Най-добрите туристически ютии

0

Независимо дали пътувате по работа или за удоволствие, добрата туристическа ютия може да ви помогне да изглеждате по най-добрия начин, независимо къде се намирате. Тези удобни устройства са достатъчно малки, за да ги опаковате в куфара си, а някои дори имат сгъваеми дръжки за още по-компактно опаковане.

От парни струи до изключително дълги кабели, туристическите ютии се предлагат с редица удобни функции. За да намерите правилния, може да се наложи да разгледате добре не само видовете тъкани, които гладите, но и колко дрехи гладите, докато пътувате.Ако не сте сигурни откъде да започнете търсенето си, прочетете нашето ръководство за избор на туристическа ютия.

Ако вече сте готови да изберете, прегледайте нашите предложения за най-добрите туристически ютии.


Da1510f2 - Най-добрите туристически ютии - Техника

First Class е идеалният спътник за пътуване: двете нива на напрежение позволяват използване в различни държави, а пътната торбичка и компактният дизайн със сгъваема дръжка са идеални по време на път. Тази ютия осигурява комбинация от ефективност и прецизност за добри резултати от гладенето навсякъде, където е необходимо.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Туристическа ютия Electrolux Motion EDBT800, 800 W, 45 гр/мин, Иноксова плоча, 120-240V, Торба за пътуване

Res 303cf8a568c05a93d10736e5ea21a306 - Най-добрите туристически ютии - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Туристическа ютия Cecotec Fast&Furious 4000 Travel

Res 51b891e95b43e94ce6d54b477c35c45b - Най-добрите туристически ютии - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Туристическа ютия SEVERIN 3234

Res 8bd0bcd4f0425508cc08cda3f3b8f4f7 - Най-добрите туристически ютии - Техника

Туристическа парна ютия, Вертикална, Бързо загряване

Res A09299347c1133c232631ebaeab9f8ed - Най-добрите туристически ютии - Техника

Основни характеристики:

Може да се включи в контакт – 230V

Прозрачен резервоар за вода 100ml

Загрява се за 3 минути

Нежен към дрехите

Освежава и дезодорира дрехите, съхранявани за дълго време

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Туристическа ютия Electrolux Motion EDBT800, 800 W, 45 гр/мин, Иноксова плоча, 120-240V, Торба за пътуване

Res 303cf8a568c05a93d10736e5ea21a306 - Най-добрите туристически ютии - Техника

Системата с две алтернативи на напрежението: 120 V и съответно 220-240 V ще ви гарантира свободата да гладите дрехите си, където и да пътувате, а компактният дизайн прави тази ютия перфектно подходяща да се впише в багажа ви.

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ЮТИИ

Гладеща плоча

Гладещата плоча е плоската, триъгълна част на ютията, която върши тежката работа по изглаждането на гънките. Може да бъде направена от различни материали, всеки със своите предимства и недостатъци.

  • Неръждаема стомана: Тези гладещи плочи разпределят топлината бързо и равномерно. Неръждаемата стомана е по-евтина от керамиката и е доста издръжлива. Въпреки това може да се надраска върху копчета или ципове, което може да повлияе на способността на ютията да се плъзга гладко по тъканта.
  • Керамика: Тези гладещи плочи имат метална основа, като неръждаема стомана, алуминий или титанова сплав, която е покрита с керамика. Керамиката е отлична незалепваща повърхност, която се нагрява равномерно и плавно се плъзга върху повечето тъкани. Керамиката работи добре върху синтетични материали, защото е по-малко вероятно да залепне от неръждаемата стомана или алуминия. От друга страна, боите, използвани в естествените тъкани, могат да оцветят керамичната гладеща плоча, а при евтините ютии керамиката може да се напука или обели.
  • Алуминий: Ако търсите бързо гладене, можете да помислите за туристическа ютия с алуминиева гладеща плоча. Алуминият е лек и евтин в сравнение с неръждаемата стомана или керамиката, но има тенденция да залепва по-лесно от други материали.

Туристически ютии със или без кабел

Безжичните туристически ютии обикновено идват с база за зареждане, която може да добави обем по време на пътуване. Тези модели не са толкова ефективни като ютиите с кабел, нито могат да издържат високите температури на моделите с кабел. Това не означава, че безжичните ютии нямат своите предимства. Ако пътувате до дестинация, където може да нямате достъп до електричество, безжичната ютия ще ви осигури ограничено време за гладене. Безжичните модели също са добри, ако не искате да бъдете ограничени от дължината на кабела.

Време за нагряване

Колкото по-висока е мощността на ютията, толкова по-бързо ще се нагрее. Ако често гладите в последния момент, модел с висока мощност вероятно ще ви свърши най-добра работа. Ютиите с пара отнемат повече време, за да се загреят, но има някои модели, които могат да бъдат готови за пара само за около 20 секунди.

Променлива температура

Туристическите ютии варират в температурния си диапазон. Ако знаете, че ще гладите деликатни тъкани като коприна, потърсете ютия с температури около 150°C. Обратно, ако гладите памук или лен, ще ви трябва ютия с висока температура от около 300°C.

Резервоар за вода

Премахването на гънки от памук, лен и други естествени тъкани обикновено изисква пара. Големият резервоар за вода ви позволява да гладите повече неща, преди да се наложи да го напълните. Капацитетът обаче не е толкова важен при туристическите ютии, колкото видимостта на резервоара. Прозрачният резервоар ви позволява да следите количеството вода, което все още е в ютията.

Пара и парен удар

Туристическите ютии с пара обикновено струват повече, но ако повечето от дрехите ви са от естествени материали, парата е задължителна. Функцията за използване на пара може да бъде още по-удобна, когато пътувате. При парния удар вие натискате бутон, за да освободите един голям изблик на пара. Ако бързате, парата може да изглади нещата точно преди да излезете през вратата. Функцията за вертикална пара ви позволява да изпускате пара върху дрехите, докато са още на закачалката. Ако се притеснявате да не повредите деликатните тъкани, най-добрият избор е ютия с вертикална пара.

Тегло и размер

Няма стандартен размер за туристическа ютия и това, че в описанието пише “Пътуване” или “Туристическа”, не означава, че е компактна и лека. Туристическите ютии могат да тежат от 250 грама до 1 килограм. Докато търсите правилния модел, помислете колко гладите, докато пътувате, и видовете дрехи, които ще трябва да гладите. Също така имайте предвид, че по-малките ютии се нагряват по-бързо, но големите ютии работят по-добре, ако имате много дрехи за гладене, защото те имат резервоар за вода с по-голям капацитет.

Лекота на използване

Дигиталните контроли са станали по-често срещани при туристическите ютии през последните няколко години. Те добавят към цената, но и добавят удобство. Въпреки това, туристическите ютии не са много големи и понякога цифровият дисплей може да бъде труден за четене. Ако имате лошо зрение, туристическата ютия с ръчно управление може да бъде по-лесна за използване.

Допълнителни функции

  • Дълъг кабел: Дължината на кабела обикновено не се рекламира при туристическите ютии, но можете да намерите такива с кабел над 3 метра, който предлага разширен обхват.
  • Предотвратяване на капки: Водата може да повреди някои деликатни тъкани. Туристическа ютия, която предотвратява капенето, не само поддържа нещата чисти и подредени, но също така ви предпазва от случайно изгаряне от капеща пареща вода.
  • Автоматично изключване: Повечето туристически ютии се изключват автоматично след определен период от време.

СЪВЕТИ

  1. Ако пътувате до САЩ или друга държава с различно напрежение в електрическата мрежа, потърсете туристическа ютия с двойно напрежение. Електрическите уреди в САЩ и някои други страни са 120 волта, докато в нашата страна стандартът е 240 волта.
  2. Вертикалната настройка на пара ви позволява да премахнете гънките, докато дрехата виси от закачалка или стол. Вертикалната пара работи добре върху рокли и най-деликатните материи.
  3. „UL“ или „ETL“, щамповани върху ютията, показват, че тя е преминала тестове за безопасност на трети страни. Тези тестове не са задължителни и производителите трябва да плащат допълнително, за да бъдат тествани техните продукти.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2