Най-добрите хладилници с горна камера

0

Хладилникът е един от онези домашни уреди, без които не можете. Това вероятно е най-скъпият артикул във вашата кухня, което прави още по-важно да избирате разумно. Ако търсите да получите най-доброто за парите си, най-добрият вариант е хладилникът с горна камера.

Но трябва да вземете решение за вида, капацитета, покритието и характеристиките. И тогава има дългосрочни опасения като издръжливост и енергийна ефективност. С толкова много възможности за избор, това може да направи пазаруването на хладилник непосилно.

Ще се почувствате много по-уверени, ако влезете в него с ясно разбиране какво търсите. Ето защо ние от Bestix съставихме това ръководство за пазаруване. Ще ви преведем през всички важни съображения, за да можете да намерите идеалния хладилник с горна камера, който да допълни вашата кухня.

Ако сте готови да изберете вашия нов хладилник с горна камера, прегледайте нашите предложения. Ако пък искате преди това да научите повече за тези електроуреди, прочетете нашето ръководство за избор на хладилник с горна камера по-долу в статията (под продуктите).Хладилник с 2 врати Heinner HF-H2206F+, 205 л, Клас F, ILED осветление, H 143

Res 77383baca25aaab666cda3a796243551 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с 2 врати за вграждане Beko BDSA250K3SN, 220 л, Регулируем термостат, Клас F, H 144.8 см

Res 396549cabc95059350d67ced6b2d28fb - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с 2 врати Samsung RT47CB662622EO, 465 л, Клас E, No Frost, All Around Cooling, WiFi, Smart Control, Black Glass

Res A6107a22f545d9ed6b47eff283b625b1 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с 2 врати LG GTF916PZPYD, 592 л, Клас E, No Frost, WiFi, Диспенсър за вода

Res 589fc7b93f7b8feed99713e1f248c3f9 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с 2 врати Liebherr CTP 251, 270 л, Клас F, Smart Frost, VarioSpace, H 157 см

Res 0cbfe9a19fda1c4470a588adf709bb16 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с 2 врати Samsung RT42CB662412EO, 415 л, No Frost, All Around Cooling, AI Energy, WiFi, Клас E, H 178.5 см

Res 9f391192039e1c0e237e658cdad4748c - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с две врати Samsung RT50K633PSL/EO, 504 л, No Frost, Smart Conversion 5 in 1, Twin Cooling, Клас E , H 178.5 см

Res 93150b7ff4002bdc7ed1678f89d32917 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с 2 врати Beko RDSA310M30XBN, 306 л, Клас F, Cooling Fan, Safety Glass, H 175 см

Res A181cef7b38cf98803a073c2337367e4 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


ладилник с 2 врати Beko RDNE650E40ZXBRN, 630 л, NeoFrost Dual Cooling, Multi mode, Touch control, Компресор ProSmart Inverter, HarvestFresh, AeroFlow, Клас E, H 187 см, Dark Inox

Res 2dd21d86abf51fcf87fdcdb1a1a8d570 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с 2 врати Samsung RT58K7105SL/EO, 585 л, Клас F, No Frost, Компресор Digital Inverter, Диспенсър за вода, H 180 см

Res 409f7d4f1972f494d26d0bc6905584e1 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с горна камера Sharp SJ-TB03ITXWF, 243 l, F

Res B7d556bc1abd38c0baf7636ac504ff2f - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с 2 врати Fram FDD-VRR311BDF+, 312 л, Клас F, LED светлина, Автоматично размразяване на хладилника, H 179.4 см, Бордо

Res 36cbce80a4f2ddf56ef89c7eaf8b21e0 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Хладилник с горна камера LG GTBV38PZGKD , 335 l, E , No Frost

Hladilnik S Gorna Kamera Lg Gtbv38pzgkd 335 L E No Frost Inoks 64ae8ceb3bb1c 800x800 - Най-добрите хладилници с горна камера - Техника

ВИЖ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА


Вижте още предложения за хладилници с горна камера ТУК и ТУКХАРАКТЕРИСТИКИ НА ХЛАДИЛНИКА С ГОРНА КАМЕРА

В наши дни хладилниците се предлагат в много различни стилове. Хладилниците с горна камера съществуват отдавна, тъй като тази конфигурация предлага голям капацитет за съхранение, без да заема много пространство. Тъй като тези хладилници съществуват от толкова дълго време, можете да избирате от голям избор, така че не би трябвало да имате проблеми с намирането на такъв с покритието и характеристиките, които искате.

Недостатъкът на хладилника с горна камера е, че вратите се отварят широко, така че може да не пасне много добре в тясно пространство. Ще трябва също да свикнете да се навеждате, когато искате да вземете нещо от долния рафт.

Капацитет на хладилника

Повечето стандартни хладилници имат капацитет от 60 до 200 литра. По-малък модел трябва да е достатъчен за по-малки домакинства, но може да искате да изберете по-голям, ако имате повече от четирима или петима души в дома си. Помислете и за навиците си за пазаруване. Ако купувате на едро, вероятно ще имате нужда от хладилник с по-голям капацитет от някой, който ходи до магазина всяка седмица.

Имайте предвид, че обявеният капацитет често е малко повече от използваемия капацитет за съхранение. Ако се притеснявате, че моделът, който разглеждате, може да е твърде малък, добра идея е да вземете по-голям размер.

Цвят

Цветът често е важно съображение, особено ако се опитвате да съчетаете хладилника си с другите уреди в кухнята. В наши дни повечето хладилници се предлагат в черно, бяло или инокс. Ако обмисляте иноксов хладилник с горна камера, важно е да отбележим, че някои модели показват петната повече от други. Обикновено колкото по-скъп е хладилникът, толкова по-устойчиво на размазване е покритието.

Хладилна организация

Повечето хладилници имат няколко регулируеми рафта, които можете да регулирате, за да побирате елементи от всякакъв размер. Добрият хладилник ще има поне три или четири рафта и няколко чекмеджета на дъното за допълнително съхранение.

Някои хладилници с горна камера имат чекмеджета с контролирана влажност, които ви позволяват ръчно да регулирате нивото на влажност, за да помогнете на храната да издържи по-дълго. Високата влажност е по-добра за листни зеленчуци и други храни, които са чувствителни към загуба на влага, докато ниската влажност е по-добра за плодове и зеленчуци, които не са толкова склонни към загуба на влага.

Машина за лед

Много хладилници с горна камера се предлагат с вграден ледогенератор, така че не е нужно да се занимавате с формички за лед. Това е доста стандартна функция в повечето съвременни хладилници, така че не би трябвало да имате проблем с намирането на хладилник с горна камера, който има такъв.

Поради оформлението на тези хладилници обаче не очаквайте да намерите такива, които имат вграден дозатор за лед или вода във вратата на хладилника. Тази функция обикновено се намира само при хладилници side-by-side.

Енергийна ефективност

Новите хладилници са по-енергийно ефективни от всякога, но някои купувачи все още са загрижени за това колко нов хладилник ще повлияе на месечната им сметка за електричество. Можете да разберете колко енергия изразходва хладилник, като погледнете етикета за Energy Guide на модела. Това измерва колко електроенергия ще изразходва хладилникът за една година и изчислява колко ще ви струва това. Освен това ви дава представа как този конкретен модел се съравнява с други хладилници.

Ако енергийната ефективност е основна грижа за вас, потърсете хладилник с рейтинг Energy Star. Това показва, че конкретният модел е сред първите 25% най-енергийноефективни хладилници на пазара.

Гаранция

Предполага се, че хладилниците с горна камера издържат много години и като се има предвид цената, искате да сте сигурни, че моделът, който изберете, ще издържи добре във времето. Въпреки че е невъзможно да се предскаже колко дълго ще издържи хладилникът ви, можете да добиете представа колко добре компанията стои зад своите продукти, като погледнете гаранцията.

Много от топ хладилниците идват с гаранция от поне десет години за компресора. Други предлагат едногодишна гаранция. По-дългата гаранция винаги е по-добра, защото ако хладилникът се повреди през това време, той ще бъде поправен или сменен без разходи за вас. В противен случай може да похарчите няколкостотин лева за ремонт или да изхарчите парите за нов хладилник като цяло.


СЪВЕТИ

  • Разположете хладилника с горна камера далеч от печката и други уреди, произвеждащи топлина. Поставянето му близо до печката може да натовари повече компресора на хладилника.
  • Поддържайте вътрешността на вашия хладилник организирана. Това минимизира времето, което трябва да прекарате в търсене на храна с отворена врата.
  • Периодично почиствайте вътрешността на вашия хладилник. Това предотвратява развитието на бактерии и позволява на уреда да функционира на оптимално ниво. Проверете ръководството на производителя за съвет колко често да почиствате хладилника си.
  • Задайте температурата на хладилника на средна настройка. Не искате компресорът да работи повече от необходимото.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Въпрос: Как мога да разбера дали хладилникът с горна камера е подходящ за моето пространство?

Отговор: Основната грижа при хладилниците с горна камера е колко далеч се простират вратите, когато хладилникът се отвори. Това може да е неудобно, ако вашият хладилник е близо до тясна пътека. Но ако това не е така, хладилникът с горна камера трябва да пасне добре на вашето пространство.

Въпрос: Мога ли да избера в каква посока да се отваря вратата на хладилника ми?

Отговор: Много модели ви дават възможност за избор на ляво или дясно отваряща се врата. Обикновено трябва да вземете това решение, когато купувате хладилника, но някои са проектирани така, че можете сами да обърнете вратата.

Въпрос: Колко студен трябва да е моят хладилник с горна камера?

Отговор: Добра идея е да поддържате хладилника около 3°С. Ако смятате, че това е твърде студено или недостатъчно студено, винаги можете да се върнете и да коригирате настройките.


Може би ще ви хареса
UA-143862804-2