Най-добрите фитнес гривни

Фитнес гривни

За наблюдение на вашата дейност и здраве, фитнес гривните са малки и удобни устройства, които могат да променят начина, по който проследявате здравето си. Независимо дали търсите обикновен брояч на стъпки, проследяне спящ режим или универсален интелигентен часовник, трябва внимателно да установите нуждите си, когато избирате фитнес гривна.

Фитнес гривните се различават значително в дизайна и функциите си. Някои модели включват екран за бързи актуализации на вашата дейност, а други вибрират, за да ви уведомят, когато сте постигнали цел или когато трябва да се движите повече. Също трябва да помислите кои статистики искате да проследите; Общите измервания включват пулс, модели на съня, стъпки и разстояние. Вие също трябва да установите в приложението за смартфон, което се съчетава с конкретен фитнес тракер, за да видите дали той отговаря на вашите нужди.

Докато фитнес гривните не са гарантиран начин за подобряване на фитнеса, те ви помагат да следите цялостната си ефективност. Продължете да четете, за да научите повече за функциите и статистическите данни, предлагани от фитнес гривните.

Тъй като фитнес гривните са се развили много във времето, те са станали стилни технологични аксесоари. Можете да носите тракер, който прилича на типичен часовник. Или можете да се възползвате от общия дизайн, който се предлага в множество цветове.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите фитнес гривни. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Фитнес гривна Fitbit Luxe

Res C19c580cf37e99220efc18476c9a7d41 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фитнес гривна Xiaomi Mi Smart Band 7

Res 6d961a137cba918fe443a20ec12dbd1b - Най-добрите фитнес гривни - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фитнес гривна Garmin VIVOFIT 2 МАСТИЛЕНО СИНЯ

Image 57c094b710b69 800x800 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

<<Провери цена>>


Фитнес гривна Amazfit Band 5

Res 67e970f0d06301fecfb5c1c9b3377ab3 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фитнес гривна Garmin Vivosport, GPS

Res Cb884c9de975b60568257ab876a8c203 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фитнес гривна Garmin VIVOFIT СТОМАНЕНО СИВА

Image 57c094ad29e0c 800x800 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

<<Провери цена>>


Фитнес гривна HUAWEI Band 8, Силиконова каишка

Res 5c99c0a5654923b5b84a40452400bc48 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

<<Провери цена>>


Samsung Galaxy Gear Fit – умна гривна, следяща вашата активност за Samsung мобилни устройства

Res 1540e6d62b6e4983ee4d05d67895b543 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

Фитнес гривна Redmi Smart Band Pro, Black

Res 6e763911b7f837c31854ce2f01fbfb3c - Най-добрите фитнес гривни - Техника

Фитнес гривна Fitbit Charge 5, Stainless Steel, Lunar White/Soft Gold

Res F825222b85cba150e0dfb517341b4976 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

Фитнес гривна Garmin Vivofit 4, Small/Medium, Черна

Res 9a00a3b6dd833df19598ef2b77247496 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

Смарт гривна SoVogue, Bluetooth, Сърдечен мониторинг, Калории, Крачкомер, Известия

Res 4fa4073c8ffe7198e969b123cc07a989 - Най-добрите фитнес гривни - Техника

Вижте още предложения за фитнес гривни ТУК и ТУК


Някои фитнес гривни предлагат дисплеи; други не. Ако планирате да носите тракера си цял ден – включително и на работното място – помислете за стилен дизайн, който се вписва във вашия стил на обличане.

Модели с дисплеи

Фитнес гривните с дисплеи стават все по-чести. Някои изглеждат като часовници за ръка, но обичайните конструкции понякога имат тесен екран. Това са сензорни екрани, тъй като фитнес тракерите рядко имат бутони.

Ако търсите по-точни данни, екранът е полезен. Но това в крайна сметка ще повиши цената.

Къде работи

Повечето фитнес тракери могат да издържат на всяка тренировъчна среда. Нито студът, нито горещото време би трябвало да ги засягат. Но ако искате тракер за плуване, ще ви трябва специален модел, който работи под вода. Някои фитнес тракери могат да издържат на потапяне във вода, но повечето не могат.

Характеристика

Ако в момента използвате приложение за смартфон, за да проследявате рутинните си упражнения, разберете, че устройството за фитнес проследяване работи малко по-различно. Тракерът измерва някои аспекти на вашето движение. След това се свързва с приложение, за да определи дали постигате целите си. Фитнес гривните могат да проследяват някои интересни аспекти на вашето движение, включително следните –

Стъпки: Това често е най-основният вид информация, която фитнес тракерът ще измерва. Можете да го използвате, за да прецените колко точно се движите през целия ден.

Сърдечна честота: Много фитнес гривни измерват сърдечната честота по време на тренировки, както и почивката. Един от начините да се прецени подобряването на фитнес нивото е подобрената сърдечна честота в покой.

Сън: Ако не спите добре, общото ви здраве ще пострада. Някои фитнес гривни имат способността да определят колко добре спите, като измерват движенията си през нощта.

Общи тренировки: Освен ако фитнес тракерът няма вграден GPS чип, той няма да бъде толкова ефективен при проследяване на някои тренировки. Необходима ви е GPS функция, за да определите колко сте избягали или карали колело, например. Приложението на фитнес трекера влиза в картината тук, тъй като може успешно да проследява много видове тренировки.

Как работи фитнес тракерът

Фитнес тракерите осигуряват данните, изброени по-горе, благодарение на различни вътрешни компоненти.

Сензор за движение

Голяма част от събирането на данни от фитнес гривните се осъществява благодарение на неговите компоненти за отчитане на движението. Например, ето поглед към това как тракерът използва технология за наблюдение на движението, за да следи съня ви: триосен акселерометър определя посоката, в която се движите, а жироскопът измерва въртенето на фитнес трекера. Използвайки тези технологии, гривната измерва движението на китката по време на сън, като преценява честотата и силата на движенията. След това софтуерът в приложението определя дали се движите достатъчно често през нощта, за да ви определи дали спите зле.

GPS

Наличието на GPS устройство във фитнес гривните е чудесно за бегачи и колоездачи. Тази функция позволява на устройството да измерва разстоянието, което сте изминали, дори ако работите или карате в селски район. Fitbit Surge предлага тази функция, но много тракери, които струват по-малко от Surge, не го правят.

Оптични сензори

Фитнес гривните от среден и висок клас понякога съдържат оптични сензори. Устройството ги използва, за да освети кожата ви, което позволява на тракера да “види” пулса ви. Той ще измерва начина, по който кръвта се движи през капилярите ви.

Биоимпедансни сензори

Вместо оптични сензори, някои фитнес тракери поставят миниатюрни електроди върху кожата ви. След това тракерът може да измери пулса ви с тези електроди. Фитнес тракер с биоимпеданс сензори е по-точен от един с оптични сензори.

Измерване на височината

Някои фитнес тракери от среден и висок клас включват висотомер, устройство, което измерва текущата височина. Това измерване е полезно за бегачите, които спортуват в планината. Ако катеренето по стълби е част от рутинната ви тренировка, алтиметърът може да определи и колко високо се изкачвате.

Температурен сензор

Някои фитнес гривни от висок клас включват сензор за температура, който се поставя върху кожата ви. Това измерване може да помогне да се определи дали сте прегряли по време на особено тежка тренировка.

Работа с приложението

Тъй като фитнес трекерите са толкова прости устройства, те не могат сами да анализират резултатите ви от упражненията. Вместо това, тези устройства разчитат на приложение за смартфон, за да ви покажат резултатите от дейността ви. Ако е възможно, би било добре да погледнете приложението, преди да изберете фитнес тракер. Уверете се, че разполага с всички необходими функции. Уверете се, че ще работи с вашия iOS или Android смартфон, преди да го купите, тъй като някои приложения са ограничени до един тип операционна система за смартфони.

Фитнес гривната ще направи безжична връзка с приложението на няколко пъти през деня. След това ще качи всички събрани данни за проследяване.

Уверете се, че приложението може да проследява любимите ви видове упражнения. Ако сте плувец, приложението трябва да може да измерва вашите обиколки и да измерва разстоянието. Ако сте бегач, може да искате да прави бележки за типа време, което сте срещнали в конкретно изпълнение.

И, разбира се, колкото повече данни фитнес тракера може да изпрати на приложението във връзка с любимото ви упражнение, толкова по-добре. Не искате да отделяте много време за въвеждане на собствена информация. В крайна сметка, това е смисълът да носите фитнес гривна: той измерва и записва вашата дейност за вас.


Може би ще ви хареса
UA-143862804-2