Най-добрите фотоапарати за моментни снимки

НАРЪЧНИК ЗА ИЗБОР НА ФОТОАПАРАТ ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ Привлекателността на мигновената филмова фотография никога не е загивала, дори в дигиталната…

НАРЪЧНИК ЗА ИЗБОР НА ФОТОАПАРАТ ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ

Привлекателността на мигновената филмова фотография никога не е загивала, дори в дигиталната ера. Има нещо уникално и носталгично в това да държите снимка, която току-що сте направили и отпечатали само преди секунди. Фотоапаратите за моментни снимки правят голямо завръщане, което означава, че е подходящ момент да ги проверите сами.

Лентовите фотоапарати имат много общо с цифровите си колеги. Различните спецификации и функции ще променят фотографското изживяване. Повечето фотоапарати имат подобни настройки като скорост на затвора и експозиция, така че по-малките функции като допълнителни обективи и опции за пакет могат да ви помогнат да решите коя да купите.

Ако не сте съвсем сигурни откъде да започнете, за да решите кой фотоапарат за моментни снимки да закупите за себе си, разгледайте нашето удобно ръководство. В него са изброени някои от най-важните функции и спецификации, които може да са ви необходими, за да получите най-добрите фотографски резултати. Има и списък с най-добрите налични фотоапарати за моментни снимки.

КАК РАБОТЯТ ФОТОАПАРАТИТЕ ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ

Процесът, който ви позволява да натиснете бутон и да направите двуизмерно копие на реалността, включва доста сложна химическа реакция. Когато отворите блендата, светлочувствително сребърно съединение върху лентата записва светлината (прави снимка). Когато изображението излиза от камерата, то се компресира по начин, който започва многопластова химическа реакция. Химикалите извършват своята работа и образът постепенно започва да се разкрива. Около минута или две по-късно имате готова снимка и не се налага да се разкарвате до фотото, за да изкарвате снимките си на хартия.

Науката зад това как работи фотолентата е доста последователна. Това, което прави разлика в качеството на вашите снимки, е колко добър е фотоапарата ви в пускането на перфектното количество фокусирана светлина.

ОСНОВНИ СЪОБРАЖЕНИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ФОТОАПАРАТ ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ

Фотоапаратите за моментни снимки са проектирани да бъдат бързи и забавни. Извършват всички тежки действия за вас. Всичко, което трябва да направите, е да държите фотоапарата стабилно и да натиснете бутон, за да стартирате процеса. Така че, на първо място, добрият фотоапарат за моментни снимки трябва да е удобен за потребителя. Отвъд това са най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато търсите най-добрият фотоапарат за моментни снимки. Не всички тези опции ще бъдат налични на всеки фотоапарат.

Опция за експозиция

При повечето фотоапарати за моментни снимки, камерата определя автоматично оптималните настройки и съответно прави снимка. Някои модели обаче предлагат ръчна настройка, но позволяват на потребителя да отмени това предложение. Различните фотоапарати за моментни снимки постигат това по различни начини. Много от тях имат настройка за яркост, която ви позволява да регулирате фотоапарата с настройки като нормални, ярки или тъмни.

Скорост на затвора

Настройката на скоростта на затвора на фотоапарата за моментни снимки не е толкова важна, колкото при DSLR или SLR фотоапаратите. Често дори нямате възможност да го промените. Ако имате тази опция, обикновено тя се нарича „режим“. Например за снимки с движение, бихте избрали режим, който се отличава с по-голяма скорост на затвора.

Макро режим

Това е друг тип режим, който могат да имат фотоапаратите за моментни снимки. Това ви позволява да правите екстремно близки планове. Полезно е когато правите снимки на цветя или други по-малки предмети.

Режим на двойна експозиция

Режимът на двойна експозиция позволява на потребителя да направи две снимки и да ги комбинира в една композиция. Можете да създадете интересни произведения на изкуството, като изобретателно изберете двете различни снимки.

Огледало за селфи

Много фотоапарати за моментни снимки включват вградено селфи огледало, така че да можете да насочите камерата към себе си и все пак да можете да снимате перфектен кадър.

Размер на снимките

Предлагат се два филмови формата за моментален филм. Широкият филм предлага размер на изображението 2,4 х 3,9 инча, докато всички останали са 2,4 х 1,8 инча.

Автоматично изключване

Подобно на всички най-добри устройства, захранвани с батерии, повечето фотоапарати за моментни снимки се изключват, ако останат бездействащи за определено време. Това ви предпазва от случайно спадане на заряда на батерията, когато забравите да изключите фотоапарата между снимките.

Дигитално архивиране

Някои от ценовите модели не само моментално отпечатват снимка, но и запазват данните от снимката, така че можете да ги качите в акаунта си в социалните медии или да ги използвате за отпечатване на няколко копия на една и съща снимка.

Допълнителни обективи

Някои фотоапарати за моментни снимки предлагат допълнителни обективи за конкретни видове кадри. Може да се наложи да търсите малко, но ако сте старателни, можете да намерите фотоапарати, които имат тази опция.

Монтиране на статив

Някои фотоапарати за моментни снимки могат да се използват със статив. Ако това е важно за вас, не забравяйте да закупите модел, който може да се прикрепи към статив.

Опции за пакет

Ако искате пакет от всичко необходимо, потърсете фотоапарат за моментни снимки, който включва пакет аксесоари. Тук получавате всички забавни неща, които ви позволяват да играете и да експериментирате. Пакетът може да включва допълнителна лента, рамки за снимки, фотоалбум, допълнителни обективи, цветни филтри, стикери, калъф и други.

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ФОТОАПАРАТА ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ

  1. Не подценявайте ползата от статива. Може да ви е полезно.
  2. Никога не насочвайте фотоапарата си към слънцето.
  3. Дръжте фона опростен, когато снимате портрети.
  4. Пазете обектива си чист, за да избегнете неочаквани развалени снимки.
  5. Използвайте нетрадиционна перспектива, за да създадете интригуваща снимка.
  6. Проверете ръбовете, за да сте сигурни, че няма неудобни отрязвания при кадриране на снимките.
  7. Напълнете кадъра с обекта си, когато правите снимки в близък план.
  8. Експериментирайте, не се страхувайте да правите грешки.
  9. Избягвайте да правите снимки, когато източникът на светлина идва отзад обекта ви.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите фотоапарати за моментни снимки. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Компактен фотоапарат Fujifilm Instax mini 9, Бял

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Компактен фотоапарат Polaroid Snap, 10MP, Черен

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Комплект Цифров фотоапарат Fujifilm Instax mini 11, Lilac Purple + филм 1×10+Чанта

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Комплект фотоапарат за моментни снимки Polaroid Originals OneStep 2 VF с филм и кутия за снимки

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Професионален фотоапарат за моментални снимки MINT InstantKon RF70

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>

Подобно ревю: Най-добрите DSLR фотоапарати

Последни ревюта

Най-добрите прахосмукачки Миеле (Miele)

За Прахосмукачките Миеле (Miele) Типичният производител на прахосмукачки Миеле може да се похвали с мощността на засмукване на своите машини,… Прочетете още

Най-добрите дигитални (цифрови) микроскопи

За дигиталните микроскопи Когато искате да получите нова перспектива за нещо, често отстъпвате. Въпреки това може да бъде много по-разкриващо,… Прочетете още

Най-добрите микроскопи

За микроскопите Ако някога сте искали да видите как изглежда светът на микроскопично ниво, добрият микроскоп е инструментът, от който… Прочетете още

Всичко за бързите кредити – информация, мнения, препоръки, съветник

За кредитите като цяло Едва ли има човек, който никога не е теглил кредит. Кредитите са този инструмент, който ни… Прочетете още

Всичко, което трябва да знаете за ипотечните кредити

За ипотечните и жилищните кредити Когато говорим за ипотечен кредит и за жилишен кредит, трябва да направим разграничението. Това са… Прочетете още

Philips OneBlade – ревю, мнения, характеристики

Какво представлява Philips OneBlade? Не съвсем тример за брада, не съвсем самобръсначка, OneBlade е електрически грумер, предназначен за мъже, които… Прочетете още

Този сайт използва cookies