Най-добрите флашки

Наръчник за избор на флашка

Архивирането на данни от компютър или мобилно устройство никога не е било по-лесно. Можете да предавате данни в облака, да ги запазвате на външен твърд диск или да прехвърляте данните си лесно и бързо на флашка. Ние искаме да ви помогнем да архивирате успешно данните си, като измислим как да изберете най-добрата флашка.

Страхотното при флашките е, че са лесни за използване. Можете също да носите важни файлове със себе си, където и да отидете и да защитите файловете си с криптиране на флашката, което прави тези устройства много универсални.

В Bestix се натъкваме на подробни проучвания за всяка категория продукти, включително за флашки. Търсим да дадем на нашите читатели информацията, от която се нуждаят, за да направят интелигентна покупка. Освен това ние никога не приемаме безплатни проби от производителите, което означава, че можете да се чувствате комфортно, че нашите селекции и отзиви за продуктите остават без пристрастия. Моля, продължете да четете това ръководство за пазаруване на флашка, за да разберете технологията зад тези удобни малки устройства и как можете да изберете най-доброто за вашите нужди.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите флашки. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


USB Flash памет SanDisk Ultra Dual Drive, 128 GB, USB 3.1/USB Type-C, Grey/Black

1-9 - Най-добрите флашки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


USB Flash памет SanDisk Ultra, 256GB, USB 3.0, Черна

2-8 - Най-добрите флашки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


USB памет SanDisk Ultra Dual Drive m3.0, 128GB, OTG, Черен

3-7 - Най-добрите флашки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Памет USB SanDisk Ultra Type-C Flash Drive 128GB

Pamet Usb Sandisk Ultra Type C Flash Drive 128gb Sdcz460 128g G46 Image 6034be2b54c3e 800x800 - Най-добрите флашки - Техника

<<Провери цена>>


USB Flash памет Patriot Supersonic Rage Pro, 512GB, USB 3.2

Res Dde411c9be8d888e7c087aab0b64b91e - Най-добрите флашки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


USB Flash памет Hama Rotate

Res 44abf46ce5f45a864ab10ae263dada7b - Най-добрите флашки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Памет USB Hama 182466 ROTATE 256GB

Pamet Usb Hama 182466 Rotate 256gb Image 6170049dcf8ec 800x800 - Най-добрите флашки - Техника

<<Провери цена>>


Вижте още предложения за флашки ТУК и ТУК


КАКВО Е ФЛАШКА?

Флашката е малко преносимо устройство, което използва тип електронно съхранение на памет, наречено флаш памет, за да съхранява вашите данни. Флаш паметта не изисква движещи се механични части и флашките също нямат движещи се части.

За да съхранява отделни битове данни, силицият във флашките използва оформление на мрежата. Всяка секция на мрежата, наречена клетка, съдържа два транзистора, които работят заедно, за да съхраняват малко данни. Методът на прилагане на електрически заряд между транзисторите определя дали клетката има нула или една, съхранявана в нея.

Флашката се нуждае от електрическо захранване, за да чете и записва данни, но работи толкова добре, защото държи нулата или една настройка в клетката (данните), дори след като сте извадили устройството от неговия източник на енергия.

ФЛАШКИ VS. SSD дискове

Solid-state устройствата (SSD) също използват технология за флаш памет за съхранение на данни, същата технология, която е и във флашките. SSD обаче предлага постоянно съхранение на данни в компютър или мобилно устройство, което се различава от преносимото съхранение на флашката.

SSD може да бъде заместител на твърдия диск в компютър или може да работи заедно с традиционния твърд диск. SSD дисковете са по-бързи при четене и запис на данни от традиционните твърди дискове с въртящи се плочи или глави за четене / запис.

Ако изпуснете твърд диск, плаките могат да се счупят, което означава, че губите данните си. Тъй като SSD дисковете съхраняват данни по електронен път, а не с движещи се части, те не са податливи на този вид повреди и загуба на данни. Все пак е по-скъпо да записвате данни на SSD, отколкото на традиционния твърд диск.

НАЧИНИ ЗА СВЪРЗВАНЕ НА ФЛАШКАТА

По-голямата част от флашките използват USB връзка за споделяне на данни с други устройства. USB портовете са толкова често срещани на толкова много видове устройства, че използването на USB флашка ви дава много гъвкавост.

Повечето флашки използват най-често срещания USB Type-C конектор. Понякога обаче ще видите няколко други опции за свързване на флаш устройство.

  • USB Type-C: USB Type-C е най-голямата опция за свързване сред USB стандартите и е най-често срещана на компютри, както и на флашки.
  • Micro USB: Този конектор е по-малък от USB Type-C и се появява на мобилни устройства по-често от компютрите поради размера си. Микро USB флаш устройства не са често срещани.
  • Lighting: Някои флашки съдържат Lightning конектор вместо USB конектор, което ви позволява да използвате флашката с по-нови мобилни устройства на Apple, като iPad или iPhone.

Някои видове флашки имат вградени множество опции за връзка, придавайки им форма X. Можете да намерите Micro USB и USB Type-C връзки заедно с Lightning връзка в този тип флашки.

Още едно нещо, което трябва да споменем: тъй като картата с памет използва същия тип технология за флаш памет като флашката, някои хора мислят за карти с памет като за флаш устройства. Със сигурност можете да ги използвате за архивиране на данни или споделяне на данни между устройства, но тъй като слотовете за карти с памет не са толкова често срещани като USB слотовете, USB флашките са по-популярни.

СКОРОСТИ ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ДАННИ НА USB ФЛАШКИТЕ

USB флашките използват един от двата стандарта за скорост на предаване:

  1. USB 2.0: Това е общ стандарт за флашките. USB 2.0 флашките имат максимална скорост на трансфер от 60 Mbps (мегабита в секунда), но повечето дискове достигат до около 30 или 40 Mbps.
  2. USB 3.0: Много по-новите флашки поддържат този стандарт, но ще платите малко повече за тях спрямо USB 2.0 устройствата. Максималната скорост на предаване е 640 Mbps, но повечето флашки достигат 150 или 200 Mbps.

Едно последно нещо, което трябва да се отбележи: независимо от USB стандарта, използван от флашката, той все още ще може да използва всеки USB порт за споделяне на данни. Тъй като USB технологията е съвместима назад във времето, можете да използвате USB 2.0 флаш устройство в USB 3.0 порт на компютър, например.Подобно ревю: Най-добрите перални

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2