Най-добрите устройства против хъркане

Това често се третира като шега в телевизията и филмите, но наличието на партньор, който хърка, може да има опустошителни последици за една връзка. Да бъдеш на сантиметри от звука на моторен трион драстично се отразява на качеството на съня и здравето както на хъркащия, така и на неговия партньор. Намирането на ефективно решение за проблеми с хъркането през нощта може да спаси една провалена връзка. Ето защо толкова много хора в тази ситуация се обръщат към устройства против хъркане.

Може да има много причини, поради които някой хърка. А хъркането може да варира по интензивност от просто неудобство до сериозен риск за здравето. Важно е да знаете какъв тип проблеми с хъркането имате и кое устройство против хъркане е специално проектирано да облекчи симптомите ви.Ако обмисляте закупуването на устройство против хъркане, моля, вижте долния списък за нашите най-добри препоръки. Ако искате да научите повече за тази важна покупка, прочетете нашия наръчник по-надолу в статията, относно нещата, които трябва да имате предвид.


Уред против хъркане Brux Dr. Russ

Res 7630d6ef99ff2bb35b5ecac0977064e4 - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Лента Против Хъркане ОМ Маркет Stosnore

Res 6fcf286d8b3d9c38b8c1c1eaa689a623 - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Уред против хъркане и пречиствател на носа MX, 2 в 1

Res E196fc920b4d720f6d2f7da08bf34cdb - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Уред против хъркане SIKS®, Многократна употреба, Бял

Res A4bc6579c571a63bd91a1de82c46d0cf - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

Уред против хъркане SIKS®, Назален, С магнити, Удобен, Издръжлив

Res 371ad8042a5c151d71c1452117a99db3 - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

Силиконова щипка против хъркане, С магнит, 2 броя

Res 13c64573bcd952ce9943102c6de67355 - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

<<Провери цена>>


Комплект силиконови протези против хъркане за нос, 8бр., Прозрачен

Res A4e9b790ca6e0f3417a4bea27d7212c1 - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

<<Провери цена>>


Пръстен против хъркане с терапевтичен ефект CRT, Snore Stop, Магнитна акупресурна терапия

Res C92e1fe49cedc78b46af613cad36c8d7 - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

<<Провери цена>>


Лента за спиране на хъркането

Res 084f9b4b2f0a30ce7b35af1ab5f6456e - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

<<Провери цена>>


Комплект назален дилататор Nasivent, Tube Plus, размер S, 2 бр., Безцветен

Res 75ab6b33c85878149585005fdf6b8e96 - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве

<<Провери цена>>


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА ХЪРКАНЕТО

Видове хъркане

Има редица различни състояния, които могат да причинят хъркане. За да може устройството против хъркане да бъде ефективно, то трябва да бъде проектирано да лекува правилното състояние. Има пет различни части на тялото, които могат да допринесат за хъркането: носните проходи, езика, челюстта, гърлото и мекото небце.

Носни проходи: Ако имате малки носни проходи или носни проходи, които са запушени или подути, това може да ви накара да дишате през устата. Дишането през устата е една от основните причини, поради които хората хъркат. Проблемът с носния проход може да бъде временен (настинка), сезонен (алергии) или хроничен (полипи в носа или отклонена преграда).

Език: Често слабият и отпуснат език може да е причина за хъркането. През нощта, особено когато спите по гръб, езикът може да падне обратно в гърлото и да запуши дихателните пътища, причинявайки проблеми с дишането.

Челюст: Понякога езикът изобщо не е виновен. Челюстта на спящия може да се плъзне назад и да намали напрежението върху езика, което му позволява да се плъзне назад и да блокира дихателните пътища. В този случай хъркащият се нуждае от устройство против хъркане, предназначено да поддържа челюстта в позиция.

Гърло: Хъркането в гърлото е резултат от допълнителна тъкан в гърлото. Бременните жени и хората с наднормено тегло могат да страдат от това състояние, но то може да бъде причинено и от генетика, уголемени сливици или големи аденоиди.

Меко небце: Понякога мекото небце, месестата част в задната част на устата, може да бъде отговорна за хъркането.

Anti Snoring2 - Най-добрите устройства против хъркане - Здраве
ВИДОВЕ УСТРОЙСТВА ПРОТИВ ХРЪСТВАНЕ

Хъркане, причинено от проблеми с носния проход: Тъй като операцията помага само на около 7% от пациентите, според Британската асоциация за хъркане и сънна апнея, повечето хора разчитат на други методи. Устройствата против хъркане, като щипки за нос, носни ленти и отвори за нос или назални разширители, работят за поддържане на носния проход отворен, за да позволят безпрепятствен въздушен поток навътре и навън.

Хъркане, причинено от проблеми с езика: Когато езикът ви не е достатъчно силен, за да не се подхлъзне сам по гърлото си, хъркането има няколко възможности, за да бъде преодоляно. Първият е смяна на позициите за сън. След това лекарят може да предпише упражнения за език, за да направи езика по -малко вероятно да причини проблеми. Като алтернатива, хъркащият може да изпробва устройство против хъркане, което стабилизира езика по някакъв начин, за да запази дихателните пътища безпрепятствено.

Хъркане, причинено от проблеми с челюстта: Устройство против хъркане, което е проектирано да държи челюстта на място, действа, като създава леко напрежение на челюстта, което я дърпа напред. В това положение езикът също е под лек натиск и не може да се отпусне и да се плъзне обратно в гърлото. Тези видове устройства против хъркане могат да приличат на предпазител за уста. Като алтернатива, каишката за брадичката може да помогне при хъркане, причинено от проблеми с челюстта.

Хъркане, причинено от проблеми с гърлото: Хъркането, което е резултат от излишната тъкан, вероятно е най-добре да се лекува с програма за отслабване. Освен това упражненията могат да помогнат, а хъркащият мундщук или предпазител за уста може също да намали проблема.

Хъркане, причинено от проблеми с мекото небце: Въпреки че много от проблемите с хъркането на мекото небце в крайна сметка може да изискват операция или импланти, като проблеми с езика и гърлото, има упражнения, които могат да помогнат за укрепване и втвърдяване на мекото небце. Освен това някои от мундщуците за хъркане също могат да осигурят облекчение.

Бележка за машините CPAP: Машините за постоянно положително налягане в дихателните пътища поддържат дихателните пътища отворени чрез въздушно налягане, така че дадено лице да не хърка. Въпреки че тези машини могат да бъдат много ефективни при спиране на хъркането, те не лекуват проблема.

СЪВЕТИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ХЪРКАНЕТО

Понякога хъркането може да бъде намалено или елиминирано от нещо толкова просто като спането в различна поза. В други случаи това може да включва избягване на определени напитки. Ето няколко бързи съвета, които можете да опитате, преди да закупите уред.

  • Променете позициите на съня. Спете на ваша страна. Сложете няколко възглавници зад себе си, за да спите настрани. Повдигнете главата си.
  • Избягвайте алкохола, шоколада, пикантните храни и млечните продукти. Пийте много вода.
  • Развийте добри навици за сън. Не лягайте уморени. Избягвайте успокоителни.
  • Спри да пушиш.
  • Отслабването е полезно в някои ситуации.
  • Изчистете носните проходи с горещ душ, сауна за лице, спрей за нос с физиологичен разтвор преди лягане.
  • Почистете старателно спалнята. Вентилаторът на тавана, калъфките за възглавници или чаршафите могат да съдържат акари.
  • Лечението на всякакви алергии може да помогне за намаляване на хъркането. Попитайте Вашия лекар дали някои лекарства, които приемате, могат да допринесат за хъркането ви.
  • Опитайте да използвате овлажнител в спалнята си.
  • Започнете да пеете. Пеенето може да изгради мускулите в гърлото и езика ви, което може да намали или премахне хъркането.


Подобно ревю: Най-добрите часовници с диаманти

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2