Най-добрите уреди за гофрети (гофретници)

Наръчник за избор на гофретник Гофретите не са просто ядене, а направо тържество. Невъзможно е да не се усмихнеш, когато…

Наръчник за избор на гофретник

Гофретите не са просто ядене, а направо тържество. Невъзможно е да не се усмихнеш, когато мислиш за онези пухкави лакомства, покрити с плодове и гарнирани с бита сметана. Когато имате гофретник, всеки ден може да бъде специален. Въпреки това, с толкова много различни модели, които трябва да разгледате, как да изберете правилния гофретник за вас?

Самостоятелният гофретник е това, което искате да изберете. Един с незалепващо покритие ще улесни както готвенето, така и почистването, но гофретник с контрол на температурата ще ви позволи да отговаряте за текстурата на вафлата. За начинаещите индикаторните лампички и дръжките с хладно докосване са много желателни.

Ако искате някои експертни съвети за направата на гофрети или искате да разгледате по-подробно други полезни функции, продължете да четете. Ако вече сте доста сигурни за това, от което се нуждаете в гофретника, разгледайте нашите препоръки, за да намерите най-доброто си съответствие, за да можете да го закупите още днес.

ВИДОВЕ ГОФРЕТНИЦИ

На пазара ще откриете две основни разновидности на гофретник: самостоятелен електрически гофретник или гофретник за котлон.

Електрически гофретник

Електрическите гофретници са самостоятелни уреди, които се включват в контакта. Готвите гофретите си върху плочи за готвене в метален или пластмасов корпус и често можете да контролирате температурата и изпичането. Това определено е най-популярният – и може би най-лесният и удобен – тип гофретник.

Гофретник за котлон

Гофретникът за готварски котлон е по същество шарнирен чифт плочи за готвене, които се закрепват заедно. За да направите гофрети, поставяте тестото в съда и го поставяте на печката, обръщайки го, за да готвите и двете страни. Ето как хората са правили вафли преди да съществуват електрическите гофретници, а някои хора, които са израснали, правейки ги по този начин, може да предпочетат модел за котлон.

Като цяло обаче гофретниците за котлон са много по-малко популярни от техните електрически колеги, тъй като изискват повече усилия с ръце и е по-трудно да се сдобиете с перфектно приготвена гофрета.

Тъй като днес не е често използван вид гофретници, това ръководство ще се съсредоточи върху електрическите гофретници.

СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА ИЗБИРАНЕ НА ГОФРЕТНИК

Форма на гофретите

Повечето гофретници правят или кръгли, или квадратни гофрети. Някои модели обаче правят гофрети във формата на анимационни герои или животни, което може да бъде забавно за децата или младите по сърце. Не трябва да откривате забележима разлика във вкуса или текстурата, така че изберете, каквото предпочитате.

Настройки на температурата

Предпочитаме гофретници, които ви позволяват да контролирате температурата, на която се пекат гофретите. Като цяло, по-високата температура ще доведе до по-изпечена гофрета, докато по-ниската температура ще доведе до по-мека.

Гофретниците с променливи настройки на температурата улесняват обслужването на различни предпочитания.

Плочите

Плочите за печене на гофретниците са повърхности, подобни на решетка, върху които поставяте тестото. Повечето са от алуминий, с незалепващо покритие. Това е така, защото гофретите са склонни да залепват върху плочите, така че използването на материал без незалепващо покритие ще завърши със сълзи, разкъсани гофрети и някои трудни за измиване плочи.

Ако сте напълно против да използвате съдове за готвене с незалепващи покрития, можете да намерите шепа производители на гофретници за котлон, направени от чугун, които (с някои внимателни подправки) могат да бъдат също толкова незалепващи, колкото тефлоновите.

Брой гофрети

Някои гофретници могат да се справят само с една гофрета наведнъж, докато други могат да правят четири или повече. Това означава, че онези гофретници, които правят само по една гофрета, понякога правят една изключително голяма гофрета, разделена на четири сегмента. Така че, както и да разгледате броя на гофретите, които моделът, който разглеждате, може да направи, разгледайте размера на всяка гофрета.

Индикаторни лампи

Гофретниците с индикаторни лампи са изключително полезни, особено ако сте нови в печенето на гофрети и не сте съвсем сигурни колко време отнемат да се изпекат.

Моделите, които предлагат тази функция, обикновено имат две индикаторни лампички, една, която ви казва кога уредът се е загрял достатъчно за употреба и една, която ви казва кога са готови гофретите. Някои дори издават звуков сигнал, когато времето за готвене изтече, което означава, че не е нужно да стоите наоколо, втренчени в него, за да видите кога вашите гофрети са готови.

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ГОФРЕТНИКА

  1. Дори и да използвате гофретник с незалепващо покритие, намажете плочите за готвене, за да предотвратите залепването на тестото върху каналите и не забравяйте да намажете също така и направената гофрета.
  2. Гофретите ви овлажняват ли, докато чакате да се направи цялата партида? Просто решение на това е да добавите малко царевично нишесте към рецептата; това ще предпази гофретите ви от овлажняване.
  3. Придържайте се към гофретник, който готви или белгийски гофрети, или американски – някои твърдят, че готвят и двете, но качеството има тенденция да страда с добавената универсалност.
  4. Първата гофрета, която правите, обикновено е тестът, който ще ви каже дали тестото ви е правилно, дали хрупкавостта е по ваш вкус и какъв е аромата.Гофретниците с настройки на температурата или променливи настройки на покафеняване ви предлагат по-добър контрол върху това колко е свежа и препечена гофретата, която печете.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите гофретници. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Уред за приготвяне на гофрети [in.tec]

– Едновременно печене на 4 бр. гофрети
– с незалепващо покритие
– С контролна лампа

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Гофретник Clatronic

Тип контролен панел Механичен
Функции Температурен контрол
Ключови характеристики Студена при допир ръкохватка Незалепваща вътрешна повърхност

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Гофретник Blaupunkt WMP301, 700 W, 2 гофрети, Незалепващи плочи, Бял

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Гофретник Мелпомена 1210822 професионален, едра гофрета, Инокс

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Подобно ревю: Най-добрите перални

Последни ревюта

Най-добрите прахосмукачки Миеле (Miele)

За Прахосмукачките Миеле (Miele) Типичният производител на прахосмукачки Миеле може да се похвали с мощността на засмукване на своите машини,… Прочетете още

Най-добрите дигитални (цифрови) микроскопи

За дигиталните микроскопи Когато искате да получите нова перспектива за нещо, често отстъпвате. Въпреки това може да бъде много по-разкриващо,… Прочетете още

Най-добрите микроскопи

За микроскопите Ако някога сте искали да видите как изглежда светът на микроскопично ниво, добрият микроскоп е инструментът, от който… Прочетете още

Всичко за бързите кредити – информация, мнения, препоръки, съветник

За кредитите като цяло Едва ли има човек, който никога не е теглил кредит. Кредитите са този инструмент, който ни… Прочетете още

Всичко, което трябва да знаете за ипотечните кредити

За ипотечните и жилищните кредити Когато говорим за ипотечен кредит и за жилишен кредит, трябва да направим разграничението. Това са… Прочетете още

Philips OneBlade – ревю, мнения, характеристики

Какво представлява Philips OneBlade? Не съвсем тример за брада, не съвсем самобръсначка, OneBlade е електрически грумер, предназначен за мъже, които… Прочетете още

Този сайт използва cookies