Най-добрите уреди за бавно готвене

Уредът за бавно готвене е върхът на готвенето с изискване за ниска поддръжка и намеса при готвенето. Поставете съставките вътре, включете го и го оставете да се свари. Единствената ви мисъл е колко вкусно ще бъде това ястие. Но някои уреди за бавно готвене имат функции, които ги правят по-подходящи за вашите специфични нужди, отколкото други модели. За да сте доволни от покупката си, ще искате тези нужди да бъдат задоволени.

Най-добрите уреди за бавно готвене предлагат постоянна температура за много часове на готвене. Топлата настройка трябва да поддържа храната ви топла, без да я оставяте да продължи да се готви. Вие ще искате капацитет, който да побере нуждите на вашето семейство, подвижен вътрешен съд, който е лесен за почистване, и издръжлива конструкция, която ще позволи много дълги години употреба.

Някои уреди за бавно готвене имат програмируеми функции, които биха могли да представляват интерес. Ако искате позадълбочен поглед върху тези уреди, продължете да четете. Ако обаче вече сте уверени, че знаете какво искате, помислете за един от нашите препоръчани модели.Ако сте готови да закупите вашия уред за бавно готвене и знаете какво търсите, прегледайте нашите предложения за най-добрите уреди за бавно готвене на пазара.

Ако все още не сте сигурни и желаете да прочетете повече за характеристиките на уредите за бавно готвене, прочетете нашето ръководство за закупуване на уреди за бавно готвене по-надолу в статията.


Уред за бавно готвене Crock-Pot

Res 033719b718c09c77b852eb85b1a49cec - Най-добрите уреди за бавно готвене - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Мултикукър Ninja с функция за бавно готвене, 1460W, 6 л, Функция Slow Cook, 7 метода за готвене

Res A3e4ae793eb4fb0f306f14aa10ddc3e6 - Най-добрите уреди за бавно готвене - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Multicooker Russell Hobbs Cook@Home с функция за бавно готвене, 900 W, 5 л, 11 Програми, Таймер

Res 9ce3bba485011eefcec52d0bc713bee5 - Най-добрите уреди за бавно готвене - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Уред за бавно готвене Crock-Pot CSC063X-01, 7.5 л Digital, Керамичен съд, Стъклен капак

Res 033719b718c09c77b852eb85b1a49cec - Най-добрите уреди за бавно готвене - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Мултикукър Tefal 16 в 1 SpheriCook с функция бавно готвене, Капацитет 5 л, LED, Функция поддържане на температурата 24 ч

Res 233f1c52a6e7f8240e8fbc13a89046d7 - Най-добрите уреди за бавно готвене - Техника

<<Провери цена>>


Мултикукър Philips All-in-One, Съд за покритие ProCeramic+, 6 л капацитет, 1300 W, Функция за топло съхранение: 12 часа, Функция за предварително зададено готвене, Контрол на времето, 9 системи за безопасност

Res 74030783b01aa20310560369a28b3e84 - Най-добрите уреди за бавно готвене - Техника

<<Провери цена>>


КАК ТЕСТВАХМЕ УРЕДИТЕ ЗА БАВНО ГОТВЕНЕ

Поставихме нашите уреди за бавно готвене през 12-часов режим на тестване.

Всеки модел беше зареден със съставките за пикантно печено пиле с портокал.

Докато месото се готви, ние оценихме четири категории на изпълнение: температура, готово ястие, функция „поддържане на топлина“ и мобилност. След това избрахме първите най-добри уреди за бавно готвене, които можете да намерите в нашия списък с продукти в горната част на страницата.

Функция „Поддържайте топло“

Уредът за бавно готвене трябва да може да поддържа топлата готова храна, без да я преварява.

Идеалният температурен диапазон за поддържане на храната на топло е между 60°С и 80°С.

Тествахме температурата на всяка единица при едно- и двучасово означение, след като машината се включи (автоматично или ръчно) на „Поддържане на топлина“, за да видим дали се придържа към нашия идеал.

Температура: точност и постоянство

Уредите за бавно готвене приготвят храни, като ги задушат. Задушаването е бавният, нискотемпературен метод за прилагане на топлина за разграждане на жилавите месни влакна и отслабване на растителните клетъчни структури.

Идеалният резултат: сочно месо и меки зеленчуци.

Температурата на уреда за бавно готвене не трябва да се повишава над 90 ° С. В противен случай външният слой месо ще се превари до степен на жилава, безвкусна сухота, а вътрешната част няма да се готви достатъчно дълго, за да постигне идеалната си кремообразна мекота.

Бавна мощност на уреда за бавно готвене

Получихме показания за температура на следните интервали: един час, два часа, четири часа, шест часа и девет часа от началото.

Отбелязахме темпото, с което всеки продукт се нагрява и при каква температура остава по време на готвенето на теста.

Готово ястие: вкус и външен вид

След изпитателния период проверихме месото и другите съставки за желаната нежност на вилицата.

Всяко парче месо се счита за направено при вътрешна температура между 70° С и 80 ° С.

Когато различните части на ряза се регистрират при различни темпове, ние тествахме за готовност, като раздробявахме месни влакна с вилица.

Ние оценихме външния вид на всяко ястие, като разгледахме цвета на пилешкото месо, отвън и отвътре, и състоянието на придружаващите го съставки.

Перфектно задушеното месо е тъмно отвън и розово отвътре.

Вкусът на всяко готово ястие се оценява въз основа на усещане за уста, текстура и дали ястието представя приятна комбинация от вкусове.

Мобилност

След като ястието се приготви в уред за бавно готвене, устройството често се премества на друго място за сервиране, като маса или бюфет.

Тествахме всяка единица за здравина на дръжката, температура на корпуса, целостта на капака и дали течността е склонна да изтече от вложката при преместване.

Други функции

Разгледахме и други характеристики и функции.

Например, някои модели включват възможност за загар/препичане или задушаване на храна преди бавното готвене.

Slow Cooker Black Friday Sales Deals 1573076466 - Най-добрите уреди за бавно готвене - Техника

Характеристики на уредите за бавно готвене

Капацитет

Размерът на уредите за бавно готвене варира от 1 ½ до 8 ½ литра. Изберете правилния размер, който да пасне на вашето домакинство.

Като цяло, ако готвите за един до трима души, моделът с четири литра работи добре.

За домакинство от четири души, изберете уред за бавно готвене с четири или пет литра.

Ако рутинно готвите за по-големи групи, потърсете уред за бавно готвене с капацитет поне шест литра.

Форма

Повечето уреди за бавно готвене са с кръгла или овална форма. И двете форми работят добре, но най -добрият вариант за вашата кухня зависи от това какви ястия обичате да приготвяте най-често.

Ако обикновено готвите яхнии, супи или боб, както кръгли, така и овални бавни печки ще подхождат на вашите рецепти. Ако обаче използвате уреда за бавно готвене предимно за приготвяне на цели пилета, ребра, гърди или други големи парчета месо, овалната форма вероятно ще бъде по-добрият вариант.

Капак

Важно е да виждате през капака на уреда за бавно готвене, когато приготвяте храна, така че прозрачният стъклен капак е най-добре.

Стъклен капак ще ви позволи да проверите напредъка на вашата храна, без всъщност да го махате.

Пластмасовите и други непрозрачни капаци не ви позволяват да гледате вътре по време на готвене, така че е най-добре да се избягват.

Материал на вътрешната част

Вложката на уредите за бавно готвене е подвижната тенджера, в която смесвате съставките си.

Повечето вложки са изработени от керамика или порцелан, но някои уреди за бавно готвене имат метален съд за готвене.

Всички тези материали добре провеждат топлината, въпреки че керамиката и порцелана обикновено се почистват по-лесно.

Дръжки

Външността на уредите за бавно готвене често се нагрява, докато се използва, но вие искате да сте сигурни, че дръжките никога не го правят.

Потърсете модел с големи дръжки, които да останат хладни и здрави, за да можете лесно да преместите уреда за бавно готвене за сервиране на вечеря.

Контроли

Някои уреди за бавно готвене разполагат само с ръчно набиране или копче, което ви позволява да настроите уреда на ниско, средно или високо. Те не са оборудвани с таймери, така че трябва да следите храната си и да изключвате уреда, когато е необходимо.

Други уреди за бавно готвене са оборудвани с програмируеми контроли. Не само, че можете да настроите уреда на ниско, средно или високо, можете също да настроите таймер, така че уреда да се изключва в определено време. Тези уреди за бавно готвене обикновено също имат настройка „поддържане на топлина“, така че храната ви няма да е студена, ако се приберете у дома, след като е спряла да се готви.

Допълнителни настройки

В зависимост от начина, по който планирате да използвате уреда за бавно готвене, може да изберете модел, оборудван с други настройки за готвене, като тези за запичане, задушаване, печене или готвене на пара.

Уредите за бавно готвене с тези допълнителни настройки обикновено са по-скъпи, но ако правите по-ангажирано ястие, те могат да ви спестят от необходимостта да почиствате няколко тенджери и тигани в края на вечерта.

СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВАШИЯ УРЕД ЗА БАВНО ГОТВЕНЕ

  • Загрейте предварително уреда за бавно готвене, преди да добавите съставките си. Като му дадете 20 минути за загряване, преди да добавите съставките си, може да има голямо значение за крайния продукт.
  • Най-добре е да използвате мазни, по-твърди меса, като къси ребра, свински плешки, печени патета и агнешки джоланчета във вашия уред за бавно готвене. Постните меса като свинско филе могат да изсъхнат.
  • Не претрупвайте вашия уред за бавно готвене. Напълнете го само до половината или две трети.
  • Млечните продукти обикновено се разпадат в уредите за бавно готвене, така че ако добавяте мляко, кисело мляко, заквасена сметана или други млечни продукти, направете го през последните 15 минути от готвенето.
  • Не вдигайте капака на уреда за бавно готвене, за да проверите храната си. Топлината ще излезе и ще забави времето за готвене. Проверявайте храната си само през последния половин час от готвенето.

Подобно ревю: Най-добрите часовници с диаманти

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2