Най-добрите фотоапарати за моментни снимки

ЗА ФОТОАПАРАТИТЕ ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ

Привлекателността на мигновената филмова фотография никога не е загивала, дори в дигиталната ера. Има нещо уникално и носталгично в това да държите снимка, която току-що сте направили и отпечатали само преди секунди. Фотоапаратите за моментни снимки правят голямо завръщане, което означава, че е подходящ момент да ги проверите сами.

Лентовите фотоапарати имат много общо с цифровите си колеги. Различните спецификации и функции ще променят фотографското изживяване. Повечето фотоапарати имат подобни настройки като скорост на затвора и експозиция, така че по-малките функции като допълнителни обективи и опции за пакет могат да ви помогнат да решите коя да купите.

Ако не сте съвсем сигурни откъде да започнете, за да решите кой фотоапарат за моментни снимки да закупите за себе си, разгледайте нашето удобно ръководство. В него са изброени някои от най-важните функции и спецификации, които може да са ви необходими, за да получите най-добрите фотографски резултати. Има и списък с най-добрите налични фотоапарати за моментни снимки.В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите фотоапарати за моментни снимки. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели.


Фотоапарат за моментни снимки Polaroid Now, I-Type

Res Ece9896650cc302252aa8fcf01619d9a - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фотоапарат за моментни снимки Polaroid NOW+ White

Fotoaparat Za Momentni Snimki Polaroid Now White 009062 62f6682a4c971 800x800 - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фотоапарат за моментни снимки Fujifilm Instax Mini 12 Lilac Purple

Res 9892a1558900b0b523e4bdcc90182d40 - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Цифров фотоапарат Kodak Printomatic за моментни снимки с размер 2×3″

Res 4c1a782972c5b2409cbfc3d586a2d064 - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фотоапарат за моментни снимки Fujifilm Instax Wide 300

Res C7ba905f90c481db44bfef703b738327 - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фотоапарат за моментни снимки Fujifilm Instax mini 90, Brown

Res D718e5daad94a5f0d4789dd40230d427 - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

Комплект фотоапарат за моментни снимки и филм Polaroid Go Everything Box

Res 42dbc17ab2a0aad59d78fed5bc644fe2 - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

Фотоапарат за моментни снимки Fujifilm Instax mini Liplay, Stone White

Res 69516a71b0d5a868d12281d84f5c1f2b - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

Фотоапарат за моментни снимки Fujifilm Instax Wide 300, Toffee

Res 8e73835b753742469ee862b3cc1e0dd3 - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

Фотоапарат за моментни снимки Polaroid Go 2

Res 8be6ab81f2b82a13e59e608fababe1eb - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

Моментна детска камера AgfaPhoto RealiKids Instant

Res E22efcb5d67fa935d65dba8cbd2a5886 - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

Фотоапарат за моментни снимки Fujifilm Instax mini 90, Red

Res F87f15731a8e442939636f3e81b8cbb3 - Най-добрите фотоапарати за моментни снимки - Техника

Вижте още предложения за фотоапарати за моментни снимки ТУК и ТУК


КАК РАБОТЯТ ФОТОАПАРАТИТЕ ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ

Процесът, който ви позволява да натиснете бутон и да направите двуизмерно копие на реалността, включва доста сложна химическа реакция. Когато отворите блендата, светлочувствително сребърно съединение върху лентата записва светлината (прави снимка). Когато изображението излиза от камерата, то се компресира по начин, който започва многопластова химическа реакция. Химикалите извършват своята работа и образът постепенно започва да се разкрива. Около минута или две по-късно имате готова снимка и не се налага да се разкарвате до фотото, за да изкарвате снимките си на хартия.

Науката зад това как работи фотолентата е доста последователна. Това, което прави разлика в качеството на вашите снимки, е колко добър е фотоапарата ви в пускането на перфектното количество фокусирана светлина.


ОСНОВНИ СЪОБРАЖЕНИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ФОТОАПАРАТ ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ

Фотоапаратите за моментни снимки са проектирани да бъдат бързи и забавни. Извършват всички тежки действия за вас. Всичко, което трябва да направите, е да държите фотоапарата стабилно и да натиснете бутон, за да стартирате процеса. Така че, на първо място, добрият фотоапарат за моментни снимки трябва да е удобен за потребителя. Отвъд това са най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато търсите най-добрият фотоапарат за моментни снимки. Не всички тези опции ще бъдат налични на всеки фотоапарат.

Опция за експозиция

При повечето фотоапарати за моментни снимки, камерата определя автоматично оптималните настройки и съответно прави снимка. Някои модели обаче предлагат ръчна настройка, но позволяват на потребителя да отмени това предложение. Различните фотоапарати за моментни снимки постигат това по различни начини. Много от тях имат настройка за яркост, която ви позволява да регулирате фотоапарата с настройки като нормални, ярки или тъмни.

Скорост на затвора

Настройката на скоростта на затвора на фотоапарата за моментни снимки не е толкова важна, колкото при DSLR или SLR фотоапаратите. Често дори нямате възможност да го промените. Ако имате тази опция, обикновено тя се нарича „режим“. Например за снимки с движение, бихте избрали режим, който се отличава с по-голяма скорост на затвора.

Макро режим

Това е друг тип режим, който могат да имат фотоапаратите за моментни снимки. Това ви позволява да правите екстремно близки планове. Полезно е когато правите снимки на цветя или други по-малки предмети.

Режим на двойна експозиция

Режимът на двойна експозиция позволява на потребителя да направи две снимки и да ги комбинира в една композиция. Можете да създадете интересни произведения на изкуството, като изобретателно изберете двете различни снимки.

Огледало за селфи

Много фотоапарати за моментни снимки включват вградено селфи огледало, така че да можете да насочите камерата към себе си и все пак да можете да снимате перфектен кадър.

Размер на снимките

Предлагат се два филмови формата за моментален филм. Широкият филм предлага размер на изображението 2,4 х 3,9 инча, докато всички останали са 2,4 х 1,8 инча.

Автоматично изключване

Подобно на всички най-добри устройства, захранвани с батерии, повечето фотоапарати за моментни снимки се изключват, ако останат бездействащи за определено време. Това ви предпазва от случайно спадане на заряда на батерията, когато забравите да изключите фотоапарата между снимките.

Дигитално архивиране

Някои от ценовите модели не само моментално отпечатват снимка, но и запазват данните от снимката, така че можете да ги качите в акаунта си в социалните медии или да ги използвате за отпечатване на няколко копия на една и съща снимка.

Допълнителни обективи

Някои фотоапарати за моментни снимки предлагат допълнителни обективи за конкретни видове кадри. Може да се наложи да търсите малко, но ако сте старателни, можете да намерите фотоапарати, които имат тази опция.

Монтиране на статив

Някои фотоапарати за моментни снимки могат да се използват със статив. Ако това е важно за вас, не забравяйте да закупите модел, който може да се прикрепи към статив.

Опции за пакет

Ако искате пакет от всичко необходимо, потърсете фотоапарат за моментни снимки, който включва пакет аксесоари. Тук получавате всички забавни неща, които ви позволяват да играете и да експериментирате. Пакетът може да включва допълнителна лента, рамки за снимки, фотоалбум, допълнителни обективи, цветни филтри, стикери, калъф и други.

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ФОТОАПАРАТА ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ

  1. Не подценявайте ползата от статива. Може да ви е полезно.
  2. Никога не насочвайте фотоапарата си към слънцето.
  3. Дръжте фона опростен, когато снимате портрети.
  4. Пазете обектива си чист, за да избегнете неочаквани развалени снимки.
  5. Използвайте нетрадиционна перспектива, за да създадете интригуваща снимка.
  6. Проверете ръбовете, за да сте сигурни, че няма неудобни отрязвания при кадриране на снимките.
  7. Напълнете кадъра с обекта си, когато правите снимки в близък план.
  8. Експериментирайте, не се страхувайте да правите грешки.
  9. Избягвайте да правите снимки, когато източникът на светлина идва отзад обекта ви.


Подобно ревю: Най-добрите DSLR фотоапарати

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2