assault II, сив

Res 416f6c579d65e59021009e96161428c6 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Туристическа раница vidaXL, 40 л, Черен/Син

Res 4f14f226bc2bc6f755f82c01722ff912 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Раница за хайкинг Salomon Out Night, 28+5 л, Тъмносив, Дамска

Res 2b85dd4bb95fe3b3c5db0b886d3c7fc9 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Раница ТАШЕВ Nomad 60+10, Черна/Синя

Res 38428df7701b01a05820bfb797480729 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Раница Camelbak M.U.L.E. Pro 14 л, Черен/Зелен

Res 180bc303fde9f537541c16c7b932fb74 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Раница Rossignol OPSIDE 35 литра, Черен

Res 44dffaedf03b679d12216ece4ae84134 - Най-добрите туристически раници - Туризъм

Ключът към успешното изкачване се състои в три аспекта на раницата. Уверете се, че намирате модел, който отговаря на вашите нужди в тези три области и ще получите най-доброто усещане.

Капацитет

Уверете се, че избраната от вас раница ще побере всички съоръжения, които трябва да вземете. Тази нужда може да варира от пътуване до пътуване, затова потърсете такава, която да побере най-голямото количество съоръжения, които трябва да вземете. Капацитетът варира в широки граници и трябва да направите някои проучвания за това, което ви трябва.

Комфорт

Никой не се радва на поход, когато презрамките на раницата се впиват в мускулите и кожата. Комфортът е от ключово значение. Ще носите багаж на гърба си, най-вероятно за продължителен период от време.

Характеристики

Помислете как обичате да се разхождате или да лагерувате, като например дали ще бъдете близо до вода или в студено време. Изберете туристическа раница, която ви дава възможност да се справите с тези условия. Характеристиките също варират от раница до раница, така че направете вашите изследвания на това, което мислите, че имате нужда и / или предпочитате да имате.

Капацитет на туристическите раници

Опитайте се да разберете капацитета на туристическата раница, от който се нуждаете, което представлява още едно предизвикателство за туристите. Пазарът предлага много различни туристически раници с различен капацитет – ще трябва да прекарате известно време, за да помислите как планирате да използвате раницата.

Когато търсите подходящия капацитет на раницата, помислете за вида на оборудването, което искате да носите, и дали ще се разхождате за един или за няколко дни.

Разберете, че различните производители на раници описват капацитета на раниците си при различни измервания. Някои използват литри, някои използват кубически сантиметра, а някои използват кубични метра.

Многодневни туристически раници

За няколкодневни къмпинги е добре да потърсите най-големите раници, които позволяват капацитет от 65 или повече литра.

Тези раници работят чудесно за зимни съоръжения, както и за палатки, храна и съоръжения за готвене, необходими за дълъг период къмпингуване.

Можете да използвате и този най-голям капацитет за специални уреди, като например инструменти за алпинизъм.

Двудневни туристически раници

За една раница, която ще вземете за къмпинг за един уикенд, ви е необходим обем от около 40 до 65 литра. Тези средни раници вършат работа за носене на малка палатка, заедно с други съоръжения, които ще са ви необходими за два дни. Може да се побере някаква прохладна метеорологична екипировка в опаковка с такъв размер, но за много зимни съоръжения вероятно ще ви трябва по-голям пакет.

Еднодневни туристически раници

Те се идентифицира по високия и тънък дизайн. Повечето от тези малки туристически раници предлагат между 20 и 40 литра капацитет. Този тип раница ще работи и като туристически пакет за еднодневна екскурзия. Просто не очаквайте да поставите палатка или тежка зимна екипировка в нея.

Намирането на правилното прилягане

Пасването играе ключова роля за удовлетвореността от вашата туристическа раница. Ако не легне правилно върху гърба ви, тя може да причини болка, докато я носите.

Много е важно да си купите подходяща раница, особено ако носите някакво по-голямо тегло. Трябва да тествате как се чувствате с толкова голяма тежест, колкото и да пътувате, за да го оцените наистина.

Измерете торса си, за да намерите най-подходящата раница за туризъм. Измерете дължината от основата на гърба до върховете на бедрата. Използвайте това разстояние, за да намерите подходящата раница за височината си.

Допълнителни функции на раницата

Дори след много проучвания на вашата туристическа раница, след като я получите, може да откриете няколко екстри, за които не сте знаели. Някои производители на раници включват някои интересни функции, които не разгласяват добре в информацията за продукта.

Експертите препоръчват внимателно да прегледате раницата, след като сте я получили. Трябва да сте напълно запознати с всички допълнителни функции, така че да можете да се възползвате от тях на походите си. Някои общи черти, които трябва да търсите, включват:

  • Бънджи шнурове
  • Спасителни сигнализационни свирки
  • Външни джобове
  • Външни ремъци
  • Допълнително уплътнение
  • Мрежести торбички
  • Скрити джобове
  • Водоустойчиви отделения

Други приложения на раниците

Разбира се, основната функция на вашата туристическа раница е да носите оборудването си. Но туристическите раници работят чудесно и за други функции, което ги прави гъвкави и ценни части от оборудването.

Облегалката

Когато е пълна, туристическата раница работи отлично като удобна облегалка или докато сте в лагер, или докато почивате по време на екскурзията. Когато правите бърза почивка и не искате да сваляте раницата, просто седнете на скала, останете с раницата и се облегнете на нея.

Възглавница

Меки едностранни туристически раници работят добре като възглавница за бърза дрямка или за сядане на мека повърхност, а не на твърда почва или скала.

Съхранение вкъщи

Организирайте хаоса си, като използвате капацитета на раницата. Можете да я използвате, за да съхраните някои от вашите съоръжения за лагеруване, като ги държите организирани и готови да тръгнат, например.

Сенник

Поставете някои по-високи елементи в раницата, за да осигурите малко защита от слънцето по време на пешеходен туризъм. Ако е висока и достатъчно пълна, тя ще ви осигури сянка на гърба, на тялото, шията и главата ви, докато я носите.

You might also like
UA-143862804-2