Най-добрите уреди за вакуумиране

Вместо да оставяте остатъците от храна на вятъра, използвайте уред за вакуумиране, за да запазите храната си за бъдещо хранене. За това, което могат да постигнат, уредите за вакуумиране са сравнително евтини уреди, които могат да се изплатят само за няколко хранения. Но има няколко варианта за разглеждане, така че е най-добре да не купувате без указания.

За типичния дом външен уред за вакуумиране има най-голям смисъл, тъй като не е голям и може да обработва части, които може да не успеете да запечатате с ръчно устройство. Най -добрите модели са лесни за използване и имат голяма степен на гъвкавост, когато става въпрос за спецификации на торбичките.Ако сте готови да закупите вашия уред за вакуумиране и знаете какво търсите, прегледайте нашите предложения за най-добрите уреди за вакуумиране на пазара.

Ако все още не сте сигурни и желаете да прочетете повече за характеристиките на уредите за вакуумиране, прочетете нашето ръководство по-надолу в статията.


Уред за вакуумиране на храна Jata

Res 1e71203d65aeccbef04b471c3c5accfa - Най-добрите уреди за вакуумиране - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Машина за вакуумиране Rohnson R-004

Masina Za Vakuumirane Rohnson R 004 Image 60ba1013e20a5 800x800 - Най-добрите уреди за вакуумиране - Техника

<<Провери цена>>


Уред за вакуумиране на храна FoodSaver FFS002X-01 Compact, 28 см, 1 Скорост, Отделна функция запечатване

Res 4f2457eb264d3158c6997f3eb54acc78 - Най-добрите уреди за вакуумиране - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Уред за вакуумиране на храна Lund

Res 3aaca244316aef74bdb4351833b48ea0 - Най-добрите уреди за вакуумиране - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Машина за вакуумиране Gorenje VS120W

Masina Za Vakuumirane Gorenje Vs 120w Image 5fab279a1e25e 800x800 - Най-добрите уреди за вакуумиране - Техника

<<Провери цена>>


Машина за вакуумиране CASO VC10

Res 4fdd7b9867496afea398ae043e4f748d - Най-добрите уреди за вакуумиране - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Уред за вакуумиране и запечатване Heinner FreshLock 110SS HAV-E110BKSL, Мокро/сухо вакуумиране, Сензорен контролен панел, Маркуч за вакуумиране на съдове, Вграден нож

Res 35ecad7e1e347bb4acb0b71bdf41be68 - Най-добрите уреди за вакуумиране - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Машина за вакуумиране Tefal VT254070

Masina Za Vakuumirane Tefal Vt254070 Image 5fab2434b742c 600x600 - Най-добрите уреди за вакуумиране - Техника

<<Провери цена>>


Вижте още предложения за уреди за вакуумиране ТУК и ТУК


КАК РАБОТАТ УРЕДИТЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ?

Уредите за вакуумиране работят в тандем със специално проектирани найлонови торбички. Уредът за вакуумиране изсмуква целия въздух от торбата и след това уплътнява отвора на торбата с топлина. Това предпазва храната в торбата от окисляване, прекалено много или твърде малко влажност, спори от мухъл, бактерии и “изгаряне” във фризера. Все още трябва да охлаждате или замразявате храни, които изискват хладилно съхранение, и това няма да продължи вечно. Но ще остане добре да се яде за значително по-дълго време (до пет пъти по-дълго), отколкото би било, ако го съхранявате в хладилника или фризера, без да го затваряте.

Vacuumsealers Lowres 2x1 1 1024x512 1 - Най-добрите уреди за вакуумиране - Техника

ВИДОВЕ УРЕДИ ЗА ВАКУУМИРАНЕ

Има три основни типа уреди за вакуумиране. Помислете каква храна искате да обработва уреда за вакуумиране, а също и вашето място за съхранение.

Ръчни уреди за вакуумиране

Ако планирате да използвате уреда за вакуумиране най-вече за по-малки артикули, като деликатеси, сирена, малки порции продукти или остатъци от една порция, ръчен уред за вакуумиране може да бъде най-добрият ви избор. Тези по-малки устройства са преносими и лесни за държане и използване и не изискват много място за съхранение. Те обикновено работят с акумулаторни батерии, така че ако искате да използвате уреда за вакуумиране за продължителни сесии – например готвене и запечатване на няколко хранения в неделя вечер, така че да имате храна за една седмица във фризера – може да се наложи да спрете и презаредите в средата на процеса. Ръчните уплътнители нямат силата на по-големите устройства и понякога се борят да запечатат правилно големите торби.

Камерни уреди за вакуумиране

Камерните уреди за вакуумиране са по-големи, по-мощни и по-скъпи от другите видове уреди за вакуумиране. Но те вършат чудесна работа за запечатването и запазването на големи партиди храна или мокри храни, като сос и супа.

Цялата торба с храна влиза в камерата, където въздухът се изсмуква и торбата се затваря. Някои уплътнители дори имат вградени везни, така че можете да настроите размера на торбичката си.

Външни уреди за вакуумиране

Тези уреди за плотове са най-често срещаният тип уреди за вакуумиране, използван в домашните кухни. Уредът се захваща върху горната част на торбата, изсмуква въздуха и след това запечатва торбата.

Тези устройства са отлични за съхраняване на големи парчета месо или големи порции храна.

Някои модели се предлагат и с приставки за запечатване на буркани и кутии. Повечето външни уреди за вакуумиране са с разумни размери и няма да заемат твърде много място на плота.

Торбичките за вакуумиране

Уредите за вакуумиране изискват специални устойчиви торбички, които обикновено са по-скъпи от обикновените пластмасови торби, използвани за краткосрочно съхранение на храни. Някои марки уреди за вакуумиране работят с всяка торбичка, докато други работят само със собствена марка торбичка.

Преди да изберете конкретен уред за вакуумиране, проверете спецификациите на торбичките му и помислете за следното:

 • Цената на торбичките
 • Дали можете да използвате торбички на други марки или не
 • Лесното намиране на торбички в местния магазин
 • Колко торби вероятно ще използвате на седмица
 • Дали торбите могат да се използват повторно или не

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА УРЕДА ЗА ВАКУУМИРАНЕ

 • Вакуумирайте чиниите, за да избегнете разливане на храна. След като пристигнете, просто отворете опаковката и изсипете храната във вашата купа за сервиране.
 • Запазете лимонов сок, пилешки бульон, смлени билки, натрошен чесън и подобни съставки, които обикновено се измерват в малки количества, като първо замразявате храната във формички за кубчета лед, след което вакуумирате замразените кубчета. Извадете кубчетата, ако е необходимо, и след това запечатайте отново торбата.
 • Ако купувате месо на едро, разделете го на размерите на порциите, които работят най -добре за вашето семейство, след което запечатайте и замразете.
 • За да запазите торба с картофен чипс, зърнени храни или други сухи закуски свежи, изключете вакуума и използвайте уреда, за да запечатате торбата, така че храната да остане свежа, но да не се натроши.
 • Преди да ги поставите във фризера или хладилника, поставете етикети върху запечатаните торби със съдържанието и датата.
 • Ако искате да запазите прахообразни съставки като брашно, захар, сода бикарбонат или подправки в кутии, запечатайте ги във вакуум, за да предотвратите всмукването на прахообразно вещество във вашата машина.
 • Оставете малко място в горната част на торбите, които очаквате да отворите и запечатате отново.
 • Някои вакуумни торбички могат да се изплакнат и използват отново, при условие че не сте ги използвали за съхранение на сурово месо.
 • Някои уреди за вакуумиране могат да се управляват с една ръка (или без ръце), докато други изискват две. Помислете колко прост искате вашият уплътнител да бъде и колко сте готови да платите за него.
 • Ако съхранението е основен проблем, помислете за ръчен вакуумен уплътнител. Те са достатъчно малки, за да се съхраняват в чекмедже.
 • Подвижна тава, която може да се мие, е задължителна, ако планирате да запечатате месо в маринати, сос или сос.
 • Уредите за вакуумиране с ръчно управление ви позволяват да решите кога да спрете вакуумирането и кога да започнете запечатването. Това улеснява съхраняването на деликатни, мокри или обемисти хранителни продукти.
 • Може би искате да запазите меки плодове, но не искате те да бъдат смачкани от вакуума. Първо замразете чистите си плодове, докато станат твърди. След това продължете и използвайте уреда за вакуумиране, за да запазите замразените плодове.
 • Потърсете уред за вакуумиране, който се затяга автоматично, вместо да изисква ръчно да държите скобата затворена с ръка.


Подобно ревю: Най-добрите часовници с диаманти

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2