Най-добрите фризерни ракли

Лесно е камерата на вашия хладилник да се напълни, независимо дали обичате да се запасявате с разпродажба на месо или да приготвяте гювечи за дъждовен ден. За тези, които искат малко повече място във фризера, фризерът е идеално решение.

Фризерната ракла е самостоятелен електроуред с отворен дизайн, който обикновено побира повече храна, отколкото стандартния изправен модел. Вратата му е прикрепена по задния ръб и се отваря вертикално. Поради дизайна студеният въздух не излиза толкова лесно, когато вратата се отвори, така че храната вътре остава възможно най-студена.

С толкова много фризерни ракли, от които можете да избирате, е важно да намерите подходящия за вашите нужди. Трябва да решите най-добрия размер, независимо дали искате модел с ръчно или автоматично размразяване, колко важен е регулируемият термостат за вас и какви други функции биха направили живота ви по-лесен. Това ръководство за пазаруване предлага съвети, които да ви помогнат да изберете най-добрата фризерна ракла за вашия дом.


Ако вече сте готови да изберете вашата фризерна ракла, разгледайте нашите предложения за най-добрите фризерни ракли. Ако обаче имате нужда до прочетете и научите повече за този електроуред, прочетете нашето ръководство за избор в статията ни по-надолу.


Фризерна ракла Candy CCHH 100, 97 л, Клас F, H 85 см

Res 355f6520ad1fbd0d62ffa410fd953506 - Най-добрите фризерни ракли - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фризер ракла Gorenje FH401CW, Обем 385 литра

Res B03e0c82a044ecdaf6e74bbc25540422 - Най-добрите фризерни ракли - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фризерна ракла Heinner HCF-H145F+, 142 л

Res Bedf4c9c1a51639d49b3d9c042603ec1 - Най-добрите фризерни ракли - Техника

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

<<Провери цена>>


Фризерна ракла Liebherr Pure CFf 1870, 281 л, FrostProtect, FrostControl, SmartFrost

Res 3e191c24144581ed30d200ab54526c48 - Най-добрите фризерни ракли - Техника

Професионална фризерна ракла Hendi ARKTIC, 354 л, Диапазон на охлаждане -26 / -18 °C

Res 0d655c693b888d19113c98d6ba7f0b5f - Най-добрите фризерни ракли - Техника

Фризерна ракла Star-Light CFM-249FWH, 249 л, Функция хладилник

Res Cf74f7bd576e78294be6ad967267b6d2 - Най-добрите фризерни ракли - Техника

Фризер Gorenje, FH401CW, 384л, клас F, В 85 см

Res B160e1cdd980490acba48db76b6eae96 - Най-добрите фризерни ракли - Техника

Вижте още предложения за фризерни ракли


КЛЮЧОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ФРИЗЕРНА РАКЛА

Какъв размер ви трябва?

Фризерните ракли се предлагат в четири основни размера: компактен, малък, среден и голям.

Компактните модели обикновено предлагат пет кубични фута място за съхранение, докато малките фризери са обикновено с капацитет от шест до девет кубични фута. Придвижвайки се по размер, средните фризерни ракли обикновено имат от 12 до 18 кубически фута място за съхранение, докато големите модели имат капацитет от повече от 18 кубични фута.

В повечето случаи трябва да умножите броя на хората във вашето домакинство по 1,5 кубически фута, за да определите колко място във фризера ви трябва. Например, четиричленно семейство трябва да избере фризер с най-малко шест кубични фута място за съхранение.

Искате ръчно или автоматично размразяване?

С течение на времето фризерът може да натрупа лед, което се отразява на неговата енергийна ефективност. В някои случаи замръзването може дори да попречи на фризера да се затвори напълно.

Някои фризерни ракли трябва да се размразяват ръчно. Това включва премахване на цялата храна, изключване на фризера, изчакване да се стопи ледът и почистване на вътрешността, преди да го напълните отново. Междувременно трябва да намерите друго място за съхранение на замразената храна.

Ако закупите фризер с функция за автоматично размразяване, не е нужно да преминавате през този ръчен процес. Тези фризери не образуват лед, защото автоматично се размразяват приблизително веднъж на ден. По време на цикъла на автоматично размразяване вътрешната температура на фризера се регулира с около 5°. Вашата храна не трябва да бъде засегната от това минимално количество.

Недостатъкът на фризерите с автоматично размразяване е, че те са по-скъпи, по-шумни и по-вероятно да причинят изгаряне на фризера.

Имате ли нужда от регулируем термостат?

Фризерната ракла с основни контроли на температурата може да бъде настроена на „ниска“ или „висока“, вместо на точна температура. Това може да е проблем, ако трябва да поддържате фризера при определена температура. Ако го направите, помислете за такъв с регулируем термостат и бутони за управление. Настройките обикновено са номерирани, като 1, 2, 3, 4 и 5. Някои фризерни ракли може да имат до седем температурни настройки за прецизен контрол на температурата.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ФРИЗЕРНИТЕ РАКЛИ

Кошници, рафтове и разделители

Тъй като фризерните ракли са с отворен дизайн, повечето включват инструменти за организация, които да ви помогнат да оптимизирате пространството за съхранение. Някои включват висящи кошници, които съхраняват храна; други разполагат с регулируеми рафтове. Някои фризери са с прости пластмасови разделители, които поставяте в долната част на сандъка, за да разделите храната си.

Фризерната ракла, който включва кошници, рафтове или разделители, е по-лесна за използване от този без всякакъв вид организация. Ако храната ви просто е натрупана във фризера без никаква организация, постоянно ще трябва да местите храни, когато се опитвате да намерите това, което търсите.

Светлини

Важно е да знаете, че фризерът ви работи или рискувате храната вътре да се развали. Модел със светлини за включване ви позволява да видите, че фризерът работи, само като погледнете предния му панел, така че няма нужда да отваряте фризера, за да проверите.

Температурна аларма

В зависимост от това какво съхранявате във фризера си и колко често изваждате храна от него, може да не знаете непременно дали температурата започва да се повишава до опасни нива – освен ако нямате модел с температурна аларма. Тази функция непрекъснато следи вътрешната температура на фризера и издава звуков сигнал, ако температурата се повиши твърде високо.

Вътрешно осветление

Тъй като фризерните ракли могат да бъдат доста дълбоки, може да е трудно да се види изцяло вътре. Фризерът с вътрешно осветление е много по-лесен за проверка, особено ако гледате в него през нощта.

Оттичане на размразената вода

Ако изберете фризер с ръчно размразяване, изберете такъв с дренаж за размразяване. По този начин, когато размразявате фризера, можете просто да отворите дренажа, за да изпуснете водата. Повечето фризерни ракли включват и адаптер за маркуч, така че можете да свържете маркуча за източване на водата на по-удобно място.

Заключване на фризера

Ако имате малки деца, фризерната ракла представлява възможна опасност, защото детето може да успее да отвори фризера и да падне вътре, като се заклещи. Някои фризери са с ключалки, които ви позволяват да предотвратите достъпа. За много родители спокойствието, което предлага ключалката, си струва допълнителните разходи.

Може би ще ви хареса
UA-143862804-2