Най-добрите уреди за гофрети (гофретници)

Наръчник за избор на гофретник

Гофретите не са просто ядене, а направо тържество. Невъзможно е да не се усмихнеш, когато мислиш за онези пухкави лакомства, покрити с плодове и гарнирани с бита сметана. Когато имате гофретник, всеки ден може да бъде специален. Въпреки това, с толкова много различни модели, които трябва да разгледате, как да изберете правилния гофретник за вас?

Самостоятелният гофретник е това, което искате да изберете. Един с незалепващо покритие ще улесни както готвенето, така и почистването, но гофретник с контрол на температурата ще ви позволи да отговаряте за текстурата на вафлата. За начинаещите индикаторните лампички и дръжките с хладно докосване са много желателни.

Ако искате някои експертни съвети за направата на гофрети или искате да разгледате по-подробно други полезни функции, продължете да четете. Ако вече сте доста сигурни за това, от което се нуждаете в гофретника, разгледайте нашите препоръки, за да намерите най-доброто си съответствие, за да можете да го закупите още днес.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите гофретници. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Ротационен уред за гофрети Livoo DOP176, 1000W, 4 мини вафли

Res D61559d04a56f940aade5267f681928d - Най-добрите уреди за гофрети (гофретници) - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Бъбъл гофретник Rosberg R51442H, 1000W, Bubble гофрета, Незалепващ

Res Eb11f30a2c403e8c8d3f1ef2de2d127c - Най-добрите уреди за гофрети (гофретници) - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Гофретник zephyr zp 1442 gd

Res 92545ef7e749494d38c957e7f3d4bb9f - Най-добрите уреди за гофрети (гофретници) - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Гофретник Adler AD3036, 1300W

Res B44b25105cf88507094c3b136696f9a1 - Най-добрите уреди за гофрети (гофретници) - Техника

Уред за сандвичи и десерти Adler AD 3040, 1200W, 5 вида плочи, Незалепващо покритие, Черен/инокс

Res 515678d91db45b6dbc91b77ab6a9bf67 - Най-добрите уреди за гофрети (гофретници) - Техника

Гофретник Rohnson R-2205

Gofretnik Rohnson R 2205 Image 609e2f0419996 800x800 - Най-добрите уреди за гофрети (гофретници) - Техника

Гофретник CAMRY CR 3025 WAFFLE MAKER, 1150W, 4 сърцевидни гнезда

Res F814c594e2f1d1ba65717f8680c38dba - Най-добрите уреди за гофрети (гофретници) - Техника

<<Провери цена>>


Гофретник First Austria FA-5305-3, 1100W, Двоен, За 4 гофрети, Черен/инокс

Res Fd661eb415ff5d391af35026b636208c - Най-добрите уреди за гофрети (гофретници) - Техника

Res 913a96569854cf3cfad2a5b30e555248 - Най-добрите уреди за гофрети (гофретници) - Техника

Вижте и други уреди за приготвяне на десерти ТУК


ВИДОВЕ ГОФРЕТНИЦИ

На пазара ще откриете две основни разновидности на гофретник: самостоятелен електрически гофретник или гофретник за котлон.

Електрически гофретник

Електрическите гофретници са самостоятелни уреди, които се включват в контакта. Готвите гофретите си върху плочи за готвене в метален или пластмасов корпус и често можете да контролирате температурата и изпичането. Това определено е най-популярният – и може би най-лесният и удобен – тип гофретник.

Гофретник за котлон

Гофретникът за готварски котлон е по същество шарнирен чифт плочи за готвене, които се закрепват заедно. За да направите гофрети, поставяте тестото в съда и го поставяте на печката, обръщайки го, за да готвите и двете страни. Ето как хората са правили вафли преди да съществуват електрическите гофретници, а някои хора, които са израснали, правейки ги по този начин, може да предпочетат модел за котлон.

Като цяло обаче гофретниците за котлон са много по-малко популярни от техните електрически колеги, тъй като изискват повече усилия с ръце и е по-трудно да се сдобиете с перфектно приготвена гофрета.

Тъй като днес не е често използван вид гофретници, това ръководство ще се съсредоточи върху електрическите гофретници.


СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА ИЗБИРАНЕ НА ГОФРЕТНИК

Форма на гофретите

Повечето гофретници правят или кръгли, или квадратни гофрети. Някои модели обаче правят гофрети във формата на анимационни герои или животни, което може да бъде забавно за децата или младите по сърце. Не трябва да откривате забележима разлика във вкуса или текстурата, така че изберете, каквото предпочитате.

Настройки на температурата

Предпочитаме гофретници, които ви позволяват да контролирате температурата, на която се пекат гофретите. Като цяло, по-високата температура ще доведе до по-изпечена гофрета, докато по-ниската температура ще доведе до по-мека.

Гофретниците с променливи настройки на температурата улесняват обслужването на различни предпочитания.

Плочите

Плочите за печене на гофретниците са повърхности, подобни на решетка, върху които поставяте тестото. Повечето са от алуминий, с незалепващо покритие. Това е така, защото гофретите са склонни да залепват върху плочите, така че използването на материал без незалепващо покритие ще завърши със сълзи, разкъсани гофрети и някои трудни за измиване плочи.

Ако сте напълно против да използвате съдове за готвене с незалепващи покрития, можете да намерите шепа производители на гофретници за котлон, направени от чугун, които (с някои внимателни подправки) могат да бъдат също толкова незалепващи, колкото тефлоновите.

Брой гофрети

Някои гофретници могат да се справят само с една гофрета наведнъж, докато други могат да правят четири или повече. Това означава, че онези гофретници, които правят само по една гофрета, понякога правят една изключително голяма гофрета, разделена на четири сегмента. Така че, както и да разгледате броя на гофретите, които моделът, който разглеждате, може да направи, разгледайте размера на всяка гофрета.

Индикаторни лампи

Гофретниците с индикаторни лампи са изключително полезни, особено ако сте нови в печенето на гофрети и не сте съвсем сигурни колко време отнемат да се изпекат.

Моделите, които предлагат тази функция, обикновено имат две индикаторни лампички, една, която ви казва кога уредът се е загрял достатъчно за употреба и една, която ви казва кога са готови гофретите. Някои дори издават звуков сигнал, когато времето за готвене изтече, което означава, че не е нужно да стоите наоколо, втренчени в него, за да видите кога вашите гофрети са готови.

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ГОФРЕТНИКА

  1. Дори и да използвате гофретник с незалепващо покритие, намажете плочите за готвене, за да предотвратите залепването на тестото върху каналите и не забравяйте да намажете също така и направената гофрета.
  2. Гофретите ви овлажняват ли, докато чакате да се направи цялата партида? Просто решение на това е да добавите малко царевично нишесте към рецептата; това ще предпази гофретите ви от овлажняване.
  3. Придържайте се към гофретник, който готви или белгийски гофрети, или американски – някои твърдят, че готвят и двете, но качеството има тенденция да страда с добавената универсалност.
  4. Първата гофрета, която правите, обикновено е тестът, който ще ви каже дали тестото ви е правилно, дали хрупкавостта е по ваш вкус и какъв е аромата.Гофретниците с настройки на температурата или променливи настройки на покафеняване ви предлагат по-добър контрол върху това колко е свежа и препечена гофретата, която печете.


Подобно ревю: Най-добрите перални

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2